ahoj mamky, ako rozlisim u 9 mes. dievcatka ci mu idu zubky alebo je to rotavirus? Zubky zatial este ziadne nema, neslinta ale pcha si rucky do pusy, ma teplotu 38 a straaasnu hnacku proti rotavirusom ockovana nebola. Pomozu probiotika? alebo ako mozem hnacku zmiernit ...viem ze sa dava banan alebo ryza ale zrovna toto jej velmi nechuti tak to neje.
Ak by to nahodou boli zubky ako dlho takyto stav trva? a hned po tychto hnachkach a teplotach uz uvidim zubky?.....ja sa jej snazim dostat do pusky, ale ona sa neskutocne brani a mece tak sa jej k dasnam nedostanem
a este ma napada otazka ci nahrdelnik pomoze aj pri hnacke z rastu zubkov? 🙂
dakujem za vase rady skusenosti ;)
@azbestica ahoj ja osobne.by som jej dala sirup po pol hodine ked teplota odyde a mala sa ukludni mo zu to byt.zubky, kup si aj gel a potri jej neviem ale pochybujem ze to bude rotavirus ale aj tak skoc k dr nech to vyluci
@azbestica Teplota do 38 a hnačky môžu byť pri raste zúbkov. U nás je T tak 1-2 dni a riedke stolice aj 4 dni. Na to sa hneď ukáže zúbok. Ale môže sa aj prekrývať choroba. Toto obdobie je priam ideálne na chrípky, nachladnutia či črevné virózy. Ak by boli stolice veľmi časté, priam vodnaté či hlienovité, zájdi si k dr.
ber dieťa a choď do nemocnice,9mes. sa zdehydratuje razdva,dostane infúzie a hneď bude lepšie...potrebuje aj lieky proti hnačke minimálne nejaký Hylak..dúfam,že dosť pije
@azbestica ked to je vyrus tak je stolica velmi vodnata a strasne zapacha,ked ma zapach normalnej stolici tak to nic vazne nebude,keby to bolo od zubkov tak ma stolicu normalnu len kaka viac krat za den.znaz sa jej nedavat mlieko,davaj jej hlavne vela caju sladeneho,aby nedehydrovala bo potom by ju zobrali do nemocnice na infuzky,moze jest mrkvu ryzu kuracie meso abo kuraci vyvar,banan neodporucam bo zapeka.probiotika moze nutlolin b.moze aj suche keksi marina abo piskoty
@azbestica sleduj ci cika a kolko, ked necika, tak ma malo tekutin, davaj na to velky pozor, inak ti skonci na infuzkach. Takze ak este kojite, tak co najviac mliecka, ak uz nie, tak vodicka alebo rehydratacny roztok. Ak sa ti cokolvek nezda, tak pohotovost. (http://www.ludsketelo.sk/prva-pomoc-pri-urazoch...)
Silne hnacky nebyvaju zo zubkov, aj ked nie je vylucene ze zaroven jej tie zubky rastu, kedze vtedy byva slabsia imunita.
Nahrdelnik rovno vyhod, je to kravina.
Drzim palce nech ste rychlo zdravi
@azbestica kvapky hylak - ale sú kyslé, ryžový odvar - piť, uvariť ryžu so 1/4 jablka - rozmixovať na kašu, mrkvovo-ryžová polievka, mrkvový odvar, čierny čaj - je aj pre bábätká, materské mlieko môže - ak umelé tak rozrobiť v tom ryžovom odvare. Veľa tekutín - najlepšie niečo z toho čo som už napísala. Aj nejaká kaša z lekárne je na hnačku - nemliečna, iba s vodou
@nikolet_89 dakujem ukludnila si ma 🙂
@januska191
@cerez
@janinah
@katieg85
@kvetinka211 hnacky ma uz 2 dni a caste ..tak za 24 hod tak 11 krat je to iba taka voda co z nej vyjde, caj vypije max 80 ml za den viac do nej nedostanem, ale kojim ju (tak dufam ze take mlieko moze?) ale hned z nej vsetko vyjde a teplotu mala teraz vecer 38 dala som jej super ked jej chytim cielko tak sa mi zda ze uz teplotu nema....teplota zacala len dnes
@azbestica tvoje mliecko moze, to je pre nu aj lepsie nez cajik, lebo obsahuje aj protilatky ... 11 krat za 24 hodin sa mi zda velmi vela, mne tusim lekarka v takom veku hovorila ze ak je viac nez 6 stolic za den, tak mame ist na pohotovost. A dva dni je uz dost dlho ... nechcem strasit, ale asi by som zvazovala ci by ju nemal vidiet lekar ...
Hnačka je potvora a ešte ak sa za tým niečo skrýva, neradno dlho čakať. Dcéra 1 a pol mesačná mi mala hnačky a vykľula sa z toho salmonela.
@azbestica ahojky, pokiaľ stolica veľmi zapácha, doporučujem ísť s maličkou zajtra ráno na pohotovosť. Takáto častá páchnuca hnačka nemusí byť doma dobre zvládnuteľná, može sa jednať o rotavírus.(ale pokiaľ nezvracia, može to byť akákoľvek iná infekčná gastroenteritída).
Dojčenie je teraz to najlepšie, čo jej dávaš. Inak sa doporučuje ryžový odvar s mrkvou, banán, suchý rožek, čierny čaj po lyžičkách.
Ale ako vravím, ráno choďte na pohotovosť..držím palce!!!
@azbestica ja co som pocula, nemala by pit ani materske, ale zase si myslim, ze lepsie ako nic. No sedem krat je naozaj vela, urcite chod zajtra na pohotovost.
VSETKYM VAM DAKUJEM ZA RADY!.....IDEM SI K NEJ LAHNUT LEBO SOM NA SMRT VYSTRASENA A ZAJTRA RANO IDEME K DOKTORKE NA POHOTOVOST
@azbestica pocuj zober zo sebou malej moc daj ju vicikat do sklenenej midi nie plastovej budu ho asi chciet tak.nech sa neprexenies.a pojdete aj na krv z prsteka zvladnete.a daj vediet ako sa vodi
my sme mali rotavirus a prebiehalo ta asi takto: mala sa napila, najedla a za pol hodky uz to aj bolo von. len sa to tak cez nu prehnalo. Kakala tak strasne ze vkuse sme ju museli prezliekat a aj obliecky pod nou... Ja som ale necakala. o tretej poobede to zacalo a o tretej v noci sme uz boli v nemocnici. mala nastastie nestratila chut do jedla a tak s mrkvovymi ci ryzovymi odvarmi nemala problem a stale chcela. davali jej aj mlieko kedze mala len 6 mesiacov a to bol jej hlavny prijem jedla.... Netreba cakat lebo dieta sa moze tak dehydrovat ze lezi ako mrtvolka a odmieta cokolvek zjest ci dokonca aj co zje zvracia.
@alla24 no a my sme boli presne v tomto stadiu, kedy bola uplne malatna a to som sa naozaj zlakla. Zabalila som ju len do deky a bezali sme do nemocnice. Hned infuzie, stravu, teda suchu ryzu dostala az vecer na treti den, mlieko vobec ziadne, nosili mi neochuteny caj, mala to vobec nechcela pit, som bola z toho zufala. Proste kazdych 5 min par kvapiek. Na siedmy nas uz pustili domov, ale mlieko nam zakazali este dalsich sedem dni
ahoj, moj malicky to tiez mal, mal 40tky a sral jak divoch, tri dni. Rada: ziadny banaaaaaaan, ak nechce papat, nevadi, dolezite je tekutina. 2-3 dni bude dobre. Zober striekacku a kazdych 10 minut jej daj do pusy najprv 5 ml vody-elektrolyty, (neskor kazdych 10 minut 10 ml )udrzuje vodu v tele. Nedavaj jej normalne pit, zbytocne bude kakat, crievka ma podrazdene. Ryzovy vyvar je tiez dobry. Ziadne sladke keksy, ci piskoty. Ak sa ti dieta bude zdat malatne, bez sil, utekaj na pohotovost. Moj maly kakal 15 krat za den, 38 teplota nie je este take hrozne. Ta hnacka ale je, ak jej budes davat v malych davkach vodicku a pokracovat v kojeni, malo by to byt ok. Nemoze ale pit vo velkych davkach... .Drzim palce.
@tiana dik za cenne rady
Baby dnes sme boli u dr. na pohotovosti....strasne ma vykrical ze ju nemam kojit a ma jest iba banany (az do placu mi bolo, co jej mam davat jest ked nic ine nechce).....dal nam hylak a smectu......banany nechcela jest ani ked bola zdrava nie to este teraz....pit samozrejme nasilu do nej dostanem 5 ml ryzoveho odvaru:( jest nechce absolutne nic iba sa kojit.....rano po navsteve dr. sa mi zdala strasna ako taka babika nic sa jej nechcelo len lezkala proste zle po obede kus lepsie a teraz spi
@cerez
@kvetinka211
@januska191
@alla24
@nikolet_89
@nae
@katieg85
vid vyssie
@azbestica smecta a hylak je fajn.....to už pomože......len vela a vela pit, aby sa nedehydrovala a nešli ste na infuzie do nemocnice. Na stiahnutie hnačky je dobrý ryžový odvar.uvar do mäkka ryžu a tu štavu jej nalej do flaše a nech cucka ....a tiež aj mrkva nastruhana, alebo pomixovana ,Na diel mrkvy som dávala dva diely vody a varila jeden a pol hodiny. Nepridávala som do neho nič, pili ho z fľaše, alebo hrnčeka. Zvyčajne to zaberalo. to sú osvedčené babske recepty 🙂 😉
ak ma straaasnu hnacku, tak urcite to nebudu len zubky. Mozno je to spojene, ale hlavne daj pozor, aby mala dostatok tekutin. Takisto aj mlieko a mliecne vyrobky by som vobec teraz nedavala. My sme mali rotavirus, myslela som si, ze to zvladnem s probiotikami, ale ked to neprechadzalo, isli sme rovno do nemocnice. Dr. co nas prijimal, povedal, ze skoro v hod. dvanastej, hlupa som bola, ze som tak dlho cakala. Ja by som isla urcite v pondelok k dr. ak by sa jej to nezlepsilo...