Zápal dýchacích ciest, teplota a znova soplík, kašeľ

nanip
1. nov 2012

Mamulky, dcérka mala pred týždňom zápal horných dýchacích ciest, bola veľmi zahlienená, brutálny kašel. Najskor jej Dr. dala lieky na kašel + zahlienenie - Bronchicum Elixir S. Lenže neprechádazalo, zapálilo sa jej hrdielko, aj vybehla teplota, tak dostala ATB Cefzil a na tyzden ju vypísala zo školy. V pondelok ráno mala poslednú dávku, tieto dva dni bola v škole a včera poobede sa jej už zase spustil soplik a začala chrchľavo rozprávať. Dnes ráno sa zobudila, že ju bolí veľmi pod uškom, trošku smerom do tváre. Lenže sa jej pretláča stolička, tak som myslela, že z toho. Keď bolelo už moc, dala som jej Nurofen a prestalo. celý deň ale bola poblednutá, nejak extra ani nepapala. No teraz k večeru sa začala sťažovať, že jej je špatne od bruška, z pusinky cítiť dosť výrazný zápach. Keď som jej pozrela hrdielko, má ho zas dosť červené. Teplotu nemá. Už som z toho zúfalá. týždeň pred tým, ako dostala ten zápal, mala zas črevnú virózu. je možné, aby sa jej 3 dni po dobratí ATB zas vrátila choroba? Zajtra ideme k Dr., nech ju pozrie. Ale desím sa toho, že dostane ďalšie ATB a zase ďalší týždeň zo školy doma. Nemávali ste aj vy podobný problém, čo vám pomohlo? ☹

irenkask
1. nov 2012

@nanip Nebola dcérka náhodou očkovaná?

aduskatt
1. nov 2012

@nanip ak jej lekarka nerobila vyter a dala ATB len tak z brucha stylom typnem si, ci nahodou nezaberu, tak mozno zrovna netrafila tie spravne, na ktore je bacil citlivy..........

nanip
autor
1. nov 2012

@irenkask Nie, nebola. Ockovana bola naposledy 1 rok aj 2 mesiace nazad.

nanip
autor
1. nov 2012

@aduskatt Praveze po tom, ako jej ich nasaadila, tak sa jej stav zlepšil si dovolim tvrdit v priebehu jedneho dna a to dost vyrazne. V pondelok ešte trochu siakala soplik, ale inak uz naplno fungovala. Utorok, streda dobre a dnes zase toto 😖

aduskatt
1. nov 2012

@nanip my sme terat takto fungovali tri tyzdne......z toho dva nam tvrdila lekarka, ze netreba ATB, tiez bolo chvilkove zlepsenie.......

irenkask
1. nov 2012

@nanip Pamätáš si ako vtedy malá znášala očkovanie či mala a ak aké reakcie to boli alebo úplne bez reakcií.

nanip
autor
1. nov 2012

@aduskatt Ja už ozaj neviem, co to je dnes za choroby. Ked chodila do skolky, nevravim, ze nebyvala chora, ale toto, ze doberie ATB a o 3 dni sme zas tam, kde aj predtym, sa nam este nestalo...

anjelicek26
1. nov 2012

Vytery z hrdla a nosteka, tiez si myslim, ze doky netrafila tie spravne antibiotika a to, co tam bolo predtym pri kazdom oslabeni imunity prepukne... my mame to iste 😖 Zajtra ideme na vytery :(

aduskatt
1. nov 2012

@nanip mozno ste dostali nespravne ATB...........preto som sa pytala na ten vyter......pricin chorob moze byt vela..a najma v tomto obdobi.dalsia vec je, ze moze mat choreho spoluziaka, ktory posunie chorobu dalej..........rovnako nevylucujem suvislost chorobnosti s ockovanim

nanip
autor
1. nov 2012

@irenkask V ten den to mala akurat trošku červené, inak jej nič nebolo.

carodejnica
1. nov 2012

@nanip Ja som bola takáto v 8 triede na ZS, z choroby do choroby, raz angína, potom dutiny, inokedy uši, ATB som jedla ako cukríky, potom mi pichali pendepon, vynechala som kopu hodín, mama bola zúfalá.. Pomohlo mi Bulharsko a more, tyzden som sa tam cvachtala a minimálne 10 rokov som nebola chorá 🙂 ale to tí teraz moc nepomôže, však 😖

tinka9000
1. nov 2012

skús dávať probiotiká, aby sa črevná flóra z tých atb spamätala, a tým po dobratí atb nebude imunita tak oslabená. A po vyliečení otužovať, plávať a saunovať. To je najlepšia prevencia. A zistiť či nerobia šarapatu krčné alebo nosné mandle, ak je tam dlhodobé ložisko, môže to spôsobovať opakované choroby nosohltana.

nanip
autor
1. nov 2012

@anjelicek26 Však uvidíme, čo nám zajtra povie lekárka. Len u nás, keď robia výtery, tak na výsledky čakáme 2-3 týždne. 😢 A dovtedy čo s ňou? Teraz v prvej triede sa to zameškané ťažko dobieha. No zdravie mi je prvoradé. Začarovaný bludný kruh a chytá ma z toho stres. V lete mala kiahne a odvtedy, čo sa môže skomplikovať sa nám aj skomplikuje ☹

nanip
autor
1. nov 2012

@tinka9000 Čo sa týka ochorení, nebývala nejak často chorá. V lete po kiahňach sa to pokazilo. Takto zachrchlavená, ako teraz, však bola prvý raz v živote. 🤐

irenkask
1. nov 2012

@nanip Podľa mňa má zníženú imunitu, lebo vtedy nezaberajú antibiotiká ale treba jej to vyšetriť a poriadne, pretože ďalšie a ďalšie lieky jej tú imunitu dorazia úplne . pretože jej to odbúrava mikroflóru dobrých baktérií z čriev . Treba vylúčíť aj meningokoka .

xlucia
1. nov 2012

@nanip nuz bud dr. netrafila atb. alebo co je pravdepodobnejsie, nebola po dobrati atb. este zdrava, a v skole to chytila zasa.
atb. rozhadzu imunitu na dlho, predtym mala crevnu virozu, imunita je hlavne v crevach, cize ona je silno oslabena.
daj jej spravit vytery a zatial jej kup v lekarni tieto veci
5preve max - nech denne cumle jednu tabletu. brat dva mesiace
bkomplex, dva tyzdne rano jedna vecer jedna tabl. po dvoch tyzdnoch staci jedna denne. treba brat dva mesiace
probio fix - denne jedna tableta
citrovital kvapky, daj do pohara 5 lyzic vody a 2 kvapky, s tym nech klokta a vyplachuje usta
v DM drogerie kup praskovy C vitamin. davkovanie podla toho kolko ma tvoja dcera vahu.
napis kolko vazi
uvidis ako ju to postavi na nohy, ale do lekarne utekaj hned zajtra
p.s. kolko sa beru atb. tolko dni treba byt este doma, aspon na zakladnu regeneraciu. u deti urcite

tinka9000
1. nov 2012

@nanip jaj tak to po kiahňach býva, vtedy bývajú deti nejaký čas chorľavé. Tak to je preto. Netráp sa, to prejde. Len zistiť dôkladne príčinu, porobiť výtery, absolvovať radšej krčné, nosné vyšetrenie a doliečiť.

anjelicek26
1. nov 2012

@nanip - no u nas je to sto percent kiahnami, maly ich mal v auguste a odvtedy sa na neho lepi fakt vsetko :( Tri krat mal odvtedy antibiotika, desne :( Vraj trva pol roka, kym sa da imunita po kiahnach zasa do poriadku :( Nikdy nepochopim maminy, co chodia dokonca dobrovolne na kiahnove party a neuvedomuju si, ze ich dieta je potom pol roka s imunitou totalne na nule a nachyta vsetko, co okolo neho prejde. Sorry za off topic :( My sme zacali davat colostrum a lepsi sa to, ale pomaly 😖 V skolke maju kadeco, vratane cierneho kasla 😝

nanip
autor
1. nov 2012

@anjelicek26 Teda ani u vas ziadna slava. Moja mala je este aj alergicka na nieco z mlieka ☹ Krvne vysledky neukazuju nic a ked si da hocco mliecne, tak je zle. Aj s probitikami to u nas nie je jednoduche. Jedine, co jej robia dobre su Dophillus. Tie berie pravidelne. Ine jej väcsinou skodia. Napriklad aj B-komplex neznesie. Je tam laktoza, pritom testy na laktozu boli o.k

nanip
autor
1. nov 2012

@anjelicek26 Inak este som zabudla, po kiahnach sme mali problem s premnozenymi kvasinkami. Robili jej vtedy vsemozne testy a imunita sa ukazala mesiac po kihnach uplne v pohode. tak neviem, preco teraz toto 😢

irenkask
1. nov 2012

@nanip Určite by som sa išla poradiť s dobrou homeopatkou ja mám s homeopatiou dobré skúsenosti u seba.napriek tomu že niekto ju neuznáva mne pomohla ako jediná liečba. Tiež som bola stále prechorená a precitlivelá na všetko. Ani stresy v škole moc neprispievajú , lebo telo sa potrebuje celkove ukľudniť aby sa uzdravilo.

anjelicek26
1. nov 2012

@nanip -my sme boli na 154 zlozkovom alergo teste, vsetko negativne ige stale vysoke, proste na to nevedia prijst 😔 Mlieko u nas rovnako - hnacka - ale alergicky nie je ani na laktozu, ani na BKM vo varenom stave, v surovom uplne minimalna vychylka. Ale hadam raz na to prijdu, behame traz dost po lekaroch... v septembri mal impetigo, kym sa toho zbavil mal antibiotika lokalne a potom aj zvnutra, to je pekne svinstvo a teraz v oktobri ukazkovu anginu, boli sme par dni v nemocnici zo 40-kami horuckami no a teraz uz zas, kasle ako tuberak, zelene sople, proste hruza a ja s nim ani nemozem ostat doma, musim do prace 😖

nanip
autor
1. nov 2012

@irenkask Do školy chodí veľmi rada, aj úlohy, učenie ju baví. Nemyslím, že by mala zo školy stres. Ale tú homeopatiu asi vyskúšam. Jej ešte pred kiahňami veľmi dobre zaberali aj len také obyč. homeopatiká ako Coryzallia ci Homeogen.

nanip
autor
1. nov 2012

@anjelicek26 Ja tiez musim do prace a mala zase do skoly. Ale vidim, ze asi to bude nutne ozaj poriadne preliecit. U nas na testoch este aj Ige zvysene len mierne. Ale lekarvravel, ze to poukazuje an prebiehajucu alergiu v tele. Teraz sme mali ist na dalsie testy, len pre chorobu nam to posunuli.

irenkask
1. nov 2012

@nanip Super . Vieš ona nemusí ten stres pociťovať ale telo môže napriek tomu reagovať bez jej vedomia že by si to uvedomovala ona . Stáva sa to. Držím palce nech sa chytro uzdraví.

nanip
autor
1. nov 2012

@irenkask Možné to je. ďakujem, dúfam, že už to bude len lepšie.

anjelicek26
1. nov 2012

@nanip nam v nemocnici testovali milion veci a aj tak nie sme mudrejsi, nas caka endoskopia, ale to je uz aj kvoli inym veciam... kazdopadne tomu davam este mesiac, ak sa to nezlepsi s chorobnostou, ide zo skolky prec a ostane u opatrovatelky.

nanip
autor
1. nov 2012

@anjelicek26 Fuh, tak to sa drzte. Nie je to ani zdaleka prijemne, ale snad aspon daco viac zistite. Vyhodu mas, ze zo skolky ho mozes nechat doma. So skolu to uz tak jednoduche zial nemame. 😒

nanip
autor
2. nov 2012

Tak, dievcence, uz sme doma od lekarky. Hned robila CRP, v noci malej uz vybehli aj teploty. CRP vysoke, zase zapal a dalsie ATB. Opät ma zapalene to hrdlo ako pred tyzdnom + teraz sa pridal aj zapal uska a celej tej Eustachovej trubice ☹ Dostala aj nejake liky na posilnenie imunity, co mohla dat este nasa a caka nas imunologia 😖

lentuska
2. nov 2012

@nanip
Ahoj, ja by som ti odporucila vysetrenie, ktoreho sme sa zucastnili cela rodina a boli sme spokojni. Vola sa to NLS analyza, my chodime k doktorke Tomovej. Tu vam presne odhali preco a co malej je. Vypracuje vam cielenu liecbu presne na zisteny problem , ale prirodnymi preparatmi a nie ziadne ATB, ktore ano mozno vyliecia ale tie vedlajsie ucinky.......toto mi je skutocne smiesne, najskor napchaju deti ATB a potom , ked im znicia nimi celu imunitu, tak ich posielaju na alergologie a imunologie. Takymto peklom som si presla aj ja a dakujem Bohu, ze ma osvietil.....do mna uz to svinstvo neda nikto! Takze ak ti mozem poradit, tak navstiv tuto pani Doktorku, kedze chodi po celom SR a robi vysetrenia, staci si len zavolat a objednat sa, dohodnut si najblizsi termin, kedy bude niekde pri Vas a ist zistit, co vam skutocne je, usetris si cas a nervy. Cena za taketo vysetrenie je iba 15€. Uvidis ,nebudes banovat. ...tak ak budes mat zaujem to vyskusat , napis a poslem ti kontakt....