Ahojte, chcem sa spytat ci niekomu pomohla homeopatika. Syn mava opakovane bacile v nose a vsetko ma v poriadku. Navstevuje skolku. Nosnu mandlu uz nemame. Aj imunitu ma v poriadku. Jedine je alergik na pel a travu. Brali sme Rupafin ale zmenila som to na zodac. Berieme aj na opakujuce sa bacile Imunnor, ale vidim ze nepomaha. Vsetko mozne sme brali na imunitu. Aj konvickujeme. Chcem skusit nejake homeopatika. Dakujem za odpovede.
@pribinak aj k moru ideme ☺. Preco mas taky nazor na homeopatiku? Mas s nou skusenosti?
@mesiacik12 k moru chod aspon na 3 tyzdne. Homeopatika je len marketing, poznam mamičky v mojom okoli co hm skúšali a nic z toho. Ja neverim, ze nejaka gulička z vody a cukru je viac ako normalny liek
Ale píšem len svoj liek
@mesiacik12 ja som mala zatiaľ len dobré skúsenosti s homeopatikami, len treba ratat s tým že s homeo je to na dlhšie... neosvedčili sa mi napríklad pri akútnych ochoreniach- homeogene a podobne veci, ale aj to možno len preto, že som bola netrpezliva. Dnes som akurát kúpila malému homeopatiká na nosné mandle, nechcem ho dat operovat, na čo, keď to aj tak dorastie a o rok môžeme ísť znova na operaciu... vybrať mandle považujem už za posledné riešenie.
Dcére homeo veľmi pomohlo na bradavice...lekári posielali 3 ročnú dcéru na operatívne odstránie...predtým bola na vypaľovaní, vyhľadali sme aj odborníčku v Rakúsku, tiež nepomohlo. Pomohla nám homeopatka. Do dvoch týždňov boli také výsledky, aké u lekárov neboli za 2 roky. Do pol roka nemala ani jednu.
Potom išiel manžel k homeopatke, lebo bol neustále na antibiotikách (3-4 krát do roka). neustále zápaly hrdla. Po konštitučnej liečbe nemal antibiotiká už dva roky. Ja sa liečim s herpesom. Tiež mi pomohli na bradavice rúk. Treba skúsiť a urobiť si názor sám.
Homeopatia je kravina, tisíckrát zriadené nič, akurát placebo efekt. Určite by som to nedávala dieťaťu namiesto normálnej liečby, vyhodené peniaze. A to je nie môj názor, ale najväčších vedeckých autorít.
Treba odlišovať akú liečbu, ja deti liečim aj klasicky antibiotikami, keď angínu, zápal priedušiek apod. Môj manžel tomu tiež neveril, ale keď na vlastné oči videl u dcéry, že asi to funguje, tak išiel tiež.
Nikomu netreba vnucovať len vlastný jediný správny názor. Treba sa rozhodnúť. Poznám lekárov s atestáciami, ktorý liečia homeopatiou.
ja na homeopatika nedam dopustit my sme sa dlho trapili s moluskami chodili sme koznym odbornikom po celom Slovesku a nic nezabralo len peniaze sme vsade nechali na kremy masticky sirupy.... az homeo liecba dcere zabrala do 2 tyzdnov mala kozu ako babatko
Ja mozem len odporucat
Nam homeo pomaha...treba najst dovreho homeopata
@extempor No neviem ako si ani nie rocne a 4 rocne dieta nadtavi v hlave ze j to pomaha..no ale dobre...kazdy ma na to iny naor..niekto chce antibiotika kortikoidy atd niekto sa chce liecit homeopatiou alebo bylinkami ci cinskou medicinou...kazdy ma inu skusenost...ja osobne viac verim prirode a homeo ako chemii..samozrejme ak je to velmi nutne dat antibiotika tak dam ...ale to uz ozaj musi byt.. iba raz som musela dat...nechcem sa tu natahovat..ale ja viem najlepsie co pomahamojim detom ak su nachladene tak max.raz do roka na jesen...
Na zaklade tychtoch odpovedi skusim homeopatiku aj ja 🙂))) Dakujem Vam za odpovede ci boli negativne alebo pozitivne 🙂
@tinaa64 ty nechápeš, že homeopatia nie je liečeni? vôbec by som to neporovnávala s napr. čínskou medicínou. Homeopatia je proste nič. Nulová koncentrácia ničoho v ničom. Nezávislé štúdie a porovnávania dokázali, že sa jedná len o placebo efekt. A u detí je to tak, že možno im zabralo niečo iné, možno už choroba ustupovala. Ver mi, homeopatia určite nezaberá...
@extempore asi tazko nieco ine mohlo u mojich deti zabrat ked som LEN homeo davala...a choroba urcite neustupovala kedze davam ihned na zaciatku choroby...sorry ale ja viem najlepsie co detom zabera...nebudem predsa na kasel pripadny soplik davat chemiu..ja osobne s tym mam dobre skusenosti.zatial so s nimi nemala ziadny problem..na kasel davam stodal a vzdy zabral..a ak nemam doma tak dam domaci skorocelovy sirup...
@mesiacik12 môžem vám dať kontakt na skúseného homeopata z BA. Ak máte záujem napíšte mi správu.😉
@radka279 pisem Vam ip
Homeopatia je sarlatanstvo...pomoze.apotom poškodí. Ma to duchovne pozadie..u deti nocny des agresivita,u dospelych psychické problemy..neodporúčam
@mesiacik12 Mne homeopatiká pomohli vyliečiť alergiu a astmu, s ktorou mi alergológovia pomôcť nevedeli a ani neprišli na príčinu, aj keď som vyskúšala viacerých. Nakoniec mi homeopatka zistila imunitný problém, prekonala som pred cca 10 rokmi nejakú chorobu (angínu, možno obyčajnú chrípku), ktorá nebola správne liečená, prípadne sa nedoliečila a dlho mal môj organizmus určitú obrannú reakciu. Bolo to ako keby som bola stále chorá a vyzeralo to ako alergia a astma. Dokonca mi homepatia pomohla otehotnieť, aj keď som podľa lekárov bola neplodná 😉 Nie som sama komu pomohla a kto tvrdí, že je to kravina, asi o nej toho veľa nevie.
Len nerozumiem tomu, prečo to ľudia spájajú so sektou či nevierou v Boha. Sme s manželom veriaci a nijako nás homeopatiká neovplyvnili žiadnymi nočnými desmi ani nič podobným, práve naopak, Boha milujeme, zájdeme si radi do kostola, dokonca si spolu prečítame Bibliu a každý večer sa modlíme. Žiadni duchovia nás neprenasledujú 🙂
V našich končinách je homeopatia často odsudzovaná, na jednej strane pre rozšírenú myšlienku placebo efektu, často nepodloženú vlastnou skúsenosťou, na strane druhej cirkvou, podľa ktorej sa homeo dostáva do konfrontácie s vierou v Boha. Je jednoduché dať nálepku "mágia" niečomu, čo sa presne vedecky vysvetliť nedá. Mnohé duchovné osobnosti sú prívrženci homeopatie, rovnako v Poľsku a Taliansku, radili sa medzi nich aj viacerí predstavitelia z radov pápežov, britská kráľovská rodina či Matka Tereza, ktorá nimi liečila seba i chudobných, v niektorých krajinách je dokonca uznaná vládou, lekármi a ľuďmi ako rovnocenná a nápomocná klasickej medicíne. Úspešne lieči i zvieratká, pri ktorých o placebo efekte nemôže byť reč 😉
@ressankajanka prečo ľudia spájajú homeopatiu s nevierou v Boha? Asi si ešte nečítala tento príbeh, myslela som, že už sa s tým každý stretol:
http://mojpribeh.sk/pribeh/mudr-emilia-vlckova/
@0silvia0 Nepotrebujem si čítať príbehy, poznám predsa ten svoj vlastný 🙂🙂🙂
@ressankajanka snažila so sa ti vysvetliť tvoju rečnícku otázku v prvej vete tvojho príspevku. Ale keď nepotrebuješ čítať, tak je to tvoja voľba a tvoja vec, hoci som prekvapená tvojou reakciou.😉
@0silvia0 Keby som tu dala pár článkov a videí o tom, že to nie je žiaden diablov výmysel, pomohlo by to niekomu, kto ma chce presvedčiť o opaku? Určite nie. Preštudovala som si veľmi veľa o homeo, lebo ma to samu zaujímalo, mám o tom vytvorený vlastný názor, nepotrebujem počúvať a čítať o ľudských strachoch, ktoré sú subjektívnej príčiny.
@ressankajanka ešte raz opakujem, ja ťa o ničom nepresviedčam, mne je úplne jedno kto sa čím lieči, len som dala odpoveď na tvoju otázku - citujem: "Len nerozumiem tomu, prečo to ľudia spájajú so sektou či nevierou v Boha". V tomto príbehu lekárky-bývalej homeopatky máš na to odpoveď. To je všetko čo som chcela napísať, ale pokojne homeopatiu používaj, to nie je moja starosť.
Homeopatika? Skoda penazi. Moj nazor
Skor by dom sla na dlhsie k moru, napr 2 turnusy za sebou. Nam to velmi pomohlo