Ahojte
Naša 4 ročná začala chodiť do škôlky, jasne že prvý týždeň ju chytili sople. Chodila už aj predtým do jaslí, takže ostalo to zatiaľ len pri tých stolíkoch. Avšak odvčera stratila aj hlas a sem tam jej preskakuje, inak nemá horúčku ani boľavé hrdlo . Len tie sople nechcú ísť von, inak jej chuti jesť aj sa hrá. Od augusta som začala dávať betaglukan na imunitu . Neviem, či ju dať zajtra do škôlky slebo nehať doma ? Poprípade vedeli by ste poradiť domáce recepty a triky na tie sople ? Naparovať sa moc nechce , ale skúšam .
Ďakujem
@ivka67 pokial ma sople nema co v skolke robit nejde o jej konfort ale o zdravie ostatnych deti . Sople pokial nechcu von tak ide o zadne sopliky co jej stekaju dnu a nie von. Da sa vyolachovat flasou aldbo striekackou Vincentkou . Nam to vzdy pomoze preplachne to cele dutiny 🙂
Stratila hlas? tak s ňou choď zajtra k dr. a nie do škôlky. Dovtedy jej daj kalcium a na hlieny Sinupret. Ak nechce inhalovať, ani konvičkovať, aspoň striekaj nos morskou soľou.
@tehulka2011 nasivin dávam ale moc nepomáha mame aj morskú soľ. Konvicku mi hodila skoro do koša, najlepšie keby jej to všetko preplachne , ale je to boj
@enigmaenie ďakujem tu vincentku vyskúšam , len čo sa preplachovania týka je to s ňou boj :(
@nikaeli sused mal bacila v nose a nevedeli sme o tom lebo nám to susedia nepovedali a odvtedy sa s ňou stále čosi ťahá... ona už mala x krát sople a dala sa dokopy nieje orvykrat medzi deťmi ale už od roka a pól preto som sa pýtala skúsenejších, že či doma liečiť ale keď je inak okrem toho ok či môžem dať do škôlky ...
Choré dieťa do škôlky nepatrí.
@ivka67 tebe ako matke by sa páčilo, keby si dala zdravú dcérku do škôlky a hrala by sa s dieťatkom, ktoré má sopeľ a zachrípnutý/ stratený hlas? opakujem sa - tvoje dieťa by mal vidieť lekár. Inak - vie fúkať nos? či vytiera sopeľ do rukáva? bez ohľadu na jeho farbu 🤦🏻♀️ čakám ešte reakcie mamičiek alergikov a ďalšia diskusia na tému 'soplík' bude kompletná...
@nikaeli nie nepáčilo a niesom tupá pýtala som sa na rady a nie na moralizovanie , nemám 5 rokov ...fúkať vie robim jej aj masáž nosa čo pomáha aj mne keď mám takúto zadnú nádchu a idem akurát kúpiť inhalator. Nevieš akú mame situáciu , nevieš prwco sa pytam či mlze ist do škôlke , chcela som len radu tak si prosím toto povýšenecky poučovanie nehaj pre seba dik
@ivka67 no u nas to bolo tiez nasilu na zaciatku teraz si aj 4 aj 6 rocne vyplacuju sami
@enigmaenie už mame inhalator tak vyskusame a dali nám ambroxol snáď zaberie ...
necitala som diskusiu ale: nechat doma, kalciovy sirup (maju aj s prichutou detsky), Ccko, pripadne sinupret ak sople nejdu von sa mi osvedcil stale
@enigmaenie u nas tiez, je to len o zvyku. Starsi ma 4 roky a on si v pohode uz nechá. Na zaciatku oravdaze plakali a nechceli. Je to neprijemne.
@ailiba je to o nervy ... aj ja som si našla
Novú prácu muž je v zahraničí babky pracujú a ja asi pôjdem na OČRku ... teda myslím že to tak funguje ... naša mala je taka , že keď je chorá dá sa rýchlo dokopy akoby jej nič nieje aj teraz len ten hlas má znepokojuje ... keď má sople to prejde ale toto jej už stieklo asi do hrdla ...
@lienka.7 ono to začalo včera ráno a to
Bola sobota .... cez týždeň bola ok . Ona je aj teraz čulá, hladná stále :D nemá boľavé hrdlo ani červene ani horúčku všetko ako normálne len ten hlas má znepokojil. Inak na sople sme zvyknutí od roka a pól chodí medzi deti do jaslí, alle toto bude asi tvrdší oriešok... ono my sme mali doma koronu pred týždňom mala sa cela vyhadzala leno sused mal stafylokoka v nose čo sme nevedeli a ani nám to jeho rodičia nepovedali a keď sa dala dokopy išla dva dni do škôlky a teraz toto.... dúfam že to nieje skrz toho bacila lebo on Ho mal v nose ... a ja som začala v novej praci a babky pracujú priateľ v zahraničí a mám strach že keď bude mala stále doma tak sa môže stat že má aj vyhodia počas skúšobnej... snáď nie , no hlavne aby sa dala dokopy od augusta berie aj betaglukan každý deň na imunitu
V zahraničí platí ze častý namahavy kasel a teplota do škôlky nepatria.
Inak môžu deti chodiť.
Žiadnu OCR tam nemajú.
Žeby inšpirácia?
@ivka67konvickovat, morska sol, stodal-nos a hrdlo/sinupret na rozpustenie hlienov- nam zabera len stodal.
@ivka67 ja ta chapem... Este som na materskej s druhym dietatkom a starsi chodi do skolky. Minulu zimu to bol des... Neviem si predstavit, ze pracujem. Buduci rok to budem uz aj ja mat takto natvrdo a tiez mi nema kto pomoct. Nova praca a dve deti v skolke. Takze ti uplne rozumiem...
Ale zatekajuce sopliky ries, lebo z toho moze byt aj vacsi zapal.
inhalovat, konvicka, nasivin, do skolky by som nedavala