Dobrý večer chcem sa spýtať jednu vec vždy, keď si manžel vypije samozrejme, že ide spať do spálne, kde máme aj 3 mesačnú dcérku a na koľko má manžel problém s chlopňou tak z neho neskutočne ten alkohol vyráža a cítiť ho v celej miestnosti vadí mi to nie len za mňa, ale hlavne za dcérku môže jej toto ovzdušie nejak škodiť alebo som len moc úzkoprsá a zbytočne sa za to hádam. Nikde som sa o tom nedočítala či by jej to mohlo škodiť
@ptck fuj.
Mňa len zaujímalo či to má vplyv na bábo aby som mu to mohla nahodiť a konečne sa uvedomil lebo v prvom rade mi ide o blahobyt dcéry a myslím si že táto priorita by mala byť na prvom mieste aj u neho ale žiaľ opitá hlava sprostá hlava
@ptck to je úplne jedno. Ak má problém s trávením tak by tiež nemal chlastat.
A nehnevaj sa na mna ale keď tvoj muž nevie pochopiť teba čo akoze očakávaš od nás.
Zmeniť ho nezmeníš, tak sa odsťahuj s bábätkom do inej miestnosti ty. Predpokladám že pred dieťaťom z neho tým pádom vonali fialky.
@ptck a to pije každý deň?
no za prve mi je luto nielen babatka, ale aj teba, preroze babo raz vyrastie a uz nebude s vami zdielat spalnu, ale ty s nim predpokladam budes nadalej. akoze v taktomto pripade by som sa z vysoka vysrala na to, ci to ma alebo nema realne vplyv a nieco by som si z fleku vymyslela, ze je to velmi nebezpecne, nieco ako ked trpia pasivni fajciari. normalne nanho nahuc ci je normalny, ze aj pediatricke si to hovorila, atd, by som ho s kludom anglicana takto pekne oklamala (a mozno ani neoklamala, zdrave to rozhodne nie je). boze az mi tlak stupol takto po ranu.
Tak ked byvas u svokrovcom s muzom poloalkoholikom... doteraz ti nevadilo s nim spavat?
Podla mna si moze na nejakej psychickej podvedomej rovine spojit ze alkohol sa mu bude spajat s pocitom domova, radosti, bezpecia a raz ked bude hlsdat ten pocit, tak mu pomoze alkohol.
Určite to škodí, keby je raz za rok - ok, ale podľa toho čo píšeš pije na pravidelnejšie báze a to už v poriadku nie je. Môže to zvýšiť aj riziko SIDS, neviem nájsť teraz takú štúdiu ale určite som to niekde čítala, toto vyššie mi len "vyplul" google
A preco pije? Preco si si vzala cloveka aj so svokrovcami dohromady, ktory este aj pije. Len tak si vypije? Tak potom ma nizky intelekt.
@yvanielka ale to je trosku o inom podla mna ten clanok... ;)
Nech sa tvoj muz spamata. Na reflux sa alkohol nepije! A teda ked to takto riesis,zrejme chlasta pravidelne. To by som nezniesla ani ja sama,nieze este babatko.
autorka v prvom rade si mama a zena. Chlap ak ma problem s alkoholom tak nech neslope. Ak ma problem s pazerakom, reflux, tiez mu to na zdravi neprida a moze si vazne problemy privodit.
A k svokrovcom? ale nevrav zazeraju? vsak nech zazeraju, nech si vychovavaju syna alkoholika, ak slope, nech pekne im spi v spalni. Este to tak aby po mne zazeral niekto lebo nebudem v alkoholovom smrade spat... Moj chlap ani nepokusa aby mi liezol do spalne a to ani babatko uz nemame, ak pil, jednak MALOKEDY taky pripity clovek lezie do sprchy a potom spat, druha vec smrad, chrapanie a vsetko okolo je vtedy este duplom horsie... A ked mal niekto problem, tak mi to bolo jedno. Je to moja spalen, moja postel, nie ich, ja si rozhodnem ci tam bude niekto ozraty spat alebo nie a potom rano mam riadit, prezliekat, prat vsetko.. a ak to robi pravidelne.. dakujem pekne, mam inu pracu....
@yvanielka tam je písané, že nemá spať v jednej posteli s bábätkom ale nie v miestnosti. A podľa mňa to ani nie je kvôli zápachu ale kvôli tomu, že opitý človek môže priľahnúť babatko a ani o tom netuší.
@ptck nie, bábätku to nijako neškodí. Môj manžel vypije malo a mne to už vadí. Ale deťom napríklad nie. Staršie dcéry ani nepostrehnu, ze niečo vypil. Áno, tu sa docitas, akí zlí ste rodicia a aké chúďatko je dieťatko. Ani si nemala písať. Ak Ti to vadí, manžel nech spi inde. Pokiaľ nie je alkoholik a toto je jediný problém, ze ten alkohol z neho cítiť, dá sa to riešiť návštevou lekára.
Fuha … so “smradlakom” by som nespala v jednej izbe ani ja … ok 1 x za polroka prezijem, ale dievca zlate, kde si ty dala rozum, ked si sa vydavala …ked nie tvoj manzel este hladinkar … casom bude. Mate 3 mesacne babo a on ma zdravotne problemy a popija … asi nie 1 za mesiac. Nemate vlastne byvanie, ale v detskej u svokrovcov. (Snad mas nejaku vlastnu chalupu v zalohe) … to, ze svokrovci zazeraju je to ich syn, ty si v ich dome a asi rozumu moc nepobrali a funguju rovnako. Ak by chlap mal rozum, vsetko sa da riesit. Ak nema … bohuzial za zly vyber partnera si mozes sama. Hlavne sa snazte osamostatnit, aby si ho mohla poslat na gauc bez blbych komentrov svokrovcov.
@karolina2121 každý deň nie hlavne keď príde svokor domov po týždnovkách (ten sa doma zdrží týždeň dva) ten stále ponúka alkohol a som na to už alergická ... vždy vyčkávam kedy zas už pôjde preč
@lneviemmeno ja viem čo tam je napísané, toto mi len prvé vyhodil Google a neviem nájsť presne tú súvislosť so SIDS a výparmi z alkoholu, možno si k tomu sadnem keď budem mať čas 😀 zdravé to ale určite nie je
@ptck a tvoj muz nevie otcovi povedat Nie, teraz mi nenalievaj...? Alebo ho svokor pritisne do kuta a nasilu mu to naleje do gagora? Ty riesis absolutne nepodstatnu zalezitost, to je alkoholovy pach vo vzduchu v spalni kde spi babatko, ale problem je niekde uplne inde. Tvoj muz je na najlepsej ceste byt ochlastom ako je jeho otec. Druha vec je, ze byvate u svokrovcov, ti sa vam staraju do rodinneho zivota. Toto lepsie nebude ani ked dieta vyrastie.
@ptck Fuj tam ti spi babatko? To ti ho nie je luto? Tebe to vadi a myslis, ze jemu sa ako spi ked sa nemoze od neho ani otocit?