Mam 4.5 mes dcéru a skoro od narodenia pár krát do dňa zakasle..inak bez problémov ani sopeľ nemá
Mam to riešiť?
@ema0000000 Hedelix sirup*
ked je to od narodenia, tak v poradni spomenut, ale podla mna je to ok. My sme cistili nos dlshie po narodeni, libenarom a odsat...
odkaslat si moze aj ked jej nieco zabehne, slinka a tak... ziadne sirupy a lieky jej nedavaj bez lekarky. Zbytocne ak nie je chora.
@simca06022011 ahoj..poradňu už mala viac x a pri počúvaní dr nič nevravela...A je to viac menej od narodenia asi tak 2.3 x za deň.. občas v noci ale max 1 x
@ema0000000 soplik nema..a do dňa tak 2-3x..
Môže sa jej vracať mliecko- reflux, nemusí hneď vraciat Alebo jej rastú zúbky a vtedy majú viac slín, kt. zvyknú zabehnúť a tak kašle. Sleduj, skús vypodložiť matrac aby spala vyššie.
@jakubrianka ahoj..
No vygrcne viac x za deň...A slín ma kopec už dlho..plnú pusu😀
@jakubrianka len som nevedela ci je to z choroby ale keď to má už dlho a iné problémy nie..občas trochu ráno zachrapci
Môže jej zachádzať mliečko keď popisuješ chrapčanie. Úrčite ju vypodlož v ľahu a dúfam, že máš aj monitor dychu.
@jakubrianka čudovala som sa z coho chrapci keď nemá nádchu.. z toho si môže aj odkaslat..ma to hlavne ráno po noci
Podľa tvojho popisu nebude toto asi vás prípad, ale napíšem ti svoju skúsenosť.
Dcera tiež od narodenia sem tam zakašlala, nič hrozné raz za týždeň, ale bol to veľmi zvláštny kašeľ, taky akoby anginovy/ priedusky. Nikto mi neveril, nikto okrem mňa to nepočul, keď som to spomenula lekárke, pozrela ju, dýchanie čisté, nos čistý hrdlo čisté, raz to začul aj manžel, nedalo mi to, šiel s nou k pediatricke, opísal to aj on, lekárka zase nič nepočula nevidela.. Keď odchádzali dcéra vtedy 1r zakašlala, lekárka spozornela.. Manžel tlačil aby ju vypísala na RTG, na RTG sa ukázalo ze ma zuzenu priedusnicu, stále nebolo jasne prečo.. Nedusila sa, nemodravela, jedlá normálne. Na CT sa zistilo ze ma zväčšený thymus.. Nasledovalo kolo najrôznejších testov, imunológia, aleegologia, krvy jej zobrali toľko že nechápem ze jej nejaka ešte ostala... Nikto netušil co sa deje..nezistili nič... 5 rokov sme chodili na pravidelné kontroly-plucne, orl, imuno, rtg... Nič sa nemenilo len thymus sa začal zmenšovať, dnes je z nej veľká slečna a zdravá.. Dodnes nevieme dôvod..
To vyzerá na reflux, zhoršuje sa po polohe v ľahu a môže sprevádzať chrčanie. Urob opatrenia čo som ti písala a konzultuj s lekárkou, ak sa ti nebude pozdávať ďalej. Daj na svoj materinský inštinkt.
@jakubrianka občas sa to stane aj keď neleží a je na rukách.. ale väčšinou len také kuc kuc..keď je to len občas.. počas spánku viac menej vôbec.. myslia ze je to normálne? U deti..
Dobrý večer určite by som vyskúšala libenar morskú vodičku, alebo vedeli syrup, a odsávanie soplikov sú soplíky nejako zafarbene? Koľko je niekoľko krát do dňa? Aj máte podozrenie že je to priveľa, určite by som šla dieťatko dať vyšetriť a minimálne vylúčiť ochorenie