nechávate chvíľu babo na kolenách keď sa pozeráte na TV?alebo vobec nie?ja viem,že by sa nemalo.ale predsa?
mvl8 - nas maly rad "pozera" tv, hlavne teletext /nevieme preco/ mas mladsieho drobca, takze asi taky isty problem, ako ja.
ahoj mvl8, ked mam zapnutu telku a malu na rukach kuka! myslim ze to nie je az take hrozne!hlavne aby bola daleko od tv a nie dlho kukat.
no my máme LCD takže je dost kvalitný.jej sa páčia hlavne tie velké postavy a farby a tiež zvuky. nevie stoho oči spustit.niekedy ho aj 2 dni nezapnem koly nej
tak sa neboj, vela sa tam nauci, ale aj dobreho aj zleho.
Ale ako pises, tak ides tou strednou cestou s mierou, takze je to v poriadku si myslim.
papa.
Ahoj tak sme na tom rovnako. Ja ked malu otocim od telky chrbtom tak si otoci hlavu a kuka dalej ako keby nic 😅
moja malá tiež rada pozerá na TV...keď leží na gauči,vždy sa otočí tváričkou k telke.. 😉
A syn keď bol menší,obľuboval najmä teleshopping a reklamy/tie miluje dodnes,vie ich naspamäť-.. 😀 /
my sa zase hadame co budeme kukat....furt si prepina na farebnejsie a pripadne aj dake hudobne kanale.
inak je zvlastne, ze uz v roku deti, teda aspon Hanka, vedela rozoznat film a pod. od rozpravky. Proste film nic, dialogy, rozne hlasy nic....ale akonahle rozpravka-tak to cumakuje....
cim to bude? smiesnymi hlasmi, tónmy??? pochybujem, ze si uvedomuje, ze to je film-obraz skutocny a rozpravka animovana....
moja mala tiez rada pozera tv, ked je v kuchyni a pocuje znelku reklamu, tak sa rychlo doplazi pred telku a pozera, nikto ju nemoze pritom vyrusovat 🙂 takisto ma tiez rada teletext a ta3, asi preto ze su dost farebne 🙂 niekedy sa hrabe uplne k telke, ze hladka obrazovku ale snazim sa ju od toho oducovat, takze myslim ze tv je dobra na vyuku a rozvoj
Aj mne pripadalo že také malinké detičky by nemali pozerať na TV,strašne bliká a dokonca som počula že časté pozeranie telky u detičiek môže vyvolať až epileptické záchvaty ☹ tak som nevedela čo robiť, lebo naša malá Sarinka telku asi zbožňuje,dokonca keď nevie zaspať natočí hlavičku na telku a za minútku buva 😀 Ale vidím že nie sme sami 😀
aj mi pozerame tv ale neprehaname to
To som rada,že nie som sama.ja sa len bojím očiek,aby sa jej nezapálili alebo čo.
my tiez s tv neprehaname, vacsinou pocuvame muzicku, tiez sa bojim o jej ocka
Ja skoro vobec nepozeram telku,takze ja neberiem vobec deti k telke.Skor k PC,ale tu uz vymyslaju a ned sa s nimi,ako ked boli malicke.Ked väcsie deti maju zapatu telku male sa tam pytaju a ked zbadaju zviera,co sa podoba na psa,tak kricia havo.Zato radio u nas hra cely den a maju velmi radi pesnicky.
obrazovka blika...ci na TV, alebo aj na PC.
Su to vacsinou starsie typy TV a PC.
ale skuste toto:
ak mate mobil, kde sa da nahravat video, skuste si ho zapnut a nasmerovat na obrazovku-monitor, akoze idete kamerovat do mobilu do je v PC a v TV.
Ak vidite v mobile to blikanie, tak zial monitor nieje dobry a mal by tam byt taky kryt (na pc), na telku neviem-menej pozerat-urcite skodi. My to mame ok, plazmu alebo LCD zatial nemame, ale TV je stary 1 rok, a PC mame noteboook s tych kvalitnejsich-ale aj drahsich 😠 )
Verim, ze skodia aj nove TV, a aj nove PC, ale menej.
my nasu od narodenia nepustame pred TV ani pred PC, nech je akokolvek kvalitny.
Kto ma zaujem, nech si precita toto: http://zdravi.idnes.cz/diva-se-vase-dite-na-tel...
mysidlo, nech je akokolvek kvalitny, zial TV ani PC sa v buducnu nevyhnes, obzvlast TV. 😉 😉 ved uvidis ked budes mat starsie 😉
a vyskumy, vyskumy...tak striktne sa toho nedrz...vsetko s mierou...
To snad nemyslis ako argument, ze "v buducnu sa TV ani PC nevyhnes"?! Mne je jasne, ze v buducnosti sa tomu nevyhnem, ved existuje vela vhodnych TV alebo PC programov pre starsie deti. Ale teraz ani netusi o co ide, tak naco by mala pozerat uz teraz?
to nebol argument.
pozerat nemusi, ani nasa, len tam cumi, neboj, ale viac ako 2hodiny denne zdaleka nie 😉 😉
baby a vedeli ste o tom, ze v 6 rokoch zivota sa zacina kazit vraj zrak?? vraj...
aky je rozdiel "pozerat" a "cumiet"? 😖
nasa by tiez rada kukala telku, ale to TV hned radsej vypneme alebo malu zabavame niecim inym, aby otocila hlavu. Bojim sa o jej zrak, lebo manzel mal pred operaciou dioptrie 6-ky. Tak snad bude mat oci po mne. 🙂
mysidlo...pre mna je taky, ze cumi-na spravy napriklad, ktore zial kvoli nej nevypnem, snazim sa tiez zabavit a ak nie, tak proste kuka chvilu, aj tak sa vzapeti otoci a ide si za svojim, o chvilu ju zlakaju reklamy a potom zase hracky 😉
Nepozera tak, ze ju rano posadim na stolicky a vecer z nej dam dolu 😉
MYSIDLO ČÍTALA SOM TO AJ JA A JE TO ZAUJÍMAVÉ.JE JASNÉ,ŽE TAK DLHO JU NENECGÁM ANI JNESKOR SA POZERAŤ.JE SOM ČÍTALA,ŽE DOKONCA V MIESTNOSTI V KTOREJ SPINKÁ BABATKO BY NEMAL BYŤ PUSTENÝ ŽIADNY ELEKTRO SPOTREBIČ A AJ TELKA BY MALA BYŤ VYTIAHNUTÁ ZO ZÁSTRČKY A NEMOŽE BYŤ V BLÝSKOSTI ANI TELEFON.TO SA MI ZDÁ PREHNANÉ
U nas sa pozera TA3, to od malicka, najma tie rozne zvucky, grafy, pozorne sleduje vyvoj cien ropy a menove kurzy 😀 A reklamy, samozrejme, ako pisala Hanka274, spolahlivo rozozna od ineho programu, vtedy vypne v sebe obraz aj zvuk a len cumi na reklamu. Uz ma aj svoje oblubene, napr. Tmobile, s tymi sipkami (papaparapapa), cocacoal (aaaaaah) 😀
A rozpravky, ale len Winnie the Pooh na DVD, malokedy nieco ine.
S nicim to netreba prehanat, ani s telkou, ani s jej zakazovanim a trapenim sa, ze moje dieta je TV maniak., My sme vacsinu dna von (doobeda dve hodiny, poobede aj styri), cez obed spi aj dve - tri hodiny, tak na tu telku uz vela casu neostava 😀
Tak to budeš mať veľmi inteligentné dieťa keď ho už od mala zaujímajú také veci čo sa riešia na ta3
my pozeráme Tv keď "tróni" na šerblíku...najradšej teleráno a hlavne tú bláznivú rozprávku Oggi a šváby...
my skor pocuvame, ako pozerame 🙂 Maly sa strasne chyta, ked ide nejaka oblubena pesnicka z nejakej reklamy, alebo uvodna piesen z jednej telenovely 😀 Vtedy tak rozhadzoval od radosti ruckami, len skoda, ze uz ta telenovela skoncila, bola to zabavne, sledovat ho 😵
babulka, presne, T-Mobile, najnovsie PAT a MAT na Seditu reklamu, a aj tie sproste prasky ju uz chuda oblbli...
liliandax...nemyslis nahodou Skrytu vasen??? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
ahojte, ja sa sem-tam taktiež pozabudnem,keď mám malého na kolenách,že pozerá telku,tak si to už nemusím výčítať,že to robím len ja 😀
moj maly praveze telku nechce pozerat, sem tam ked ho chcem trosku zabavit tak mu pustim nejaku rozpravku co ide v telke ale vobec ho to nezaujima a robi si svoje.jedine co sa mu v telke paci je reklama na jupik a to asi len ta pesnicka lebo ked ju zapocuje hned sa pozrie a pozera kym neskonci...no a este dvd z nasej svadby ked tam vidi mamu a tata, to sa mu paci 😀 inak nic.
my tiez radi telku pozerame hlavne v tedy ked sedime na serbliku,tiez ma rada ogyho a kuka rada TA3 a najradsej ma zvucku pocasia.... 😎 😎 😎 😎
mvl8, to je rozne.
stredna cesta, zlata cesta...
ono sa tam uci kadeco v TV, farby...rozvija sa.
Druha strana, ze ak nieje kvalitny TV, kazi to oci, boli hlava...no a v neposlednom rade, zavislost.
aby z deciek nevyrastli deti, co pozeraju v telke novodobe rozpravky na dobru noc-sama bitka, prisery, buchacky, zbrane, noze, mece....chapes.
takze asi s mierou. a ta miera je na kazdom rodicovi.