Ahojte, máme 3,5r chlapca a velky problém so strihaním nechtov. Nema niekto podobný problém? Neviete poradiť niekoho, ku komu možno chodievate nechty strihať?
ak dieta place,,tak mu ostrihajte nechty v spanku..vela ludi to tak robi ak to inak nejde a dieta vzdoruje a place
@veselalentilka on sa vždy zobudí, skúšala som aj to
😂😂😂 tu máte boznisplán tie čo sa pýtate v čom podnikať - detská manikúra 😉
@anik12345 treba bud neskorsie v noci alebo skoro nadranom..vtedy maju deti hlbsi spanok
@veselalentilka ja som mala pocit, že tak hodinu po zaspati ju môžem aj posadiť a nezobudí sa.
Akože myslíš, či nejaky doktor strihá nechty?🤔🙈 U nás jednoducho muž ho schmatne, a strihá mu ich, či chce, alebo nie. Ako inak to chceš urobiť? Poreve si, spoti sa, potom ide rovno do sprchy, no a?
Tak ja práve preto nepoužívam nožničky, ale štikačky... Tým viem ostrihať/ostikat nechty, aj keď dieťa nespolupracuje. A za tie roky som si všimla, ze sa toho deti boja menej ako nožniciek
@domka222 strihame doma, ale čím je starší tým je väčší a väčší cirkus. A ja už nechcem trápiť ani jeho ani seba. Raz pred pár rokmi sme sa s jednou mamkou na detskom ihrisku rozprávali a ona spomínali že chodievajú niekam do SNV strihať nechty. Len vtedy sme to doma nemali ešte také zlé. A tu mamku som odvtedy bohužiaľ už nestretla.
@anik12345 Nasi skusaju vymyslat ale v zasade len slovne. Strihame po kupani, vtedy su mekucke. Ked boli naznaky nespoluprace fyzickej, tsk som pevnejsie chytil a bolo. Tipy co som aj ja pocul je skusit to v spanku, dalsie co da da je skusit pri pozerani oblubenej rozpravky / telky.
Zaujimali by ma ako strihate vlasy - ci aj tam vymysla a preco si myslis, ze s cudzim bude spolupracovat viac ako ako doma.
No a na zaver, dieta treba naucit, ze sa deju aj veci ktore sa mu mozno az tak nepacia - boli ste uz napriklad u zubara? Lebo to este len vie byt zabava.
Cvakackami na nechty... neter si dá otcovi, raz ho videla a srandu si z toho urobili a bolo bo revoch. Cvakackami strihajú do dnes :D
Striham tymi mini kliestami... ano reve a co?tu chvilu vydrzi.boze keby mam vo všetkom ustupovat pri com zamrnci .. ani vlasy si neda strihať. Ok .raz do roka ho aspon dávame kadernicke, no tiez s placom.
Jedine v spánku...ale nie hodinu po zaspatí ale tak max.15 minút po...vtedy viem, že dcéra je hlboko v ríši snov...a otázka od @mirko84 - áno...dcére podstrihávam vlasy aj ofinu počas spánku 🤣 nevidím na tom nič zvláštne...ešte jej aj naolejkujem vlásky a rozčešem - keďže má husté kučeravé vlasy po pás 🤣🤣🤣 všetko sa dá ak človek chce...
Ja si z detstva pamatam ten stres, ze mi mama zastrihne do zivej kože 😃 skus mu dat detske noznice na papier, nech si striha papier. Mozno sa mu odblokuju nejake stresy. Sak to nema zmysel chodit za niekym inym, nech mu ostriha. Alebo mozno zisti, ci od tata, babicky a pod. by to neprijal lepsie, mozno z teba citi stresy
@mirko84 skúšali sme veru skoro všetko, knižka, kúpanie, telka, mobil,.. dokonca sam povie, že ANO večer strihame nechty, ale akonáhle sa začne, sám dobrovoľne vypne radšej telku a ide spať. A áno, manžel ho držal lebo veď keď nejde po dobroty inak sa nedá, nechty sa strihať musia. Lenže už je väčší, silnejší, už to nie je malé bábätko a ten krik ani nehovorím. Preto som myslela či neskusime niekoho cudzieho čo má s tým skúsenosti. Skúšal strihať manžel, babka a rovnaká pesnička.. strihame vždy kliestikami. Nie som si vedomá, že by som mu niekedy zastihla, len teraz sa už bojím keď sa tak myka. Strihanie vlasov v pohode, mali sme problém u kaderníka, ale doma so strojčekom ho ostriham bez problém. A zubár zatiaľ našťastie len prehliadky, nemá sa zatiaľ čoho báť.
@anik12345 mám úplne rovnaký problém. Kto to nezažil nepochopí. A reči tipu strihaj nech si poreve veď čo.... Ach.. na rukách už mi vydrží v pohode keď mu ostriham ale bol to boj. Tiež skúšala som všetko. Nakoniec mne teda zabralo že som si ja pilnikovala nechty a jemu sa to zapáčilo tak som aj jemu a tak vymenila za nožničky a nejak to dal. A od vtedy už ok. Ale na nohach ??? Katastrofa ani v spánku ani po dobrom ani pozlom nijak. Striham ho pred obedným spánkom musím na neho sadnúť držať na silu nohu a strihať čo sa dá (niekedy tak mika nohou že len jeden, dva nechty tam dole) Nejde to nijak myslím že za 3 roky som vyskúšala všetko a nič vôbec. Asi jediné pomôže keď vyrastie a bude si strihať sám 😀
Mladší syn prestal revat pri strihaní nechtov až keď mal viac ako 5 rokov, doteraz prereval každé strihanie, dokonca si začal už ako 2-3 ročný ohryzat nechty na rukách, len aby som mu ich nestrihala...konečne až teraz možno posledne 2 mesiace neprevezme a ani si toľko nechty neohryza
Treba nájsť nejaký rituál a nevzdat to, moj sa tiež neteší, prvé mesiace sme strihali v spánku a doteraz si pusti k tomu video na YouTube, nemá hocikedy dostupný tablet, ale pravidelne, raz týždenne robíme manikúru pedikúru a síce ma komentáre, musí to byť, neodstupim
Ja vysvetľujem. Už dva roky a tri mesiace 😃 Hlavne sa treba vzdať presvedčenia, že ja sa rozhodnem, že teraz ideme strihať a hotovo. Rešpektujem svoje dieťa, to je jedno, že je malý, ľudskú dôstojnosť má rovnakú a nemusí so sebou nechať robiť, čo si iní zmyslia.
Takže v realite to vyzerá tak, že sa hráme, vidím, že má ostré nechty (u nás ani nie je problém dĺžka ako ostré hrany). Idem po pilník a poviem mu, že potrebujem spraviť nechtíky, lebo ma to bolí, keď ma nimi škrabne, a tiež nechcem, aby sa sám nimi poškrabal. Čiže mu normálne hovorím pravdu a komunikujem, čo idem spraviť. Väčšinou protestuje. Tak to skúšam znova. Opakujem, že má ostré nechty a potrebujem ich spilníkovať, aby sme sa neporanili. Predvediem na sebe, to ho zvyčajne zaujme. Nechávam ho, aby pilnikoval on mne, aj sám sebe (na to mám pilník -leštičku, čiže neublíži si tým). A keď to fakt nejde, tak skúsim neskôr, o hodinku, dve, večer (ale nie, keď je už veľmi unavený, to odmieta všetko).
Takisto to máme s umývaním zubov, respektíve mali sme, teraz je to už pohodička. Celkom ma prekvapuje, koľko rodičov v tejto diskusii schmatne decko a robí mu, čo nechce. Dieťa sa z toho ľahko naučí, že nemá právo na telesnú integritu. Nerobím svojmu dieťaťu to, čo by som mu nenechala robiť iného dospelého. Iste, je to práca na celé roky a nevravím, že som sama z toho koľkokrát nebola vytočená, ale tak treba sa naučiť zvládať vlastné emócie, na toto sú deti ideálne 😃💜
@anik12345 Neviem, či poradím ale aj naša reve a to ide mať 7 rokov. Tiež strihám nasilu, proste nechce, bráni sa ale už pomaly začína chápať, že ak sa mykne, môžem ju pichnúť, tak to vždy odtrpí.. Boli časy, keď sme strihali každý deň dva nechty.
Ku komu chodievate nechty strihať? 🧐🤨