Ahoj. Boli sme zvyknutí, ze keď nám dieťa ochorelo,isli sme k lekarke. Korona vsetko zmenila a uz mam toho niekedy ozaj dost.
Aj vy musite stale pred tym ako chcete/potrebujete navštíviť so svojím CHORÝM dietatom pediatra,volat den - dva vopred?
Nasa mala zacne byt napr vecer chora. Nemozem s nou ist k lekarke ,,sama od seba,,. Musím zavolat a sestre popisat co nam je. Ona mi povie kedy mam na druhý den príst. A uz mam toho dost lebo sa tak predlzuje zbytočne cas ktorý je mala chora a bez liecby. Niekedy nas objedna az o 2 dni a dokonca nas niekedy odbije tym ze ked sa to nezlepší tak mame prist buduci týždeň. Ked uz nalieham,ze chcem vyšetrenie v ten den ktorý volam,tak velmi neochotne povie cas kedy máme prísť.. Je to teraz bežná prax u pediatra ??? Mate to tak aj vy? Je to normalne?
Ďakujem
Nevolaj a dojdi? Hadam ta nevyhodi. ;)
@pusinka263 nie sestrička nás neodbija. Samozrejme zvolam doktorke a popíšem jej co deťom je a ona nám následne káže prísť ešte v ten deň. S malou dcérkou 5 mesačnou zväčša káže prísť až poobede, kedy sú už len poradne a není toľko chorých pacientov v čakárni.. ale nie nikdy sa nestalo, aby nás takto odbijali.
U našej presne takto… a to keď sa dovolám,tak je to zázrak.. minule som sestričke opísala,čo je deťom a ona nastavila liečbu,lebo p.dr. nemá čas
Áno tiež musíme volať , neexistuje aby sme prišli len tak sami od seba
u nas nemusim dopredu volat, staci prist.... ale my mame svojskeho lekara.
@pusinka263 ja nevolam prídem s deťmi kedy potrebujem
@pusinka263 nie.. bud sa v to ráno objednam cez ecasenku - teda ako keby sa zaradim do poradia, alebo zavolám a opýtam sa na radu čo robiť, alebo tam normálne idem, poviem čo je vo veci a čakám… vždy ma vezme
@pusinka263 u nas presne tak isto. Ide mi to na nervy, nas takmer nikdy nevezme v ten den, ked volam a vacsinou ma odbije, ze sa mam ozvat o 2-3 dni, ak sa stav nezlepsi. Tento system mi maximalne nevyhovuje.
Ak som si istá, že dieťa lekár musí vidieť, idem, nevolam, nikdy nas dr neodbila, ani nebola nepríjemná, že sme sa neohlásili, práve naopak. Keď si nie som istá závažnostou, zavolám a poradim sa a keď trebalo prísť, vždy nám kázala prísť hneď.
Volam rano. Napr vcera,kedze dcera ochorela cez vikend. Zavolala som o 8rano,dala nas na cas 9:40 mne osobne to vyhovuje. Pridem a cakam max 15min. Nie ako predtym,ked som prisla len tak a plna cakaren
@pusinka263 nie, bolo to tak cez koronu, teraz tam už jednoducho idem
Mame úžasnú pani doktorku ,vždy nas vybaví bez akehokolvek predošlého kontaktu ,lieky predpise aj po telefóne keď potrebujeme za pol hodinu to mam v lekarni,telefón zdvihne vždy na prvý raz.
Okrem toho, rodičia tiež nie su na špagáte, veď majú zamestnávateľa, jeden den volas, si dajme tomu s dieťaťom doma, lebo horúčka a musíš volať, aby ta vzala na druhy či tretí den? Veď rodičovi da kto priepustku ?
@pusinka263 my tiež voláme ak niečo. Ale väčšinou nás zoberie hneď v ten deň. No nevolám hneď ako syn ochorie. Len ak si už sama neviem dať rady alebo to vyzerá na vážnejšiu chorobu.
@pusinka263 samozrejme volam dopredu - rovnako ako ja sa nechcem stretnut v cakarni s chorymi detmi, ked ideme na ockovanie, nechce sa ina matka tiez, tak jej tam nebudem chodit 🤷♀️ a teda nevravim, ze toto je ten pripad ale ja sama som prvo-matka a nie vzdy dobre zhodnotim, ci treba alebo netreba ist a faktom je, ze so zacinajucim kaslom, jej tam fakt nemusim chodit, do telefonu mi povie, co kupit, kedze to este nemam "v malicku" a maly je o par dni fit a ked je to nieco vaznejsie vzdy nam da termin obratom
@ivangeline sestricka kričí ako nenormalna ked nie je pacient objednany. Akoze kde to sme ked si toto dovoli niekto na rodica s chorym dietatom. Je velmi neprijemna aj bez toho aby clovek nerobil take veci,takze....
@majka1231990 a je toto normálne? Aj nasa sestra vcera ze ked sa nebude mat lepsie,v pondelok mame prísť na vytery. Ani mi dr vacsinou k telefónu neda.
@pusinka263 sťažovala by som sa , napis lekárovi, čo ma na starosti celý obvod, veď presne, predlžuje sa čas liečby, ty ako rodič strácas v práci, určite nie, alebo by som prešla k druhej doktorke
@petulda333 ano, v ten den je to fajn. Ale cakat 1-2 dni? Ked viem ze jej asi da antibiotiká ktore uz mohla mat dva dni? Mne to pride hrozne,hlavne ked ide o deti.
Ano zvyknem volat ze malej je toto a toto.a poradim sa po dohode pridem aj kvoli ocr ak je nieco ozaj akutne ze rano je este v pohode a navecer uz velmi zle idem s nou proste na pohotovost.
Zvazila by som zmenu lekarky aj ked len kvoli sestricke
A keby aspoň zdvíhali tie telefóny, ale moj obvodný ani nezdviha, len na SMS reaguje
@pusinka263 nasa pediatricka isla pocas covidu uz do dochodku (teda dochodkynou bola uz davno, ale skoncila, u nej netrebalo volat), prevzal nas po nej pediater, u ktoreho treba najlepsie vopred zavolat a dohodnut sa. Dovolat sa tam je katastrofa,telefon casto aj vypinaju... na jednej strane tomu rozumiem, neda sa aj vysetrovat, aj telefonovat. Pediatrov je v meste málo, detí az moc.... kto nezavolá vopred, pocká v cakarni niekolko hodín, prednost majú tí co volali.... sestricka to vysvetlila tak, ze pokial to nie je akutne, snazia si ludi vopred nejak rozmiestnit, aby nemali preplnenu cakaren.... comu sa teda ale aktualne vyhnut nedá, sme práve po 3 tyzdnovom kolotoci streptokok/stafylokok/moraxela u vsetkych detí a cakarne veru plné
@pusinka263 cez covid sa aj u nás muselo zavolať, ale vždy som mohla prísť v ten deň, keď som volala! Teraz len deťom spravím test a idem, nevolam
Ja som vzdy volala aj pred kovidom, aby som nemusela cakat v cakarni s chorym dietatom, ale vzdy ma zobrali v dany den. Teraz co mame lekarku, tak ta ordinuje aj cez telefon. Velakrat kym sme na poradni, tak riesi pacienta cez telefon a vypisuje im recept.
Inak takto to bolo v UK kym som zila, ze mi dali termin o 2-3dni a nechapala som to. Hlavne ked som mala zapal mocovych ciest. Na recepcii mi odporucili zatial brusnicovy dzus 🤦🏽♀️.
@pusinka263 u nasej pediatricky to tak nefungovalo ani v case korony. Ak ochorelo dieta, normalne sme sli do ambulancie.
@pusinka263 uplne sa a tymto stotoznujem. Ja to uz fakt nedavam s tymito nasimi lekarmi. Vcera mal maly termin k fyzio, recepcna mi povie, ze to sa ospravedlnuje to bude omyl, doktorka ma dovolenku, da mi nahradny termin, ten mi dala az buduci tyzden. Podotykam, ze na tento sme cakali 2 tyzdne.
Vcera volam k detskej neurologicke, pre termin na kontrolu, termin sme dostali 24. 01 🤷. Viac ako mesiac cakame na kontrolu s polrocnym dietatom k neurologovi...
Nehovoriac o tom, ze sa 2x do tyzdna musim trepat do ineho (podotykam mensieho) mesta na rehabilitaciu s dietatom, kedze v nasom meste (okresnom meste!) NIKTO necvici Vojtovku s babatkami.
Pediater, cista katastrofa...dovolat sa tam je priam nemozne. Na poradni mi na to povedali, ze im mam kludne napisat e-mail alebo na FB, ak si nie som ista, ci je nutne vysetrenie. Spravila som tak 2x, a 2x mi prisla predpokladam automaticka odpoved, ze vysetrit sa elektronicky nikoho neda, nech si objednam termin 👍.
A toto su veci iba okolo dietata...ja sa neviem dat poriadne vysetrit po porode uz mesiace. K urologovi som sa nevedela dovolat 2 tyzdne, isla som tam nakoniec osobne, horko tazko ma zobrali. Nasledne som tyzden cakala na vysledok mocu, aj to som tam volala JA aj ked slubovali, ze budu volat oni. Ked som sa im konecne po milion neuspesnych pokusoch dovolala, tak ma sestricka z*ebala, ze ona ma aj inu pracu a zavola mi spat ked bude mat cas...volala mi az druhy den, podotykam moc nebol uplne v poriadku.
Dnes som mala ist na odber a rovnako zaniest moc k obvodnemu, mali tam byt od 6:30. Bola som tam uz o 6:15 a sedela do 7:10, ked som sa postavila a odisla prec, kedze tam sestricka stale nebola a manzel uz musel ist do roboty a mna cakalo doma 6 mesacne dieta...
Dnes ma uz prepadla taka frustracia, ze mi je doplacu a ja to uz fakt nedavam s nasim zdravotnictvom.
@pusinka263 U nás sa koronou v tomto našťastie nezmenilo nič a naša Dr funguje tak ako aj pred ňou. Veľké kamošky nie sme (mám neočkovanú dcéru a jej sa to samozrejme nepáči, no akceptujeme sa a sme k sebe slušné). Jediné, čo sa zmenilo je, že treba síce volať, no nie kvôli tomu, či môžeme prísť ale povie cca čas. Mnohé mamičky sú nie sú s našou Dr spokojné, keďže u nej platí, že sa k nej nechodí so soplom a teplotou prvý deň ale keď je teplota 4ty deň po sebe, či kašeľ viac ako týždeň. Mne to tak vyhovuje, nie som ten typ maminy, čo chodí s každým šušníkom k lekárke.
Teraz mam malú chorú, k Dr som ju šla dat popočúvať po 10 dňoch kašľa po telefonickej dohode s Dr.
U nás to tak bolo vždy aj pred koronu, zavoláš odpíšeš problém a podla toho dostaneš termín. Nevidím v tom nič zlé akurát sa vyhnem vždy plnej čakárni a poldnovemu čakaní s inými chorými.
A keď zavoláš ze dieťa malo večer 37,5 a kašle tak ti povie co máš robiť a kedy máš prísť ak sa stav nezlepší. A ATB sa u nás nedávajú len tak, vždy robí pcr
@pusinka263 uplme presne takto rovnako...je to desne, uz vobec nie je taky problem s covidom ako predtym, ale lekarom to proste vyhovuje...u nas zoberie, ked je to akutne, ale tiez musime volat/pisat