Salmonelóza a jej liečba

matilda72
31. aug 2017

Malá má už osem a pol mesiaca. salmonelu sme chutili cca pred dvoma mesiacmi. Viem, že môže trvať dlhšie kým prestane byť infekčná. ale občas má stále hlien v stolici a neskutočne to zapácha ako pokazené vajíčko. Stále jeme dietne a pije nutrilon low laktoz a už sme dávali, biogaju, probiofix, nekadex. smectu a stále nič, od dnes dávamé iné probiotiká ktoré sa musia držať v chlade.. dokonca sme už mali aj antibiotiká ale vôbec nezabrali,,, muž mi hovorí, že to nemám riešiť že to odíde samo a mám je dávať len dietne jedlo. ale mna trápi, že stále jeme len mrkvu, cuketu, zemiak a ryžu a z ovocia banán a jablko. bojím sa, že mi nebude chcieť jesť iné veci, alebo že má málo živín. predsa aj to mlieko je dietne. akože jeme aj mäsko ale aj tak. ak ste mali stým niekto skúsenosti, tak ako dlho sa to lieči.. ozaj aj polroka??? a brali ste aj atb??? alebo mám skúsiť niečo na podporu imunity??? či iné probiotiká??? už som zúfalá a hlavne preto, že sme mali ísť aj na iné vyšetrenia a pokiaľ budeme stále infekčný tak sa to len a len odkladá. dakujem za odpovede 😀

madeleine37
31. aug 2017

Ahoj.Moja mala sal. ako 5mes.Dva mesiace sme sa liecili..Brala ant. potom prestavka a zase ant. Skoro ma porazilo.Probiotika sme striedali.Dietu sme drzali len tri dni.Asi tri dni mala hnacku teplotu vobec a ani nevracala.Potom jedla skoro všetko a dojcila som ju.Prajem skore uzdravenie 🙂

kasokri
1. sep 2017

Ahoj. Ked je uz 2 mesiace po tak uz moze jest vsetko. Davaj jej aj nadalej nejake dobre probiotika. ja mam dobru skusenost s Enterinou.

puskaruka
1. sep 2017

prečo jej nenasadili antibiotiká? Salmoneloza sa lieči antibiotika. Moja skúsenosť

matilda72
autor
1. sep 2017

@puskaruka no mala atb cca pred týždnom a nezabrali... no mne primárka na infekčnom povedala, že tak malým detom sa atb nedávajú, a muž sa na mna na to hneval, že mala atb..

matilda72
autor
1. sep 2017

@kasokri no ako náhle jej dám niečo nové, tak ju bolí bruško a má hlienovitú stolicu

kasokri
1. sep 2017

V tom pripade by som zasla opat k lekarke

belbel
1. sep 2017

@matilda72 Enterol, 3 tyzdne brat bolo nam odporucene, ide tam o zlozku SACCHAROMYCES BOULARDII, je tiez aj v probiotikach Biopron Forte, posobi dobre mmch. aj ako prevencia cestovatelskych hnaciek, mame odskusane. Ale ako hovori
@kasokri po tak dlhsej dobe by som konzultovala s lekarkou

matilda72
autor
1. sep 2017

@kasokri no môj pediater to už nechce riešiť že máme ísť na infekčné ale zase s malým bábom bojím sa že niečo zase dostane ☹ ale mne sa to tiež nezdá, že je to dobré ale muž že je to ok a že mám čakať, že je dorka len nosič

matilda72
autor
1. sep 2017

@belbel no ved tam ideme 😀 síce nerada zase na infekčné ale skúšam sa jej najprv dovolať.. no mali sme atb amoksiklav a nezabral ☹ a teraz máme probiotika dophilus infants https://lieky24.sk/1436-probiotika-infants-doph...

matilda72
autor
1. sep 2017

@belbel a to môže brať tieto probiotika také malé bábo????

belbel
1. sep 2017

@matilda72 v ruke drzim pribalovy letak Enterol, su dve formy kapsule a prasok, mam v ruke prasok a je tam doslovne pisane: Deti od 0 do 3 rokov: 1 vrecusko jedenkrat denne

belbel
1. sep 2017

@matilda72 ale teda rozumne rozmyslas, urcite porada s lekarkou, spytaj sa,ci jej mozes toto podavat. Je v pribal.letaku okrem inych bodov, ze: ... Sa treba poradit s lekarom,ak je krv alebo HLIEN v stolici...

kasokri
2. sep 2017

@matilda72 ano moze ma v nadpise ze ,, infand ,, tz. ze je pre male deti . su to jedny z najlepsich

kasokri
2. sep 2017

@matilda72 Ak to nechce riesit, tak zmen pediatra........

matilda72
autor
2. sep 2017

@kasokri sme sa dohodli z mužom že sa tam v pondelok zastavíme a poriadne sa popýtame no hlavne muž 😀 ten mu dá zabrať... ale nech a skúšam sa dovolať primárke a s tou sa nejako dohodnúť.. no môj pediate, že on tam už nemá čo viac spraviť, že je to infekčné ochorenie tak nech to rieši ambulancia infektologie ☹ no akože trepať sa s malým dieťatom medzi infekčných pacentov a ešte k tomu 50km ... no nekomentujem a možno je aj dobre, že by to riešili oni predsa len vedia čo a ako...

matilda72
autor
2. sep 2017

@kasokri
@kasokri tie probiotika čo som dala že berieme, či tie enterol??? 😀

matilda72
autor
2. sep 2017

no práve som čítala, že enterina obsahuje lakotozu čiže pri salmonele by sa nemali užívať no ale aj tak sa spýtam skôr dr. čo on na to.. síce tiečo čo máme chcem brať aspon dva týždne a podľa toho uvidíme čo zaberie a hlavne ak sa dovolám na infekčné nech mi povedia ako máme pokračovať

kasokri
2. sep 2017

@matilda72 myslela som ten infants dophilus, a mimochodom, ci je infekčná staci zistit vyterom zo zadocka malinkej- to by mohol urobit aj ten tvoj pediater. Tiez by som na infekcne nesla ako hovorís. Chúda malinke este pozbiera viac ako tam s nou ides. volila by som to ako poslednu volbu. Salmonelu som prekonala aj ja. treba jedlo dobre prevarit, a nejest fastfood a balené jedla ako sú aj bagety, ja si odvtedy dávam na to sakra pozor,,,,

matilda72
autor
3. sep 2017

@kasokri no my stále chodíme na kontrolný ster raz do týždna a ak bude mať tri krát za sebou negat. výsledok tak bude všetko ok ale zatiaľ sa to nepodarilo... ale už druhý den má celkom pekné hovienko tak hádam probiotika zaberajú. a zajtra ideme k dr. aj s mužom tak ten mu dá určite zabrať ale tak nech sa popýta na všetko čo ja zabudnem 😀