Zväčšené komory na mozgu

lucia006
20. mar 2013

Kto mi vie povedat viac ked ma syncek zvecsene komorky na mozgu ?

sisaha
20. mar 2013

@lucia006 urcite lekar..

lucia006
autor
20. mar 2013

No lekarka mi toho vela o tom nepovedala aj ked som sa 2 krat pytala preto pisem ci nema niekto stym skusenojst.

bettypo
20. mar 2013

@lucia006 a pýtala si sa neurologičky? Máš aj správu? Z toho by sa dalo niečo vyčítať

lucia006
autor
20. mar 2013

Ano mam spravu pisu tam usg:fr.rohy vyovblene ,sirsie,takmer sym,vd do9-10mm ,3,a lv komora bpn ,sap do 6 mm ,girifikacia prim.k veku. Vela ztoho neviem .povedala mi ze m zvecsene komory ze to bude asi porodom.a ze omesiac kontrola nikde mu o zatial netlaci .to je vsetko. 😒

pedroma
20. mar 2013

@lucia006 nas ich mal tiez rozsirene, len si uz nepamatam o kolko. Boli sme sa poradit s dvoma roznymi neurologmi. Jeden povedal, ze v takejto miere je to zanedbatelne, druhy si len pohmkaval a nariadil vojtovku.
Mala si nejake kompl. pri/po porode?

pink_lady
20. mar 2013

@lucia006 a inak kvoli comu chodite na neurologiu? aka je diagnoza...co sa tyka komor, to moze byt uplne normalne... 😉

lucia006
autor
20. mar 2013

no ja som bola u neurologicky prvy krat poslali ma tam snemocnice teraz som tam bola na kontrole smalym usg kedze bol narodeny cisarskym rezom musi mat tie kontroli pravidelne .na neurologii mi povedala ze to moze byt porodom .ale porod bol cisarsky ,sice im isiel trochu tazsie ale nic vazne sa tam nestalo.na prvom usg sme boli ked mal 2 mes.a nebolo nic zvacsene az na tejto kontrole na 4 a pol mes. sa to ukazalo.cvicime tiez vojtovku kvoli skratenom krcnom svale.takze dufam ze vsetko bude vporiadku strasne sa bojim .inak maly je sikovny fajny velky chlapcek ...

zuzkalujza
21. mar 2013

Neboj sa. Mali to isté. Cvičili sme Vojtovku a všetko sa upravilo samé. Malinká bola a je veľmi šikovná. Moja neurologička ma veľmi ukľudňovala. Vraj to má veľa detí a rodičia ani o tom nevedia. Nájdu to vlastne len tým, ktorím urobia sono hlavičky. Nám to našli úplne náhodne. Boli sme v nemocnici na pozorovaní s úplne niečím iným ale vrámci vyšetrení nám dali aj sono hlavičky. Hlavu hore a hlavne kľud. Nestresuj sa zbytočne a užívaj si malého bez obáv. 🙂

lucia006
autor
21. mar 2013

Dakujem za povzbudenie, ale tak vsetko naraz vojtovka aj tie komorky .mam dost.maly vyzera byt uplne vpohode.ttak dufam,ze to aj tak bude 😒

kaja82
22. mar 2013

U mna to bolo v 30. tyzdni tehotenstva, ked sa prislo na zvacsene mozgove komory. Nastastie sa maly narodil zdravy - prvy rok sme cvicili Vojtovku, chodili plavat, navstevovali Harmony centrum v Dubravke - kde sme chodili aj k neurologicke a vsetko je v poriadku 🙂 Prvy rok bol narocny - maly neskor zacal sediet aj chodit, ale dobehol vsetko 🙂

angvis
26. jún 2016

Ahojte viem ze tato tema je uz stara, ale mam to iste, o mesiac kontrola, vojtovka zatial nic ale som vycerpana. Mala mi zacala prekrucat ocka, bala som sa ze epilepsia, sli sme na sono a zistili jej tieto komory. Nakoniec eeg dopadlo ukazkovo, takze epilepsiu nema nastastie, no pre zmenu teraz toto... Ocka su udajne len vyvojove stadium ale vlastne tiez nahodne nasli tu zvacsenu komoru. Doktorka sa tvarila ze sa o nic nejedna dokonca mi to ani nenapisala do spravy, no objednala ma o mesiac, takze to asi musia sledovat... :/ Preto nechapem, ak je to tak strasne "ok" preco to musia pozorovat? Pytala som sa na to toho neurologa a on ze to sa nebude zvacsovat ze to mavaju prenasane deti. Tak ja som z toho jelen...

alenky
6. júl 2016

Mamicky prosim Vas teraz som v 26tyzdni a na sono ma dr.upozornil na zvacsene mozgove komory. Kladla som mu otazky, vyjadril sa, ze sa nejedna o patologicky nalez a, ze sa to bude sledovat. Po pravde som na smrt vystrasena doteraz bolo vsetko v poriadku aj dotetrajsie vysetrenia a vysledky. Na co sa mam pripravit?

angvis
9. aug 2016

@alenky ahoj tak ja som prisla po kontrole a je to v poriadku, udajne je to uplne bezne casto to mavaju prenasane deti a neurologicka povedala ze to ma strasne vela deti, dokonca sa este o dalsich x ani nevie kedze sono hlavicky sa bezne nerobi a zvykne sa to samo upravit takze vela ludi to malo a ani o tom nevedia. Dala mi lajster, poslala domov s tym ze uz nemam chodit a ja som sa v bufete na kramaroch natlacila od stastia kavou a zakuskami🙂

danielahamar
9. nov 2016

Ahojte, môjmu to zistili teraz v 10rokoch, aj to náhodou, lebo bol na MRI - bolesti hlavy, neurologička, že však to určite zistili už pri narodení, prečo sa nechodí na kontroly a ja mám vedieť 😕

radoslava3
26. jan 2017

@alenky
Ahoj chcela by som sa opytat ako si dopadla ak teda mozem?? Som v 28 tt a tiez malej zistili na sone zvacsene komorky..

alenky
27. jan 2017

@radoslava3 Ahoj v tehu ma vystrasili na smrt-prve co ma napadlo, ze bude syncek nejak poskodeny. Bola som este u ineho dr.na ultrazvuku, kt.mi zvacsene komory taktiez potvrdil ale podotkol, ze su vacsie ale este stale v norme. V 38tyzdni sa nam narodil zdravy 4kilovy syncek.Museli sme sa objednat na neurologiu-kde sme boli na vysetreni 2x a vsetko bolo uplne v norme takze dalsie sledovanie nebolo nutne. Teraz ma syncek 4mes.je uplne zdravy, kojeny, prospieva 🙂 Zelam vsetko dobre v tehu, uspesny porod a predsa netreba tie slova lekarov brat az uplne vazne, lebo castokrat len vystrasia. Takto ma strasili aj pri prvej dcerke-na neurologiu sme chodili 2roky v intervaloch kazde 3mesiace a po pravde boli to zbytocne vysetrenia stres akurat tak pre nu aj pre nas rodicov, ale nechceli sme nic zanedbat. Cely cas ako rastla krasne prospievala aj prospieva nadalej-vtedy ma strasila dr.s fontanelou ktora sa uzatvarala pomalicky, ale uzavrela sa.

radoslava3
27. jan 2017

Som rada ze mas zdrave deticky. Doktori teda vedia pekne vystrasit. Tak si ma trosku potesila ze aj takto to moze skoncit. Kolko mm mali tie komorky?? Ja uz som dva krat odrodila mrtvych syncekov pre hydrocefalus a teraz ked konecne cakam dievcatko lebo vsetci vraveli ze dievcatko by malo byt uz zdrave tak su tie komorky zas zvacsene. Tak dufajme ze aj mna teraz len strasia lebo ja verim tomu ze tentokrat sa to uz podari ale aj tak mam velky strach..

alenky
27. jan 2017

@radoslava3 Treba verit, ze to dopadne vsetko v poriadku a narodi sa ti zdrava dcerka. Tie vysledky som odovzdavala na prijme pri porode s tehu knizkou takze ti to uz neviem napisat a pozerala som novorod.spravu a tam je len doporucene vys.na neurologiu dcerka mala dokonca asymetriu postrannych komor a syncek+hypotonia to som uz aj zabudla. Ale ziadne cvicenie sme nastastie nepotrebovali ja mavam pocit, ze lekari vazne niekedy prehanaju.

radoslava3
29. jan 2017

Vo strvrtok ideme do martina na 3D sono tak budeme mudrejsi.. Snad to doktor len zle meral.. Dakujem za odpovede 🙂

natasha1988
22. mar 2017

@radoslava3 Ako si dopadla? Teraz mne v 30.tt na usg zistili podozrenie na hydrocefalus. Neviem co si o tom mysliet..

radoslava3
10. apr 2017

@natasha1988 ahoj dlho som tu nebola. V Martine bolo vsetko v poriadku ale ista si budem az ked porodim.. A ty si ako dopadla??

natasha1988
10. apr 2017

@radoslava3 Na dalsich kontrolnych utz sa im to zdalo uz v poriadku. Presne tak, iste to bude po porode.

radoslava3
10. apr 2017

Tak potom daj vediet ked porodis, aj ty mas v maji termin 🙂 aj ja mam v maji.

natasha1988
10. apr 2017

ja ma že vraj 1. jun ale uvidime uz teraz od dnes lezim v nemocke, ze mam skrateny krcok.

radoslava3
10. apr 2017

Tak drzim palceky nech je vsetko v poriadku a aspon ste pod dohladom s malickym/malickou.. To uz do porodu budes v nemocke ci ta este pustia domov??

natasha1988
10. apr 2017

Zatial tu mam byt tyzden a ked sa to zlepsi pojdem edte domov. Dufam 🙄

radoslava3
10. apr 2017

Tak snad sa to bude rychlo zlepsovat.. A cakas dievcatko ci chlapceka?? Teda ak sa smiem opytat🙂

natasha1988
10. apr 2017

Dievcatko ;)

radoslava3
10. apr 2017

@natasha1988 aj my 🙂

novaavon
24. sep 2017

@radoslava3
@natasha1988
Baby ako ste nakoniec dopadli?Mne zistili to iste. Dufam, ze deticky su zdrave 🙏