Škodí alkoholový pach babätku?

ptck
3. okt 2024

Dobrý večer chcem sa spýtať jednu vec vždy, keď si manžel vypije samozrejme, že ide spať do spálne, kde máme aj 3 mesačnú dcérku a na koľko má manžel problém s chlopňou tak z neho neskutočne ten alkohol vyráža a cítiť ho v celej miestnosti vadí mi to nie len za mňa, ale hlavne za dcérku môže jej toto ovzdušie nejak škodiť alebo som len moc úzkoprsá a zbytočne sa za to hádam. Nikde som sa o tom nedočítala či by jej to mohlo škodiť

beata_k
4. okt 2024

@ptck Fuj tam ti spi babatko? To ti ho nie je luto? Tebe to vadi a myslis, ze jemu sa ako spi ked sa nemoze od neho ani otocit?

onedaynick
4. okt 2024

@ptck fuj.

ptck
autor
4. okt 2024

@beata_k prosím čítajte pozorne vadí mi to predovšetkým ! kvôli bábätku stále sa s mužom za to hádam keď ho pošlem spať dole ráno svokrovci nie moc pekne na mňa pozerajú pretože oni na tom nič zlé nevidia

maickamf
4. okt 2024

@ptck ked ma manzel problemy so srdcom a malinke dieta, nech sa vzda alkoholu. Inu moznost nevidim

3petka
4. okt 2024

@ptck na zle srdce chlasta? Tvoj muž bude zrejme veľký ignorant
Keď ide do postele aspoň zuby by si mohol umyť, už by to tak nebolo cítiť.

ptck
autor
4. okt 2024

@maickamf to nie je taká chlopňa pardon zle som sa vyjadrila táto je na konci pažeráka niečo ako zvierač spôsobuje to reflux a vďaka tomu z muža páchne ten alkohol viac ako z iného človeka a žiaľ práve keď si ľahne

ptck
autor
4. okt 2024

@3petka zuby si umyje s tým to nemá nič spoločné ono to ide zo žalúdka

ptck
autor
4. okt 2024

Mňa len zaujímalo či to má vplyv na bábo aby som mu to mohla nahodiť a konečne sa uvedomil lebo v prvom rade mi ide o blahobyt dcéry a myslím si že táto priorita by mala byť na prvom mieste aj u neho ale žiaľ opitá hlava sprostá hlava

3petka
4. okt 2024

@ptck to je úplne jedno. Ak má problém s trávením tak by tiež nemal chlastat.
A nehnevaj sa na mna ale keď tvoj muž nevie pochopiť teba čo akoze očakávaš od nás.
Zmeniť ho nezmeníš, tak sa odsťahuj s bábätkom do inej miestnosti ty. Predpokladám že pred dieťaťom z neho tým pádom vonali fialky.

karolina2121
4. okt 2024

@ptck a to pije každý deň?

jomarch
4. okt 2024

no za prve mi je luto nielen babatka, ale aj teba, preroze babo raz vyrastie a uz nebude s vami zdielat spalnu, ale ty s nim predpokladam budes nadalej. akoze v taktomto pripade by som sa z vysoka vysrala na to, ci to ma alebo nema realne vplyv a nieco by som si z fleku vymyslela, ze je to velmi nebezpecne, nieco ako ked trpia pasivni fajciari. normalne nanho nahuc ci je normalny, ze aj pediatricke si to hovorila, atd, by som ho s kludom anglicana takto pekne oklamala (a mozno ani neoklamala, zdrave to rozhodne nie je). boze az mi tlak stupol takto po ranu.

lienka9
4. okt 2024

@ptck ako casto sa to deje?

domka222
4. okt 2024

@ptck tak teda príchlopka😉 keď ti to vadí, tak zrejme je to časté. Ja by som ho posielala dole a nech si svokrovci myslia,čo chcú. Možno by to aj im začalo časom vadiť.

kitycat
4. okt 2024

Tak ked byvas u svokrovcom s muzom poloalkoholikom... doteraz ti nevadilo s nim spavat?

carduelis
4. okt 2024

Podla mna si moze na nejakej psychickej podvedomej rovine spojit ze alkohol sa mu bude spajat s pocitom domova, radosti, bezpecia a raz ked bude hlsdat ten pocit, tak mu pomoze alkohol.

yvanielka
4. okt 2024
yvanielka
4. okt 2024

Určite to škodí, keby je raz za rok - ok, ale podľa toho čo píšeš pije na pravidelnejšie báze a to už v poriadku nie je. Môže to zvýšiť aj riziko SIDS, neviem nájsť teraz takú štúdiu ale určite som to niekde čítala, toto vyššie mi len "vyplul" google

jesenzima
4. okt 2024

@ptck na bábo má hlavne vplyv, že bude vyrastať v domácnosti, kde starí rodičia zazerajú, tatko chlasta a matka nerieši 🙄

lizatko1009
4. okt 2024

A preco pije? Preco si si vzala cloveka aj so svokrovcami dohromady, ktory este aj pije. Len tak si vypije? Tak potom ma nizky intelekt.

simca06022011
4. okt 2024

@yvanielka ale to je trosku o inom podla mna ten clanok... ;)

iwesska
4. okt 2024

Nech sa tvoj muz spamata. Na reflux sa alkohol nepije! A teda ked to takto riesis,zrejme chlasta pravidelne. To by som nezniesla ani ja sama,nieze este babatko.

simca06022011
4. okt 2024

autorka v prvom rade si mama a zena. Chlap ak ma problem s alkoholom tak nech neslope. Ak ma problem s pazerakom, reflux, tiez mu to na zdravi neprida a moze si vazne problemy privodit.
A k svokrovcom? ale nevrav zazeraju? vsak nech zazeraju, nech si vychovavaju syna alkoholika, ak slope, nech pekne im spi v spalni. Este to tak aby po mne zazeral niekto lebo nebudem v alkoholovom smrade spat... Moj chlap ani nepokusa aby mi liezol do spalne a to ani babatko uz nemame, ak pil, jednak MALOKEDY taky pripity clovek lezie do sprchy a potom spat, druha vec smrad, chrapanie a vsetko okolo je vtedy este duplom horsie... A ked mal niekto problem, tak mi to bolo jedno. Je to moja spalen, moja postel, nie ich, ja si rozhodnem ci tam bude niekto ozraty spat alebo nie a potom rano mam riadit, prezliekat, prat vsetko.. a ak to robi pravidelne.. dakujem pekne, mam inu pracu....

lneviemmeno
4. okt 2024

@yvanielka tam je písané, že nemá spať v jednej posteli s bábätkom ale nie v miestnosti. A podľa mňa to ani nie je kvôli zápachu ale kvôli tomu, že opitý človek môže priľahnúť babatko a ani o tom netuší.

miska1997
4. okt 2024

@ptck Sama by som tam nespala ... Muž nech ide na gauč, ale najlepšie keď prestane chlastať

nika23t
4. okt 2024

@ptck nie, bábätku to nijako neškodí. Môj manžel vypije malo a mne to už vadí. Ale deťom napríklad nie. Staršie dcéry ani nepostrehnu, ze niečo vypil. Áno, tu sa docitas, akí zlí ste rodicia a aké chúďatko je dieťatko. Ani si nemala písať. Ak Ti to vadí, manžel nech spi inde. Pokiaľ nie je alkoholik a toto je jediný problém, ze ten alkohol z neho cítiť, dá sa to riešiť návštevou lekára.

olimuc
4. okt 2024

Fuha … so “smradlakom” by som nespala v jednej izbe ani ja … ok 1 x za polroka prezijem, ale dievca zlate, kde si ty dala rozum, ked si sa vydavala …ked nie tvoj manzel este hladinkar … casom bude. Mate 3 mesacne babo a on ma zdravotne problemy a popija … asi nie 1 za mesiac. Nemate vlastne byvanie, ale v detskej u svokrovcov. (Snad mas nejaku vlastnu chalupu v zalohe) … to, ze svokrovci zazeraju je to ich syn, ty si v ich dome a asi rozumu moc nepobrali a funguju rovnako. Ak by chlap mal rozum, vsetko sa da riesit. Ak nema … bohuzial za zly vyber partnera si mozes sama. Hlavne sa snazte osamostatnit, aby si ho mohla poslat na gauc bez blbych komentrov svokrovcov.

sono2
4. okt 2024

@ptck s chlopnou😂 no musí byť ako doga, keď z neho razí, čo s tým má srdce? Viac k tomu nemám čo dodať

ptck
autor
4. okt 2024

@karolina2121 každý deň nie hlavne keď príde svokor domov po týždnovkách (ten sa doma zdrží týždeň dva) ten stále ponúka alkohol a som na to už alergická ... vždy vyčkávam kedy zas už pôjde preč

yvanielka
4. okt 2024

@lneviemmeno ja viem čo tam je napísané, toto mi len prvé vyhodil Google a neviem nájsť presne tú súvislosť so SIDS a výparmi z alkoholu, možno si k tomu sadnem keď budem mať čas 😀 zdravé to ale určite nie je

viestta
4. okt 2024

@ptck a tvoj muz nevie otcovi povedat Nie, teraz mi nenalievaj...? Alebo ho svokor pritisne do kuta a nasilu mu to naleje do gagora? Ty riesis absolutne nepodstatnu zalezitost, to je alkoholovy pach vo vzduchu v spalni kde spi babatko, ale problem je niekde uplne inde. Tvoj muz je na najlepsej ceste byt ochlastom ako je jeho otec. Druha vec je, ze byvate u svokrovcov, ti sa vam staraju do rodinneho zivota. Toto lepsie nebude ani ked dieta vyrastie.