Hodně z vás psalo, že saháte po hotových příkrmech, když jste s dětmi venku nebo cestujete. A tak jsem si řekla, že bychom si mohly udělat cestovní soutěž 🙂 Napište mi, jaké to pro vás je cestovat s dětmi a jak na cestách řešíte jídlo. Co si berete sebou? Jaké jsou vaše oblíbené svačinky? Mým favoritem byla vždy "srdíčka" s těstovinami a nově to jsou HiPP 100 % ovocné BIO kapsičky, které si často nosím s sebou i já do práce 😀
Pro pět z vás mám připravený cestovní balíček, ve kterém najdete dobrůtky HiPP, samolepky na auta a také HiPP stínítka do auta.
My ked cestujeme,tak na cesty berieme so sebou Hipp-ky,kedy akú máme doma,vačšinou je to nejaka s mäsom a samozrejme nesmie chýbať ani nejaké ovocie a maminkin "cicík" 😀
no u nás bolo cestovanie vždy ťažké. Máme 2 baby s 1,5 ročnym rozdielom. Staršia veľmi ťažko znášala každú cestu, lebo sme sa skoro 4 mesiace trápili s kolikou a bolo to pre ňu utrpenie. Neskôr sme zistili, že musím mať so sebou stále plnú polnú, aby sme sa nejako zabavili počas cestovania. A platí to aj pri druhej dcére, lebo hladné dieťa je zlé dieťa 🙂 Nemala som možnosť vyskúšať cestovné dobroty od hipp ani od iných výrobcov. U nás to boli a aj teraz sú kukuričné chrumky, nejaké piškóty (bez cukru) alebo pečivo a ovocie.A píšem sem preto, že by som rada mojim babám spríjemnila cestu inými dobrotami ako napr. výherným balíčkom hipp. 😝 A možno by sme si to kúpili častejšie.
Cestujeme veru často a radi. Na cestu musím mať všetko včas pobalené, a na nič nesmiem zabudnúť. Určite ako prvé zabalím papaníčko - hotový príkrm HIPP alebo HAMI, celozrnné jablkové kolieska alebo sloníky HIPP, piškótky NESTLÉ, čajík, jabĺčko, a potom všetko ostatné čo potrebujeme. No a ešte stále kojím takže pri najhoršom máme mliečko so sebou. Môj malý je veľký jedák, no ak nechá z príkrmu aspoň na 2 lyžičky tak po ňom rada dopapám. Mne osobne tie príkrmy celkom chutia, aj keď mnohí tvrdia opak. Ďakujem
@lidka_hipp my so sofinkou cestujeme vsade a vzdy musi byt nieco pobruke aby aspom chvilku posluchala :D a hlavne ked sa ideme niekam napapat tak jej vzdy berem so sebou nejajy polotovat.no ako rychlu maskrtku mam vzdy pri sebe tie vase tycinky s ovocim chutia nielen malej ale aj mne :D . A ked niekde ame rak vyberam vacsinou vyzivky ci uz maskove zeleninkove alebo ovocne podla toho ake mame doma 🙂 a ano aj ovocne kapsicky malej chutia to je taka maskrtka ;)
my cestujeme casto a to cez celu republiku, takze zabezpecenie jedla bolo a vzdy aj bude hlavnou prioritou, Riesime to hlavne s "Mlieckom s kasi" ktore davame cez pohar a potom rozne cajiky a detske keksy, pri nich aspon spokojne sedi v sedacke a nesnazi sa z nej silou-mocou dostat 🙂 🙂 🙂 Takyto balicek by nas teda velmi potesil, sprijemnil by nam aspon zopar ciest 🙂
Ked sme cestovali do Ciech mala som pripravene doma urobene príkrmy, moje dieťa nechcelo jest kupovane,dva krat sme to vyskusali ale nešlo to,tak som varila na 5 dni, ovocne prikrmy kupovane ale spapala,ma rada aj rozne dobrotky(samozrejme kupujem len bez cukru).Tak ak som chcela aby vydrzala taku dlhu cestu tak bud nieco papala alebo spinkala,inak to bolo o nervy
Nakoľko my sme vkuse na cestách, tak viem porozprávať o príprave jedla s minimom vecí. Ja mám rada ovocné kapsičky - nakoľko Janka si ich už vie vycucnúť sama a vôbec pri tom nie je špinavá. Veľmi sa nám osvedčili aj musli tyčinky. A ak potrebujem riešiť obed na cestách tak jedine Vaše srdiečka. Sú naozaj skvelé - ravioly nám chutia asi najviac. Veľa ovocných výživ si robím doma sama a potom ich nosím v malých zatváracích pohárikoch.
My zatiaľ cestujeme väčšinou len na krátke vzdialenosti k babke, tetám, k lekárom a zatiaľ nám stačí mamin "cicík", no veľmi sa mi páči vynález poslednej doby tie ovocné kapsičky. Super pre deti ale aj pre dospelých.
Ja som mala stále v zálohe niekoľko vašich príkrmoch a keď sme sa niekde chystali tak stále som zobrala flaštičky, mištičku, lyžičku a papala keď si zažiadala a tak to plánujem robit aj teraz pri synčekovi. 🙂
My keď cestujeme s drobčekom tak väčšinou berieme ovocné výživky/kapsičky a ak potrebujeme riešiť obed tak vždy berieme srdiečká Hipp s mäskom... Tak sme poriešili aj stravu pre drobčeka na dovolenku... A malý zbožňuje ako "cucku" vaše tyčinky s ovocím... 😉
my ked cestujeme tak ja vzadu mám problém malého udržať lebo ako správny manzel - tatko ho učí šoférovať 🙂 a mamina je niekedy riadne na nervy 🙂 a má čo robiť aby sme cestu zvládli v pohode a bez nervov a plaču - lebo v sedačke máme problém sedieť - jedine ked niečo má v ruke a papá 🙂 takze výhra by ma potešila aspon na dalšie 2 - 3 cesty by som mala klud 🙂
neviem prečo nejde pridať fotka - 🙂 a najviac milujeme vaše musli tycinky - tu mám v kabelke aj ja
u nas na cesty boduje najviac vyživka ...
No s dcerkou cestujeme zatial malo ale ked uz tak vzdy mam nachystany podbradnik, vlhcene obrusky na utretie, flasku na mliecko, samozrejme mliecko nachystane v davkovaci, termosku s prevarenou vodou a este nejaku mnamku v skle, napr. ovocnu ale ak treba aj nejaky ten obedik. ;)
@lidka_hipp
My cestujeme veľmi často už od úplne maličkého bábätka,viackrát do roka dokonca absolvujeme 300km dlhú a cca.5 hodín trvajúcu cestu ku svokrovcom.A úprimne poviem,že už mesiac pred plánovanou cestou mám žalúdočnú neurózu,pretože malý cestovanie absolútne nezvláda 😒 Je to živé striebro,šidlo,ktoré neobsedí,takže byť pripútaný v autosedačke je pre neho peklo na zemi 😅 Prvú pol hodinu sa to dá celkom zvládnuť,ale potom sa v ňom prebudí zviera,ktoré sa nedá skrotiť 😀 Do toho ja pravidelne chytím migrénu,chce sa mi zvracať,takže v stave kedy by som potrebovala pomoc ja sama sa snažím utíšiť hystericky kričiace dieťa.Nechce piť,nechce jesť,nechce sa hrať.Po dvoch hodinách to vysilená vzdávam,opriem sa o jeho autosedačku,oči mi klipkajú,žalúdok sa mi krúti.Malý ma začne ťahať za vlasy,škriabať po tvári.Zdá sa,že ho to baví.Zaspím od únavy.Uaaaaaaaa!!!Malý začne vrieskať asi niečo v zmysle "mama,nespi!".Spala som asi 0,5 minúty.Vyťahujem tajnú zbraň 😠 Ovocná BIO kapsička.A zrazu potmehúdsky úsmev na tvári môjho malého čerta.A už len počuť slastné cuckanie 😀 A to Božské ticho.Problém je len ten,že by ich spapal aj 10 naraz 🙂 Cestu k cieľu už nejako dobojujeme aj s prestávkami a ja som vďačná aj za tých pár minút ticha,za ktoré vďačím ovocnej kapsičke.
Cestujeme pomerne casto. Kedze byvame v Bratislave ale celu rodinu mame na vzchode, tak maly sa viezol uz ako 2 mesacny. Prve cestovanie zvladol bezproblemov, prespal skoro celu cestu. Teraz ked je uz starsi tak uz je trosku problem. Na cestu mu stale nabalim, piskotky, chrumky, aj mlieko aj ked uz pije len rano a vecer, a vyzivu ovocnu. Ked cestujeme pocas dna tak aj obedik. Kedze sme Hippovy uz od 1 dna, tak vsetko musi byt Hippovom vydani 🙂
Najradsej mame Hipp Frucht-Pause, je to ciste ovocicko v praktickom stvorbaleni. Chuti aj maminke, ak treba dojest vobec sa nenahnevam :P
My ked cestujeme autom hoci len k lekarovi ja stale v kabele musim mat nieco pod zub, najcastejsie chrumkame vlastnorucne nasusene ovocie: jablka, slivky, banany,hrusky alebo cerstve narezane na platky, respektive susienky, piskotky, chrumky ci tycinky tiez potesia... 😉
My dost casto cestujeme a Matkokve naj naj pokrmy su srdieckove prikrmi od Hipp-vsetky druhy a ovocne kapsicky do rucky,na olovrant alebo desiatu,bez toho neodcestujeme nikdy+ samozrejme 100% dzusik,alebo cajik,aby sme dodrziavali pitny rezim a nejaky keksik k tomu.A kedze srdieckove prikrmi chutia aj mojmu manzelovi,takze poctivo po malom dojeda,len si ich viacej osoli 😀
no my sme skusili cely rad produktov a tie, ktore maly jedol najradsej, tak sme mali stale v zasobe aj pocas ciest na dovolenku...
my na výlety brávame vždy Hippky, či už výživky, alebo mäskové so zeleninou... do termosky beriem vrelú vodu a misku, do ktorej ju potom nalejem. tak ohrievame drobcovi papanicu 🙂 teda výživky samozrejme nie ..
takto fungujeme, keď ideme niekam do prírody, kde nie je možnosť zohriať v mikrovlnke..
skúšali sme aj tie vaše srdiečka, ale synčekovi nechutili, tak sme podarovali 😅 zato tie výživky do ručičky mu chutia velmi, aj mne a manželovi 😅
Ja sa na cestach spolieham jedine na HIPP. Je to moja istota, ze nebude hladny...od ovocnych cez polievky, hlavne jedla az po mlsnotky. A tie ovocne kapsicky miluje....v aute obsedi jedine ak nieco zuje alebo spi...len co nastartujeme, ukazuje na moju kabelku a vykrikuje:"mama mnam, mnam mama, mamaaaaa" lebo vie ze tam vzdy bude nijaka dobrotka 😀
My cestujeme celkom casto na Slovensko k rodine cca 350 km s malickou od jej 6.tyzdnov, teraz mala 6 mesiacov. Niekedy je cesta v pohode, inakoedy je to katastrofa, doteraz som jej vzdy na cestu brala mliecko, nabuduce vezmeme uz aj nejaku vyzivku ovocnu...
Necestujeme veľmi často, lebo, pretože malá nerada cestuje autom 🙂
Ale keď niekam ideme beriem hipp srdiečka, čajík hipp, a kašu .
Samozrejme nejaké ovocie či nejaký sladký úplatok, keby bolo v autosedačke veľmi zle.Vytiahneme maškrtu a na chvíľočku malá zabudne , že cestujeme 😀 😀 😀
@lidka_hipp tak zalezi ci je to kratka trasa (do 1200km), alebo dlhsia trasa (nad 1200km), a ci sa ide autom alebo lietadlom...do lietadla deti jedavaju ryzove chlebiky (naj su jablko alebo cucoriedka...) a v lietadle zvacsa aj ponukaju znacku hipp pre najmensich. Do auta sa zmesti viac - tak tam to isti caj, ryzove chlebiky, tycinky, chrumky z prosa resp. vyziva (hotove jedla neberieme,jednak sa deti v aute s tym zaprplu, a jednak hipp sa da kupit vsade, aj mimo eu 😀 )
na vylety a cesty autom je uz nas maly zvyknuty, pretoze byvame daleko od rodiny. Ak cestujeme tak vzdy po obede ked sa syn napapa a v aute si pospinka. Po ceste mame vzdy dve zastavky a nas top top top prikrm na prehryznutie je ovocna kapsicka, neviem si tuto vec vynachvalit. Syn si to vie sam chytit a aj spapkat.vzdy ked vidi kapsicku tesi sa a rucicky natahuje. Sice je kapsicka hipp jedna z najdrahsich viem ze synovi davam zdravu pochutku
tak my od malicka frcime na Hipp...ochutnal aj konkurencne znacky, ale tie nesmakovali 🙂 najradsej ma zeleninu s telacim masom a uplne najviac miluje tekvicu 🙂 a to uz ma rok aj 3M....zeleninove aj ovocne prikrmy nam manzel kupuje v Nemecku, lebo je tam vacsi vyber a su lacnejsie ☹...vraj maju aj lepsie zlozenie (viac masa napr.), ale to neviem potvrdit....
@lidka_hipp Keď bola malá menšia stačilo nám prsko a príkrmy sme vôbec neriešili. Ako bola väčšia prešli sme všetkým možným i nemožným nakoľko veľmi zle znášala cestovanie.Takže na cestu v aute väčšinou zabralo ovocie (banánik, jablčko) , kukuričné chrumky a také drobné úplatky. Potom už iná kategória boli príkrmy, tie som väčšinou robila doma a zabalia som ich do pohárika a tie malá papala.Keď nebol čas na varenie, tak vždy som mala po ruke i hotové príkrmy, najobľúbenejšie boli špagety v bolonskej omáčke a zelenina s morčacím mäskom, rada si pomaškrtila i na jablkových keksoch(delili sme sa o ne 😀 ), vždy musel byť po ruke čajík, najobľúbenejší i doteraz je Šípková Ruženka no a v neposlednom rade si neviem predstaviť cestovanie bez vašich musli tyčiniek, tie chutia i mne. 🙂
My cestujeme veľmi často a na cestu si berieme najmä veľa mliečka , čajíka a výživky. Keď sa zastavíme po ceste niekde najesť tak už papá jedlo s nami. Najčastejšie bryndzové halušky, tie mu veľmi chutia. Keď bol náš malý úplne malinký tak sme mu nosili hotový príkrm značky Hipp. Tie mu celkom chutili, i keď nikdy nezjedol všetko. Ostatné značky mu vôbec nechutili.