Maminy,riesili ste niektora podobny problem? Malemu som objavila na stehienku pod ritkou akoby maly pluzgierik velkosti kusok vacsi ako spendlikova hlavicka,o par hodin to bolo vacsie a rano ako 50-centovka. Spravila sa chrasticka,okolo je to cervene a zodrata kozicka. Najskor sme mysleli (kym to bolo male) ze sa "popalil" na smykacke, no ked to zacalo rast...na druhy den aj na druhej nozke,no tam na vnutornej strane stehienka. Zas malicke a uz o hodinu to dobry kus narastlo...hned sme sli k doktorke rano, no ta ze sa s takym este nestretla,nevie co to...dala nam mast a ak to nezmizne,ist na kozne...tam sa vsak dlho caka a s nasim neposednikom si to neviem predstavit tak cakame kedy bude robit primar-nas znamy a zajdeme tam. Maleho to zrejme neboli, ani nevie ze to ma, len ked ho chcem natierat tak registruje, ze sa tam cosi deje.
Nestretli ste sa s tym? Dakujem
nemáte kiahne ?
Akej farby je ta chrasticka?
@lucka08099 klasika hneda
@ykul kiahne by doktorka asi spoznala :/ a takyto "krater" sa neviem ci tvori pri kiahniach
Lebo mna hned napadlo, ci to nebude impetigo, tzv. sladka chrasta.
Nasa to mala na brusku a potom na chrbatiku. A ked to videla doktorka, tak tiez hned nevedela co by to mohlo byt, tak nam dala antibioticku masticku a potom to niekde studovala a dosli sme k tomu ze je to ono.
Ked si to najdes na internete, tak tie fotky su niektore strasne, ale nasa mala len take 4 chrasticky asi aj vdaka vcasnej liecbe sa to potom nerozsirovalo.
Ale to je samozrejme len taky moj tip. Moze to byt aj nieco ine
@lucka08099 tiez ma napadlo impetigo....preto sa pytam ze ci je niecim naplneny pluzgier
@vercada9 ...masticka zaucinkovala hned....ale raz ame mali celkove ant.
@lucka08099 to spominala ale ze to sa vacsinou tvori na tvari...podla niektorych fotiek by to aj mohlo byt, len on nemal ziadnu tekutinu...ja uz neviem :/
A nie je to nahodou to co teraz dala jedna pani na fb?
Ze kombinacia slniecka s niektorym listami rastlin. Oni to mali z jahodovych listov.
Presne tak, ze najprv to bolo male a potom take dost velke. Riadny pluzgierisko. Pohladam to? Ked uz ani neviem u koho som to videla.
Ale neskodne nakoniec.
Nasa to tiez nemala na tvari. A my sme mali bactoban, alebo nejako tak sa to vola, ale vraj by na to mal zaberat aj framykoin
http://m.detskechoroby.rodinka.sk/detske-chorob...
@vercada9 skús čítať tu. Snáď to pomôže ako info, co s tym.
Je zo hodne infekčné, ale v podstate sa to dobre hojí. Držím palce na ľahký priebeh. 🙂
Ak mas doma Framykoin mozes mu to tym natriet ale lepsia je ina mast ktoru ti da lekarka..teraz si neviem spomenut nazov...ked ma napadne tak napisem
Este poviem..ze miesto kde to ma ..sada si na wc v skolke? Alebo neboli ste niekde? Lebo to sa zvykne tak preniest..treba povedat aj v skolke nech sa dezinfikuju wecka... Inak sa to bude sirit dalej
A ta mast sa vola Fucidin...uz viem😌
@moonlight1210 dakujem, uz som to aj na nete citala...ta druha lahsia forma by to mohla byt :/
@vercada9 súhlasím s babami, takmer dávam ruku do ohňa za to že to je impetigo. Impetigo je bakteriálneho pôvodu, spôsobuje ho streptokok alebo stafylokok, a zaberajú naňho IBA atb, buď atb masť alebo ak je už veľmi rozšírené, tak aj vnútorne. Ak ti môžem poradiť, nech sa na to určite pozrie doktorka. Bežne sa vylieči ľahko a rýchlo, ale ak sa zanedbá, môže spôsobiť problémy.
@vercada9 ano, ale treba to natierat aspon tych 10dni.. ucinkuje pekne... len pravidelne natieraj, nechaj trochu obbschnut, nech to hned nezmaze dole oblecenim... MOja dcera to kedysi mala presne na tom mieste, na 99% to je z Wecka, sprosta si niekde sadla .... pritom ju ucim ze nesadat,... uz si bude pamatat, lebo ju to bolelo, resp. stipalo sttrasne.... mala to presne ako pluzgier, z ktoreho zisla koza a potom tam zostalo cervene miesto bolave.... jak odreta koza, alebo tak.... a prve dni mi to nepovedala, tak sa spravilo vedla este dalsie... kym to mala, som doma dezinfikovala kazdy den dosku na WC , aby sme to nikto nedostali a teda nastastie nedostali....
Siri a to kontaktom....
dcéra mala impetigo a rýchlo sa to rozširovalo...u nás to začalo pri uchu
@katrin21 tak yo treba aj plachtu, pyzamko a vsetko s cim to pride do kontaktu menit?
Kozny nam povedal ze to musel zrejme chytit na wc,nic o sireni dalej v rodine nespominal...mame to mocit v repiku a natierat a ze do troch dni sa to musi viditelne zlepsit...ked nie,tak antibiotika vnutorne...
@vercada9 no, ked to chytil na WC, tak logicky zase od neho to mozete vy.. nedava ti to zmysel? 🙂 . to iste som ti poevdala aj ja, podla miesta , kde to ma...
Samozrejme, vsetko musi mat svoje, hlavne uterak , ktorym sa utiera, ale to asi ma, len ho dobre vyper aspon na 60tke..... a aj teda pyzamko, slipky, vsetko, co sa toho dotykalo... urcite netreba hned ATB vnutore, treba tu masticku... zozen si niekde ten fucidin, alebo aspon framykoin.. co na vas ide testovat? zhorsenie stavu? urcite by som radsej dala ATB mast, ako ATB vnutorne.... takze... podla mna je rada toho kožneho trochu mimo....
Nam hned aj obdvodna povedala co to je, na prvy pohlad a podla tvojho opisu to bolo presne to , co mate vy. dala fucidin a bolo po probleme. Jej as ani chrasta nestihala spravit, lebo ako nosila rifle, sa jej to stale suchalo a preto ju to aj stipalo, ze mala holu kozu bez chrasty... ta nemala sancu zostat tam, na tom mieste, lebo nosila slim rifle
@vercada9 je ten pluzgierik naplneny tekutinou alebo hnisom?