Vitamíny na podporu imunity pre 5 ročné dieťa

majuskovci
18. sep 2012

Dobrý večer,potrebovala by som poradiť pri výbere vitamínov na podporu imunity.Mám5 ročného syna,začal chodiť do škôlky a i napriek tomu,že papá veľa zeleniny a ovocia,je nachladnutý.Je predčasne narodený,má problém s imunitou,denne užíva Isoprinosine,ale i tak nám soplí,a z tých soplov keď mu pozatekajú tak samozrejme je aj kašeľ.Je strašne široká ponuka výrobkov a neviem sa rozhodnúť zvažovala som Marťankov imunactiv,potom Rakytníčka,hlivu ustricovú,colostrum.Poraďte mi prosím ak máte skúsenosti,ktoré je najvhodnejšie.Len mi nepovedzte,že mám syna nechať doma,kôly chorobám,ja ho nemôžem držať doma ako sklenníkovú kvetinku,niekde si predsa tú imunitu vybudovať musí.Potrebuje kontakt s deťmi,veď bol doma do 5 rokov.Vopred veľmi pekne Ďakujem za rady

evakva
18. sep 2012

@majuskovci my chodime na imunologiu a podla isoprinosinu predpokladam, ze aj vy. Na nadchu si vypytaj livostin. je to sprej do nosika a fakt pomaha. na imunitu davame kazdy vecer imunoglukan sirup a kazdy den okrem toho aj multivitaminy (martanci, spiderman).

sendy182
18. sep 2012

@majuskovci isoprinose každý deň? fúha............neaké spreje do nosa na báze morskej soli ste nemali? alebo ak má alergiu imunoal. mu predpíše sprey Rinocord, Nasonex, Avamis..........aj vhodné antihistamiká ............alerid, zodac.,........moje deti užívali normálny Pikovit, Bekomplex, celaskon v zimnom období a v chorobe........imunita sa získava hlavne pobytom vonku za každého počasia a otužovaním.......dostatok spánku a primeraná aktivita.................ak pekne papá zeleninu a ovocie hlavne v surovom stave tak umeliny by som mu nedávala...........

majuskovci
autor
18. sep 2012

@evakva ano aj my chodíme na imunoalegológiu.Som hotová z tých soplov už skoro mesiac s tým bojujeme.Tie sople sú vodnaté,jemne biele a nie sú husté.Bála som sa ho dať do škôlky,aby mi nevynadali,že tam dávam choré dieťa.Ten livostin nie je na alergiu?

majuskovci
autor
18. sep 2012

@sendy182 už sme mali spreje do nosa s morskou vodou,dokonca aj rinocord,no nezaberá,teraz skúšam otrivin zvlhčujúci,fukame dokonca sem tam aj odsajem aj odsávačkou na vysávač nos.Dávam mu aj zodac.Okrem konzumácie ovocia,zeleniny má aj každodený pobyt vonku,chvála bohu na svoj vek si ešte aj pospí cez deň

sendy182
18. sep 2012

@majuskovci je to príchodom chladnejšieho počasia? a čo kožné testy? moje deti ich majú v norme len starší má príchodom chladného počiasia pernamentne sople a menší je častejšie chorí ako v škôlke 😠 - a úplné banality.........má tvoj vyšetrenú nosnú mandľu? a čo sirup Sinupret........

majuskovci
autor
18. sep 2012

@sendy182 kožné testy mu nerobila,vždy mu robí iba z krvi.Jemu nevyšli nijaké vysoké alergie má len nízke pásmo pes ,mačka,palina,a ešte dáka burina.Vždy mu robili iba výtery z nosa a hrda

sendy182
18. sep 2012

@majuskovci moje sú otestované a starší má len vysoké palina a mali by byť vlastne zdravý no nie? lenže to tak nieje.......z obyčajných sopľov momentálne sme doma aj 2 týždne hlavne mladší......pre istotu máme aj Bioparox po ruke.........aj keď nerada tak sme museli prejsť na Atb..........., bez teploty, kašľa, len zatečené hlieny a huhňavý hlas........užívame zodak .....

majuskovci
autor
18. sep 2012

@sendy182 my tiež nemáme teploty,zakašle sem tam,tak mám vždy dilemu či mu dať aj sirup od kašľa ,alebo nie.Tiež mu dávam zodac a aj ten hlas má tiež huhňavý sem tam...Do škôlky ho dávam,pokiaľ nie sú sople zelené,nie je teplota a ani ten kašeľ a malý chodí od 8-11:15.

sendy182
18. sep 2012

@majuskovci a čo nosná mandľa? ja so škôlky nedávam ani pri obyčajných soplíkov.......ráno ho napína zo zatečených hlienov ☹ tiež je len doobeda v Mš......daj malého dovyšetriť..........sirup od kašľa je len na kašeľ a odhlienenie............obyčajné kvapky do nosa nedávam.........možno keby sme mali Rinocort tak už je v možno škôlke 🙂 aj na imunitu ti môžu dať Ribomunil, alebo také malé ampulky prášku ktoré zaleješ vodou ..............nám to trocha pomohlo boli len 2x angíny a 2x priedušky do roka a to je supeeer.......a nachladený bežne.... 😝

zvedavamt
19. sep 2012

Kazde dieta si imunitu vybuduje, ak mu v tom nebrani nevhodna strava a slaby pitny rezim, na toto ma dohliadnut rodič, ten je zodpovedny. Pokial dieta sopli, skuste vysadit mliecne vyrobky a potraviny z bielej muky, prestane , ked sa uz nebude zahlienovat. Precistit od usadenych hlienov lotosovym korenom a potom si uz len ustrazit mnozstvo mlieka.
Dalej vyrazne imunitu oslabuje CUKOR / aj z ovocia a mediku/ a zhorsuje zapaly v tele.
Je rozdiel ked su sopliky riedke, čire - vtedy sa len zvlhcuju vysusene sliznice- treba viacej vody.
Ak su zelene/zlte vtedy je tam zapal, ktory zas zhorsuje cukor.
A ohladne zazracnych pripravkov z lekarne. Naco radit, kazdy vie citat, tak preboha mamky CITAJTE! co pchate do svojich deti.
Tiez som bola radsej za pripravky z lekarne ako ATB. Mesacne sme davali ine prachy na rvozne doplnky vyzivy ,ale zeby to nejako vyrazne pomohlo. Uz som tu spominala nasu skusenost s detskou echinaceou Hanus./pre tych co to citali,majitel vzal flasticku a viac sa nam neozvali/
Odvtedy som zacala citat zlozenie vseckeho, co decku davam. Vzdy sa najde nieco vhodnejsie, zdravsie.
Ale zaklad je vzdy prevenica, darmo budete prekryvat priznaky, sople a kasel potlacat sirupkami plnymi cukru/umelych sladidiel, ETANOLU a inych ... ked ste zanedbali stravu,ktora je zaklad a pitny rezim tiez.
Je vedecky dokazane, ze viac ako 150 ochoreni je mozne vyliecit len zvysenim prijmu vody, ano obycajnej VODY.

evakva
19. sep 2012

@majuskovci Neviem, ci je na alergiu, ale malemu pomaha. NAm ho dala imunolozka. Maly ma troska oslabenu imunitu. Tiez sme brali isoprinosin. Teraz mame montelukast vecer, aerius rano a bronchowoxan rano na 10 dni. Zatial sa drzi. Ako dlho uz chodite k imunolozke? My rok a zda sa mi, ze to pomaha.

majuskovci
autor
19. sep 2012

@evakva my k imunoalergologičke chodíme už cca 2 roky.Bola som spokojná s isoprinosinom,nebýval chorý a dokonca aj rinocort keď bol náznak prichádzajúcej nádchy zabral.No poslednú dobu mám pocit,že aj napriek tomu,že užíva naďalej tieto lieky nezaberá.Malý bol na krv,robila mu kontrolné odbery na alergie a imunitu.Alergie ani nemá má veľmi nízke pásmo pes,mačka,palina a čo sa týka imunity tam sme zatiaľ nemali výsledky.Naposledy mal zlé výsledky aj vonkajšej a aj vnútornej imunity.Budúci týždeň ideme k nej na kontrolu,tak uvidíme

majuskovci
autor
19. sep 2012

@zvedavamt Ja sa nesnažím pchať do svojho dieťaťa za každú cenu lieky.Má dosť pohybu po čerstvom vzduchu,pije až až a podotýkam,že čistú vodu,sem tam lucku,a papá veľa zeleninky a ovocia.Ja mu chcem iba pomôcť,aby mu bolo dobre.Každej mame asi nedá sa pozerať na dieťa ktoré chrčí,huhňá,dusí ho kašel.Lekár povedal,že je to v poriadku pre istotu mu dal antibiotické kvapky,ale nezaberali mu.Na kašel mi povedal,že to má pozatekané hlieny,nemá žiadny nález.V sobotu ma vysmiala lekárka na pohotovosti,že či sme v živote nemali sopel.Podľa mňa je to divnbé,ak dieťa soplí mesiac v kuse,síce čírim riedkym až bielim soplom no žiadny zelený,ani žltý

evakva
19. sep 2012

@majuskovci Tak drzim palce.

majuskovci
autor
19. sep 2012

@evakva Ďakujeme aj my Vám,aby ste sa držali čo najdlhšie bez chorôb.

katia7
19. sep 2012

@majuskovci ahoj, my papame martankov a mne sa zda ze funguju aj ked nas doktor vravi ze je to predrazena zbytocnost 😀 a mali sme ai imunactiv alebo nejak tak sa to tusim volalo s hlivou a tiez bol dobry 😉

zvedavamt
19. sep 2012

@majuskovci
tak potom uz len ten lotosovy koren, ak to ma vyjst von, nech to vyjde vsecko.
A ako je na tom s mliekom/mlecnymi vyrobkami? Papa biele rozky?
Mamy sa riadia podla reKLAMY, daju detom na ranajky "zdrave"cukrove musli s mliekom a uz je problem na svete.
Este sa da ist aj po psychickej pricine ochorenia :
kaslom clovek prekryva to co nechce pocut
sopel je vnutorny smutok, plac
mozno potrebuje len viac pozornosti,ale nie takej po doktoroch,ale prave naopak a kludne domace prostredie, lebo deti citia ked su rodicia vnepohode, vsecko sa na ne prenasa.
Nam pomohlo vysadenie krav. mlieka a papa BIO chlorelu, hlavne ked jej obcas ujde nejaka mliecnota, bola rok v skolke bez navstevy lekarky.

sendy182
19. sep 2012

@zvedavamt mlieko nezahlieňuje len zahusťuje už existujúci hlien....o tejto téme sa dá dosť polemizovať...........moje deti nemajú vnútorný smútok.......len keď sa ochladí tak soplíme jedna radosť.......nemám pocit že mu dávam neako veľa liekov..............výsledky sú jedná vec a zdravotný pocit iná...............a doma ich netyranizujem...........chápeš........

zvedavamt
19. sep 2012

to som nemyslela, moze ho trapit nieco uplne ine
nejako vela liekov je kolko?
ja pisem len o tom s cim mam viacrocne pozitivne vysledky
vsak ktora mama sa tu moze pochvaliut, ze nebola u doktorky s deckom skoloupovinnym uz 3r ? a rovnaku dobu sme bez ATB a inych svinstiev z lekarne
a ked vam vadi chlad tak noste vtedy teple farby a do stravy pridajte zohrievajuce potraviny ako zazvor , čili, škoricu, klinčeky ..
uz druhy raz si sa vyhla odpovedi na prijem mlieka a cukru, nieco na tom bude.
ak mas zaujem mozeme prebrat cely jedalnicek a pricinu najdeme
pekny vecer

sendy182
19. sep 2012

@zvedavamt pijú bylinkové a zelené čaje, malinovky a džúsy vôbec..............minerálnu vodu neochutenú bez bubliniek len v lete sem tam ináč len čistú vodu............denne zjedia po čokoládke tej najmenšej FIGARO........občas gemené cukríky medvedíky ,takže v tom problém nevidím.....nie sú sladkomaniaci.................mlieko len aj majú chuť t.z. mladší krupičku večer a starší caro..............k jedlu mlieko vôbec nepijú.....-nechutí im.......jogurty obľubujú...........o tom cukre no deti potrebudú cukor...........-nervová sústava..................im chlad nevadí len je spúšťačom hlienov..........je super ak je ti malá zdravá.................p.s.pijeme zázvorový zelený čaj...........

zvedavamt
20. sep 2012

@sendy182
no mne je to jasne, ak ty to nevidis ...
denne čokoladka, hmmm , uvedomuješ si, že im každý deň oslabuješ imunitu ?!
radšej jablčko slovenskej " vyroby to natolko neživí kvasinky ako čokoladka a dodá aj ten vytúžený cukor ale v prirodzenej forme
vieš ž čoho sa robia klasicke gumene cukriky ? prifarbene a osladene ... ked už tak dezert od f DEVA je z riasy Agar a nie zo živočišneho odpadu
aj krupička sa dá urobiť z kokosového mlieka,/ alebo iná rastlinná náhrada/
a jogurt je nahoršou možnou kombináciou CUKOR+MLIEKO aj tie sa dajú nahradiť sojovými, ryžovými ...
Telo môže fungovať aj na takejto strave, ale potom sa nediv, že príde mierne ochladenie a oslabená imunita to nezvládne
a potom už ani čajíky nepomôžu
nepíšeš nič o pečive a čo dávate naň
kolkokrát ročne užívajú antibiotiká ?

evelin325
20. sep 2012

@majuskovci chcem ti poradiť fakt skvelú vec na zlepšenie fungovania imunitného systému, ide o homeopatiu, podľa mňa lepšie ako chémia. Ja dávam synčekovi Calcium sulphuricum, tiež je predčasne narodený, je to trošku problém zohnať, lebo to predávajú len v nemeckých lekárňach, ale ak chceš poradím.

sendy182
20. sep 2012

@zvedavamt škoda reagovať asi toľko k tebe, 😉

zvedavamt
20. sep 2012

@sendy182
kto chce hľadá spôsoby, kto nechce hľadá dôvody

katecameron
20. sep 2012

martankov ti vobec neodporucam mam kamosku robí v lekarni a povedala ze martankovia su kvalitou najhorsie vitamíny dokonca hranicfia s karcinogenitou

lilli00
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lentuska
6. nov 2012

@majuskovci
Ak ti poradim, tak jedine doktorku Tomovu. My k nej chodime uz cela rodina. Ona robi celostnu medicinu a NLS diagnostiku, uvidis, co vsetko ti povie a zisti , preco je maly stale chory. Ja som bola totalny alergik s rozbitym imunitnym systemom, to co doktori nedali dokopy za 16 rokov, ona poriesila v priebehu niekolkych tyzdnov. Ona vam vypracuje na zaklade zisteneho problemu aj presne cielenu liecbu, cim treba zacat a podobne. POuziva vylucne prirodne preparaty. Cena za taketo vysetrenie u nej je iba 15€ a kedze chodi po celom SR, nie je problem sa u nej objednat na taketo vysetrenie, Som presvedcena ,ze vam pomoze, ked sa zacne u mladeho organizmu, ten sa skor schopy ako starsi, kde tie zapaly pretrvavaju uz dlhsu dobu....hlavne sa vyhybaj ATB...ak budes chciet, mozem ti poslat na nu kontakt, kde sa objednas na vysetrenie.

nada1326
6. nov 2012

@zvedavamt zaujali ma tvoje názory, malý nie je často chorý, ale ked ma sople, tak mu zatečú do hrdla a z toho máva kašel aj mesiac - možeš mi napísať, čo mu mám/nemám dávať? alergie nemá

zvedavamt
8. nov 2012

@nada1326
ked mi napises co pije denne a co papa,poviem ti co z toho mu oslabuje imunitu a co sa da cim zdravsim nahradit
kolko ma rokov?

moon1979
8. nov 2012

@majuskovci odporúčam bio colostrum alebo zelený jačmeň