Ahojte mamicky,ak mali vase deticky zvacsene lymfaticke uzliny,davali ste im nieco na ne,alebo ako ste to riesili a ake velke boli?
Nas syn ma stale zvacsene uzliny, ked.je chory, tak ich ma este vacsie...chodili sme po lekaroch...chcela som vediet, ci to je ok alebo nie..vysledok: niektore deti maju jednoducho zvacsene uzliny...nemame s tym nic robit
@gabriela93 zväčšenie znamená že na niečo reagujú...patologicke sú nad 1cm( neznamená ze ide o nádor len že to treba sledovať)Ja som mala dlho zväčšené uzliny asi 2 roky a chodila som stále na sono na kontrolu .....Moja choroba prepukla až teraz v zime a ja mám neustále zápal v tele a na to reagovali ....Odkedy mám liečbu uzliny zmizli....Takže odporúčam to ukázať doktorke nech to posúdi....
Boli sme dnes na usg,na jednej strane krku ma uzlinu 13mm a na druhej 10mm,crp je v poriadku,vraj nieco prekonal,ale nebol ani chory,preto ma to znepokojuje a vsimli sme si to mozno mesiac dozadu,ked plakal alebo ked napol krk,tak mu to na jednej strane bolo vidno.Zevraj to mame iba sledovat,ci sa nezvedsuju.Myslite,ze takyto postup je v poriadku?Som s toho normalne nestastna,furt mu nato pozeram.
Moj syn to mal tiez ako dieta po sone tiez len sledovat teraz je uz dospely a ziadne zdravotne tazkosti.neboj
@mnamko jej super,dakujem 😆
@gabriela93 ako som písala aj mne to len sledovali....Mesiac nieje dlhá doba a keď povedali na sone že sú reaktívne tak to je dobre to znamená že reagujú na nejaký infekt zápal čokoľvek čo sa v tele deje.....
@anieli_1 a zubky s tym nemaju nuc spolocne?Lebo teraz mu idu stolicky,nemoze to mat zvacsene preto?
@gabriela93 áno aj zúbky to môžu byť úplne kľudne....Aj som to chcela napísať ale nevedela som ako je staré dieťatko.....
Ahojte nema niekto skusenosti zo zvacenymi uzlinami v brusku..mojej dcere ich zistili na sone po tyzdenych bolestiach v okoli pupka ktore stale trvaju..
@catrin1 moj syn to mal, nejaka infekcia v brusnej dutine, vracal a bolelo ho brucho asi 3 dni, urobili mu rozne vysetrenia, boli sme na pohotovosti a na dalsi den nam zase kazali prist na pohotovost, po zapale potom odzneli aj tie uzliny, ale ak tie bolesti pretrvavaju moze mat zapal slepého creva, to u nas tipovali ako prve
na uzliny je najlepsia octanova mast, a obviazat nech su v teple 🙂
mala som na priusnych zlaziach 12 uzlin, tie mi operovali ale na krku len octanovu mast a zaviazat plienkou, nech su v teple
@nakup_primark dakujem ale tie brusne nie su viditelne tak neviem ci by to pomohlo
@anieli_1 no maly bude mat 16 mes.a idu nam stolicky,des a hruza 😑Len to,ze lekarka nespomenula,ze to moze byt zo zubkov a dokonca som sa docitala,ze aj z ockovania a celkom by to mohlo byt aj tym,lebo ockovanie mal v polke januara 😓
@gabriela93 mňa keď aj bolí zub tak mi hneď nabehnú uzliny....A keď zo zúbkov môže byť horúčka môžu byť aj uzliny zväčšené....Proste to je reakcia tela že sa niečo deje
@anieli_1 dakujem velmi pekne,zas som o nieco mudrejsia 😉
Baby upokojne aj mna, mala tiez pri kazdom sopliku hned uzlina.. Stale na tom istom mieste.. Teraz ak nezmizne do konca tyzdna mame ist na krv, ako to bolo u vas? Nemoze jej chybat nejaky vitamín alebo cosi
Môj syn ma 8 r.a uzliny na krku má viditeľné voľným okom od narodenia sú máme pochodeň kade čo a som rada že je všetko v poriadku.
@anieli_1 ahoj ak sa mozem spytat aka choroba u teba prepukla na ktoru si dostala liecbu a uzliny presli. Dakujem
@jjanulkaa3 ahoj uzliny u mňa nebol problém uzliny sú len príznak ze sa niečo deje....Ja mám okrem iného systémový lupus .. a uzliny raz mám raz nemám podľa stavu ako mi ide zápal....
@jjanulkaa3 ešte dodám že tie uzliny bol len jeden z príznakov tam je veľa faktorov...Hlavne u mňa bola krv zlá
@anieli_1 ano tak som myslela kedze si pisala ze uzliny si mala 2 roky ze teda z akeho dovodu. Lebo dcera ma cca 12mm uzlinky na krku a nevieme z coho. Hovori sa ze niektore deti to tak proste maju bez toho aby mali zapal atd ale neviem.
@anieli_1 jasne chapem dakujem za info
Ahoj,moja malá mala zvacsene na krku,dost,také hrce,vyzeralo to hrozne,išli sme k lekárke,ta nás poslala rovno do nemocnice-inf.mononukleoza,netreba to podceňovať,inak jej nebolo nič,až na tretí deň teploty išli hore