Veľké materské znamienko

142230919213
11. jan 2018

Ahojte mamičky prosím máte niektorá skúsenosti s veľkým materským znamienkom? Malý ho ma od narodenia, zdá sa mi, že sa zväčšuje a má už priemer 7 mm. Napádajú ma hocijaké veci. O dva týždne ideme na vyšetrenie ale dovtedy asi zruším nervy zo strachu.

mirkakab
11. jan 2018

ahoj, dcera ma tiež také znamienko. Zatial sa len sleduje, v dospelosti si ho dá odstrániť. Tým ako rastie sa znamienko zväčšuje a lekárka povedala, že je to typ znamienka s ktorého časom začnú vyrastať chlpky. Treba chrániť 50 faktorom v lete.

hors
11. jan 2018

Moja dcerka ma asi 1.5 cm na cele od narodenia chodíme kožnej sledovať každých 6 mes.Zatial rastie tak ako nasa dcérka .Urcite ho treba dat skontrolovať

zuzana76
11. jan 2018

malému tiez razstlo priamoumerne s telom, tak sme dali preventivne vybrat, navyse bolo ploche a tmavsie a malo aj take vybezky, nebolo okruhle, takze pre klud sme vybrali, maly mal vtedy asi 8 rokov

vuvi
11. jan 2018

K

benculka
11. jan 2018

My mame vacsie a tmave. Stale rastie.. boli sme na kontrole a vraj ked je ohranicene, neboli a nesvrbi je to ok. Mame prist o rok.

benculka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lindusss2016
11. jan 2018

Ako pise @benculka, kym je ohranicene, neboj sa, bude sa urcite len sledovat, podozrive su znamienka s vybezkami, ale aj tie sa nie vzdy vyberaju, takze klud. Navyse o dva tyzdne uz ides k dr, ta ti to potvrdi, dva tyzdne pre znamienko neznamenaju ziadnu hrozbu. Keby si nieco.zanedbala dva roky, tak nic nepoviem 😀 ale neboj sa, urcite ho budu len sledovat, ma ho krasne okruhle a jasne, ze rastie, ked maly rastie tiez...

danielahamar
11. jan 2018

ja by som tiež chcela dať mladšiemu vybrať znamienka, ale on ich už má veľké, ani nie tak do šírky ako do výšky, má ich asi 5,kt. by bolo dobré vybrať, len chcela som mu to dať vybrať laserom a mudr., že on deti nerobí, bol to plast.chir., takže asi musím hladať nejakú kožnú, ale u nás žiadna nie je a určite mu to nedám vyrezávať, lebo viem čo to je a nechcem aby mal veľké jazvy po tele

lindusss2016
11. jan 2018

@danielahamar ale ked to das vybrat laserom, neposlu to na hostologiu. Mne zas bolo povedane, ze ked si chcem byt ista, tak vyberat len klasicky.

danielahamar
11. jan 2018

a dokonca on má aj také typy znamienok, kt. mu samé odpadávajú, urobí sa biely flak, podľa všetkého pigmentový a to mu normálne odstráni to znamienko, už má tak dve, kožný tvrdil, že je to ok

lindusss2016
11. jan 2018

@danielahamar fiha, o niecom takom som nikdy nepocula😯

somavi
11. jan 2018

Moja má vo vlaskoch take veľké tmavé a na zadku. Má 7 rokov, boli sme s tým raz na kontrole , vraj sú úplne ok tie znamienka a ďalej sme neriešili . Ale pôjdem zase pre istotu.

danielahamar
11. jan 2018

@lindusss2016 mne povedal kožný na chlapca už pred 2rokmi, že čo mu to nedám všetko vybrať, že sú to len výrastky, kt. špatia a tie s tými fľakmi, neboj aj mne lepilo, ale je to ok, len teda musím nájsť kožnú, kt. mu to odstráni laserom

lindusss2016
11. jan 2018

@danielahamar a kolko ma maly rokov? No a nebojis sa tym laserom, ze to neposlu na histologiu? Predsalen ked vyberas znamienka, je lepsie uz mat tu istotu, ze boli ok

danielahamar
11. jan 2018

@lindusss2016 nebojím, lebo od kožného má, že sú ok, len to bolo pred 2rokmi a teraz má 11, znamienka zdedil po mne, ja mám vybratých asi 20 už za svoj život, aj laserom, aj chir., u nás kožná neni a mudr. čo robí laserom nerobí deti, takže na tom sme sa stopli

lindusss2016
11. jan 2018

@danielahamar tak ale kozny to nevie potvrdit na milion, to prave moze zarucit len ta histologia 😕 akoze samozrejme, vacsinou sa nemylia, ale nasa suseda nejak podobne prisla k rakovine bohuzial 🙍 vybrali jej znamienka, nesli na histologiu a o par rokov sa objavil problem, ktory sa uz teraz neda riesit. Nechcem ta strasit, samozrejme je mala pravdepodobnost, ze by mu nieco take hrozilo.
A preco hovoris nie chirurgicky? Bolo to take bolestive? Pytam sasa, lebo tiez si chcem dat vybrat, ale ja urcite nie laserom

zuzana76
11. jan 2018

@danielahamar take ma aj moj muz a mama, ze sa urobi na znamienku akoby povlak biely a odpadne to potom

laserom si dava vybrat aj muz, ale teda ja som proti, lebo nemas zarucenu histologiu potom, vlastne nevies o tom znamienku absolutne nic

142230919213
autor
11. jan 2018

Baby všimli ste si na tom znamienku aj tu škvrnu vo vnútri?

lindusss2016
11. jan 2018

@142230919213 nestresuj, prosim 😀 moj manzel ma milion skvrnitych znamienok a na vsetky mu dr povedala ok

lindusss2016
11. jan 2018

@zuzana76 presne preto som tiez proti laserom. Radsej vytrpiet chvilku a mat istotu

tova
12. jan 2018

to znamineko vyzera uplne ok. Ale pre pokoj na dusi daj mu odstranit a na histologiu. Ja som si dala dostranit uz 4 znamienka, niektore boli rovnake ako ma tvoj syn. vsetko bolo dobre. A odstranenie je uplne bezbolestne, odstranovali mi na brade, pod pazuchou, na lici a robia to tak, ze uplne tenkou ihlou ako vlas miesto umrtvia a potom skalpelom trocha znamienka odreze a posle do lab. ostante trocha dopalila laserom, potrela kremom, prelepila a za 5 min. som bola odbavena. Vacsie znamienka mozu potrebovat stehy, tak je lepsie odstranit do 0.5 cm bez stehov. Uplne ziadne jazvy neostali. Hlbsie vyberaju len ked je znaminko naozaj podozrive alebo potvrdene ze je zle. Naco znamienka sledovat a stresovat sa ked je to uplne jednoduchy zakrok ich vybrat?

kvetinka75
12. jan 2018

@lindusss2016 presne tak, ja si teraz idem dávať odstrániť jedno na tvári. Kamarátka mi odporučila súkromné centrá nie chirurga. Raz mi chirurg odstraňoval znamienko na chrbte a mám tam veru jazvu akoby to bolo včera. Ale na chrbte mi to nevadí. Tak som sa pýtala na to na tvári a povedali že tu robia aj plastiky a bude to robiť chirurg - plastický, tak sa nemám báť že by tam zostala jazva. Tvár je tvár. Predsa len. A kožná povedala že vyrezať - že takéto odstrňujú iba takto kvôli tomu aby to mohli poslať na histologiu.

panipanka
12. jan 2018

ahoj, ja mam od narodenia obrovske materske znamienko nad lavym prsnikom pri pazuche, od malicka rastie so mnou, tmavne ale je pravidelne kontrolovanie a vsetko je ok 🙂 pokial ju neboli alebo nesvrbi tak to bude v poriadku neboj sa

zuzana76
12. jan 2018

@142230919213 áno, taká tmavšia škvrna, zle je, keď škvrna začne blednut, svokra tak mala a to bol melanóm, ale takéto viacfarebne svtmavsou škvrnou má aj muž , pre istotu daj vybrať, vôbec to neboli, umrtvia to

danielahamar
12. jan 2018

@lindusss2016 bolestivé je aj aj, ale jazvy mám nenormálne, niekde aj 2cm dlhé

iwesska
12. jan 2018

No mne sa zda to okolie zapalene, lebo je to nejake zacervenale, ci sa mi to len zda? Ked sa znamienko o nieco otiera, tak sa moze zvacsovat a nemusi byt zhubne. Ja som mala daleko horsie ako toto...podla netu cisty melanom. Nehomogenne, viac farebne - tmave hnede s bledou, rozpite...som cela roztrasena isla na kozne. Ona na to pozrela tym kukatkom a hovori - mate to zapalene, bolo poranene /ani neviem kedy/ a tak skaredo sa zhodilo. Vybrali ho a nic mu nebolo.

lindusss2016
12. jan 2018

@danielahamar fuha, tak samozrejme je rozdiel, ked to je navelmi viditelnom mieste a ked nie. Ja si dam vybrat na prsniku, tam.to.nikto neuvidi 😉

danielahamar
12. jan 2018

@iwesska tiez sa mi kol dokola zda. cerveny flak

zaanaa
7. dec 2020

Vypuklé zmamienko

kvetinka75
9. dec 2020

@142230919213 preboha co stresujes. Myslis ze.ovplyvnis znamienko? Vela deti ma.kopu znamienok a nikomu nic nie je. Daj ho odstranit a ak sa.vyskytnu dalsie taich sleduj. To budes lri kazdom takto stresovat? Tu aj tak nie je nik kto ng ti na 100 % vedel povedat nieco.blizsie.