Čo Vám zaberá pri problémoch s močovými cestami?

marton_popradske
Moderátor
4. nov 2020

Milé dievčatá a mamičky, máme pre Vás čaj pri problémoch s močovými cestami. Tento čajík Mistral priaznivo pôsobí pri problémoch s močovými cestami. Okrem toho že jeho chuť je skutočne lahodná, obsahuje až 25% brusníc. Vďaka nim priaznivo pôsobí pri problémoch s močovými cestami. A čo zaberá Vám? Dajte nám vedieť. Najzaujímavejšiemu komentáru tento čajík pošleme. Peknú stredu.

marsmykkok
4. nov 2020

Mne práve urologické čaje, v zime ich pijem preventívne. Je to lacnejšie ako rôzne sirupy z lekárne a zaberá to. A páči sa mi, že už nie je väčšina taká nepríjemne horká ako kedysi, dajú sa piť aj normálne v rámci pitného režimu.

marton_popradske
autorModerátor
4. nov 2020

@marsmykkok náš aj chutí. Dokonca aj mne 🙂🙂🙂

megan6
4. nov 2020

Určite brusnice a brusnicová šťava je najlepšia. 🙂

smolinka024
4. nov 2020

Ja tento cajik pijem pravidelne a odporucal mi ho dokonca aj pan doktor. Ked nie je "stav" nudze vychutnam si jednu salku, ale ked treba vypijem aj 3-4 salky za den + doplnam tekutiny na striedacku s cistou vodou. Chuti naozaj vyborne a minule mi z neho odpijali aj moji chlapci 8 a 5 rocny a tvrdili ze je mnamkovy ... 😉

marsmykkok
4. nov 2020

@marton_popradske áno, ten som včera práve dopila a fakt nepoznala som podľa chuti, že pijem urologický čaj. Normálne som si ho robievala ako nápoj k večeri a nepokazil mi večeru. 🙂

nufnuf14
4. nov 2020

Ja mám práveže pocit, že na mňa brusnice vôbec nezaberajú. Pomôže mi skôr čaj z vrbovky, zlatobyle, medvedice, alebo repika.

dabika
4. nov 2020

Zaberá pitie urologického čaju, a brusnice chrumkat, dobrovolne nasilu, keďže su hrooozne sladké tie sušené 🙈 takže rozšírim si svoju zbierku aj o Mistral urologicky 😋

skoco
4. nov 2020

Ak ma chyti zapal mocoveho mechura, tak okamzite zvysin pitny rezim, sledujem si moc ci je dost bezfarebny. A do pitneho rezimu pridam urologicke zmesi. Tato vasa je pre mna novinka, rada by som vyskusala.

babababka
4. nov 2020

Našťastie v mojej rodinena močové cesty netrpíme.Sem-tam si dávame brusnice do čierneho čaju.

maruskaw
4. nov 2020

@marton_popradske Ahoj.🙂 Musím si zaklepať, že momentálne nikoho z rodiny netrápia močové cesty. Najlepšie je asi predchádzať takýmto problémom, napr. teplým oblečením. Ak už to na nás príde, tak určite zaberá urologický čaj a brusnice. A teplý kúpeľ vo vani. 🙂 No keď je problém vážny, vtedy netreba váhať ani sa hanbiť a ísť k lekárovi.

maryon1
4. nov 2020

@marton_popradske v minulosti som mávala problémy so zápalmi močových ciest, a keďže som sa chcela vyhnúť nadmernému užívaniu antibiotík, alebo - keď už aj boli nutné, tak som chcela nejakou prírodnou cestou dopomôcť k liečbe a vyhnúť sa do budúcnosti chronickým zápalom. kontaktovala som bylinkára, radila sa s ním, aké postupy by odporučil - okrem iného mi doporučil pri mojich problémoch sedacie kúpele z kamiliek alebo materinej dúšky. tiež horúce suché obklady s materinou dúškou alebo prasličkou. aj mi namiešal čaj "na mieru" myslím z prasličky, pastierskej kapsičky - presne zloženie si už nepamatám. a odporučil veľa tekutín. našťastie zápalov som sa zbavila /dúfam/ ale urologický čaj mám stále poruke - keďže všetky bylinky, ktoré do urologických čajov patria, nemám, nezbieram, väčšinou tie domáce čaje z domácich či nazbieraných byliniek nemiešam - bud varím medovkový alebo alchemilkový, "zmesy" si sama nevyrábam - tak kupujem už balený urologický čajík. pokiaľ urologický čaj obsahuje brusnice, je to len plusový bod, brusnice dodajú lepšiu chuť...

marecek1
4. nov 2020

Naša malá dcéra mala problémy s močovými cestami/zápal, pediatricka mi odporučila urologicky čaj, a pridala typ, že aj s brusnicami. Vyskúšali sme, dcére chutil, tie brusnice ten "klasický" bylinkový urologicky čaj príjemne o chutia. Jasne, ze piť veľa tekutín celkovo, aj brusnicovy džús sme kúpili, u nás môžem potvrdiť, že brusnice sú v boji so zápalom močových ciest účinnou zbraňou.

cadulka2908
4. nov 2020

Urologicky caj mam vzdy aj ja v policke veru,nakolko som si uz presla dvomi zapalmi a na tento cajik nedam dopustit...dokonca je toto oblubeny caj, mojgo ocina,ktory si ho vari pravidelne...

ellaafi
4. nov 2020

@marton_popradske mne pomáhajú brusnice. Veľa brusníc, veľmi veľa, v akejkoľvek podobe (džús, čaj, kompót....) a urologicky čaj dokážem vypiť len tak že si ho zalejem spolu s ovocným čajom (sáčok urolo čaju, sáčok akéhokoľvek ovocného čaju do pollitrovej šálky)

tarinka155
4. nov 2020

Kedže zápalmi močových ciest trpím každé tri mesiace čajiky musím mať vždy po ruke.Určite by potešil dáky do zbierky

ivinkapink
4. nov 2020

Pri zacinajucom zapale mocoveho mechura mi vzdy pomohli citrony. Kazdu hodinu polovicu odstaveneho citrona a vela vela vela tekutin (vody a urologicky caj) Brusnicovy dzus je pre mna prilis sladky..

bohynanikita
4. nov 2020

kapucinkova tinktura

livizi
4. nov 2020

@marton_popradske Mne pomohol extrakt z brusnic plus veľa tekutín. Nabudúce vyskúšam vás urologický cajik, doteraz som po ňom nesiahla, myslela som si, že nebude dobre chutiť. Ale keď ste spomenuli, že jeho chuť je skutočne lahodná a obsahuje až 25% brusníc, určite ho vyskúšam.

86488648
4. nov 2020

@marton_popradske... veľa tekutín a oblasť krížov zababuším...tento čaj je super,siahnem po ňom,keď treba..

lienka175
4. nov 2020

našťastie takéto problémy nás zatiaľ obchádzajú... ale brusnicový čajík pijeme často... kvôli chuti 🙂

marton_popradske
autorModerátor
4. nov 2020

@bohynanikita a to je čo?

cilkau
4. nov 2020

brusnice a brusnicová džusy,brusnicové čaje,brusnice,urologický čaj,čaj z vrbovky, zlatobyle, medvedice, alebo repika,urologické sáčky 🙂🍀☕

ovaaa
4. nov 2020

Urologicky caj na litre 🙂.

anicka86
4. nov 2020

@marton_popradske zápaly močových ciest som mávala v zime ako pubertiačka, podceňovala som vtedy obliekanie sa - teraz spätne by som sa určite obliekala teplejšie, a nenosila také krátke bundy, viac by som si chránila oblasť krížov. Lenže keď má človek -násť rokov, tak ho zaujíma viac to, ako vyzerá, ako to, či to nejak ovplyvní jeho zdravie. Keď mi vtedy rodičia povedali také príslovie že "hlava v chlade, brucho v hlade, a nohy v teple" - tak som len prevrátila oči a pomyslela si, že doba kamenná prichádza. teraz som už opatrnejšia, ked prídeme domov z vonku, a mám studené nohy, hneď si pripravím horúci kúpeľ do vedra, zvyknem pridať aj soľ, kríže si zakrútim do teplej deky, a varím urologický čaj. ak nemám urologický, tak aspon prasličkový či brezový.

levany81
4. nov 2020

Za mňa určite kapucinka, tablety a umývať za zo spodu počas dňa salviovym záparom, robievam si aj nasledovné :dve lyžičky sušeného rozmarínu vyvariť v 0,5 l kysleho vína, cca vrieť 1minutu následne nechat vylúhovať, precedit a počas dňa 3krat pred jedlom 1 lyžicu užiť, skladovať v chlade a piť celý týždeň, je to dobre aj na vytoky a močové cesty

sodolucy
4. nov 2020

Keďže som nachylna na mocove cesty, mam toho uz dost vyskúšaného. Ked sa ochladi, autimaticky si naordinujem urologicky caj, ktory si dam aspon raz za tyzden. Existuje mnoho lieciv na baze brusnic, avsak ja si radsej drzim v mraziacom boxe brusnice, ktoré si v pripade potreby nasypem do misticky a len tak veselo kyselkavo vychutnavam (dnesna akcia 🙂 ) Ak uz ide naozaj do tuheho, najlepsie mi zabera odvar z petrzlenovej vnate (neverila som, ale mega zaberá) , kazdy den si dam 0,2 dcl a za par dni som fit 🙂 A moj muz mi vzdy povie, ze chorobu, ci zapal treba vyplavit, tak si varime na litre domace cajiky z vlastnorucne nazbieranych bylin, ktore miesame podla nálady... Zakladom je vzdy repik, pridávame podla chuti bazu, materinu dusku, bazu, lubovnik, jahodové ci malinove listy atd. Buduci rok sa chystam prvy krat vyskusat zihlavu. Takze do '' scajikovania priatelia'' 🙂

sodolucy
4. nov 2020

@bohynanikita mala som tablety z kapucinky, tiez fajn...

irenaliza
4. nov 2020

@marton_popradske brusnice.

ajino
4. nov 2020

mám to zriedkavo a vtedy si dávam urologický čaj a celkom mi aj chutí,
ale u nás keď manžel pociťuje hoci aj bolesť krížov, hneď si uvarí urologický čaj a vraj mu to pomáha

blskahruska
4. nov 2020

@marton_popradske kapucinka je bylinka, prírodné antibiotikum 😉