Ahojte,
Chcem sa spýtať na názor mamičiek...v septembri sa nám narodí bábätko a doma máme škôlkara. Min. rok pravidelne niečo doniesla zo škôlky. Dali by ste ju do škôlky alebo na isté obdobie nie?
Ďakujem za rady/skúsenosti 🙂
jasné naša slečna chodila do Mš ... Doniesla odtiaľ kiahne a malé bábo 2m? to ani nechytilo a to sme spali všetci v jednej izbe...
Dala by som, a ratat treba s tym, ze chorobnost bude tak ci tak, mozno babatko pri izolacii nechyti uplne vsetko
@deti95060810 tak to je super...vidíte tie kiahne sú ďalší strašiak, žiaľ ani ja som ich ešte nemala
@zuzubb007 izolácia veľmi nebude, dcérka je dosť naviazaná na mňa a manžel pracuje v zahraničí
@deti95060810 Ak si ty prekonala kiahne, tak babatko ma na 3-4 mesiace imunitu voci kiahnam. To nie, ze sa nenakazilo. Bolo len imunne.
Riesim podobnu vec. Ak tych chorob bude vela, odhlasim ho zo skolky. Toto k zivotu nepotrebujem, chore dieta a babatko k tomu. Aj so zdravym babatkom je vela roboty, nie to este s chorym.
@beata_k ďakujem pekne za názor 🙂 už som sa zľakla že som divná ...tak veľa zdravíčka prajem 🙂
Ale prosim.A ostatni na svete to ako riesia?Potrebujes mat cas,energiu a silu na novorodenca a aj na druhe dieta.Nie sa zoslahat z energie ze si nechas doma 2 deti a budes s nervami v prdeli.Dat ho do skolky je to baj co mozes pre vas vsetkych 3 urobit.
Áno dala som do škôlky. Bábätko je aj tak stále doma, či zdravé či choré a staršia aspoň chvíľku bola v škôlke, tak som bola aj za tie chvíľky rada, čo som sa nestarala o dve ale len o jednu, aj keď soplavú.
A vam vela zdravia. Drzme si prsty 🙂
Nedávala som do škôlky dokonca moja doktorka mi povedala že ak sa mi dá nech to nerobím,malý novorodenec nepotrebuje byť chorý ...a dobre som urobila...nechápem prečo by som mala byť na nervy zo svojich vlastných detí ,veď som si ich robila lebo som ich chcela....a teda áno niekedy to náročné je,ale aj vstávať a odvážať do škôlky a potom pre ne v čase spánku bábätká ísť je väčšia ostara....takto sa zabavíme a majú súrodenci pekný vzťah
@beata_k žeby? kto vie...
@deti95060810 Ano, je to tak. Googlila som lebo asi mesiac dozadu sme doma mali kiahne a babatko sa nenakazilo. Bolo mi cudne, tak som nasla info.
Já jsem nedala. Dcera se narodila loni v Máji. Syn byl v soukromé školce, ale chodil v Jůli a hned po 2 týdnech byl nemocný. Pak dostal salmonelozu (ne ve školce) a z nemocnice dovlekl nějaký bacil, takže dcera nakonec ve 4 měsících dostala antibiotika. Tak jsem se rozhodla, že vzhledem ke koroně atd do školky do konce kalendářního roku nepůjde. No a pak jsme řešili stěhování zpět do ČR a už nešel vůbec.
Přes týden jsme stále chodili na nějaké výlety a měli plno aktivit a užili jsme si ten čas.
Co mám kamarádky a daly starší děti do školky, tak buď je to po pár měsících přestalo bavit a ze školky je vzaly a nebo prostě měly mimino nemocné každý měsíc a zvykly si na neustálé sople, teploty a neřešily to.
Letos už syn musí a tak se těším, jak bude každý měsíc doma, díky nezodpovědných rodičů, kteří dají dítě do školky i když sotva dýchá.
Dala som, nikdy nič nepriniesol nakoniec az o rok zo skoly coronu 🤷♀️
Nam sa mladsia narodila vo februari 2020, tesne pred vypuknutim covidu, starsi chodil do skolky vzdy, ked ho pustili. Kedze som bola doma, automaticky mi ho nechavali doma ale akonahle sa kus situacia zacala ukludnovat siel do skolky. Bez covidu by tam chodil normalne stale kazdy den mimo vlastnej choroby
@mikadooo sa nehnevajte ale bábätko je stále doma či zdravé či choré? Veď o to mi ide, aby novorodenec nebol hneď chorý...dcéra mi nosila domov prevažne kašeľ - chytené priedušky, nič príjemné pre 4r dieťa nie to pre novorodenca ..
Vieš čo?? Ja som mala akurát predškolácku keď sa malý narodil, malý mal asi pol roka, keď doniesla dačo zo škôlky, bral antibiotika a odvtedy klop klop nebol chorý a staršia medzi tým aj do školy nastúpila, momentálne ide do 2.rocnika! Tiež bola chorá a nechytil nič, dokonca ani covid, mali sme ho všetci a on nič
Ešte to chcem uviesť na pravú mieru...nejde o to, aby som ju vôbec nedala do školy, skôr zvažujem na nejaký mesiac-dva kým to bude naozaj čerstvé...
no ak si na dieťa sama(manžel v zahraničí)tak tebe by škôlka padla vhod😉 aspom by si si počas dňa od staršej oddýchla a zdriemla pri novorodencovi....na druhej strane ráno vstávať a obliekať 2deti na cestu do škôlky, rovno po pôrode nebude nič moc.....veď vyskúšaj a uvidíš...aj bude staršia niečo chytať, aj tak ju necháš doma....
Toto som riesila aj ja - okrem porodu v septembri mam doma cerstveho skolkara ktory teraz zacina a dalsie dieta 21m. Ja ho chcem na ten adaptacny proces skusit dat a ak by som videla ze je to len choroba za chorobou zostane chvilu doma. Ale verim ze to zvladne 💪🏻 Keby som nemala este prostredne dieta, mozno si ho aj necham skor doma. Ale takto s troma sa mi to na uvod zda brutal, uvidime. Manzela mam ale doma na HO, takze nebudem uplne sama.
@sleepyo tak to klobúk dole mať takto detičky po sebe...nemyslím to v zlom 🙂 držím prsty 🙂
Ok rob ako myslíš. Ja som bola rok doma s dvoma deťmi a bola som zrelá na psychiatriu, nehovoriac o Tom, že som bola hnusná na staršiu dcéru, stále som po nej štekala a mala nervy (lebo však ona nemohla kričať, nemala ma zrazu dispozícii nonstop, na čo adekvátne reagovala, atď atp, našťastie si už veľa nepamätám). Ty to dáš možno na pána a ako bonus budeš mať dve zdravé deti. Ja som po roku povedala, že pre moje aj dcérine dobro musí ísť do škôlky. A keď sa narodil najmladší, tak som neváhala ani sekundu a staršie baby chodili / nastúpili pekne krásne do školky.
@mogaa to je pravda, možno vyskúšame dať a ak to bude zase kolotoč chorôb nechám ju doma...istý čas po pôrode bude manžel doma a chodí pracovať na turnusy takže jeden doma jeden mimo
Nám sa tretie dieťatko narodilo v marci,odvtedy staršie dve neboli v škôlke... tiež som sa bála chorôb,lebo dovtedy stále buď jedna alebo druhá dačo doniesli a neboli to len sopliky....dohodli sme sa s učiteľkou že ak bude dačo zaujímavé v škôlke, môžme prísť,aby zas neboli úplne odrezané od svojho kolektívu (divadielko,policajti, lesník, tvorivé dielnicky, deň rodiny...)a aj ja aj oni sme radi za ten čas, čo sme mohli nerušene bez ranných a poobedných stresov stráviť spolu...teraz už ako 6 mesačný si myslím, že lepšie zvládne chorobu ako pár týždňový....
Ano, bohuzial zivot. Pride odide. Normalne starsi chodil do skolky a nosil vsetko, teraz naopak alebo spolu. Neraz aj my ako rodicia nevieme co skor do zachodovej misy 🤣🤣🧨🧨🧨. Nuz co uz. Nevyhnes sa tomu v ziadnom veku, case
@majuska161 presne to si myslím že pár mesačne bábätko je iné ako pár dňové/týždňové
Práve túto vec riešime s mužom. Babatko sa narodí v decembri, staršia pôjde druhý rok do škôlky, prvý rok bol ťažký aj pre nás, čo doniesla zo škôlky to sme schytali aj my, hlavne ja. Myslím si ze tieto 3 mesiace budú veľmi podobné chorobnostou a preto sme sa rozhodli ze po narodení bude staršia doma 2-3 mesiace. My to znášame zle a nie ešte malé bábätko. Keď doniesla zo škôlky brušnú virozu sme mali väčší "zahul" ako keď sme mali covid. Takže ja som rozhodnutá...
@denkanr presne aj ja som kopec toho chytila od dcéry lebo keď bola chorá tak to len maminka... niekoľkokrát som tak ostala chorá spolu s ňou...neviem si predstaviť byť chorí traja z toho jeden novorodenec
Davam do skolky normalne od septembra. Mame mesacne babo doma.