Ochráni syna krížik na čele od SIDS?

katuska268
4. júl 2011

Keď sme boli na krste nášho syna Martinka,farár mu dal na čelíčko krížik a povedal mi hned po krste že mu možem dávať hocikedy takýto krížik.Odvtedy mu každú noc keď mu
dám pusinku tak mu zároveň dám krížiček a ráno to isté a poviem bože ochraňuj ho.Mám taký llepší pocit.Neviem možno si pomyslíte že je až moc pobožná,ale keď to spravím tak viem že mi ho Boh ochraňuje.A preto to robím lebo sa bojím jednej veci a to strašne volá sa to SIDS.Aký mate na to názor.Prijiman aj negativne názory.

edita84
5. júl 2011

ahoj nechcem byť zlá ale od SIDS ti ho krížik na čelíčko nezachráni kúp si monitor dychu a budeš vedieť že je s polovice chránený lebo budeš vidieť ako dýcha a keby niečo bolo tak ti dá vedieť . také veci ako je náboženstvo neverím sorry 🙂

viera27
5. júl 2011

@katuska268 krizik davam aj ja a to uz mam strareho pubertaka. Je to pozehnanie, ktore moze udelit kazdy rodic. Tak ako ta zehna farar v kostole, tak ty mas "udelene" povolenie zehnat svoje dieta. SIDS ti to nevyriesi, ak to robis len kvoli tomu, tak to radsej ten monitor 😉

katuska268
autor
5. júl 2011

@viera27 ja viem ja ten monitor mam..ale viem ze ten krizik tomu nezabrani ale mam dobry pocit ked mu ho dam..takze taak

katuska268
autor
5. júl 2011

@edita84 ja ten monitor mam..a ked ti neveris tvoj problem...ja to robim pre dobry pocit nic viac...

koniarova
5. júl 2011

Vôbec nechápem o čom sa točí v tejto nezmyselnej diskusii. Veď keď mu chceš dávať krížik na čelo, tak to rob. Veď si si odpovedala sama, že to robíš pre tvoj dobrý pocit. A monitor máš, tak čo stresuješ.

katushka16
5. júl 2011

@koniarova presne tak 🙂

edita84
5. júl 2011

@katuska268 no tu koleginka @koniarova ti presne odpísala nestresuj ahoj

mirka2706
5. júl 2011

Milujem zbytocne temy len tak " z dlhej chvile" 😝

katuska268
autor
5. júl 2011

@koniarova vies moja nie kazdy na ten monitor ma..a keby mi ho nepozical krstny ked ho uz nemuseli pouzivat tak neviem sorry ale ste fakt .

mamutka
5. júl 2011

ked sa to tak vezme, bolo by velmi smutne, keby Boh ochranoval len tie deti, ktorym da niekto rano krizik na celo.....je to naozaj len pre tvoj dobry pocit, ked krizik nedas, z akehokolvek dovodu, budes mas zbytocny stres, ze ti ho Boh v ten den nestrazi? na strazenie su rodicia, o to ze zomieraju deti sa uz postaraju ozrani za volantom a kopa takych smutnych veci, a veru zomieraju aj deti ktore rodicia vezu priamo z pute, kde mohli by okrizikovane aj celou skupinou fararov.....aj moja svokra by krizikovala maleho vzdy ked ho vidi, ale som jej to zakazala, lebo ona si ruky po zachode neumyje, ani keby ju nutili, takze v jej pripade by krizik neznamenal ochranu ale priamu hrozbu nechutneho ochorenia, ktore ide z pouzitia velmi zanedbaneho wc cez lepkave uspinene ruky priamo na decku tvaricku....
z moho pohladu je to len pohyb rukou, ale chapem, ak to pre teba vela znamena, ak si dost silne veriaca, no ako pisem, o ochrane to v skutocnosti asi nebude, len o tvojom pocite....

nickyma
5. júl 2011

@katuska268 dobre robíš. treba dávať krížik, aj ja to napríklad robím. treba aj monitor dychu, aby si bola istejšia a pokojnejšia. 🙂 ak sa bojíš. neboj sa a teš sa z bábätka.

katuska268
autor
5. júl 2011

@mamutka ahooj..no taak ja svoje dieta ochranujem ako viem neboj nedavam mu len krizicek na celo...mas pravdu krizik mi ho neochrani..ale ja to robim len tak pre dobry pocitt a nie nie som silno veriaca...ale to mi povedal farar vies

koniarova
5. júl 2011

@katuska268 Neviem o čom tom točíš. To čo píšeš, nemá hlavu ani pätu. Veď si to po sebe prečítaj, píšeš ako hotentot.

katuska268
autor
5. júl 2011

@koniarova pocuj moja to co ja pisem je moja vec a ty mi tu uz nepis ta poprosim

katuska268
autor
5. júl 2011

@koniarova a poviem ti jednu vec keby si prezila ty co som ja prezila pocas tehotenstva neviem co by si vravela ja som dennodenne uzivala tabletky no lebo som musela ,moje dieta sa mohlo narodit postihnute je ti vobec do r..i co je mat EPILEPSIU?precitaj si epilepsia a tehotenstvo...mohol s anarodit postihunty nemusel prezit moje styri zachvaty lebo nema kyslik tak sa mohol zadusit..co si ako o sebe myslis a toho hotentota si odpust..neznieses kritiku mne tu nikto nebude nadavat a uz vobec nie ty a uz mi tu neodpisuj prosim taaa

koniarova
5. júl 2011

@katuska268 Neboj, už ti sem písať nebudem 😉 , veď aj tak neviem, o čom je táto téma. O tom, či robia maminy krížik, či o SIDS, alebo o tvojom ťažkom tehotenstve...? Tak papa.

katuska268
autor
5. júl 2011

teraz uz asi o vsetkom

viera27
5. júl 2011

autorka len chcela zrejme vediet, ci je to prax alebo nie. Len napisala ze dava krizik a ze sa boji SIDS. Dve informacie, nijak nespojene (napr. ze dava krizik proti SIDS). Jednoducho len chcela vediet, ci dava krizik este niekto. V com je problem? V tom ze bola zvedava?
Kooolko je tu "zbytocnych" tem. Kedze je to verejne forum, moze sa preberat co len chce, pokial to nijak neuraza ostatnych. A vy dotycne vzdy s kamoskami na kavicke rozoberate len problemy? Nediskutujete a neklepete hocikedy len tak, pre radost o hocijakej teme 😀 ?

jarunka111
5. júl 2011

@katuska268 keď máš dobrý pocit, že si pre svoje dieťa niečo urobila, tak ten ti nikto nevezme a v podstate ti môže byť jedno, či sa to robí aj u iných, lebo ty to robiť budeš a to je podstatné 😉 Ja to nerobím, máme monitor a to je môj dobrý pocit 🙂
Vo svojom úvode si písala, že "Prijiman aj negativne názory.", ale veľmi ľahko si sa nechala vytočiť, čo o tom moc nesvedčí. Vyber si pozitívne príspevky, daj im "like" a teš sa z toho, že i napriek komplikáciám v tehotenstve máš krásne dieťa 😀 😀 😀

katuska268
autor
6. júl 2011

@jarunka111 vies dala som sa vytocit lebo nemam rada ked mi niekto nadava..ja som si myslela ze tato stranka je o tom ze si tu mamicky pokecaju....a nie ze si tu budu nadavat

jarunka111
6. júl 2011

@katuska268 ale veď aj pokecajú, ale každá sme iná, to je jedno, či sa stretneme na ulici alebo na fóre, nikdy nevieš na koho natrafíš, tak to treba aj tak brať 😉 Aj mňa by vytočilo, keby mi niekto nadával, tu je výhoda, že si môžeš vybrať, na koho príspevky budeš reagovať. Som sa tiež poučila, že sa netreba púšťať do žabo-myších vojen, je to zbytočné, uberá to energiu a chuť, tak načo si kaziť náladu? 😀

katuska268
autor
6. júl 2011

@jarunka111 asi mas pravdu uz nebudem reagovat na mamicky ktore sa nevedia vpratat do koze...a nevedia nic ine iba nadavat

sisaka
6. júl 2011

@katuska268
zvlastna diskusia, budem vychadzat len z tvojho prveho prispevku, kde sa pytas, aky mate na to nazor. Nepises na co, ci na davanie krizika ako takeho, alebo davanie krizika ako ochrany pred SIDS, tak sa vopred ospravedlnujem ak som nepochopila, co myslis,
Moj nazor je, ze zo SIDS sa robi zbytocne halo, ak tvoje dieta nebolo predcasne narodene, nema zdravotne problemy a nefajcila si pocas a po tehotenstve riziko je male. da sa este znizit tym,z e bude babatko spavat s vami v jednej izbe, z postielky odstranis vsetky perinky, decky, plysaky, vsetko cim by sa mohlo zadusit, budes ho davat spavat na chrbatik a das mu cumlik riziko je minimalne, staci pogooglit a zistit, cim sa da znizit riziko SIDS, mimochodom nikde nie su zahrnute modlitby a pozehnania i ked urcite neuskodia. Co sa tyka monitorov dychu je to totalna blbost a zbytocnost pre zdrave deti, prinasa to skor stres, ci uz pre dietatko alebo rodicov, ked sa spusti, tu v zahranici nie su pre zdrave deti odporucane.

katuska268
autor
6. júl 2011

@sisaka spava s nami v jednej izbe aj spi na chrbatiku ale prespi celu noc takze ked ja spim tak ani neviem a on sa pretoci na brusko alebo na bok...mne to urobilo raz stres ale to bolo len preto ze sa dostal mimo ten montor raz v noci..ale myslim ze by mu tomohlo aj zivot zachranit

nickyma
6. júl 2011

táto téma nie je zbytočná. aj tieto veci sú súčasťou nášho života. to by tu dopadlo, keby sa mali na fóre hodnotiť témy. každý napíše vtedy, keď má potrebu sa s niekým o niečo podeliť alebo porozprávať sa, veď nikto nikoho tým o nič neoberá. kde sme už prišli, keď si niekto dovolí hodnotiť či téma tu má byť alebo nie. nech sa dotyčná nezapája, keď sa jej nechce o tom hovoriť. zrovna dobrý deň to niekomu neurobí, ani to nevytvorí zrovna príjemnú atmosféru a dôveru v modrého koníka. ale sme rôzni a tak sa aj rôzne prejavujeme a tak to katuska268 ber a nevšímaj si to. 😉 🙂 ja by som odpovedala na také príspevky napríklad takto: : 😔 🤐 alebo nech predostre dotyčný nespokojný užívateľ ako vzor svoje témy, aby sme vedeli, čo je dokonalé!

kostka211
14. okt 2011

@katuska268 :Poviem to tak, osobne nepoznam z okolia dieta, co na SIDS zomrelo, cize nezomiera nan velke percento deti, aj ked sa to obcas stane.Vraj sa to stalo aj mne, ked som mala 8 mesiacov, ze moja babka vosla do spalne a nasla ma modru, hned volali zachranku a o pol hodiny uz bolo vsetko oki, akoby sa nic nestalo a lekar nevedel povedat, co mi vlastne bolo... Cize ten krizik na celo moze fungovat ako Secret(sila myslienky), ak veris z hlbky duse, ze pomoze, tak pomoze, respektive, tvoje dieta SIDS nemusi vobec dostat a naopak, ak ho dostat ma, tak ani detsky monitor ti nepomoze, lebo napriklad nahodou sa budes akurat sprchovat a nieco sa moze stat, je to tazko povedat. Ja mam tri deti, ziaden monitor som nemala a vsetky su tu. mozno zas niekomu monitor zachranil zivot...ale na pozehnanie dietata verim aj ja, aj ja svojim davam uz roky kriziky. 🙂

nikusiak
9. nov 2012

@kostka211 aj ja davam krizicky malej a katuska268 rob,co je podla teba spravne

jasmika
9. nov 2012

@katuska268 presne takto to robím aj ja.. len rano akosi nedávam.. ale asi začnem 😀 dokonca dávam aj manželovi ked cestuje do práce a on dáva mne keď odchádza.. a naučili sme aj Elišku, že ked ideme spať tak aj ona nám dá krížiček..ocino ked volá cez skajp večer tak mu dáva krížiček.. a nemyslím si že som nejaký fanatik..proste tomu verím... A vieš čo..keď pozriem ako moja 2 a 8 mesačná dcérka dáva krížik na čelo mojej babke ktorá má 90 rokov, tak ma až hreje pri srdci... a ako sa moja babka teší z toho.. 😀 😀 Je to niečo krásne a čarovné... podľa mňa nieje nič na tom k odsudzovaniu..
a jedna otázka, čo myslíš tým SIDS či čo to je????

jasmika
9. nov 2012

@katushka16
@koniarova
@katuska268 ženušky nehadajte sa hlavne kôli tomu.. je to pekná vec..a katuška, ked si to tu dala, tak možno chcela vedieť či to tak robí aj niekto iný a tak.. nieje to diskusia na hádanie.. všetky sme dobré matky a o svoje detváky sa bojíme... občas plašíme, občas sme odvážne ... 😀 😀 😀 😀

aduskatt
9. nov 2012

@jasmika moja, oni sa hadali v lete roku 2011🙂