Rast chĺpkov u dcéry po kortikoidnom kréme

veselazuzanka
17. jún 2019

Ahojte. Uz som raz zalozila diskusiu ohladom viac ako pol roka trvajucich kutikov. Kozni lekari nam dali xy kremov,ktore absolutne nezabrali. Nakoniec sj belogent a to je kortikoidna nast. Tu mi jazali pouzicat 2-3 tyzdne, trochu jej to kutiky skludnilo,no po vysadeni za dva dni sme boli na tom istom. Ako bonus som si vsimla,ze ma viditelnejsie chlpky bad perou. Pred tym tam nemala isto žiadne alebo svetle,ze ich nebolo isto vidno. Teraz su dost tmave. Dcera ma 7 rokiv. Nemate s tym niekto skusenost? Ci jej to vybledne alebo nebodaj viac zarastie? Alebo ako sa ich zbavit? Dakujem za každú radu

dist Chc sa spyta

83lenka83
17. jún 2019

@veselazuzanka moj bral sprej kortikoidny a zacal zarastat na nohach, rukavh a zacala sa mu spustat krv z nosa, prestala som mu to davat, chlpky mu vypadali a krv tiez prestala tiect, mal vtedy 3 roky.

jaja1979
17. jún 2019

U syna som tiež riešila kútiky cca dva mesiace, nič nezaberalo, dostal aj kortikoidy, ale tie zabrali len na chvíľku. Skúšala som všetko možné a pomohol až Holtov krém bez receptu za 1,5€ z lekárne a do troch dní mal pokoj. Takisto som riešila atopický ekzém v lakťovych jamkach. Nič nezaberalo, ani kortikoidy a po holtovom kréme mal za tri dni pokoj. Odporúčam tento krém všetkými desiatimi, kortikoidy možno problém potlačia, ale keď sa prestanú užívať, je všetko naspať.

veselazuzanka
autor
17. jún 2019

@83lenka83 dakujem. No dufam aj ja ze vypadnu lebo ma to poruadne trapi...

veselazuzanka
autor
17. jún 2019

@jaja1979 dakujem, vyskusam ho. Jej nakoniec zabrala masticja pytiol,ale tiez ked jej ju nedavam,tak to je spat. Vyskusam ten holtov krém.

veselazuzanka
autor
17. jún 2019

@83lenka83 a to mic zacal zarastat?

lindusss2016
17. jún 2019

@veselazuzanka ja kortikoidne masticky nedavam vobec, skus zalozit diskusie v nejakych skupinach zameranych na prirodne lieciva, co je dobre na kutiky. Ale je dost mozne, ze to vychadza zvnutra, takze mozno bude treba zmenit stravu.

tova
18. jún 2019

ano mezny vedlajsi ucinok dlhsieho pouzivana kortikoidov. Chlpy a tenka krehka koza. Ja som si natrela kortikoidom viecka na ociach asi 3 krat ked som mala raz ekzem a po 2 dnoch mi tak popraskali do krvi a koza bola jemna.

veselazuzanka
autor
18. jún 2019

@lindusss2016 boli sme aj na alergu.mozno jej zistia nieco s imunitou...

tiimka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veselazuzanka
autor
18. jún 2019

@tiimka na gastre sme boli lebo ju bolieva brusko. Z krvi nezistili absolutne nič.

tiimka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veselazuzanka
autor
18. jún 2019

@tiimka len brali krv....hadicu ani nespomínali...

tiimka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veselazuzanka
autor
18. jún 2019

@tiimka dakujem. Akurat mame ist v piatok na kontrolu. Skusim sa popytat...

tiimka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veselazuzanka
autor
18. jún 2019

@tiimka no moja ma tie kutiky uz id novembra a nik to riadne neriesi. Bolieva ju brusko, nic ine som si zatial nevsimla...dakujem za radu...

eliska13
18. jún 2019

@veselazuzanka berie b vitaminy, zinok probiotiká?pamätám si tvoj príspevok

veselazuzanka
autor
18. jún 2019

@eliska13 ano.to berie.skusala som aj ine masticky co mi radili v diskusii.pomihol len pytiol aj tonm na chvilu

janage
18. jún 2019

@veselazuzanka oftalmoseptonex?

janage
18. jún 2019

@znamej zabral. Ale nie do vnutra ust iba zvonka

veselazuzanka
autor
18. jún 2019

@janage dakujem. Uvidim ci zistia nieco na imuno a ak nie, mozem skusat dalej...😥

bibistec
18. jún 2019

@veselazuzanka to gastro odporucam aj ja. Ale aj imunologiu. Ono nemusi to byt rovno celiakia ale aj rozne alergie a tym padom sa znizuje imuniza. Boleati bruska tomu nascedcuju. Takisto mozu byt parazity alebo plesne.

mmoni89
18. jún 2019

@veselazuzanka synovi na alergologii z krvnych testov vobec nic nezistili ani po dychovom laktozovom teste napriek tomu ze mal dlhodobe hnacky a bolesti brucha.Tak som mu vysadila mlieko uplne a konecne mame pokoj.Krvne testy niesu velmi spolahlive.Mne nevysla z krvi tiez celiakia no z biopsie creva sa potvrdila.Detom sa takto biopsia nerobi,to by bolo drasticke ale 7rocnej sestre robili v narkoze .Skuste este nnasadit B-cka ,ale tam bude asi nejaky imuno-alergo problem

bibistec
18. jún 2019

@mmoni89 detom sa robi biopsia mpjej robili v troch rpkoch zaziva no masaker. Ale odporucam testy potravinovej intolerancie ale nie u lekara ale tie platene a tam povychadzaju veci...ze az

mmoni89
18. jún 2019

@bibistec tak asi zalezi od nemocnice,sestre nerobili a teda prijde mi to drsne,ja by som to nedala svojmu dietatu takymto sposobom robit.To je mozne,porozmyslam do buducna,no vyzera ze po vysadeni BKM sa to pekne upravilo

veselazuzanka
autor
18. jún 2019

@bibistec a kde sa robia take testy?

bibistec
18. jún 2019

@veselazuzanka my sme davali alcat test dcere ale manzel si uz dal cez union poistovnu

bibistec
18. jún 2019

@mmoni89 ved potom sme.zmenili lekarku bezne to robievaju so sedaciou.

mmoni89
18. jún 2019

@bibistec jasne