Okuliarové skla MyCon

luccia55
20. júl 2023

AHOJTE,
Ma prosim vas niekto skusenost s okuliarovymi sosovkami MyCon u deti?
Dakujem

maruska22
20. júl 2023

@luccia55 Ahoj, tiež hladám nejaké recenzie na tieto sklá.. mali by zmierňovať myopiu u detí. Ale reálne som ešte nenašla nikoho, kto tie sklá používa.

luccia55
autor
20. júl 2023

@maruska22 pravdepodobne je to novinka na SK, dostupne su len v niektorych optikach a aj cena za jedno sklicko okolo 130e. Do deti by som investovala cokolvek ak by im to pomohlo...

maruska22
21. júl 2023

@luccia55 je veľmi málo informácii o tom... mne to napríklad ani nepovedala očná lekárka, spomenuli mi len v optike, že je aj takáto možnosť. Dcéra má 11 rokov a dioptrie -4 na oboch očiach. Ale chcela by nosiť kontaktné šošovky, tak máme dohodnuté stretnutie v optike na august, že by si to vyskúšala, či by vlastne zvládala sama si nasadzovať šošovky.
Ešte mi spomenula, že je aj možnosť nosiť len akési "nočné šošovky", ktoré v noci akoby "opravia" oko a cez deň už dieťa nemusí nosiť okuliare. Dá sa to aplikovať len do určitej dioptrie a ročné šošovky vychádzajú cenovo cca 600 €.
našla som pár info o tom napr. tu: https://www.lenzdravie.sk/ortokeratologia/
Ale tiež by som chcela poznať nejaké reálne skúsenosti, či už s tými špeciálnymi sklami alebo kontaktnými šošovkami

luccia55
autor
21. júl 2023

@maruska22 Moje deti obe krátkozraké, sú v období rastu a rýchlejšie sa im kazia oči. Všetky tieto možnosti mi spomínala očná lekárka a ešte aj možnosť kvapkať atropín.
Nočné šošovky by boli vhodne len pre mladšieho syna, ale ten, ako ho poznám, by to nezniesol. Zvolila som možnosť pre oboch okuliarové šošovky MyCon, len info je nulová.
Písala som aj do viacerých optík, je to novinka, tak sami asi nevedia čo a ako. Dokonca som našla recenziu na Rodenstock stránke, že dieťaťu bolo z nich nevoĺno a obraz akoby plával....tak som celá nesvoja z toho ☹

joni
12. sep 2023

O týchto šošovkách mi povedali v optike, najlacnejšie 99 €, odľahčené 150 €. Žiadne recenzie som nenašla, dieťa si na to musí zvyknúť, naučiť sa na to (podobne ako pri multifokálnych).
@luccia55
Ako rýchlo si synovia na to zvykli?

ivka1163
14. sep 2023

@luccia55 ahoj, aj ja zvažujem tieto okuliare pre syna, majú ich už tvoje deti?

luccia55
autor
14. sep 2023

Ahojte, zatial sme ostali pri klasických sosovkách

ivka1163
14. sep 2023

@luccia55 šošovky sú lepšie? Lebo napr.moj syn je zvyknutý na okuliare a šošovky nechcel, ja som tiež skôr naklonená pre šošovky, lebo tie 1mesacne sú najpohodlnejšie riešenie

mikiella
24. sep 2023

@joni prosím kde je takáto cena? Akurát to riešim pri dcére a mne povedali až 360 eur za obe plus rám. Ďakujem

joni
25. sep 2023

@mikiella V Lipt, Mikuláši optika M & P

ekia
2. nov 2023

Ahojte, skúsim obnoviť túto debatu.. Práve riešim túto dilemu... Boli nám odporučené skla Mycon. Cena 160€ jedno sklo, recenzie na internete žiadne... V niektorých optikach ich ani nepoznajú, máte niekto reálnu skúsenosť? Dcéra má dioptrie - 3,25 a - 1, ma desať rokov. Vraj by to malo pomôcť a zastaviť rast dioptrii...

dur
2. nov 2023

@ekia Ja som sa dala nahovoriť...dcéraká 5r.a -2 dioprii...ma ich od dnes

mikiella
2. nov 2023

@ekia My sme na tom podobne. Dcérka mala teraz 11 rokov dioptrie už takmer -5 a zatiaľ sme spokojní má ich asi mesiac. Síce odporúčajú k nim aj šošovky na tanečnú a telesnú ,no dcérka má problém dať si ich( tak len meníme roztok,lebo má mesačne) . Výsledok uvidíme po polročnej kontrole. Ale určite by som do toho šla aj napriek tej cene....

ivka1163
2. nov 2023

My ich tiež mame mesiac, vraj to zastaví rast dioptrií syn má 10r a - 4 dioptrie

ekia
3. nov 2023

@ivka1163
@mikiella
@dur ako si na nich zvykli? Dali ste im tie stensene sklá?

ivka1163
3. nov 2023

@ekia môj ma stensene a zvykol si bez problémov.

dur
3. nov 2023

@ekia neviem či su stencene...má ich ešte len druhý deň..zatiaľ dobre

mikiella
4. nov 2023

@ekia áno tie a bez problémov

ivka1163
4. nov 2023

@dur
@mikiella koľko vás vyšli? Nas 220e

ekia
4. nov 2023

@ivka1163 220€ aj z ramikom? Alebo len skla? Nám povedali, ze jedno skolo 164€

mikiella
4. nov 2023

@ivka1163 my sme mali rám kúpený v Taliansku,lebo tie v našich optikach sa mi nepáčili ( ale väčšinou majú problém s tým k máte svoj) a jedno sklo 164 áno ale dali aj nejakú zľavu plus 15 eur zbrusenie atď. Sme z PO ale dali sme spraviť v KE tam nám odporučili,že sa tomu venujú profesionálne a boli sme už 2krat u nich v optike na kontrole. ( Myslím,že v iných by to neriešili ak si už človek kúpi)

ivka1163
4. nov 2023

@ekia nie bez rámu, rám zvlášť. 220 už aj zbrusenie. A už tieto iste skla vyrába aj nejaká nemecká firma a sú lacnejsie mi vravela v optike známa.

dur
4. nov 2023

@ivka1163 nás tiež vyšli 220 €

ircik55
5. nov 2023

@mikiella dobrý večer, poradíte v ktorej optike v KE sa tomu venujú, teda vás kontrolujú? Ďakujem

mikiella
5. nov 2023

@ircik55 Áno samozrejme Optika centrum Štúrova 2 Košice

monciciatko1
8. nov 2023

@ekia ahoj, píšem reálnu skúsenosť . syn má krátkozrakosť -2. od júla nosí okuliare so sklíčkami my Con. keďže okuliare pred tým nenosil, veľmi rýchlo si na nich zvykol. my sme z Popradu, máme tu jednu optiku, ktorá ich predáva. celé okuliare - rám + sklíčka nás vyšli cca 320 eur.

zarad
15. nov 2023

@dur Dobrý deň, nemala dcérka žiadny problém keď ste zmenili sklíčka za nové Micon? Mojej sa dosť zhoršuje zrak a zvažujem kúpu týchto sklíčiek, len sa obávam, či s nimi nebude mať problém.

ivka1163
15. nov 2023

@zarad aj my ich mame zvykol si bez problemov

dur
15. nov 2023

@zarad My sme predtým nemali žiadne okuliare...teraz tieto má prvé

ircik55
20. nov 2023

@mikiella môžem sa ešte opytat, či vám odporúčajú špeciálne šošovky alebo bežne dostupné? Ďakujem