Teplota a kašeľ u ročnej dcérky

lee_bella
21. feb 2015

Dobrý večer mamičky. Ležím pri mojej chorej ročnej dcérke A píšem bo sa veľmi bojím O ňu A neviem čo mám robiť. Včera ráno sa zobudila S teplotou 38,1°C a kaslala. Ihneď sme išli lekárke. Tá skonštatovala, že hrdlo má truchu "chytene" inak nič A CRP zbytočne robiť keď je chorá len od rána. Naordinovala nám Stoptusin kvapky A Fenistil 3x denne 10 kvapiek. Nuž mala do večera teploty okolo 39,5°C kašeľ sa zhoršil. teplotu zrazine tak 3hodky A odznova jej stupne. Kašle, doslova brhle aj zo spánku, strašne ma zahlienené hrdlo, chrčí počas spánku. Stále premýšľam nech sa mi nezadusi, či ju nevezmem na pohotovost. A moja mama ma "povzbudia" že jej kašeľ znie ako zápal priedušiek. Prosím vás vy skusenejsie poradte mi prosím zažili ste to? ČO mám robiť :'(

koniarova
21. feb 2015

Ja som stresák. Šla by som na pohotovosť.

oladuna
21. feb 2015

@lee_bella urcite sa treba sustredit na znizovanie tej teploty.preco ti nepredpisala lekarka paracetamol alebo ibuprofen na tu teplotu??? Mala by si ist na pohotovost.horucka deti oslabuje.

safranca15
21. feb 2015

Ja davam malej pri teplotach nurofen alebo cipok a od kaslu mame momentalne kalciovy sirup

tamarocka
21. feb 2015

pohotovosť

laurie81
21. feb 2015

Urcite by som sla na pohotovost, radsej zbytocne ako neskoro. Neriskovala by som zdravie dietata. Drzim palce nech sa jej polepsi.

ssardinkaaa
21. feb 2015

Toto, alebo niečo podobné sme mali pred týždnom....štvrtok ochorel syn - bronchitída, piatok pohoda a v sobotu ráno začala dcera...teplota 39,2!!! Pospavala, polehavala...no pohlad žalostný. Kedže bola sobota, tak čo? Nie som typ čo hned uteka napohotovosť a stresuje, lekár nie je ,,acylpytín,, (to mi raz povedala kolegynka čo s teplotou išla na pohotovosť) Treba striedať detský Panadol ked učinnosť pominie a znovu nastupi teplota dať Nurofen a tak dokola pokial je teplota. Dceru drhne - hlavu dať vyššie ako telo....podložiť matrac, dať vyššie vankuš lebo to jej steka na priedušky. Ja davam malej niečo na vykašliavanie, Trifed som našla v lekarničke ešte od minula, ja teraz nemožem velmi lieky tak muž mi kupil bylinkový Mucoplant. Ak má upchatý nos - odsavať hlien odsavačkou, smrkať, a davat kvapky...zápal priedušiek to kludne može byť...Dcera dostala hned ATB Amoksiklav, niečo na vykašlanie a po týždni je klud. Občas ešte odkašle hlieny, ale už je to dobré. Samozrejme ak si si nie istá a máš stresovať tak chod k doktorovi.

luci21
21. feb 2015

@lee_bella Ahoj, ja mám tri detičky, chorob sme prekonali neúrekom ale stále sa bojím pri každej jednej chorobe.Teploty sú hnusoba, striedaj Nurofen a Paralen po 4 hodinách a vlažný kúpel ked neklesá. Je to drastické ale ozaj pomože ja plačem s deťmi ked ich musím okúpať vo vlažnej vode ale potom tá hnusoba fakt na dlhšie klesne. Ak máš pochybnosti akékoľvek chodte na pohotovosť! Prezrú ti malú a uznajú čo dalej či aj ATB netreba nasadiť. Je veľa chrípky teraz aj moji mali.

ajana1
21. feb 2015

Hlavne nestresuj. Davaj dost tekutin. Ak ma "plnu " plienku, vnima a zaujima sa nic vazne to nie je. Paracetamol by mal znizit teplotu na par hodin. Inak horucka nie je zloba nakolko nici bakterie. My davame lieky iba nad 38.5

lee_bella
autor
22. feb 2015

Ďakujem za vaše rady. Dcérka bola na pohotovosti. Urobili jejCRP. Všetko V norme tak nie je treba ATB A že máme pokračovať V doterajšej liečbe. Dr. Ešte zdôraznil, že , vlažné obklady V žiadnom prípade nemajú ísť na ruky A nohy,ale len na bruško. Čo mi je zvláštne, ale on asi vie čo hovorí