Zaparená riťka

luckavelka
11. jan 2017

Maminky dcerka sa mi strasne zacala zaparovat ma take tkzv akoby pluzgieriky cervene a celu ritku aj susku na cervenu akoby vysipanu. Neviem prist na dovod a coho, ma 8m a denne vypila aj 400ml caju tak som myslela ze s toho ale dnes nepila a zhprsilo sa to, jedla cviklu,mrkvu,batat,spenat,petrzlen a kur maso myslite ze by to mohla byt alergia na nieco z uvedeneho?... Uz som jej skusala dat vsetko mozne a nezabera :(

n0mi
11. jan 2017

plienky?.... u nas to robia vlhcene a pampers.. zmenila som teraz plienky tak uvidim... použivam na to imazol, kedze sudocrem,bepanthen,rybacia ani puder nezabrali... a kupem vela v repiku...

sissy27
11. jan 2017

canesten krém... zmeniť plienky, nepoužívať vlhčené utierky ale oplachovať čistou vodou, dobre osušiť, prdelku veľa vetrať... na pitie čistú vodu alebo čaj nesladiť, resp. ak používaš granulovaný, tak skús nájsť bez cukru...

luckavelka
autor
11. jan 2017

Aj ja som rozmyslala nad plienkami ale mame stale take iste, DM obycajne a bio - pouzivam oboje... vlhcene vzdy ine ale dnes som len cistou vodou a aj tak sa to zhorsilo.... nam pred tym zabral pytiol ale ten prestali vyrabat... dr nam predpisat nejaku mast co nam zarabali ale nepomaha, ani sudokrem, imazol atd...

luckavelka
autor
11. jan 2017

sissy27 dakujem vyskusam... vetrame sa casto, ano pijeme granulovany sunarek, sackove caje nechce to odmieta, kojime sa ale cez den len obcasne tak preto pije cajik, skusim najst iny granulovany ak vyrabaju bez cukru dakujem

adik109
11. jan 2017

pri každom prebalení poumývaj v repíku - ja som mala uvarený a pri prebaľovaní som len vatovým tampónom namočeným v repíku vždy poriadne poumývala, a nechala riadne zaschnúť, až potom nakrémovať. A z krémov sa mne osvedčila najlepšie detská nivea SOS krém. Alebo obyčajná modrá indulona....Ale ten repík bol pre nás doslova záchrana - nič iné u nás nezaberalo

luckavelka
autor
11. jan 2017

adik109 dakujem zajtra pojdem hned kupit. Repik kupim v lekarni asi vsak? Ona ma stale problem z pokozkou a teraz zas s tymi zapareninamy... :/

sardinka32
11. jan 2017

@luckavelka U nas vzdy zabralo, ked si moja mala posedkala vo vanicke, do ktorej som jej naliala vyluhovany repik s kamilkami. Dolezite je, ked jej utieras ritku vlhcenymi obruskami, poriadne jej ju osusit. Ja som mojej malej vzdy este zasypala ritku obycajnym detskym pudrom a bolo dobre.

surviver
11. jan 2017

kute si "fialovu vodičku" gencianova violet v lekarni a aj 2 krat denne pretrite,nam to vždy pomohlo...

adik109
11. jan 2017

áno, normálne v lekárni kúp sypaný repík a výluhom ju umývaj. A ten SOS krém je super, moja malá má tiež problémy s pokožkou, máme atopický ekzém a tento krém jej zaberá aj na to...

hivanik
11. jan 2017

Rybacia mast u nas jednoznacne.

lucinla2904
11. jan 2017

čierny čaj u nas, silný vývar z čierneho čaju , pri každom prebalovaní potrieť namočeným tamponom a nechať zaschnuť

mily7
11. jan 2017

Nám pomohol

mily7
11. jan 2017

Olivový olej na tampon odlicovaci a potriet. Nám to zabralo vzdy,vycitane tu z konika vraj poradila kožná lekarka. Zle zapareniny mali deti pri idúcich zuboch napr.

zdena12345
12. jan 2017

ak to ma len akolo plienky, pochybujem ze to bud estravou, to by bolo aj inde. Takze za mna jej nieco nesedi na plienkach. Prip nieco cim osetrujete pokozku.
Ja osobne by som dala obycajne latkove plienky, dalej vela vetrat, ak sa da nechat s holou ritkou par krat za den na pol hodky. Prevetrat pri kazdom prebalovani par minut.
kamilkovy odvar, repikovy odvar, sudokrem....
hlavne po pokakani a medzi pocikaniami nepouzivat vlhcene obrusky ale krasne po pokakani cistu vodicku a utret s uteracikom do sucha

katarinkaulany
12. jan 2017

Ahoj. Aj moja mala mávala často zaparenú riťku. Stačilo, keď som zjedla niečo cesnakové, kečup, korenie... Tiež sme prišli do stavu, že mala pluzgieriky na ritke. Primár na kožnom mi poradil jednú vec. Gazové štvorčeky 5cm x 5cm som si kúpila. Roztiahla som vždy dva stvorčeky a dala na riťku (ako keď zastrčené gaťky) tak, aby polovičky sa nedotýkali. To veľmi pomôže v tom, že tá vlhká riťka ("polovičky") sa nedotýkajú a nevytvárajú sa tak pľuzgieriky. Ak už pľuzgieriky sú, tak sa potom nedostanú do stavu, že je kožička zničená až do "živého". Keď bolo veľmi zle, tak som to robila aj so šuškou. Oplachovať výlučne poď čistou vodou!!! Žiadne vredkovky!!! Existuje zarabaná mastička, ktorú predpisuje kožný lekár. Je podobná pitiolu. Tá urobí na riťke akoby film a chráni ju. Tá mastička nám zlepšila stav za jeden deň hádam aj o 80%. Ale tú nám predpísal iba primár na kožnom... Ale tie gazové štvorčeky by som určite vyskúšala

mircula
17. jan 2017

my sme mali minulý týždeň,nevšimla som si,že trošku šprtla do plienky a zaspinkala poobede asi na hoďku a pri prebalení už bola vyparená...ale umývala som ju pri každom ďalšom prebalení vodou ,nechala trošku vyvetrať bez plienky, natrela silnejšie zelenou rybacou mastičkou (u nás len táto aj pri starších babách a vždy zabrala ) a asi do troch dní už sme nemali nič ;) a po každom pokakaní utriem najskôr obrúskom,ale potom vždy umývam vodou a detským mydielkom...

marioneta89
17. jan 2017

@luckavelka taketo zapareniny sa zvyknu robit aj od liekov-antibiotik..starsi syn ma 3,5 roka a ked ma antibiotika,tiez sa mu zvyknu robit take pluzgieriky,bolave cervene niekedy az krvave...zaklad je umyvat par krat denne cistou vodou,pripadne preplachnut tym repikom trosku a IMAZOL krem je na to super vec,ale treba ho puzivat 7 dni,viackrat za den..nam vzdy pomohol pri tomto...mladsiemu 11 mesacnemu zvyknem na zapareniny od casteho kakania a pod. davat pytiol,no ako tu uz vyssie spominali,pred par mesiacmi ho vraj prestali vyrabat 😒 aj to sa cudujem,pytiol nam na zadky natierali este v casoch ked sme mi mali plienky a teraz s tym seknu :-/

luckavelka
autor
17. jan 2017

@marioneta89 ano nam pytiol vzdy zabral okamzite po par hodinach nic nemala,nechapem preco ho prestali vyrabat, nic pobodne na trhu bohuzial nieje... Ale uz to ma nastastie ok,zmenila som plienky, prestala pouzivat vlhcene a zatial je vsetko v poriadku ☺ okrem jej nocneho spanku 😂

marioneta89
17. jan 2017

@luckavelka ja vlhcene aj pouzivam,ale ked sa da,radsej uteracikom mokrym pretriem 🙂 hehe nocny spanok to uz je ina kapitola,ale to sa časom tiez napraví 😀

maykaaa1122
20. sep 2017

normálne v lekárni kúp sypaný repík a s výluhom ju umývaj. Bepanthen krém je super, moja malá má tiež problémy s pokožkou, máme atopický ekzém a tento krém jej zaberá aj na to...