Malá poradňa pre práčky

samsung_tomas
6. máj 2015

Ak vás čokoľvek zaujíma v spojení s pračkami, nevie čo aká funkcia presne znamená, ako napr. Fuzzy logic, 6 zmysel, má význam keramické teleso v práčke ak mám tvrdú vodu, zaujímajú vás servisné záležitosti, prípadne niečo iné rád odpoviem 🙂

pribinak
6. máj 2015

Mna by zaujimalo, ze ci robím dobre ak raz mesačne pustím pracku naprázdno, len do nej vylejeme fľašu obyčajného octu. Ďakujem

samsung_tomas
autor
6. máj 2015

@pribinak Ano je to v uplne v poriadku. Ocot vynikajuco uvolnuje usadeniny vodneho kamena v pracke (hlavne na vyhrevnom telese). Vhodne naliat ocot do pracky a nechat ho posobit kludne aj hodinu a nasledne pustit jeden z kratkych programov pre vyplachnutie naprazdno. Predlzite tym urcite zivotnost akejkolvek pracky a zaroven ovplynite aj spotrebu.

pribinak
6. máj 2015

@samsung_tomas ďakujem za odpoved ;)

jamelia
6. máj 2015

@pribinak ja to tiez robim 🙂 nepouzivam ziadny calgon, ci podobne vyrobky, len obcas dam ocot naprazdno. Odporucali mi to aj opravari 🙂

pribinak
6. máj 2015

@jamelia my mame dost tvrdú vodu, kupujem sem-tam aj tabletky, ale lacné veru nie su. Nam to poradili v obchode, kde sme pracku kupovali, len som si to chcela overiť ;)

adulka691
6. máj 2015

Mna by zaujimalo, ci je lepsie mat zvlast pracku a zvlast susicku? alebo je to fajn ked je 2v1? A vobec vyraba znacka Samsung pracku a susicku v jednom? My nemame vela miesta v kupelke a velmi by som si priala mat susicku tak ma to zaujima 🙂

mirka49
6. máj 2015

poradite mi ako vyhrat pracku samsung 😀 😀 😀 no my mame 4 r a pokazila sa nam....oprava drahsia ako nova :-/ mame 2 deti vecne uspinene.whirpool je otraaaaaaaaaaaas.po 4r hrdzava ako zo srotu .

samsung_tomas
autor
6. máj 2015

@adulka691 Samsung vyraba aj pracky, susicky a aj kombinacie pracku so susickou v jednom. Osobne vzdy odporucam ak je dostatok miesta tak urcite zvlast pracku a zvlast susicku. Samsung susicku je mozne umiestni bezproblemovo na pracku a jednoducho zabezpecit spojkami proti nahodnemu posunutiu/spadnutiu (drzi to aj bez uchytenia, ale koli detom tie su najsikovnejsie na prevratenia 🙂 Co je napr. vyhoda pri samostatnych susicka je to, ze pouzivaju tepelne cerpadlo pre proces susenia, vysledkom je podstatne nizsia spotreba energie. Ak bude vyberat susiscku urcite si skontrolujte pozadovany priestor, ktory susicka potrebuje pre svoj spravny chod (umiestnenie od stien) pretoze na trhu su susicky ktore treba umietnovat aj 30cm od steny 🙂
odkaz na susicku A++
http://www.samsung.com/sk/consumer/home-applian...
V pripade ak clovek nema dost miesta tak kolegovia su spokojny s kombinaciou.
Ma vsetky funkcionality a technologie co Samsung ma v standartnych prackach a zaroven obsahuje susicku v energetickej triede pracka/susicka A+++/A
http://www.samsung.com/sk/consumer/home-applian...
Ak by vas este cokolvek blizsie zaujimalo, rad poskytnem dalsie informacie 😉

samsung_tomas
autor
6. máj 2015

@mirka49 Pre ziskanie Samsung pracky staci velmi malo. Staci sa zapojit 2 deticky vam v tom urcite pomozu a vymyslite mozno nieco originalne co sa bude pacit aj ostatnym, mozno nieco vtipne 🙂 a budetemat stastie. Sanca je celkom velka nakolko su tam 3 ks tychto zaujimavych cien. Skusenosti so znackou co ste pominali som mal bohuzial aj ja 😒 . Co sa tyka servisu tak tomu vam nieco coskoro nieco pripravim. Myslim, ze nas servis patri k tym najlepsim, naprofesioanlnejsim.
Ale uz dlho pocuvam od servisu, ze maju malo roboty🙂

adulka691
6. máj 2015

@samsung_tomas Dakujem krasne za odpoved, takze ak u vas nevyhrame tak urcite popozerame nieco take co je 2v1 a ta je nadherna co ste mi poslali link... Musim ukazat manzelovi 😀 Lebo citala som, ze niektore zeny neodporucaju a atd. ale urcite viem, aku znacku chcem kedze tu citam co pisu o inych znackach...este raz dakujem a som rada ze nieje problem mat 2v1... ste ma potesil 😀

samsung_tomas
autor
6. máj 2015

@adulka691 zamalicko, ak si nebudete dat rady, kludne mi napise, rad poradim. Pekny vecer

mirka49
6. máj 2015

@samsung_tomas tak pomahajte whirpoolovym 😀 zjavne nevedia kam skor skocit 😀

lennkka17
6. máj 2015

mna by zaujímalo preco väcsina práciek zacne po pár mesiacoch používania buchotať a vydávať rozne hlasné zvuky pri praní 😀 aspon ja mam takuto skusenost

samsung_tomas
autor
6. máj 2015

@lennkka17 velmi podstatne je spravne vyvazenie pracky. Idealne pre vyvazenie pouzit vodovahu. Pokial pracka nieje v rovnovaznej polohe, moze niekedy aj po kratkom case zacat vydavat buchotave zvuky. Nakolko piesty, ktore sa nachadzaju (sluzia pre eliminaciu otrasov pocas prania) v pracke boli nadmerne zatazovane. Pri zlom vyvazeni uz aj pri mensich otackach dochadza k neziaducim zvukom. 🙂

vivian27
7. máj 2015

@mirka49 hahahaha 😂😂😂 trefne.....ja som na opravu mojej whirlpool cakala 5 pracovnych dni a kebyze v dome na spodnom poschodi nebyva moj svokor ku ktoremu som za ten cas chodila prat,tak by som asi bola inak nasr....dena 😂

vivian27
7. máj 2015

@pribinak
@samsung_tomas ja akykolvek cistic, ci uz ocot alebo pripravok na ciatenie pracky normalne dam do bubna, pustim pracku a ked je voda v pracke nahriata na pozadovany stupen ako som ju pustila, tak vtedy pauznem a necham posobit tak hodinku a potom pustim dalej.....takto mi to poradil aj opravar 😉

mirka49
7. máj 2015

@vivian27 mame este whirpool chladnicku 😒 nerez a olupuje sa mi z nej ten nerez

samsung_tomas
autor
7. máj 2015

@vivian27 aj takato je varianta, ale idealnejsie je plnu koncentraciu octu nechat posobit pred samotnym spustenim cyklu, vtedy ma ocot vacsiu silu. Pekny slnecny den

samsung_tomas
autor
7. máj 2015

@mirka49 co sa tyka povrchu, nerez je pekna vec, ale bez povrchovej upravy sa stava clovek otrokom cistenia 🙂 Ak nerez tak s povrchovou upravou proti otlackom 🙂

lucus83
7. máj 2015

@samsung_tomas mňa by zaujímalo ako by som sa mala správne o práčku starať- raz mesacne ju púšťam naprázdno na 90 C. Máme makku vodu- nemala by sa zanášať vodným kameňom, neperiem s kapsulami. Aj tak by bolo vhodné používať ocot?Treba čistiť spodný výpust? Ak áno ako často.
Opravár mi radil mať medzi dvomi praniami aspoň 1-2 hod. To sa snažím dodržiavať. Ja mám práčku Bosch- som s ňou spokojná, mám ju 7, 5 roka. Nevýhodou je, že teraz keď mám staršie deti- už by sa nám zišla s vacsím objemom- moja je na 4,5kg. ďakujem

agnesino
7. máj 2015

Dobry den, tak ja mam tiez na plane kupu 2v1 p+s a zaujima ma napr. rozdiel medzi samsung a lg...coby ste odporucil a preco? Dakujem, pekny den prajem

samsung_tomas
autor
7. máj 2015

@lucus83 pokial mate makku vodu, tak patrite medzi tych stastnejsich uzivatelov 😉 Usadzanie vodneho kamena sa deje aj pri makkej vode, ale vo velmi malom mnozstve (najviac pozorovatelne by to mohlo byt na vyhrevnej spirale v pracke) tym padom raz za 2-3 mesiace pracke nezaskodi. Pustanie pracky naprazno na teplotu 90C je nieco podobne ako programy na to specialne urcene. Pri takejto teplote sa rozpustaju prakticky vsetky nanosy detergentov a vyplavuju sa z pracky prec. Spodna vypust sa vacsinou vypusta pri sporadickom cisteni filtra. Je to dobre sem tam skontrolovat ci sa nahodou vo filtry nenechadzaju niake necistoty.
Prestavku medzi praniami nepovazujem za opodstatnene, nakolko aj pri prani pri vysokych teplotach aj tak dochadza na konci prania k plachanu v studenej vode kde dodchadza k vychladeniu napr. vyhrevneho telesa.
Co sa tyka velkosti pracky, tak cim vacsia pracka tym lepsie, nakolko max. velkost naplne napr 8kg je len pre program bavlna. Vsetky ostatne programy su na podstatne menej mnozstvo pradla napr. syntetika pri 8kg pracke su odporucane 4kg naplne . Pokial sa toto mnozstvo preplna veci sa neoperu/nepreplachaju. Vela ludi o tom nevie, pripadne si to nevsimne. Urcite ak mame vacsie deti 8kg pracka by bola pre vas najidealnejsia.

samsung_tomas
autor
7. máj 2015

@agnesino Je velmi tazke radit nezainteresovanez firmy ktora robi velmi kvalitne vyrobky, pretoze to na konci vyzera, ze hajim produkty jednej znacky 🙂 Preto sa snazim kazde odporucanie vysvetlit na drobnostiach, ktore su neoddelitelne ku kazdemu zariadeniu a casto velmi podstatne.
Porovnanie budem robit v rovnakej cenovej relacii okolo 800E ak rozmyslate 2v1. Ale co by som urcite spomenul. Vo vacsine sa pracky, susicky aj kombinacie 2v1 umiesnuju v miestnostiach kde je podstatne vyssia vlhkost. Samsung myslel aj na to a to tak, ze kazde zariadenie ako pracka, susicka aj kombinacie 2v1 maju riadiace jednotky (elektroniku) zaliate v specialnej "zivici", ktora zamedzuje styku vlhkosti s elektronikou. Tato specialita je obrouskou vyhodou, ktora sa osvedcila. Dalsia vec co nenajdete v pracke su specialne programy pre dezinfekciu a deodiraciu (program pre zbavenie veci zapachu - cigaretovy dym, opekacka, atd) ktore sa daju velmi dobre vyuzit a tieto funkcie su vacsinou pouzivane v produktoch s vyssou cenou. Ak vas zaujima nieco viac specificke, rad odpoviem.

dadka_bb
7. máj 2015

Dobry den p.tomas, mna by zaujimalo ako je mozne ze jedna pracka co sme mali od Indesitu zmykala uplne super potisku, a tato co mame teraz zmyka a vydava pri tom vysoky ton, ktory teda neni moc prijemny. ked sme volali opravara , lebo som si myslela ze je to vyrobna chyba, nam povedal ze je to v poriadku. Je mi to ale cudne. cenovo boli v tej najnizsej (pre nas dostupnej) kategorie, jedna vsak bola 60x60 cm, ta sa nam vsak nezmestila cez zarubnu do noveho podnajmu, tak sme kupili uzsiu 40x60 . Iny rozdiel nevidim. Obidve su tusim na 6kg. Ostatne parametre nepoznam. Dakujem

dadka_bb
7. máj 2015

A zabudla som este na otazocku. Su lepsie prasky alebo gely / kapsule? 🙂

samsung_tomas
autor
7. máj 2015

@dadka_bb pri beznej pracke je to jedno, ale kapsule pri prackach od samsungu niesu uplne vhodne nakolko nevyuzivate potencial prasku (EcoBubble technologiu), nakolko rozpustenie kapsule niaky ten cas trva a tym stracate cas🙂 Praskova forma je taktiez vyhovujuca, pretoze rozpustenie prasku vykona generator bublin technologie Eco Buble hned na zaciatku prania. Nasledne ide do bubna uz rozpusteny prasok v tvare bublin a lepsie prenika do oblecenia.
https://www.modrykonik.sk/blog/samsung_tomas/article/preco-kvalitne-a-setrne-pranie-s-eco-bub-jytft0/

samsung_tomas
autor
7. máj 2015

@dadka_bb Dobry den dadka Hlucnost zavisi od viacerych faktorov. Vysoky ton vychadza od motora, ktory je urcite bezny a pri vysokych otackach sa to este zvyrazni. Nakolko je pracka o nieco mensia ako ta predchadzajuca tak vysoky ton ma menej moznosti utlmenia ako pri vacsej verzii, tym padom je hluk intenzivnejsi. Pokial su otacky motora este vyssie ako pri predchadzajucej tak zvyraznenie hluku moze byt este vacsie. Mozno ste mohli poziadat servisneho technika o zmeranie hlucnosti pracky ci je vsetko v poriadku.

kalu33
7. máj 2015

Dobry den, vedeli by ste mi poradit aj ohladom vstavanych praciek? Planujeme kupit novu a zatial este nemame presne vybratu. Dakujem

samsung_tomas
autor
7. máj 2015

@kalu33 Dobry den, pri vstavanych sa vam velmi zuzil vyber, nakolko priorita vyrobcov smeruje pre volne stojace viete mi poslat modelove oznacenia medzi ktorymi sa rozhodujete?

kalu33
8. máj 2015

@samsung_tomas takze samsung nerobi vstavane pracky?