Ako donútiť 4-mesačnú dcéru spať na chrbte?

8. júl 2023

Prosím už som zúfalá :( veľmi sa o ňu bojím keď spí na bruchu... Nechám ju tak zaspať a potom ju dám na chrbát ape vždy sa do 2 minút zobudí a začne plakať, kopať nohami a rozhadzuje ruky. Poraďte prosím 😰 vie spať len na bruchu

pininka1
8. júl 2023

Všetky tri deti mi spali iba na bruchu a ani by mi nenapadlo ich otáčať. Ak sa veľmi bojíš kúp si tu podložku ktorá pipa ak dieťa náhodou prestane dýchať.

lucia13022023
8. júl 2023

Ja by skm to tiež riešila monitorom dychu. Len treba vedieť co robiť ak náhodou začne pipat a nemať postieľku pri posteli, potom to nemá význam

autor
8. júl 2023

@pininka1 mám ale neverím jej na 100% :/

autor
8. júl 2023

@lucia13022023 no veď to že spí somnou.. Má svoj matrac a pod ním má monitor

dzulli1980
8. júl 2023

A čoho sa bojíš? Moja spávala tak, že bola na kolenách, nos mala zapichnutý na vankúši ... zakaždým, keď som ju "napravila", do 2 sekúnd bola zas v tej polohe ... ako na pružinke keby bola ... už sa nie je taká malá, vie sa otočiť, keby nemala vzduch, začne kašľať, mrviť sa atď.

autor
8. júl 2023

@dzulli1980 aj môj je nosom zaborený do matraca a preto sa bojím. Čo keď bude spať tak hlboko že si neuvedomí že má málo kyslíka?

maryetta
8. júl 2023

A nepomohlo by mozno aspon nejako nabok. A podlozit pod brusko kusok deky alebo nejaky mensi vankusik?

patka06
8. júl 2023

Rozhodne by som nepretáčala, spí v polohe aká je jej pohodlná, len by som uložila do vlastnej postieľky. Tvrdý matrac, bez vankúša.
O chvíľku sa začne pretáčať ešte viac a možno prestane spať na brušku.

dzulli1980
8. júl 2023

To je pud sebazáchovy ... keby nemal vzduch, začal by sa mrviť, kašľať, hneď by si to zistila ...

autor
8. júl 2023

@maryetta no toto ešte skúsim ako poslednú možnosť 🙏 dávala som na bok ale vystielala som chrbátik a nepáčilo sa jej, plakala

autor
8. júl 2023

@patka06 no ona má matrac bez vankúša a bez všetkého. Len je u mňa v posteli.. Zo strán sú steny a z druhej som ja.. Práve preto ju mám u seba lebo spí na bruchu tak aby som vedela kontrolovať

tina505
8. júl 2023

Môj druhý syn spal od pôrodnice rád na bruchu a má to rad dodnes. ( Prvý to neznášal) Na začiatku v zavinovačke sa dal polohovat ale keď som ho dávala mimo zavinovačky na brucho, vždy rýchlo zaspal. Proste je to brušny tip. Monitoru som úplne dôverovala, viac krát som si preverila jeho funkčnosť a vždy reagoval dobre, takže som bola pokojná.

maryetta
8. júl 2023

Mojich som povacsine nechavala na boku. Potom ako sa zacali pretacat uz boli vselijako. No napr dcerka cez den najradsej spala na brusku. Ale to som ju mala na dohlad a ozaj len par minut-moji boli nespavci.
Skus ju nejako poobkladat. S tym ze len brusko. Pripadne nozicky-ako tehotna ked ma tehu vankus. A hlavicka tym padom ostane volna a snad otocena na bok. Len ja nemam skusenost s monitorom. Ci by takto bolo ok a snimalo to tak ako ma.

patka06
8. júl 2023

Nebudem ťa presviedčať, ale pre mňa oveľa nebezpečnejšie je dieťa v posteli s dospelým ako to, že spí na brušku.

autor
8. júl 2023

@maryetta snimalo, ďakujem skúsim dnes v noci a napíšem ti ako to dopadlo 🙂

autor
8. júl 2023

@patka06 spíme ako keby na Lkovom gauči. On má matrac pozdĺžne a ja mám pri ňom len hlavu, nie celé telo. Prilahnut ho neviem. Či z akého dôvodu ti to príde nebezpečné?

syslik81
8. júl 2023

moja spala bud s vypucenym zadkom hore alebo na chrbate ale vylozene nohy na mne inak neszaspala nikdy a neriesila som ..

autor
8. júl 2023

@tina505 aj moja spala prvé 2 mesiace ako som ju dala ale potom začala vyplakávaťa vydupala si polohu na brušku. Odvtedy nijak inak.. A ešte sa nepretáča :/

patka06
8. júl 2023

Myslela som presne na priľahnutie, prikrytie perinou, podvedomé udretie, pri otáčaní sa a pod.
Navyše je spánok omnoho pokojnejší ak má každý svoj priestor a navzájom sa nerušíte
Postieľka je proste postieľka

maryetta
8. júl 2023

Ono by som sa až tak nebala toho nedostatku vzduchu. Skor že sa vygrcka a vdychne to do seba ☹ toto je pre mna skor ta horsia predstava.
Mala si už mozno aj vdaka monitoru nejaky “poplach”. Ze prestava dychat resp grcka?
Ak nie tak ono uz bude iba vacsie babo. Uz sa bude vediet samo “pootocit” ak mu nejaka poloha nebude dostatocne dobra.

autor
8. júl 2023

@syslik81 ja som to doteraz až tak neriešila tiež, akože nebolo mi jedno ako spí ale včera som tu videla diskusiu kde nejaká zdravotníčka veľmi pretláčala jednej mamke aké je to nebezpečné spať na bruchu kvôli sids a jej dieťa tiež nevedelo spať inak ako na bruchu a tá baba že má proste spať na chrbte a že sama tá mamička zato môže že dieťa tak spí no ja neviiem ako... Od vtedy mi to vŕta hlavou 🥴

autor
8. júl 2023

@patka06 beriem

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
syslik81
8. júl 2023

ked sa narodila tiez som vela citala fora a po pravde -radsej som prestala ..tolko premudrelosti pokope ... sme mamy mame instinkt kazde dieta je ine-zial navod nedostala ani jedna z nas ... kiezby ta moja mala spon tlacitko na vypnutie ale.. nema neries co kto povedal .. ries to co citis sama a co vidis ze dietatu prospieva

autor
8. júl 2023

@maryetta na brušku že sa pozvracia a tal vdýchne? To nieje horšie pri polohe na chrbte? 🙄 No mali sme poplach 2 týždne po prepustení z pôrodnice. Vytrhla som ju z postieľky a zobudila sa. Neviem či bol planý alebo fakt nedýchala... Je predčasniatko

erika212
8. júl 2023

My sme používali monitor dychu ale z dôvodu, že malý sa narodil predčasne. Ale keď ho máš pod malou a ty si s ňou v posteli, tak monitor sníma teba. Ak by aj prestala dýchať, tak ta monitor neupozorni. Monitor musí byť pod madracom na pevnom základe a postieľka musí byť cca 10 CM od manželskej postele aby nedošlo k prenosu. Inak nemá zmysel aby spinkala na monitore. Môj malý doteraz spinka na brušku a zadkom hore. Keď sa mu tak dobre spinká, tak to neriešim.

autor
8. júl 2023

@elizabet173 prečítaj si odpoveď čo som písala syslik

autor
8. júl 2023

@syslik81 https://www.modrykonik.sk/forum/staram-sa-o-dietatko/babatko-olizuje-matrac/ tu je tá diskusia.. Hej asi by som mala aj ja prestať čítať... Doteraz som to naozaj nejak extra neriešila, bola som rada že mu je pohodlne no teraz mám v hlave len sids

autor
8. júl 2023

@erika212 ona ho má pod svojim matracom..ale hej máš pravdu. Ja som s ňou spala len preto aby v noci som ju mohla kontrolovať častejšie.. Vieš otvorím oči a hneď vidím že je v pohode

syslik81
8. júl 2023

moja mala monitor v postielke a v nej spavala macka 😀 moja dcera spala somnou v postely ... ja som mala rozopatu koselu a ked bola hladna len sa sama napila ak nedociahla kopla ma alebo inak zobudila .. nikdy po jedle negrgala a ako pisem nohy vylozene a prdkala jak stary chlap .. pripadne vypucila rit .. keby mna a ju niekto vidi tak podla tabuliek by neveril,ze prezila detstvo .. bola dokonca somnou v postely snad do jej 5tich alebo 6 tich a ani to ju nepoznacilo ...