Žihľavka u trojročnej dcérky

lucya665
27. apr 2018

Ahojte maminy.
Mam 3 ročnú dcérku ktorej sa od novembra minulého roka objavila zihlavka.Bola kôli tomu aj v nemocnici lebo vysyp bol veľký po celom telíčku.Vsetky vyšetrenia má v poriadku alergia jej nevyšla žiadna.Histaminovu intoleranciu tiež nemá.
3 mesiace bol kľud jedla všetko a teraz pred 3 dňami sa znova komplet celá vysypala.Na pohotovosti jej dali na 3 dní medrol ale aj napriek užívaniu je nonstop vysypana
Prosím Vás nemáte niektorá skúsenosti so zihlavkou u detí?Za každú radu alebo skúsenosť dakujem

ivick
29. apr 2018

Ja som ju mala ako dospela a nakoniec mi jeden sikovny lekar zistil ze mam plucne chlamydie. Dal antibiotika a konecne bol pokoj so zihlavkou

lucya665
autor
30. apr 2018

Ja už som z toho zúfalá.Dcerka je v nemocnici na infuzkach a dnes ráno sa jej aj napriek tomu začala zihlavka znova prejavovať.

lucya665
autor
30. apr 2018

Dcérke brali krv na všetky možné vyšetrenia.Vsetko má v poriadku

ivick
30. apr 2018

Urcite jej to nieco musi robit. Prajem skore uzdravenie.😐

yvana74
2. máj 2018

So zihlavkou mam velke skusenosti. ( sama so sebou v dospelosti som mala 3x v trvani od 7mesiacov do 1,5roka) Medrol nic nevyriesi, vobec by som take lieky svojim detom nedavala. Treba zistit pricinu. Odporucam najdite si dobreho koznoalergologickeho lekara, ktory ma skusenosti so zihlavkou. Je to na prasky, uplne vas chapem. Skuste pohladat MUDr. Buchvald mi rezonuje v pamati (nie som si ista ci nie je na Kramaroch v BA, skuste pogooglit, mal by to byt detsky koziar, ale neviem ci mladsi alebo starsi, tusim su nejaka rodina)

lucya665
autor
2. máj 2018

Ďakujem veľmi pekne skúsim pozistovat.A čo vám zihlavku spôsobovalo aj Vám zistili príčinu?

ludkakrsna
6. jún 2018

Neter mala.. povedali ze sa to vyskytne ak je oslabeny organizmus a ktomu alerfia.. ustipnutie parazitom alebo ak je v tele zapal... davali sme jej calmapherol regular.. mame vyrobky z kazdej rady a sme velmi spokojni s nimi... upokoji a regeneruje podrazdenu pokosku.. nebude to svrbiet ako po ustipnuti komarom..

lucya665
autor
6. jún 2018

No dcérke práveže nezistili nič.Ziadnu alergiu ani parazity zápal proste všetky vyšetrenia vytery odbery mala v poriadku.Momentalne berie zvýšenú dávku Aeriusu ale aj napriek tomu sa zihlavka objavuje.Uz som si povedala že si to prestanem všímať lebo by som ostala asi na nervy.😊A stále dufam že ako prišlo tak aj odide.

ludkakrsna
7. jún 2018

Hmm... tam to neviem pomoct ale ta mast ukludni pokozku.. nasa to mala pocely h nohach a tahalo sa to po chrbticu.. svrbelo ju to ako kiahne.. takze pomohlo 😊

qwert87
7. jún 2018

Mne sa zihlavka tvorila zo zubných zápalov. Už som bola z toho na prášky, samé diéty, odbery a stále som bola vysypaná. Prišla som o 5 stoličiek (všetko mŕtve zuby bez nervov pod ktorými boli vačky, ktoré ani neboleli) a konečne mám kľud.

lucya665
autor
7. jún 2018

No veru uvažujem že ešte navštívime zubára.Chodim s ňou síce od roka ale až teraz mu poriadne ústa otvorila.A to len pozrel na zúbky.Je to síce nepravdepodobné že by ona mala niečo takéto ale nič za to nedam

zizi11
25. nov 2018

@lucya665 Ahoj, mozem sa opytat ako ste sa casom posunuli? Nasa dcerka ma to iste, uz som z toho zufala a hladam ako by som jej mohla pomoct. Dakujem

lucya665
autor
25. nov 2018

@zizi11 Ahoj.No v podstate sme sa neposunuli nijako.Dcerka je na liekoch berie kombináciu antihistaminik.Teraz skoro dva mesiace nemala nič a ako zákon schvalnosti sme boli na kontrole u alergologa ešte vravím že jej to ustúpilo a na druhý deň ráno vysypane stehná.😕Teraz po týždni jej to znova ustúpilo len na večer sa jej vie pár spraviť na tvaricke.Za tri mesiace máme ďalšiu kontrolu s ďalšími testami a odbermi ale pochybujem že na niečo prídu keď doteraz neprišli na nič a ani žiadne iné ťažkosti nemá.A vy ste ako na tom?Robili vám nejaké vyšetrenia?

zizi11
26. nov 2018

@lucya665 Dcerka ma skoro 6 rokov a od 3 rokov sa s touto zihlavkou trapime. No odpoved z coho sa vysypuje stale nemame. Presli sme si roznymi fazami, diety, vlastna strava v skolke, bezmliecna potom histaminova ale stale nic moc. Tiez berie antihistaminika. Jedine co ja som si vsimla najhorsie je to na jesen prelom zima a jar a jed ma znizenu imunitu. 2x ju hospitalizovali a skoncila na kortikoidoch. V piatok nas pustili z nemocnice, vysledok zihlavka neznameho povodu. Plus jej vysledky krvi objavili plucne chlamydie tak dostala aj antibiotika na 2 tyzdne. Tiez nema nejake tazkosti, ona to vlastne zvlada v pohode, len je to hrozne desive ked jej ta zihlavka vypukne vo velkom. Obmedzili sme kravske mlieko a podobne produkty este davnejsie, nejaky cas sa zdala byt v pohodeca zrazu bum velky vysev. Tak sme vynechali kyslu kapustu a paradajky lebo sa zdalo ze z toho, opat nejaky cas ok a teraz zas velky vysyp. Male uz ani moc nepocitam na tie jej antihistaminika celkom zaberaju. No na velke uz ani to, len kortikoidy zial ☹ A tak hladam a hladam pricinu.

zizi11
26. nov 2018
ivick
26. nov 2018

@zizi11 za zihlavku mozu pl.chlamydie. tiez som mala zihlavku a az neskor mi zistili pl.chlamydie. Kortikoidy to vsetko este zhorsuju a imunitu estw viac oslabuju

zizi11
26. nov 2018

@ivick kludne to moze byt chlamydiami, len pred rokom a pol ked sa podobne vysypala ich nemala tiez jej robili rovnake testy. Som si vedoma kortikoidmi ze je to svinstvo, no nic ine jej nezabralo, bezne antihistaminika vobec nezaberali a uz isla do opuchu aj v hrtane co uz bolo vysoke riziko, takze sme vlastne nemali na vyber. Zajtra rano koncime poslednu davku 4mg cize ich brala 7dni. No a budem sa modlit aby sa jej to nevratilo v takom rozsahu max tak aby antihistaminika zabrali. A ty mas vyliecenu zihlavku? Ak ano akym sposobom?

ivick
27. nov 2018

@zizi11 chudatko malinke drzim palce nech sa rychlo z toho dostane. Nechcem plasit ale nie vzdy su testy negativne. Dajte si urobit western blot na chlamydie nie elisu testy. Mne doktor napisal niekolko baleni sumammedu a brala som ho 3 dni 3 dni pauza. Vtedy som sa klop klop zihlavky zbavila. Chlamydie mam znova od druheho porodu co aj dcerka zdedila,ako 2mesacna brala 2kombo ant. Tiez mala taky vysyp ale po ant jej vsetki preslo. Chlamy su strasne,clovek sa ich tazko zbavuje,dolezitexje posilnovat imunitu,ked sa oslabi ta tak tie chronty zas uraduju. Vela zdravicka prajem

zizi11
27. nov 2018

@ivick dakujem, urcite su to pre nas dolezite informacie a zapisem si to vsetko. Dcerka dostala atb.na 2 tyzdne a ked sa prestane vysypavat ma od piatku brat isoprinosine na posilnenie imunity. Tento rok uz nepojde do skolky z coho je cela nestastna no zdravie je dolezitejsie. Myslim ze si dam urobit testy aj ja ak pochodim u obvodnej, od septembra som tiez stale chora, co ona to ja. Jeden zacarovany kruh.

lucya665
autor
27. nov 2018

@zizi11 A dcérka sa takto vysype aj napriek tomu že berie lieky?Lebo nám sa takto vysypala keď antihistaminiká nebrala.Tiez sme kôli tomu dvakrát skončili v nemocnici.Ale teraz ako berie tu kombináciu antihistaminik je to ako tak pod kontrolou.Ale aj napriek tomu chvíľu je pokoj potom sa vysype.Dnes ráno znova bola vysypana.Vcera okolo obeda jablko zjedla.Neviem či to môže byť nejaká oneskorena reakcia lebo minule tiež zjedla jablko a do 3 minút mala celú tvár vysypanu.Ako ja už som z toho na prášky.
Pritom ona nemá absolútne žiadne iné problémy.Nebyva chorá neboli ju brucho,nepreháňa že by som mohla mať podozrenie na HIT.Nic len ta hnusná zihlavka

lucya665
autor
27. nov 2018

@zizi11 a ešte sa chcem spýtať čo vám na to lekári hovoria?My sme z Trenčína ale bola som s dcérkou aj v Bratislave u lekára na konzultáciu a v podstate nič nové sme sa nedozvedeli.Ja stále dúfam že ako prišli tak odíde ale keď čítam že vy už tri roky sa s tým trápite je mi do plaču.😥

zizi11
27. nov 2018

@lucya665 Ano ona sa vysype i napriek tomu ze berie antihistaminika. Ale takto zle sa vysypala 2x za zivot, inac su to take ze nieco na tvari ci ruckach ci nohach, zvysim davku antihistaminik a zvladne to. Zatial co som postrehla tento zly vysyp je pri znizenej az nizkej imunite. Teraz to dost pripisujem tym plucnym chlamydiam. Plus pred mesiacom prekonala kiahne to jej tiez urcite nepridalo. Jooooj jablko v zime vobec nemoze, hned sa vysype. Jablcka moze len v sezone aj to od babky nestriekane. Tie z obchodu ak obcas zje tak nooo prizmurim oko ale urcite bez supky a na 5 sekund do mikrovlnky, takto nam to radila doktorka. Im velmi vadi ten postrek co je na supke.

zizi11
27. nov 2018

@lucya665 Ani nasu neboli brusko ani neprehana len sa vysypuje, no Hitku ma. Ale co Hitku, tu ma skoro kazdy z nas, zalezi od hodnot a tie do teraz nemala az take hranicne a na aktualne testy este cakame.

zizi11
27. nov 2018

@lucya665 kysla kapusta a paradajky po tomto sa tiez vysypuje.

lucya665
autor
27. nov 2018

@zizi11 našej robili testy na HIT mala okolo 8.Cize v pásme.Na to nám doktorka povedala že to väčšine deti vychádza kôli nevyzretemu tráviacemu traktu.A že u nej to na HIT nevyzerá.Ja sama už neviem.A inak to ako zvládate.Mala to na sebe nejako vníma?

zizi11
27. nov 2018

@lucya665 ano to mate lepsie ako my to je v pohode. Ako to vnima? Akoby sa nic nedialo, hrava, ziva. Ked uz je to v takom zlom stave ako som poslala fotku tak vtedy ju to uz velmi svrbi a je cela taka tepla, v noci zle dycha, pocut ze ta sliznica je opuchnuta. Ale este aj ked mala opuchnute a hnis v ociach tak ja som stresovala a ona ze mamiii ved nic mi nieje 🙂 A ked ma taky jemnejsi vysyp tak si to ani nevsima, sem tam sa poskrabe to je cele.

ivick
27. nov 2018

@zizi11 ak ste na fcb dajte sa do skupiny lymska borelioza,chlamydie a koinfekcie. Tam Vam dost pomozu ludia tiez co maju problemy

zizi11
28. nov 2018

@ivick dakujem no fcb nemam.

lucya665
autor
28. nov 2018

@zizi11 Presne ako aj naša.Tiez to na sebe nejako nevníma len povie že aha zase mám tie fliacky.😊Ja som z toho na nervy a ona v pohode.Mne príde že aj lekári majú k tomu taky prístup,že je to malé dieťa a berú že z toho vyrastie.Pokial má všetky výsledky ok.Ale keď my sa s tým trápime rok a vy 3 roky je mi až do plaču z toho.😕
A ešte som sa chcela spýtať v počas tých troch rokov robia vyšetrenia stále dookola či ako?

zizi11
28. nov 2018

@lucya665 Sme len u imunoalergologicky, aj to som ju menila lebo ta povodna mi prisla ako keby sme boli len do poctu pacientov. Uvidime ako bude reagovat tato nova.