Spánok súrodencov v spoločnej izbe

6. feb 2024

Mam dve deti-3,5 r a 1,5 r. Staršie už sa v noci nebudi ak nie je choré, večer samostatne zaspáva v
detskej izbe už dlhodobo. Tým pádom je zvyknuté na svoj kľud. Mladšie bolo doteraz s nami v spálni. Potrebujeme ich dat spolu,keďže pribudne ďalší súrodenec. ALE: obidve deti majú od malička pomerne ľahký spánok. Neexistuje,že by odpadli v miestnosti kde sú ľudia,alebo v aute keď niekde cestujeme..potrebujú svoj kľud.. mladšie dieťa byva v noci dosť nekludne,zvykne vykriknut,zaplakat, väčšinou raz za noc vypýta aj mlieko,ale to vlastne vacsinou pýta tak,ze reve, kym nepribehnem a nepoviem,ze idem pre mlieko. A ma velmi vyrazny hlas. Ešte v prvej polke noci staršie dieťa spi tvrdo,ale od cca 3 hod ak je nejaký hluk,v momente je hore a ma veľký problém potom zaspať. Parkrat sme ich na noc nechali spolu,aj sa na to tešili,ale nikdy spolu nevydržali do rána, alebo my sme to nevydržali 😁 rozplakalo sa mladšie,tak aj staršie,a ako to potom uspať..
Myslíte si,že časom bude mať staršie tvrdší spánok, že si nejako zvykne že vedľa neho niekto je a nie je ticho? Ja už som si napríklad celkom zvykla 🙂 keď zamrnci,bud nechám tak a spime ďalej,alebo poviem ššš,alebo poviem nech je ticho...ale hned spime dalej. ale teda staršiemu dieťaťu to vadí a budí sa..Co s tým? Fakt to potrebujeme behom mesiaca vyriešiť. Keďže aj mladšie dieta ma ľahký spánok, babo by rusilo. A v našom bývaní nie je kde dat deti,len do spalne alebo do detskej.
Ešte ma napadlo,staršie cez obed spáva,aj keď nie vždy zaspí...ale aspoň si ľahne. Keby bolo bez obedného spánku,možno by v noci spalo tvrdšie.. ci nie? Ako by ste to riešili?

pribinak
6. feb 2024

Podľa mna babo bude ignorovať to 1,5 ročne dieťatko. Kľudne by som ho ešte nechala spat s vami

autor
6. feb 2024

@pribinak dakujem za reakciu. ale to 1,5 ročne nebude spať,keď babo zaplace.. obe deti maju lahky spanok. A to 1,5 ročne ak niekto vyrusi,tak spustí taky rev ze este aj v susednej izbe zobudí staršie 😁 je fakt také dosť hlučné od malička..
Ale neviem ako im obom skvalitniť spánok,aby spali hlbsie. Aby ich nezobudil kazdy suchot.. ci to mame nejaký čas vydrzat a zvyknu si?

pribinak
6. feb 2024

Zvykne si, jedno, druhe a aj to tretie. Bude asi pár ťažších noci, ale zvyknú si

kikuska_wedge
6. feb 2024

Všetci si zvyknete a budete riešiť za pochodu ako vám to bude zrovna vyhovovať. Netráp sa tým dopredu.

autor
7. feb 2024

@kikuska_wedge ja som práve chcela to stredné dat do izby už pred pôrodom,aby nemalo pocit ze babo mu berie postieľku a rodičov,že sme ho vymenili..
@pribinak takže myslite,ze časom sa prestanú navzájom budiť? Ze budu mat tvrdší spánok alebo si na to nejako zvyknú?

kikuska_wedge
7. feb 2024

Chapem, ze si to chces zariadit. Ved skusit to mozes aj teraz a ked to nepojde, supnes do spalne dalsiu postielku a budes ich tam mat oboch

autor
7. feb 2024

@kikuska_wedge myslíš ze skôr si zvyknú mladšie dve spolu,ako staršie dve? Mne sa zdá ze staršie rýchlejšie pochopi,keď budem vysvetľovať,že keď nás v noci nieco zobudí,otočíme sa a spime ďalej. Aj keď tých pár pokusov bola katastrofa.. ale ze mam pocit ze skôr sa zvládne prispôsobiť staršie ako mladšie.. ci nie? Rada by som ich dala už teraz spolu,nech si zvykajú,a nech to potom lepšie zvládneme.

krasolienka1
7. feb 2024

Ja by som ich dala spolu spať cez obed do detskej izby
A potom vyskusat aj na noc

kathhii
7. feb 2024

My máme 5 r a 2r a raz spia v izbe a raz nie... Najhoršie je aby zaspali, lebo buď jeden alebo druhý reční, spieva... Niekedy to robíme tak, že spia osobitne a potom zatlačíme postieľku do izby, takže v noci sú spolu...

evelin1002
9. feb 2024

Odporucam vyskusat spánkovu poradkynu, ja osobne som s nou nemala skusenost, ale svagrine pomohla aby jej rocne kojene prespalo celu noc vo vlastnej izbe, kedze musela ist do prace a mala este 2 rocneho a kojene dieta sa budi aj 100x za noc, takze ona si velmi pochvalovala... Spankova im nastavila presny rezim spankov, priklad to rocne musi budit po pol hodine prveho spanku, druhy spanok je 2 hodinovy, vecer o 20 spia, musia sa striktne drzat rezimu...

kikuska_wedge
9. feb 2024

Myslim si, ze je to individualne a zavisi to od konretneho dietata. Starsiu zobudi aj mucha, mladsi prespi aj Silvester. Preto som ti pisala, ze uvidis, ako vam to pojde. Ved ich vyskusaj a ked to nebude dobre, tak to zmenis. Ale treba ich nechat zopar dni. Nie je to hned ok.

didus35
13. feb 2024

Moja staršia si zvykla, prvé dni sa budila, keď zaplakal (dali sme ho k nej už keď mal malý 1 rok). Po mesiaci ani nevedela, že plakal 😊. Ale celkovo im to prospelo, majú lepší spánok, a malý sa budieval v noci často a odkedy sú spolu v izbe, budí sa len keď mu idú zuby (ma 15 mesiacov)

autor
13. feb 2024

@didus35 jej ďakujem za povzbudenie,skúšali sme to teraz v noci znova,ale bola som tam s nimi,aby som mladšie tíšila (aby sa staršie nebudilo),lebo tak 2-5x za noc sa mladsie este zobudi,niekedy zaspí hneď a niekedy to chvíli trvá..tak aby tam nebol krik. Prvý krát vydržali do rána spolu,ale teda ja som bola rozbitá strašne,lebo stále v strehu,či je všetko ok 😅 ale bezo mňa by to určite nedopadlo dobre..

marienka767
26. máj 2024

ahoj, ako vam to pokracuje?🙂 lebo riesim presne to iste

autor
26. máj 2024

@marienka767 nakoniec spia obe deti spolu v izbe v noci. Cez deň nie,to ma každé inú dĺžku spánku. Staršie dieťa bolo donedavna velmi citlivé na zvuky, ale zvyklo si veľmi rýchlo,bola som prekvapená. Keď sa mladsie v noci rozkrici,musím teda bezat,nech je co najskor ticho,ale starsie sa bud nezobudi alebo len pretoci na druhy bok. Len vynimicne sa preberie. Takze super.
Ale prve mozno dva tyzdne boli dosť ťažké a narocne pre celu rodinu. a doteraz ich niekedy ani nemôžem nechať do rána spolu,keď mladšie kričí a nie vždy viem rýchlo upokojiť -v tom prípade presúvame mladšie k nam do spálne.
Ale veľké plus,čo som necakala-detom sa zlepšili vzťahy,už je to dvojka.. úžasné ráno po zobudeni počúvať, ako sa bavia v postielkach