Baby, ako riešite prísun probiotík pre svoje deti? Uprednostňujete jogurty alebo kvapky, prípadne kapsuly z lekárne?
Vedeli ste, že aj Ňuňu smotanový jogurt s ovocným pyré obsahuje bifidobaktérie BB-12®, ktoré patria ku skupine probiotík? Je to najviac preskúmaná bifidobaktéria. Je dokázané, že pozitívne vplýva na imunitu a trávenie u detí. Jogurty a prírodná strava sú najlepším prirodzeným zdrojom probiotík pre celú rodinu. ❤
Keďže dojčím dcéru, probiotiká nepodávam, alternatívou je kvalitný jogurt, zakysané výrobky, najlepšie aj domáci kefír a bryndza
Probiotiká z lekárne dávame len pri užívaní antibiotík - inak radšej tie prírodné 😉
skor domace, okremjogurtov-kysla kapusta a tibi vodny kefir, aj ked ten nie vzdy chcu, na kapustu su po troske zvyknuti, aj ked niekedy frflu , par lyziciek denne, ale pravidelne , no a bryndza,a le tu len my, deti zatial nemaju radi
@menoruze Ty máš už zvyknuté deti, mne by dcéra ani ústa neotvorila. 😔 A vidíš na deťoch, že sú menej choré, keď im dávaš domáce probiotiká?
@anicka176 Som rada, že aj ty uprednostňuješ prírodné probiotiká. ;)
@miroslavan Aj ja to tak riešim, lebo vtedy mám pocit, že treba viacej doplniť, ale možno je to iba v hlave.
@veronika3006 A odkiaľ máš mlieko na domáce jogurty? Nevieš to urobiť z kontrolovaného mlieka, aby si dala aj malej? Veľmi sa mi páči, že aj náš vám chutí. 👍
To som zase ja, už som to spomínala v minulej téme a hovorím/píšem to aj babám v skupine, že najlepšie je brat si všetko potrebné zo stravy. Teda z tej normálnej, vyváženej. Často si tukaju ľudia na čelo okolo mňa, že malinká v 8m má už zvládnuté jogurty, ale podľa mňa je to lepšia voľba ako jej dávať niečo z lekárne, keď sa z jogurtu napapa, poteší a ešte aj dostane dávku zdravia. Osobne som tiež jogurtovy maniak aj staršia dcéra a sme zdravé baby a nemáme problém ani so zazivanim. Stále hovorím, zdravé črevo, zdravý človek 😊😁
@mawka Presne tak ako píšeš. Úplne super keď si ich berieš zo stravy a asi aj pravidelne, aby v prípade choroby si ich mala dostatok. A aké jogurty konzumujete vy jogurtomilky? 😉
@daniela_malygazda Prosím, a kde sa dajú tieto jogurty kúpiť? Ďakujem.
@salima66 Ahoj, dajú sa kúpiť v Kaufland, Terno, Kraj, Metro, Fresh a COOP Jednota zatiľ iba na východe Slovenska.
Pri užívaní ATB kupujem automaticky probiotiká v lekárni, inak kyslá kapusta, bryndza.
@fkata Deti ti zjedia bez protestov kapustu?
@daniela_malygazda každý deň a v chladničke musi byť vždy zásoba. Jednoznačne v skle, najradšej tie vaše alebo madeta, kunin /ČR/ a môj chlap ešte donesie z Rakúska. Len on nakupuje jogurty podľa obrázku. Ktorý sa mu páči, ten kúpi 🤦🙈🤣 malého gazdu som ešte donedávna nepoznala, až keď som začala vyberať malinkej, tak som na ne narazila. 95% kupujeme gazdu. Chodím preň 20+ km lebo tu okolo nie je k zohnaniu. Tomu už sa povie asi závislosť 😁
@mawka 😀 Doteraz som bola v tom, že len ženy nakupujú podľa obrázkov, si mi to celé zmenila 😂 Bodaj by sme mali viacej takých zákazníkov ako si ty 😉
@daniela_malygazda Áno, môj syn by ju jedol aj denne.
@daniela_malygazda u nás je Malý gazda dosť obľúbený. Aj jogurty aj fľaštičky. Používame ich na džemy, pečený čaj prípadne čatní 🙂
A aby som odpovedala na otázku: u nás sa tiež uprednostňujú prírodné probiotiká. Najčastejšie smotanový jogurt občas trošku bryndze (keď ju zjemním smotanou, tak aj deti zjedia)
@alienkami Páči sa mi, že si ako väčšina mamičiek a recykluješ👏👏 Každý prispeje aspoň troškou k lepšiemu stavu našej Zeme. 💗 Ďakujem, že máte radi naše jogurty👍👍👍
@daniela_malygazda môj chlap jogurty neje, preto vyberá podľa obrázku 😁 ale zase, je-neje, keď robím.nejaky dezert, dám tam jogurt, ani netuší a zje to. Váš jogurt som odporučila aj tatkovi, má crohnovu chorobu, zákaz mliečnych výrobkov, pretože ho drazdili. Zaujímavé je ale, že kvalitné jogurty a mlieko mu črevo nedrazdia. Tak si občas dá. Bol zvyknutý celý život na mliečne výrobky a prestať ich jesť zo dňa na deň po 68 rokoch u neho nepripadá do úvahy 😬 zvlášť ak bol zvyknutý vypiť denne liter mlieka. Odporúčam tiež všetkým, ktorí majú problémy so zápchou. Mamka tiež skúšala activiu a kadečo a nič. Ale dá si klasický zrejuci a nemá problém. Nehovoriac o Tom aké blahodárne účinky majú bifi aj na ženské veci - správne osidlenie, prevencia pri kvasinkach. Preto som veľký zástanca prirodzených bifi z jedla a nie kupovaných v lekárni.
@daniela_malygazda aké sú najlepšie jogurty ako probiotika?
@daniela_malygazda my probiotika dopĺňame formou jogurtov a jog.nápojov.Nevynechame ani jeden deň.☺
@eperia Ahoj, konkrétne v Ňuňu sú probiotické kultúry - bifidobaktéria BB-12 ® (bifidobaktérie) – ovplyvňujú správne fungovanie nielen tráviaceho, ale aj imunitného systému. Tým, že naše jogurty aj Ňuňu a Jogurt bez éčok zrejú pomaly v skle a sú smotanové sú dobrým zdrojom probiotík aj veľa ľudom, ktorí majú problém s trávením, tak náš jogurt im pomáha. Aspoň zo skúsenosti zákazníka. Ale aj kefír je dobrá voľba. ;)
Viete mi prosim Vas poradit kvalitny probioticky jogurt?dakujem
@magdusaaa Už som to písala vyššie skopírujem ti to, ak nevadí: Ahoj, konkrétne v našom Ňuňu sú probiotické kultúry - bifidobaktéria BB-12 ® (bifidobaktérie) – ovplyvňujú správne fungovanie nielen tráviaceho, ale aj imunitného systému. Tým, že naše jogurty aj Ňuňu a Jogurt bez éčok zrejú pomaly v skle a sú smotanové sú dobrým zdrojom probiotík aj veľa ľudom, ktorí majú problém s trávením, tak náš jogurt im pomáha. Aspoň zo skúsenosti zákazníka. Ale aj kefír je dobrá voľba. ;)
@daniela_malygazda ano, vdaka Bohu, este nikdy neboli na ATB, maju 6 a 4 r., no ja sa zaoberam aj funkcnou medicinou, a modlime sa, Bozia moc je velka (verime biblii)
@daniela_malygazda používame probiotiká, tieto však striedam. Robím si aj domáci jogurt pridaním jogurtových kultúr a colostra. Keď nemám náladu jogurty kupujem a uprednostňujem tie s obsahom bifidobacterium BB-12. Nevedela som, že aj ňu-ňu ich obsahuje. Trochu ma tým pádom začal zaujímať, ešte sme ho nemali. 😉😊👍
@daniela_malygazda super vedieť. Našim probiotiká striedam, ale každé liečivo naviac je boj. Toto fakt oceňujem, dobrý typ.
@daniela_malygazda My dopĺňame probiotiká jogurtmi. Kým som nezačala prikrmovať, tak som skúšala kvapky. Odkedy sme zaviedli jogurty, tak len tie.
Pre nás dospelých vyrábam domáci v jogurtovači, ale pre malého sa neodvážim taký domáci. Predsa, doma to nie je také kontrolované, môže sa tam niečo "premnožiť".