Ach dievčatá porazi maaaaaa.bola som dnes na pohotovosti, mam rok a pol starú dcerku, sople, a kašeľ, suchy dráždivý. prvýkrát je takto chorá.predpisala ventolin 3x denne 2ml a prednison tabletu rozdrviť a zjesť na noc. čo ešte mám dať alebo už nič? V spanku ju hrozne dusi a ja sa tak strašne bojim 😭😭😭 samozrejme odsavam sople, zvlhčujem vzduch, vyššie hlava, natieram hrudnik masťou.
Neviem co je prednison, ale ak nie antihistaminikum, tak 3 krat denne fenistil kvapky, ditustat a ventolin nedavaj po 17:00. Zvys vankusik, aby mala aj chrbatik vyssie a kup inhalator
Ventolin aj prednison by mali pomoct to su silne lieky. Uvolnia priedusky a prednison su kortikoidy na zapal. Lrn vydrzat. Mozno stoptussin...
My sme mali takyo isto prednison, ventolin a fenistil. Ale myslim ze ak vam dr predpislaa takto uz by aom nic ine k tomu nedavala, max kvapky do nosa alebo taketo veci podla potreby, moja mala vlastne este solmucol
@vojkri nam yo vtedy tak naordinovala dr, ale nie vecer pred spanim a hovorili mi aj casovy rozostupy medzi jednotlivymi liekmi tie uz si nepametam som si to musrla pisat vsetko vtedy tiez 🙂 preto pisem ze okrem toho co kazala dr by som nedavala uz nic, jedine ked tak sprej do nosteka ak sa jej aj tazko dycha...inak moja to mala o tri dni na kontrole potom ventoline a prednisone omnoho lepsie, mala zapal priedusiek z covidu vtedy ked to brala
@vojkri a ten ventolin môžem dať aj teraz alebo bude z toho kašľať? Prednison mi akurát vygrcala 🥺
Takto. My to zazivame od malinka, najma tie ukrutne nocne kasle. Urob si uz podla seba. Mame sprej ventolin, pri suchom kasli davam ditustat 3x to kludne aj pred spanim, niekedy k tomu aj calcium, plus fenistil, plus inhalovanie 3-4 krat denne. Plus teply napoj, vela vetrat. Toto je combo, ktore mladeho z toho dostane za 1-2 dni a potom uz spomalujem v tych liekoch, pripadne pridam na vykaslavanie mukoliticke lieky ale tie max do 17:00.
@vojkri ano na rozsirenie priedusiek, nie na vykaslanie ako som myslela, takze ano ten moze aj vecer. Ale toto nestaci podla mna, my sme k tomu vzdy dostali antihistaminika a vzdy povie dr ze davame spravnu liecbu ak sa pyta co davam. Poznam si uz svoje deti co kedy zabera, nech si kazdy rozhodne podla seba nikoho nenutim nic pchat do svojho dietata.
Ventolin je liek, ktory rozšíri kapiláry v prieduškach (tie drobné "trubičky") a tým pádom sa dá hlien ľahšie vykašľať. Cize v konečnom dôsledku uľaví od kašla; lebo kašeľ máš vtedy, ked nemáš voľné dýchacie cesty (Automaticky dráždi na kasel...). A druhy efekt ventolinu je pri silnom dráždivom kašli, utlmi ho.
U nás, ked sa mi deti dusia, v prvé dni choroby , napr uprostred noci sa zobudia a nie a nie prestať kašľať, tak dám ventolin aj v noci. Čiže 4.davku za den... Ale toto je fakt len na začiatku choroby, možno prvé dve noci a potom už bude stačiť 3x denne..
Davaj to, co povedala.Ventolin je vyborny
My vzdy mame prednison rano a vecer 3 dni. Ventolin prve 3 dni kazde 4 hodiny, potom 3 dni kazdych 8 hodin. Po kontrole vzdy dr. rozhodne, ci pokracujeme alebo nie. Vacsinou este dalsie 3 dni rano a vecer.
@amelie2017 áno, ten prednison aj nam tak napisala, len mala mi ho teraz vygrcala, teda doktorka kázala v lyžičke nutely, ja som to tak urobila a vygrcala to 🤦🏽♀️ samozrejme keby viem nedam nutelu keďže ju ešte nejedla 😔😔😔
A ďakujem vám dievčatá za rady 😔 verím že to zvládneme
samotny prednison by asi nezjedla, chuti hnusne aj 4rocna sa mi stazovala ze to smrdi v ustach, Jej som ale davala na lyzicke jahodoveho dzemu, tak skuste to zodrvit do niecoho takeho ked tak, ked jej chudatko ta nutela vadila.
ventolin tiez na vecrr,ale odstup od prednisonu rozostup aspon 30 min. necakaj zazrak hned,kolkokrat az po tej 3. davke prednisonu to zaberie,tak nemaj strach.a urcite si kup inhalator,do toho vincentku+Yabro. ja som tak malemu nasadila aj 4×denne po 15 min a neskutocne rychlo zabralo.a ked mas v noci pocit,ze sa dusi tym kaslom;poriadne vyvetraj,pripadne vezmi dieta k oknu,ten chladny vzduch pomaha.drzte sa
ak mas inhalator tak ventolin mozete aj inhalovat je omnoho lepsi, prednison urcite traba davat je protizapalovy na plucha. my k tomu este davame ak kasle sirup a hlavne kvapky do nosa pretoze to cele vzniklo z tych zatekajucich soplov do priedusiel. ale urcite sa porad po telefone v pondelok s dr ake sirup a kvapky do nosa su pre dane dieta najlepsie pri jeho zdravotnom stave nechapem preco vam ich rovno nepredpisali
Ventilin je dobrý ,my ho vždy máme v kombinácii s mucosolvanom. No to je pri vlhkom kašli. Treba vydržať ,neulavi sa hneď. Ja by som svojvoľne nič nepridavala. Ja zvyknem pri hrozných kasloch pred spaním dávať stopkasel je prírodný a je na oba druhy kašľa.mam ho vždy doma
Prednison je ak v cipkoch, skoda ze vam nedala taky radsej 🤔
Nie sirup nejde do inhalatora, je na to specialny inhalacny roztok a je na predpis
Moja je astmaticka, mame toto pri kazdej chorobe. Aj teraz. My mame 2 spreje-ventolin aj flixotide, po 2 hodinach striedat, denne ma ruppafin+dostali sme atb a stoptusin sirup. Kym sa z kasla poriadne nepozvracia, ani nespi kludne. Na ukludnenie sliznice kalciovy sirup alebo za kavovu lyzicku medu.
Viem co prezivate, drzim palce nech to rychlo prejde
@anavixy dala, len ho nerobia v lekárni v ktorej sme boli 😔 skúsime zajtra v inej , mam recept
Ďakujem vám skúsené mamičky za rady 🙏 no budem sa musieť tieto chorobné vychytavky naučiť 😔 ste super
Ahaa, jasne, tak snad zajtra sa podari 🍀 pokojnu noc prajem
Ja davam na noc zabalz bravcovej masti, vzdy sa im x toho ulavi. A do izby, kde spia, nakrajani cibulu na navlhcenu utierku, uvolnuje dychanie. Ventolin je velmi tazky liek. Moja lekarka ho detom nedava, sirup absolutne, je skodlivy na srdce. Drzim palce, tak male dietatko, ked takto dusi, je to tazke. Musi vela pit,aby sa tych hlienov zbavila, nech nie su take huste. Este ma napadlo cibulovy, ci majorankovy caj
@liv1 Ditustat sa už dávno nevyrába.
@laurika999 je to mozne, ale ja som ho este prednedavnom v lekarni kupila. Mozno mali zasoby. To je inak skoda teda, lebo toto u nas dobre zabera 🤔
U nas ventolin a prednison bezia nonstop. Okrem toho nic nedavam. Max nasivin do nosa.