Preťahovanie predkožky

zuzkababy
18. dec 2013

dnes boli u mna kolegyne a hovorili mi musim pretahovat predkozku.vedela som ze sa to robi.ale cakala som.ze mi to povie moja dr.maly ma 2mes.ako casto sa
to musi robit?staci to len tak ze tahat dole?

ifkael
18. dec 2013

Nechat tak!!!!!

mdurickova
18. dec 2013

kazdy doktor hovori inak, ale vraj do 1roka sa predkozky nemame ani chytat..vraveli minule v damskom klube 🙂

cerez
18. dec 2013

Ja som malému zatiaľ vôbec nepreťahovala.

marissenka
18. dec 2013

nam kazala dr.pri kupani,ked je to rozmocene, stahovat pokial to ide...nie na silu...aj tak mu to celkom neslo,casto sa mu tam robili zapaly-nie z toho,zeby sme mu to stahovali nasilu...az teraz na nefrologii mu to dr.stiahol dole uplne..da sa to pekne umyt a nerobia sa mu pod tym zapaly..kazdy hovori inak 😖

zivika
18. dec 2013

@zuzkababy mne dr. hovorila uz na prvej poradni, ze mam pretahovat, ale popravde, intuitivne sa mi to zdalo uplne zbytocna a nasilne robit to takemu malemu babatku...skusila som sem tam, ale bez nejakej pravidelnosti...teraz bude mat maly tri roky a predkozka sa mu da pretiahnut bez problemov...

gabikaluisa
18. dec 2013

Moja Dr.stiahla prvy krat predkozku mojim chlapcom ked mali ccc 4 mes.od vtedy si starsi syn (4 rocny)stahuje predkozku sam v sprche a mladsiemu stahujem pri kazdom kupani ma 8 mes.Mam kamaratku ktora ma 2 rocneho chlapca a ktoremu vcera robili zakrok nakolko mu predkozku nikdy nestahovala a mal to zrastene.Dr.zakazala stahovat a teraz ...des a hroza co momentalne prezivaju.Druha kamaratka ma 4 rocneho syna a tiez nikdy nestahovali a uz 3 krat boli na urologii lebo mu to stale zrastie ...maly si doma neda na pipik siahnut,tak ...Neviem co je naj ale ja stahovat predkozku iste budem,my s tym nemame absolutne ziaden problem.
Prvy krat nech to spravy Dr.a potom stale pri kupani ...len tak pomalicky ale stale viac a viac az nakoniec bude celkom stiahnuty.Vela stastia a hlavne ...nezanedbajte to!!!

radkanika
18. dec 2013

Moj maly ma 4 mes., tiez uz pri prvej poradni nam pediatricka odporucila po kazdom kupani trolinku stiahnut. Len kolko ide, pytala som sa, ci nie radsej pocas kupania vo vode, ale ze nie, ze radsej potom, a natriet framykoinom alebo nejakou mastou. Ale kedze ja zvyknem aj tak vsetko ohladne deti konzultovat s viacerymi lekarmi, tak sa manzel pytal aj znameho urologa, aj ja este jeden detskej lekarky a vsetci odsuhlasili, ze je to lepsie, nez potom dietatko neskor trapit. A tak to robime, pri kazdom kupani a nedavno nam to lekarka kontrolovala a bola maximalne spokojna, uz pekne vidiet vnutro, aj ked uplne cela predkozka sa este stiahnut neda. maleho to neboli, trosku stiahnem pokial ide, natriem kremom a hotovo.

llenkapettko
18. dec 2013

@marissenka
určite dr. Bľanda, však? aj my sme tam dnes boli a malému stiahol predkožku. má 7 mesiacov a doteraz mu to vôbec nešlo. ja so mna takéto veci citlivka a bojím sa mu to robiť nasilu.
Síce plakal, ale som rada, že mu to stiahol. Lebo by to dopadlo tak ako pri staršom synovi. Má 3 roky a kožka mu nejde pretiahnuť. Snád to neskončí obriezkou 😒
Ako to syn znášal? Krvácalo mu to?

motovidlo
18. dec 2013

Ja som tiež malému od malička pri kúpaní trošku stiahla, pokiaľ to šlo samé. Odobrila nám to detská lekárka aj chirurg. A teraz už mu ide krásne stiahnuť celá predkožka, len už si zasa nechce nechať šahať na pinďúra 🙂 Ale aj tak z času na čas stiahnem, a párkrát tam veru mal maz... takže podľa mňa radšej sťahovať, ale s citom, samozrejme.

babatkoling
18. dec 2013

Jej, som rada, ze som nasla tuto temu... Nam nikto stahovat nehovoril, ja som len tak z casu na cas skusala, ked bol Maco dobre rozmoceny vo vani...
Lenze my nestiahneme ☹ Pekne sa posunie o kus, neprirasta, ale na konci je velmi uzucky kruzok, ktory je jednoducho prilis maly na pretiahnutie. Maco ma 15 mesiacov. Zatial ho to netrapi.
Asi budeme mat problem - aj tatino mal a musel na operaciu ako 2-rocny ☹

melesmeles
18. dec 2013

@zuzkababy https://www.modrykonik.sk/forum/ma-1-az-3-roky/stahovanie-predkozky-kedy-zacat-2/ tu si o tom mozes precitat, nazory sa roznia...je lne na tebe ako sa rozhodnes. ja sa stotoznujem s tym nazorom, ze nechat tak. urcite nic nerob nasilu a okrem toho, ta prilepena predkozka ma svoju funkciu, chrani pred infekciou!

dadica
18. dec 2013

@zuzkababy ja som malému nesťahovala- pár krát som skúšala a nešlo mu to. Keď sme boli na preventívnej v 2 rokoch a 8 mesiacoch, tak mu to vôbec nešlo a dr. nás poslala na urológiu- nešla som, malý sa akurát odučil od plienok, tak som si povedala, že ho nejdem stresovať a počkám. Ale začala som mu opatrne skúšať preťahovať, keď sa sprchoval. Teraz má 4 a pol roka a už mu to ide. Naša dr. je zástankyňou sťahovania. som rada, že som s ním na tú urológiu nešla. Myslím, že vo väčšine prípadoch si príroda takéto veci rieši sama.

renka40
18. dec 2013

ja môžem k tomu niečo povedať (mám troch synou a u každého to bolo ináč 🙂 )
s najtarším som bola keď mal tri mesiace na chyrurgii a tam mu muselu prerezať a vytlačiť maz, ktorý sa mu tam nahromadil ☹ pri druhom som už neriskovala a sťahovala mu po kúpaní a to isté som robila aj pri treťom synovi (asi do troch rokov) už ani neviem keď teraz sú už dospelí 😀 😀 😀

korki
18. dec 2013

Ahoj,mam 2 synov a obom som pretahovala predkozku uz od narodenia,vzdy pocas kupania.Nikdy to nerobit nasilu!!Ona sa postupne ako dieta rastie pomaly uvolnuje.Teraz maju chlapci 8 a 6 rokov a maju to OK.

h2
18. dec 2013

@radkanika Natrieť Framykoinom??? To Vám celkom vážne radila detská lekárka??? 😨

angua27
19. dec 2013

nechytať, nepreťahovať na silu. príroda je mocná a predkožka sa začne uvoľnovať, keď príde jej čas.

anuska74
19. dec 2013

Ide o to ako si predstavujete to sťahovanie, treba podľa mňa len potrošičke nie silno ani nasilu preťahovať, ide o to, že koža je elastická a sa naťahuje takže pomaličky už v 2-3 rokoch by malo ísť pekne pretiahnuť a ak sa pindíka ani nechytíme, už aj kvôli hygiene môžeme neskoro zistiť, že tam je problém.
A dobrý pediater aspon náš vždy pindíky pri prehliadke skontroloval.

marissenka
19. dec 2013

@llenkapettko ano.aj ja som rada,ze mu to spravil..sice reval ako tur,ale ma pokoj. tiez som taka citlivka,ale bolo to pre jeho dobro.a nekrvacalo,on to mal len take brutal cervene. namacali sme v slabom odvare repika a potom ocny framikoin.3x denne..len si to nechcel umyvat,lebo sa bal,ze ho to bude zase boliet,ale uz sa naucil...

sashabb
19. dec 2013

@zuzkababy panebože! zase "odborníčky"
prečítaj si tuna u hajanky a NIČ svojmu dieťaťu nerob!!!

https://www.modrykonik.sk/blog/hajanka/article/nepriatelia-obriezky-a-nasilneho-pretiahnutia-p/

marissenka
19. dec 2013

@babatkoling ma ju zuzenu,pri tom bacha...az by sa stiahla nasilu uz nemusi ist naspat...porad sa s dr..

adka31
19. dec 2013

stahovat od babatka!!! uzili sme si svoje, predkozka prirastie a potom to trapenie na urologii. syn je uz dospely, ale nezabudol doteraz, urolog to musi kliesnit dokola takou akoby ihlicou, samozrejme je pod tam kopec mazu a neviemcoho, aj krv isla, nemohol sa vycikat samozrejme, lebo ho to stipalo, touto torturou sme presli 3krat, co mu to vzdy znova prirastlo. pisem to preto, lebo o par tyzdnov porodim chlapceka a tymto si uz nechceme prejst. nic tym nepokazite, ked to budete skusat od malickeho babatka, samozrejme kolko ide a ked nejde, treba sa spytat lekara. mne to nikto nepovedal, bola som mlada, moja mama mala ibe dcery a ked som to niekde vycitala, uz bolo neskoro.

adka31
19. dec 2013

sashabb Nie sme tu ziadne odbornicky, kazda tu piseme svoj nazor, alebo vacsinou svoju skusenost. ten clanok pojednava o nasilnom pretahovani predkozky. moj nazor je, skusat kolko ide od malicka, nie nasilu. vo vani, vo vode, ked je "rozmoceny". synovi to posledny krat cistili ako 7 rocnemu, tak nech mi nikto nehovori, ze ked sa to necha tak, priroda to zariadi a zrazu to zazrakom pojde. mozno bol ojedinely pripad ze mu to zakazdym prirastlo, hoci som sa snazila pretahovat, ale nechat tak? neviem ci by mi teraz podakoval, ked uz ma priatelku a sexualne spolu ziju. tolko moj nazor

didi19
19. dec 2013

No nám odporúčali hned od narodenia čistiť a sťahovať pokial to šlo-pri kúpaní .
A ten názor od SASHABB ,že zasa odborníčky a nechať to na odborníka! 😠
No prepáč ale každé dieťa je ine.
Neviem čo by si robila keby sa ti stalo čo mne že synovi opuchol žaluď a nevedel ani povedať že čo mu je len strašne plakal a nevedel ani cikať,predkožka bola príliš úzka a nedala .Rýchlo sme išli na pohotovosť a tam mu ju nasilu stiahol -ked sa ma pýtal či mu ju sťahujem tak som povedala že nie vždy ide,pozrel na mňa a povedal že musím.
Nechcem ani opisovať akým krutým spôsom a pomôckami mu to tam musel sťahovať.
Odvtedy máme pokoj robila som mu to či už to šlo pekne alebo nasilu každé kúpanie lebo vedel ako to bolí ked sa to nebude robiť.
Ale opakujem každé dieťa je iné niekomu to ide samo,niekto potrebuje trošku pomôcť a niekomu to nejde vôbec.
Ja som mu to nechcela robiť nasilu a nevyšlo to.
Vela šťastia

inmaza
19. dec 2013

nam pretiahli ked bol maly babatko a potom az ked mal maly 4 roky a preslo mu to ale potom reval az zvracal ☹ uz mu to v zivote neurobim....on ma totalne hysaky ked sa kupe a vidi ma ze vojdem do kupelne lebo si mysli ze mu to idem robit..tak len umyjeme a trosku potahujem alebo poviem jemu ale zastavam po tehto skusenosti tiez nazor ze je to vec prirody...pokial nema ziadne problemy nebabrem dotoho

radkanika
19. dec 2013

@h2 ano, ale len v pripade, ze by to zakrvacalo. Co sa nestalo, davam pozor a robim mu to velmi jemnulinko, vzdy o kusok viac nez minule. Takze ani nicim nepotieram, je to v pohode.

sashabb
19. dec 2013

@adka31 je vidno že nemaš o tom ani šajnu. Pokiaľ by mu to prirástlo, ako si sama napísala, tak by si mu s tym už nič nenarobila. Predkožka je IBA prilepená a to je obrovský rozdiel!
Nebudem sa viac vyjadrovať na túto tému, pokiaľ tomu niekto nerozumie nech si o tom trošku prečíta a naštuduje! Treba pochopiť jedno, pre doktora je to rutina a je mu ÚPLNE JEDNO, či vaše dieťa bude pri nasilnom sťahovaní trpieť!!!

@zuzkababy ešte je tu aj jedna dosť obsiahla diskusia o tom, daj si do vyhladávania

A ešte dodám aby sa tu niekto neurážal, tie "odbornáčky" som myslela dané kolegyne, ktoré spomínala zakladateľka.

slavkaadusko
19. dec 2013

ja tiez stahujem predkozku,nam to odporucila nefrologicka aj urolog,lebo nas alex mal uz dva krat zapal obliciek,ked som mu nestahovala mal tam strasny bordel a stoho dostal tie zapaly,teraz radsej stahujem a uz mu to pekne ide.

lollipop1
19. dec 2013

Pri narodeni je penis nezrely a stale este vo vyvoji. Predkozka drzi zalud prirodzenymi vazivovymi blanami nazyvanymi "balano-preputial lamina". Tato membrana je prirodzenym sposobom ochranou penisu a ostatnych vysoko citlivych casti v ktorych sa nachadza velke mnosztvo nervovych zakonceni, chrani tieto vyvyjajuce sa tkaniva pred vykalmi, mocom, bakteriami, virusmi a dalsimi drazdivymi patogenmi. Tato membrana moze byt prilepena az do 18 rokov kym sa uplne uvolni a vymizne. Priemerny vek pre prirodzenu retrakciu predkozky bez bolesti alebo traumy je do veku okolo 10 rokov. Neexistuje pevne urcena hranica kedy musi k uvolneniu dojst, hocikedy je to normalne, nie je dovod trvat na co najskorsom veku. Ziadna specialna a zvlastna hygiena pod povrchom nie je nutna. Nutenie k co najskorsiemu uvolneniu alebo retrakcii je krute a poukazuje na nevedomost.

sashabb
19. dec 2013

@lollipop1 absolutny SUHLAS

speedycat
19. dec 2013

moj vtedy asi dvoj rocny syn si sam nasilu pri hrani pretiahol zuzenu predkozku cez zalud a neprajem vam to zazit.vola sa to parafimoza, priskrtil sa mu zalud, museli sme okamzite bezat na chirurgiu, bolo to nieco hrozne.museli mu predkozku nasilu vracat na miesto a maly si to pamata dodnes.viem co moze neodborne zaobchadzanie s predkozkou urobit, preto odporucam radsej nechat tak.alebo nech sa kazda mamicka poradi s pediatrom, aj tak sa ich nazory roznia, takze je to len o dovere v lekara, alebo vlatnu intuiciu...