Očkovanie ročného dieťaťa - stav po očkovaní

saska121212
7. apr 2020

Ahojte. Večera sme boli na očkovanie. Maly ma rok- dostal 2 injekcie, do pravého a ľavého stehienka.
Je normálne, že vôbec nechce jesť, stále spi?
Včera bol tiež mrzutý, tiež spal 2x- dokopy 4 hodiny. No dnes ráno vstal o pól 7, a o 8 už spal. Do 10:40.
Teraz spi zas. Je to normálne?
Pediatrička dnes neordinuje- nemám sa kde pýtať.
Ďakujem za odpovede. 😶

deti95060810
7. apr 2020

odmeraj teplotu...

gelifil
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lenqua_12325
7. apr 2020

@gelifil za to ta znesú zo sveta 😂😂😂

sasanka605
7. apr 2020

@saska121212 moze mat teplotu po ockovani tak je aj mrzuty ale to neznamena ze je to normalne. Pediater to moze zlahcit, mne sa to tiez stalo. Ak este budete ockovat dajte samostatne po dvoch tyzdnoch aspon vakciny.

lenqua_12325
7. apr 2020

Vies vôbec ake dve "injekcie" dostal? Nie, nieje to normálne. Jeho telíčko bojuje a snaží sa s tým nejak vysporiadať.

fiafia
7. apr 2020

@saska121212 teplotu nema? Moja bola vzdy mrzuta, plakala, vzdy mala teploty a naopak zlespala. Ale nežiaduce ucinky mozu byt vzdy ine. Ak sa to nezmeni volala by som aspon na pohptovost o radu ale neziaduce ucinky neradi priznavaju takze to "z ockovanim urcite nesuvisi"

queen_mary
7. apr 2020

Je to normalne. Telo s ockovacou latkou vzdy "bojuje", vytvara si protilatky. Dieta ma zrejme slabsi organizmus/imunitu, tak je ta reakcia silnejsia. O par hodin/dni to prejde 🙂

gelifil
7. apr 2020

@lenqua_12325 nevadi😉

lenqua_12325
7. apr 2020

@queen_mary aj moja dcéra bojovala, po kontrolnom odberné krvi žiadne protilátky nema. Ked nie protilátky, zostali "aspon" následky.

jaskolka
7. apr 2020

Očkovanie môže mať vedľajšie účinky, teplota, bolesť vpichu, mrzutost, únava, spavost. Telo jednoducho "bojuje" a vytvára protilátky, samozrejme ze je unavené, energiu dáva tam. Keby to pretrvavalo, potom riešiť, ale deň po očkovaní to je prirodzena reakcia.

katulkagajdos
7. apr 2020

@gelifil super pocit, nie? Ešte viac vystrašiť matku, ktorá má strach o svoje dieťa... Tlieskam Ti 👏🏻

saska121212
autor
7. apr 2020

Dakujem, ak to bude pretrvávať tak zavolám na pohotovosť, nechcem tam chodiť kvôli situácii s koronavirusom. Teplotu nemá🙂
@gelifil veď každá mamina ma na vyber, či dá alebo nedá očkovať svoje dieťa, nie? Veď pozri sa. Teraz nemajú vakcínu na JEDEN vírus. A čo sa deje so svetom? Pandémia.
Tak buďme radi, že mame vakcíny na iné ochorenia, aby sa tu nevyskytovali často.🤗 prajem ti veľa zdravia a pokoja. aj tvojim deťom a celej rodine.

saska121212
autor
7. apr 2020

Dostal Infanrix hexa a Synflorix
@lenqua_12325

brezza
7. apr 2020

@saska121212 moja lekarka dava malemu ockovania po jednom. Nabuduce mozno skus tak. Aj ked toto uz asi bolo posledne co mate naraz.

saska121212
autor
7. apr 2020

@brezza anooo posledné, predtým nebol taký. Môže to byt spojené so zúbkami, ide mu jeden teraz🙂 snáď budeme v poriadku 🙈

brezza
7. apr 2020

@saska121212 podla mna bude v poriadku. Moj je tiez viac ospaly po ockovani. A aj tie zuby to mozu byt.

lenqua_12325
7. apr 2020

@katulkagajdos radšej ju ma klamať, ze všetko ok? Matky ockuju svoje deti a ani nevedia ake choroby ockuju, aky to ma zmysel a ake následky to môže mat. Väčšina pediatrov len pichne a nerieš. Tu mi to podpíšte a dovidenia

lenqua_12325
7. apr 2020

Nikto nehovori, ze nemáš očkovať. To tu nikto ani v jednej správe nenapísal. Mas si ale podrobne naštudovať veci okolo toho. Potom budeš vedieť a nemusíš davat na nase hlúpe rady 😉

katka164
7. apr 2020

@saska121212 budete neboj😉

leelu
7. apr 2020

Je to normalne, moj ma 13.mesiacov a zatial kompletny ockovaci kalendar ... tiez den ci dva po ockovani nieco viac mrzuty a nieco viac spavy, inak nic ine .. zakazdym bez teploty a vzdy spontanny navrat do normalu

katulkagajdos
7. apr 2020

@lenqua_12325 prepáč nebudem sa s tebou naťahovať o ockovani... aj keď chápem, že ty máš asi potrebu presviedčať ostatných o svojej pravde 😉

lenqua_12325
7. apr 2020

@katulkagajdos musím ta sklamať, nemusíš nikoho presviedčať o nicom. Vdaka ľuďom ako ty, moja dcéra ochorela a ma diagnózu na celý život. Pokračuj, mozno ich bude viac. Pekný den.

leelu
7. apr 2020

@saska121212 suhlas 👍 mna akurat mrzi, ze nam zrusili termin ockovania mmr tento tyzden - co samozrejme vzhladom na okolnosti uplne chapem .. len som mala naplanovane TBC na konci juna (ockuje sa len 3x do roka a akurat na junovy termin to super vychadzalo) a potom meningitidy .. takto sa to odklada na neurcito .. co uz, nic s tym nenarobime

katulkagajdos
7. apr 2020

@lenqua_12325 vďaka ľuďom ako ja je chorá tvoja dcéra???? Fuuuuha... tak toto môj mozog nedokázal spracovať, pekný deň aj tebe

brita7777
7. apr 2020

ja deckam davam vzdy od bolesti paralen po ockovani, predsalen ich to musi boliet..dala si mu nieco ? mal teplotu ?

brezza
7. apr 2020

@brita7777 paracetamol by sa nemal davat po ockovani. Znizuje tvorbu protilatok. Ak uz musis tak skor nurofen, ale aj tak by sa nemal davat len tak preventivne.

brita7777
7. apr 2020

@brezza panadol baby som myslela resp. alvedon, zijem v zahranici
Paralen nedavam, to bol preklep

brezza
7. apr 2020

@brita7777 to je ta ista ucinna latka ako paralen

brita7777
7. apr 2020

@brezza nam to pomaha, teda deckam ked tebe nie, tiez je to ok..ale ratala som, ze sa isto niekto ozve, ze to neni ok lebo, uz som si tu zvykla ☺️
mne to doporucila nasa midwife
hovorim o pripravku alvedon, nvm ci panadol ma uplne rovnake zlozenie, skor podobne

queen_mary
7. apr 2020

@brita7777 my davame paralen sos, detsky. Odporucrny lekarkou. Ale chapem, ze na konspiracnych weboch sa da docitat barsco 🤣