Zdurené prsníčky u detí. Mali ste tento problém?

zuzana235
16. apr 2011

Ahojte mám skoro ročnú dcerku ktorá má zdurené prsníčky.Mala ste niektorá takýto problém?Zatial vyšetrenie z krvy bolo dobré aj sono.Ešte nás čaká endokrinologia tak uvidíme čo nám zistia.Doktor nám odporučil papať domáce kuriatka,lebo kupované sú nadopované hormonmi.

ainik1
16. apr 2011

a nekojis nahodou a neberies antikoncepciu? z toho by to mohlo byt

breslerka
16. apr 2011

Moja to mala cca v polroku, ale to som kojila amala to z mojich hormonov

katy2
16. apr 2011

my sme mali minuly rok presne ten isty problem.... tiez mala mala rok a vybehli jej prsia... bolo to v lete, bola som s tym u dr, poslala nas na detsku endokrinologiu ale nesli sme... po par mesiacoch sa to uplne stratilo, teraz nema ani stopy po probleme..... neviem, z coho to bolo, ja som nekojila

majma
16. apr 2011

stava sa to, ked dievcatka papaju masko od kuriatok, ktore boli krmene rastovymi hormonmi. Ak ho vysadis, tak sa to zvycajne po nejakom case upravi. Radsej jej kupuj bio masko, no najlepsie je domace od babicky :o)

bambola
17. apr 2011

nasa ma tiez ale to ma z mojich hormonov lebo este stale kojim 🙂 masko jej davam len domace , popripade bio. zvyknu byt tie prsia zdurene z kuriatok ako si napisala

sisaha
17. apr 2011

moja dcerka to tiez mala asi do 15 mesiacov - len jedno prsko mala zdurene. Upravilo sa to casom.

meza
17. apr 2011

treba vysadit kupovane kuracie masko,aj nasa mala to mala a preslo to a prska sa je vratili do povodneho stavu

bealondyn
17. apr 2011

aj moja dcerka to ma, ma 10 mesiacov, este stale ju kojim a bolo mi povedane, ze je to kvoli mojim hormonom. masko jej davam len bio.

mamutka
17. apr 2011

to nie len dievcatka, nas maly to mal a dr.hned povedala, ze nekupovat kuracinu, ked, tak len stopro overeny bio zdroj. odvtedy radsej telacinu od kvalitneho masiara a je po probleme....

sisaklenkova
25. jún 2011

..tak to si môžem vybrať.. Naša malá bude mať 7mesiacov, aj ju kojím a beriem antikoncepciu, aj sa prikrmujeme hydinovym mäskom kupovaným, tak ktovie z čoho to máme? Má to asi tak 4 deň, počkám čo sa bude diať ďalej, snáď sa to samé upraví.. čo ma znepokojuje viac, že sme sa začali pred 3týždňami prikrmovať a malá kaká len každé 2-3dni, aj to až potom, keď je celý deň nepokojná a použijeme rektálnu hadičku, no na nervy.. ako často by mali detičky kakať, keď už nie sú výlučne dojčené?

janinah
26. jún 2011

v strave ,vzduchu,všade je toľko chémie a škodlivín,že by som vylúčila/myslím kontakt s bábetkom a strava/ všetko čo sa dá a pritom veľa vecí sa nedá....dobrovolne pchať do bábetka chémiu,či ces kur. mäso z obchodu,či cez antikoncepciu či inak je nezodpovedné 😒

gksd1984
22. dec 2016

Aj moja dcerka ma po dnesnom vysetreni v poradni zdurene prsia, prave mala 15 mesiacov, uz nedostava moje mliecko ale ona ich mala uz od narodenie zdurene len teraz ich ma este viacej tiez musime ist na mamografiu a endokrinologiu dufam, ze vsetko dobre dopadne, kuriatko nema rada tak jej ho ani nedavam bude to asi hormonami alebo niecim inym sposobene sama som zvedava co nam povedia

lienka9488
12. júl 2017

@gksd1984 Ahoj, prosim co vam zistili? My sme dnes boli u zastup. lekarky kvoli ockam a povedala nam ze ma zvacsene, viac lavu. Mala ma 8 a pol mesiaca a nekojim od jej 3 mesiacov. Kuracie masko este nemala, iba telacie, aj to nie kazdy den. Z coho to moze mat. Mame to odsledovat a ak sa to nezmeni tak v auguste na poradni povedat nasej dr.

danielitta6
12. júl 2017

aj nase baby mali,v obdobi ked som kojila a boli vylucne kojene..Na Kramaroch bola mlada doktorka zhrozena,zavolala si na pomoc starsiu kolegynku a ta povedala ze je to uplne bezne.poradila mi natierat prso octanovym kremom,resp.dat krem na vatovy tampon a prilozit.Zmizlo to skoro hned..

gksd1984
19. júl 2017

No nas poslali do Lubochne na vysetrenie, lebo mame zvyseny vapnik, vysledky nam zachvilu poslu, mame hormon ktory je raz vyssie a raz nizsie, mysleli ze je to predcasna puberta ale to sa nepotvrdilo, malinka ma spravny vzrast a aj kila ma v poriadku zistovali ci vie komunikovat, ona je sikovna na svoj vek tak som zvedava na vysledok z krvi, chodime na endokrinologiu, zistovali ci sme mali v rodine rakovinu alebo cukrovku, co sme mali ze to patri do endokrinologickych chorob, boli sme aj na detskej mamografii a sone prsnikov, pojdeme este asi raz ale tam sa nic nenaslo, vyzera ze sa prsnicky zmansuju 😉

winni
20. júl 2017

@gksd1984 ahoj, aj nás čakajú vyšetrenia, aj na očne ideme. Bojím sa tej mamografie, už aj pri sone ma to desí, takto nám tie deti presvecujú :( nám kázala kuracie vysadiť, aviváž nepoužívať a potraviny, kt.obsahujú um.farbivá. Čakáme na výsledky krvi a rtg ruky.

natasa2017
28. júl 2017

Moja ma pol roka a tiez to ma,ale doktorka povedala,ze zatial s tym netreba nic robit.

perinka88
9. sep 2017

@gksd1984 ahoj prosim ta v tej lubochni ste boli? ake vysetrenia robili dcerke a kolko dni si vas tam nechali? ... nasa bude mat zachvilu dva roky ..od 16teho mesiaca chodime na endokrinologiu kvoli zvascenym prsickam, mierne zvacesne ich mala od cca 10teho mesiaca, vsetky vysetrenia aj odbery zatial dopadli dobre, aj napriek tomu nas posielaju do lubochne na zatazove testy, z coho som na nervy lebo mala je z tych vsetkych vysetreni uz tak vystresovana ze si od dr. nenecha ani tie prsicka ohmatat ani brusko, o odbere krvi ani nehovorim. dakujem

gksd1984
9. sep 2017

Vies co prisli sme rano, bolo tam par deticiek maju cakaren pekne prisposobenu, nasa dcerka si tam kreslila, len jej zobrali krv a do hodiny sme isli domov, mohli sme cakat na vysledky ale neviem ako dlho by to trvalo tak nam len povedali ze ich poslu na nasu endokrinologiu, ta pani doktorka bola velmi mila, pozrela jej na prsniky a povedala ze sa jej zmansili, len vysledok doteraz nevieme neposlali ho z endokrinologie nasej detskej doktorke, ten vysledok bol rozhodujuci ci pojdeme lezat do Lubochne alebo nas vyradia, tym ze sa neozvali nas asi vyradili, ale ideme si tam zajst aby sme vedeli ako sme na tom a detska endokrinologia je v inej budove, to Vam povedia, dufam, ze budete mat vsetko v poriadku, drzkam palceky

perinka88
9. sep 2017

zaujimave, my chodime kazde dva mesiace na endokrinologiu u nas v meste, kde jej beru krv na hormony a samozrejme sleduju ci sa jej nezmensili, do lubochne to ma byt normalne pobyt na niekolko dni, zakazdym ma hormony v norme tak neviem, ale aj tak dakujeme dufam ze dobre obideme

bilakata
5. júl 2018

@gksd1984 dobry den ako ste dopadli vtedy na vysetrniach?

gksd1984
5. júl 2018

@bilakata Ahojky nic jej nezistili, boli sme sa stale pytat u nasej detskej doktorky, ci uz prisli vysledky, ale ze im ziadne neposlali, po 2 mesiacoch sme to vzdali, takze nemame ziadne vysledky, neozvali sa nam ani z nasej endokrinologie, uz nas vobec neobjednali, len nam povedali, ze sa jej prsniky zmansili, ze je to v norme, a vy sa ako mate?

bilakata
6. júl 2018

@gksd1984ahoj my sme mali od malicka zdurene obe prsnicky no teraz ostal uz len lavy.Uz nedojcim vyse mesiaca,detska lekarka mi povedala ze pokial to nezmuzne do pol roka tak nas poposiela po vysetreniach.tak uz som z toho znepokojena lebo mame 7mes.a stale to nezmizlo

bilakata
6. júl 2018

@bilakata Ďakujem za tvoju odpoved

perinka88
6. júl 2018

@bilakata zapojim sa aj ja, napisem najnovsie ako sme na tom...zmenili sme endokrinologicku,,...chodime do BA k docentke Košťálovej. (uplne iny pristup ako endokrinologicka u nas v meste, dieta tam je vysmiate spokojne, nestresovane) ...lubochnu okamzite stopla, malu vysetrila, krv nebrala hned, lebo prsicka ma sice zvacsene ale makke, keby tvrdli alebo sa zvacsovali tak by nas poslala na vysetrenie ocneho pozadia a magneticku rezonanciu mozgu... poslala nas na sono vyjecnikov, (vysledky boli ok), sleduje ci rychlo nerastie....chodili sme na kontrolu kazde 4 mesiace, teraz sme boli posledne asi pred mesiacom...mala ma uz 2,5 roka a kedze jej to nejak nemizne tak dala zobrat aj krv. (tie sme davali u nasej pediatricky nakolko krv musela byt odobrata rano kvoli hladine hormonov). vysledky su v norme..ine prejavy ochlpenie, vytoky nema..ukazat sa mame o pol roka, resp. keby sa nieco zmenilo tak sa hned objednat...to len aby si sa zbytocne nestresovala, docentka aj vravela ze mame pocitat s tym ze je mozne ze sa jej to uz nestiahne, alebo len malo, ale ze pokial su hormony a ostatne veci v poriadku tak to nemame riesit, a este pokial nie je nejake podozrenie tak ani sono nedavat robit lebo ze tym sa zvyknu viac postlacat a ze by to nemuselo spravit dobrotu, takze nestresovat, sledovat, vsimat si zmeny, popripade si zapisovat, vahu vysku, ci sa nestazuje na bolenie hlavy, strava a pod.. to aj dr ocenila kedd sa takto spatne vedia vratit pri vysetreniach

komarnanka
18. sep 2018

Ahojte mamičky tak aj my ideme zajtra na sono 😒 malá má 19mesiacov a nekojim už 10mes. dosť som v strese po tom čo som sa tu dočítala lebo lubochnu neznášam ja som tam chodila dlho že som nevedela otehotnieť a teraz aby začala aj moja malá 😟ona je prsnatá od narodenia nijako sa jej to nemení akurát cítiť tam hrčky..isto to bude niečo s hormónmi keďže aj ja som mala plno problémov...ale dúfam že ju nikam nepošlú na dlhšie bo som v 7.mes tehu a doteraz ťuk ťuk ani chorá nebola tak mi to teraz robí nervy aby sa to snou nezačalo ťahať 😖

perinka88
18. sep 2018

@komarnanka ahoj ja som Ľubochňu odmietla, a dobre som spravila lebo ze tam drzia deti zbytocne dlho (kvoli poisťovni) vystresuju ich kadejakymi vysetreniami aj zbytocnymi a aj tak nic nezistia a rodicia potom aj tak idu s detmi inam. napr ako my do BA. a to nevravim ake vybavenie tam je na to ze tam deti chodia na dlhodobejsie pobyty. skoro ako polepsovna a nie liecebny ustav

komarnanka
18. sep 2018

@perinka88 však toto ..dobre viem že do Ľubochňe sa chodia lekári len zaúčať a pacienti su tam v podstate len pokusné králiky 😟preto som aj ja prestala chodiť bo len záťažové testy mi robili každý rok a nakoniec bol problém úplne niekde inde..a okrem toho to máme veeelmi ďaleko 😂..ale zase česť výnimkám su tam aj milí lekári.. uvidíme 😉

llienulka
25. aug 2021

ahojte mamicky, neviem nakolko je tato diskusia este aktivna, ale vedeli by ste mi, mozno aj s odstupom casu, poradit? tiez som u svojej takmer 2.5 rocnej objavila zdurene bradavky, ale ona mala aj biely kremovy vytok. Mala ste niektora takuto skusenost? Nedojcim uz zhruba rok, kuracie maso zo supermarketov nejeme... dakujem za odpovede 🙏

komarnanka
27. aug 2021

@llienulka ahoj no určite by som to ukazala aj dr. ale s vlastnej skúsenosti viem že to pominie..hormóny sa vyvíjajú telíčko reaguje (nedavno mi dr povedala vraj je to normálne aj dospelosti o čom som netušila )u mna staršia dcéra mala zdurene asi od narodenia do 2,5r kojila som 10m a mladšia zas od 1r(raz aj s bielym vytokom )do teraz pomaly 3r,kojena 1,5r..😉držím palce aby to nebolo nič vážne 🤞