Ahojte maminy moj 4,5 rocny syn ma fymozu cize zuzenu predkozky nejde mu stiahnut bola som s nim na urologii kde mu ju hned na ambulancii chceli strhnut s cim som nesuhlasila lebo ze vysledok moze byt nejasny s tym ze mozno bude treba obriezku ma s tym niektora skusenost? Robia to niekde v anesteze?
Nám sťahovali keď mal 3 roky, tak ako si písala v ordinácii. Tam ani neplakal nič, až potom neskôr ho to začalo bolieť.
Vies ja mu nechcem sposobovat taku traumu rada by som vedela ci to niekde robia v nejakej miernej anesteze on je casto chory a uzil si uz tolko lekarov a nemocnice ze kazda dalsia bolest je navyse
A v kolkych rokoch mu robili obriezku?
@mbr1982 odporucam zacat menej radikalnymi sposobmi ako nasilnym stahovanim. V zahranici sa tomu nechava volny priebeh az do puberty. Pokial nema problem s cikanim a nerobi sa balonik,tak ho tym netrapte. Skuste sedave kupele z odvaru zo slezu nebadaneho (vraj by to mal byt hlavne kvet) a plus si tu mamicky nevedia vynachvalit krem z toho kvetu (od firmy JUST). Moj maly ma 2,5roka a nejde mu stiahnut ani o mm a lekarka vravela,ze pokial nema problemy,tak je to uplne v poriadku. Ja som uz kupila aj ten krem a v lete alebo uz aj na jar zacnem pomalicky natierat. Vysledok nepride hned. Treba poctivo natierat a nechat jeho skusit stahovat,lebo dieta si bolet samo nesposobi a nepojde az prilis za hranicu. Drzim palce.
presne ako píše mom311 ..určite doporučujem vyskúšať slezový krémik od Justu a taktiež kúpeľ z kvetu slezu..prípadne slezové mliečko...ale krémik je top....je tu aj diskusia na túto tému kde maminky píšu o skúsenosťach s krémikom.... držím palce...
@mbr1982 pokial nemal doteraz ziaden zapal a nema problemy ani pri cikani, tak skus kazdy vecer aspon polhodinovy kupel v teplej vode,idealne najteplejsiu aku znesie,nech sa mu odmoci kozicka a pocas kupania a potom aj vonku skusit nenasilne tu predkozku stahovat. Uz po tyzdni by to mal mat lepsie, moze sa mu to po obvode zvrchu trosku supat,ako sa bude ta koza uvolnovat. My sme takto asi za mesiac a pol pretiahli komplet, a to bola dierka taka malicka,ze sa pri cikani vytvaral balonik, nestihal proste odtekat moc. Tiez v zasade jasna diagnoza na obriezku. Inak ak uz by si chcela riesit obriezku, tak tu robia len v anestezii,to sa bat nemusis.
@mbr1982 ked mal par mesiacov. Ale su tu diskusie kde mamicky skusaju rozne kremy. Pokukaj, mozes mu s tym pomoct.
@mbr1982 môj malý z toho traumu nemá, na kontrolu šiel s úsmevom a nebál sa. Ako som písala stiahol mu to veľmi rýchlo, tak že si malý ani nevšimol že mu niečo robil. Vôbec tam neplakal ani nič. Neskôr ho to trochu bolelo trvalo to cca 1den. A teraz už ani nevie že mu niekedy sťahovali pipika. Ako tu už bolo písané skúsiť môžte krem atď. Nám to nepomohlo ani vo vode odmacat atď a pomaličky sťahovať nešlo. Až urológ vyriešil a máme pokoj.
Maminky velmi pekne vam dakujem za vase skusenosti este jedna otazocka ten kremik z justu sa natiera len z vonku na predkozku alebo mam ju stishnut ako ide a potom akoze do vnutra natriet? Kupele v sleze sme uz skusali a zial nepomohli 😕
@hettinka
Da sa to bezne kupit, alebo.treba recept?...dakujem za odpoved
@erikavesela Just prípravky sa bežne nepredávajú, ani v lekárni ich nekúpite. Nájdite si na nete, možno vo vašom okolí niekto s Justom robí...ak nie, môžem vám krém objednať a poslať. Ja sa s Justom "kamarátim" už niekoľko rokov. Sú to úžasné produkty!
@mbr1982 my mame v rodine 4 rocneho chlapceka ktory to uz tiez od narodenia mal ze mu nesla stiahnut predkozka no a jeho maminka mu na kramaroch dala spravit s odporucanim od lekara obriezku ... malinky lezal 3 dni bez bolesti az na ti ze bol v kuse nahy lebo mal stehy a aby sa mu niekde nezasekli(jeho fantazia to bola) ...no a mal taky sacok medzi nohami do coho cikal aj aby nemusel stale hore dole chodit ...inac nic tragickeho sa neuhralo mal anesteziu aj pocas operacie cize fajn ... co bolo zle bolo ze sa nechcel odokrit ani za boha lebo sa bal tích stehov cize bol 3 dni v kuse zakryty hihi ... je tomu necely mesiac ale dnes uz skace ako o zivot lezie po rovnych stenach a tak dalej ako keby nic 🙂 ... myslim si ze lepsie teraz ked je malinky mu to treba spravit .. nevie co to je o co ide nevnima to...no s velkym chlapcom to bude uz stres kedze chape o co ide co sa ide robit...no v kazdom pripade drzim palce
@poly2406
Dakujem...pozriem...pripadne sa ozvem...velmi pekne dakujem
@hettinka
Dakujem za odpoved😊
Ahoj. Neviem kde byvas. Fimoza sa operuje vzdy v narkoze. Su centra jednodnovej chirurgie kde to urobia. Ak chlapcek ma 4 roky tak to treba spravit, aby nemal zbytocne z toho problemy.
Ja som nechcela strasit,ja len som chcela ze nas mali sa celkovo boji vsetkeho on je taky typ chlapca co aj mravca sa boji...ten sacok mal lebo on sam sa nechcel ani postavit nie preto ze by ho to bolelo ... keby to bolo problemove urcite by som nepisala moj nazor ... on mal vlastnu fantaziu v hlave on je dost rozmaznany samozrejme kazdy ma take dieta ako ho vychovava mozno vase by to nemalo takto to uz vy musite vediet..to bol iba moj nazor ako sme to mali my...nepisala som a nekazala som aby ste to spravili
No a nas maly tym musel podstupit ci jeho maminka chcela alebo nie ...islo o zapal
@broni Vše, ok? Na 10% mužů má po zmrzačující amputaci předkožky zničený sexuální život a pak nemohou přijít určitým doktorům někdy i rodičům na jméno.
Co už se stalo, se stalo, ale stavím se krajně proti takovému zmrzačujícímu a předpotopnímu řešení a proti jemu jakémukoliv propagování byť je to dělané v dobré víře.
@zdenicka19 Zápal není důvod ke zmrzačující obřízce. Syn jedné matky z Bratislavy (4 roky) měl opakované zápaly a jizevnatou fimózu a musel jet až za šikovným chirurgem až do východních Čech, aby se vyhnul řešení zmrzačující obřízkou, o kterém na Kramároch mylně tvrdili, že je jediné možné.
@kikus48 Ten doktor ve východních Čechách to operoval - operace se zachováním předkožky - ne zmrzačující obřízka, pouze s lokálním znecitlivěním.
Zabývám se tím teprve tři roky a už znám velkou fůru mužů, kteří kvůli zmrzačující obřízce, udělané v raném dětství, nemohou přijít určitým doktorům popřípadě rodičů na jméno.
Na 95% těchto obřízek, udělaných ze "zdravotních důvodů" je zcela zbytečných.
Ak niekto potrebuje krém mám vždy v zásobe hneď k odoslaniu ak treba poradiť kľudne napíšte rada pomôžem..
naozaj skvelý pomocník pri fimoze slezový krém z JUSTu, môžem odporučiť z vlastnej skúsenosti, ak treba infošky a poradenstvo kľudne v správe.
@stulrajterova dobrý deň môžete mi presne upresniť názoru kremiku, ďakujem
@mbr1982 moj maly ma obriezku ,co chces konkretne veediet?