Neutíchajúci plač skoro trojmesačnej dcérky

iviak11
8. mar 2015

Čaute baby, malá bude mať za pár dní 3 mesiace, už asi týždeň máva cez deň normálne hysáky, z ničoho nič začne plakať skoro až do odpadnutia, medzi tým je sem tam ticho na pár sekúnd, pri tom je napapkaná, prebalena a bruško nemá tvrdé ani nič, teplotu mala 37,5 ozaj netuším čo to môže byť, na zúbky je esešte priskoro. Ďakujem

irenkask
8. mar 2015

@iviak11
Nebola náhodou nedávno očkovaná?

inull5
8. mar 2015

A to placka takto stále aj cez deň aj v noci?

iviak11
autor
8. mar 2015

Práveže ešte nie, len sa chystáme na prvé očkovanie za týždeň

iviak11
autor
8. mar 2015

Hlavne cez deň, v noci v pohode spí keď už sa ju konečne podarí uspať

irenkask
8. mar 2015

@iviak11
Ja ťa nejdem presviedčať, lebo o chvíľu tu bude úradovať proočkovacia úderka MK ktorá síce nepreberá za nijaké dieťa zodpovednosť ale presvedčí ťa o tom že máš očkovanie len odložiť .
Ja ti radím neočkovať vôbec aby si potom neľutovala , ale rozhodnúť sa musíš sama.
Rozhodne by som išla dať dieťatko kompletne vyšetriť dobrému odborníkovi aj keď by si neočkovala.

rebroza
8. mar 2015

@iviak11 moze to byt dojcenska kolika - u nas to bolo hodinku dve podvecer medzi cca 3 az 5 mesiacom.
mozu ju aj dasienka zaboliet - mojej dcerke v 12. tyzdni vysli obe spodne jednotky.
moze sa niecoho nalakat... moze ju nieco zaboliet. skus sledovat, pri akej cinnosti zacne plakat, v akom case... drzim palce nech to rychlo prejde 🙂

suf
8. mar 2015

Ahoj,naša mala záchvaty, neutíchajúce skoro do polroka, asi od 1. alebo 2.ho mesiaca. Nič jej nebolo...začala plakať a nakoniec sa tak vynerváčila, že už nič nepomohlo, dokázala plakať aj dve hodiny v kuse...a po polroku ju to prešlo...ak je to toto isté, tak držím palce a veľa nervov, ale neboj sa, vyrastie, prejde to...ale ak to nieje toto, tak sa poraď s pediatričkou. Veľa síl!

iviak11
autor
8. mar 2015

Fuuuha, tak ďakujem za rady, uvidíme čim to je. Koliky sme už mali a vtedy bola oproti tomuto plaču celkom kľudná, toto je úplne iný rev, vtedy plakala tak lutostivo teraz úplne nervózne až z toho znervózniem aj ja ☹ ešte dokonca posledné dva dni si začala dávať ručičku do úst čo predtým vôbec nerobila.

inull5
8. mar 2015

@irenkask čítala som viac vašich príspevkov a tiež hovorila raz s vašou dcérou telefonicky.tiež som na vazkach kvôli ockovaniu..máme dve hexy druhá bola nie ok lebo mal nenormálny plač dlho..a potom sme skončili s virusovych zápalom pľúc a 6 chorobou.netuším kde to nachytal lebo som bola iba doma čakala nas totiž operacia..tretiu hexu už nechcem ale bajan s mmr resp.vakcinou proti osypkam ako monovakcina..syn ma ale este vývod a caka nas este veľký zákrok co sa týka uzavretia vývodu.pediater ma straší zaskrtom a pod. a tiež osypkami.no bojím sa toho.

henamichal
8. mar 2015

@iviak11 ked si dava rucicky do ust,tak ju urcite bolia dasna.

iviak11
autor
8. mar 2015

@henamichal čiže to budú tie zúbky nebodaj či len ju to pobolieva? Lebo ved na zúbky mi to príde priskoro, len 17.3 bude mať 3 mesiace

inull5
8. mar 2015

@iviak11 ja som počula že to môže bolieť aj mesiac pred prerezanim..moje deti zubky znášali,vlastne malému este idú veľmi zle to boli opuchnute dasienka,rev,rev,stale len na prse visí ci cez deň ci v noci a veľmi ich prehanalo..to podľa kakania ako to vyzeralo a ako to pachlo som vedela že zasa zuby...

irenkask
8. mar 2015

@inull5
My sa bojíme jedine rakoviny a od tej doby ako ju vnučka dostala po očkovaní sa vôbec nebojíme ani jednej choroby proti ktorej sa očkuje, pretože ani očkovanie nemôže zaručiť že danú chorobu tvoje dieťa nedostane alebo že bude mať ľahký priebeh.
To sa len hovorí , ale nie je to vôbec overené a nezakladá sa to na pravde.
Ale nikoho už nepresviedčam , pretože niektorí ľudia sú nepoučiteľní a je to škoda námahy.
Malú sme už nikdy viacej nedali očkovať ničím a nikdy nedáme.
Odmietame podporovať zločinecké aktivity zahraničných výrobcov vakcín, pretože ich nevyrábajú preto aby deti boli zdravé.

henamichal
8. mar 2015

Mozu to byt zubky a preto ma aj zvysenu teplotu. Nemozes zajtra navstivit pediatra? Aspon ta ukludni a povie co jej moze byt. V lekarni sa urcite da kupit nejaku masticku na bolave dasna. Drzim vam palce a dufam, ze ju to coskoro prejde.

zabina27
8. mar 2015

@iviak11 tu rucicku si dava do pusy, ked place, ci len tak cez den? lebo zuby to byt nemusia, nas si tiez objavil rucicky na cumlanie medzi 2 - 3 mesiacom a zub vysiel v 7,5 mesiaci, proste zistil, ze ma rucicku, tak cumlal. a ako dlho place (minuty, hodiny) ? skus odsledovat, ako pisla rebroza, co to moze spustat, ci sa niecoho, niekoho vylaka, ci to nie je po papani, aj doktorky sa pre istotu opytaj

iviak11
autor
8. mar 2015

No doktorke momentálne môžem len zavolať lebo sme šli na dofču k babke, ale samozrejme keby čosi zbehnem aj sem nejakej dr...tú ručičku si dáva hocikedy, ale väčšinou keď je kľudná, keď plače vtedy rukami len hádže, plače aj pol hodinku aj viac, medzitým skúšame hocičo no nič nezaberá. A ďakujem za rady 😉

inull5
8. mar 2015

@irenkask viete ja som veľa vahala..ale nakoniec som dala.no po druhej som si povedala dosť a v októbri mal dostať tretiu dávku a nedali sme..povedal mi že môj maly je rizikový lebo že pri operácii môže dostať hepatitídu B a to som sa spýtala ci od sterilného doktora na to že pri transfuzii.a ked som mu povedala že transfuzku mu už dali tak už nevravel nič..ale ked mu vyberal jeden lekár stehy tak sme boli iba dvaja v ambulancii a ticho sa ma spýtal ci ockujeme a ja že už nie a on že medzi nami ani nedajte a tieto slová mi akosi stale rezonujú v ušiach..dcéru mám ockovanu a stale mi nosila zo škôlky kadejaké pliagy.susedin malý aj mala du tiež ockovany a doniesla jej pneumokoka..čiže ani ja neverím na ochranu ako sa píše..sama mám autoimunitne ochorenie štítnej žľazy a malý ma evidentne nábeh lebo mu kolisaju hormóny štítnej žľazy tak mám z toho obavy.

inull5
8. mar 2015

@iviak11 tak zubky asi nie..zrejme objavila rucicku ako ti niektorá z nas vyššie písala.a kaka normalne?

iviak11
autor
8. mar 2015

Kaka tak dva krát denne a má to kaki zelené a fajne smradlave 😝 ale to má takto stále, takže uvidíme teda, dúfam že nič vážne

domak2
8. mar 2015

@iviak11 Dojcis?

veriiii
8. mar 2015

@iviak11a ako ti pribera? ak ma taku stolicu,moze mat intoleranciu-napriklad laktozovu..znamej maly bol do 2 mesiaca relativne o.k a potom to zacalo..urcite chodte k doktorke,..ak je kojena,moze mat zelenu stolicu aj z tej intolerancie,alebo ze prijima predne mlieko a je hladna..zavisi aj ako pribera..

inull5
8. mar 2015

@iviak11 ak kojis zelené ani smradlave by to byť nemalo.ak nekojis neviem lebo s umelým mliekom skúsenosť nemám.ak ale kaka dva krát denne asi jej to v brusku nestojí čiže bruško to zrejme nebude.nechyta si usko?

zabina27
8. mar 2015

@iviak11 nezacalo to, ked ste isli na dovolenku - nemoze sa tam niecoho bat? nas mal parkrat take place, vzdy sa niecoho zlakol, ani sme poriadne nevedeli, ze coho - raz fakt netusim, raz asi mojho bratranca 🙂 ale tak babo sa moze zlaknut hocicoho. doma napriklad nikdy tak neplakal

inull5
8. mar 2015

@veriiii toto vraveli aj mne že môže byť zelená kaka z kojenia,že sa mám tešiť že aj ked zelené kaka a pribera a nakoniec to zelené bolo preto lebo nekakal a dlho to mal v čreve..takže nie vždy je pravda že ak dojcene babo nekaka pár dni a stolica je zelená.

zita19
8. mar 2015

@irenkask ockovacia uderka plac tohto dietatka nemieni riesit ockovanim. Antivax zastupeny tvojou osobou nastupil v priebehu 5 minut aj so svojou zasadnou otázkou, ktora vysvetlueje vsetky neduhy. Plac dietatka si ani neriesila. Staci, ze si si zas nasla dovod plut jedovate sliny na system.

domak2
8. mar 2015

Ak dojcis, tak nestriedaj casto prsniky, nechaj ju nech vypije najprv jeden, az potom druhy.

danielita18
8. mar 2015

kludne to môžu byt aj zuby,vobec nie je neskoro,náš do 10týzdna plakala pre koliky ale potm nam zabrali jedny kvapky konecne a ptom bolo chvilu dobre a od 4 mesiaca zuby a to už bol nervozny a uplakany aj 2 týzdne pre tým ako mu vysiel prvý zub a mal len 4 mesiace a teraz celkovo idu detom nejak rýchlo zuby

zuzulik236
8. mar 2015

ahoj ja som mala uplne rovnaky problem tahalo s ato z porodnice a trvalo 7mes. pediatricka najprv povedala ze je to kolika potom zubky... vlastne nevedela sama... bolo to az tak zle ze sme vela krat uprostred noci utekali na pohotovost.... mala mi vrieskala den noc az do uplneho vycerpania potom na chvilku ( asi 30-50min) zaspala a zasa dookola... uzsom bola ochotna vyskusat absolutne cokolvek... jedna magistra v lekarni mi poradila homeopaticku.. neuveritelne nam pomohla a po prvom vysetreni sa to zacalo kazdy den lepsit.. po iba niekolkych dnoch (necely tyzden) sme prespali celu noc a mam doma stastne dieta a prvy krat po porode som si zacala uzivat materstvo... mudr mrazova ordinuje v bratislave na mileticovej... je pravda ze sa u nej plati v plnej vyske (poistovna nic nepreplaca) ale nam sa zivot otocil o 180 stupnov a na tuto dr mozem povedat iba to najlepsie... mila osoba super ludsky a profesionalny pristup ale hlavne nam ozaj moc pomohla 🙂 drzim palce 🙂

jana_eyre
8. mar 2015

moj prvy syn takto plakaval do 3tieho mesiaca, nemal prdky ani nic - jednoducho len reval, vrieskal, prehybal sa a bol az fialovy ake mal nervy.. kazdy den ale v rovnakom case - vecer o 18tej to zacinalo a koncilo niekedy okolo 10tej.. po troch mesiacoch to preslo.. citala som, ze do 3-4teho mesiaca je este nedovyvinuty nervovy system a tak deti takto plakavaju..

inak prvy zub mu vysiel ako 4mesacnemu - takze na zubky nie je nikdy priskoro.. prajem nech to skoro prejde - je to narocne..

siska53
8. mar 2015

@iviak11 no..vraj aj zuby mozu takto skoro vychadzat.... Ale aj koliky sa jej mohli vratit...moze na nu ist daka choroba-zvlast ak ma teplotu.. Moja napr.,hoci jej zuby sli az po roku,si takmer kazdy zub odtrpela-teplota,sopel a pod. Teraz posledne stolicky sa prejavuju tak,ze zraeu v jeden den len lezi je uolne nanic,malatna,mzximalne pije,ma zvysenu teplotu. Na druhy den je ako rybicka,vesela,pekne papa a na ten dalsi najdem novy zub. A to uz bude mat tri roky.. Takze pokojne aj u vas to uz moze byt tym.
Ak sa vratili koliky,to len vydrzat,moja ich mal do 3,5m.,ae naslednz utichali..alr kamoskinmu malemu sa objavili opat po 7.m. A su deti,co nevysvetlitelne preplacu cely prvy rok.

Esteze ste neboli ockovani,lebo by ta tu presviedcali,ze to z toho. Urcite vsak neockuj,ak bude mala chora alebo niekto u vas. Hoci ja som za ockovanie,u vas by som zvazila odklad o nejaky ten tyzden-dva. A davala by som malej probiotika,lebo imunita sa zacina v crevach.
Nech vam to co najskor prejde,viem,ake to je pocuvat plac babatka a nevediet mu pomoct inak ako nosenim,svojou pritomnostou.
Uvidis,ci to budu zuby..moja sesyra si zuzlala ruky a slintala ako bernardin od hadam 2.m.a prvy zub mala v 13.m.