Nadváha u 3-ročnej

ardnaxela1989
5. sep 2022

Ahojte potrebovala by som poradit 3 dcera ma 26kg potrebuje schudnúť kvôli zdravotným dôvodom ona papa úplne všetko aj zeleninu aj ovocie aj sladke nič mi nevyberá pohybu ma dosť myslim si rodine nemé nadváhu takže genetickou to nieje. Budem vďačná za každú radu

sweet20
5. sep 2022

@ardnaxela1989 kolko ma rokov

janinah
5. sep 2022

tak sladké hádam nemusí

ardnaxela1989
autor
5. sep 2022

@sweet20 3 roky a ma približne 110 cm len ona ma zdravotne problemy po dlhšej dobe sme boli u lekárky a proste povedala ze musi schudnúť ze je pre ňu nebezpečna nadváha

veronikaszabova
5. sep 2022

@sweet20 pise 3 roky

ardnaxela1989
autor
5. sep 2022

@janinah doktorka povedala keďže je vo vývine potrebuje aj sladke ale je pravda ze myslím ze dosť papa sladké

pribinak
5. sep 2022

@ardnaxela1989 pozerám vaše foto, je dcerka vyšetrená na štítnu žľazu?

janinah
5. sep 2022

@ardnaxela1989 cukor má v ovocí,keksíky nemusí

solange7
5. sep 2022

@ardnaxela1989 co to znamnena "papa sladke"? V ovoci je cukru dost, nemusis jej davat ine "sladke".

ivangeline
5. sep 2022

Ziadne sladke. Viac zelenina a maso. Polievky. Voda cista a nesladene caje. Vela pohybu vonku s detmi. Nvm co ine poradit...

bublinka1426
5. sep 2022

@ardnaxela1989 lekarka mala davno zobrat krv a hormonalny profil. 26kg je teda naozaj mega vela ci nahodou nema daku metabolicku poruchu. treba zacat u lekarky a zobrav krv. a az potom riesit dietu.

bublinka1426
5. sep 2022

@ardnaxela1989 toto je extrem - ked vidi aku ma dieta vahu este vraviet ze davat sladke. lekarka mala zobrat krv ....nonsense...

tykat
5. sep 2022

@ardnaxela1989 berie dcerka pravidelne nejake lieky?

kittykat22
5. sep 2022

@ardnaxela1989 ale sladke sa mysli napriklad ovocie 🙂 nemusis jej kupovat keksiky a cokoladicky. Pije vodu/caj nesladene? To su take skryte neplechy pre vahu.
Hlavne v klude. Mala rastie. Ked prides na pricinu priberania tak ako bude rast tak sa vaha velmi rychlo upravi.

andreatytler
6. sep 2022

@ardnaxela1989 Sladke urcite nepotrebuje. Cukor nema absolutne ziadne ziviny.

biibiana
6. sep 2022

Fiha, nehladajte pomoc na modrom koni. Je to male dieta. Ma obrovsku nadvahu. Vyhladajte odbornika vo vasom okoli. Alebo ma kludne kontaktujte. Zaklad su porcie jedal, pravidelnost, a samozrejme zrusit vsetko sladke. Ziadny cukor do caju, mlieka, sladke vody. Max. 1 sladkost na den. Pohyb a pohyb... kludne napiste kolko, kedy a co papa. Pri tejto vahe je dost pravdepodobne, ze je za tym vacsi problem. Drzim prsty.

elenita
6. sep 2022

@ardnaxela1989 pozeram, ze dcerka je na svoj vek aj velmi vysoka. Tym padom nema az taku nadvahu, celkovo je velka. Tiez by som na Vasom mieste pytala vymenny listok na endokrinologiu alebo patrala po dalsich pricinach. V 2 rokoch vazila a merala kolko?

sense
6. sep 2022

Dieťa žiadne sladké vo forme sladkosti nepotrebuje, áno potrebuje sacharidy ale nie priemyselné spracovaný cukor, cukor z ovocia, zeleniny a príloh stačí. Takze keď zje všetko vyradiť všetky sladkosti, sladké vody dzusiky, všetky pribinaciky à podobne veci. Miesto toho biely jogurt z ovocím, ak dostáva kupované cereálie zameniť za vločky. A kľudne sa pýtaj u doktorky na nejakého odbornika kt sa venuje deťom s nadváhou.
Skus napísať jeden dva dni co jedáva a budeš vidieť kde je problem

alex2018
6. sep 2022

@ardnaxela1989 ono u kazdeho plati rovnica ze prijem energie musi byt mensi ako vydaj. Cize treba pozerat co zje a aky ma pohyb ..doporucila by som vylucit sladkosti a sladene napoje uplne, takisto vyprazane jedla, hranolky. Pit vela cistej vody, sladkosti nahradit ovocim alebo radsej upiect nieco zdrave. Urcite by cela rodina mala zmenit stravovacia navyky- dieta je kopia rodicov a ty jej robis zaklady do buducna. Takisto udeniny, parky, pasteky by som vylucila a nahradila domacimi zeleninovymi natierkami.
Moj syn (4r.)ma cez 110 cm a 16 kg-chodi na plavanie a gymnatlon, cize vybeha vela. Takisto bicykluje, chodime vela peso

ardnaxela1989
autor
6. sep 2022

@pribinak nie ma veľa vyšetrení za sebou ale toto nie

ardnaxela1989
autor
6. sep 2022

@solange7 no papa aj jogurty j keksíky a cukriky príklad 3/4 za deň s papa niečo sladké ale aj ovocie

pribinak
6. sep 2022

@ardnaxela1989 určite sa pýtaj na endokrinológiu, lebo to má veľa spoločného s vahou

ardnaxela1989
autor
6. sep 2022

@ivangeline myslím ze ajtoje problém pije vodu zo sirupom aj keď malinko davam od malicka mi nevypije cistu vodu sme skúšali radšej nebude pit aj celi deň ale cistu vodu nechce

ardnaxela1989
autor
6. sep 2022

@bublinka1426 ona je aj dosť vysoká 110cm

bublinka1426
6. sep 2022

@ardnaxela1989 ano vyzera na 5 rokov myslim ze aj kosti riadne vazia, tak asi vy ste vysoki ci babka dedko genetika. ale tak krv zobrat je pre vas istota zeje vsetko okej. drzim palce. velkacka riadna. zas poznam dieta co ma 2 roky a vyzera velkostou na 1...no..to je raz razk. hlavne nehc nie su chore.

ardnaxela1989
autor
6. sep 2022

@tykat práve že brala dosť také nebezpečné lieky co veľmi znižovali cukor preto musela o to viac sladké a brala ich dlhodobo pred pol rokom prestala ich brat a vtedy začala extrémne priberať

terka224
6. sep 2022

@ardnaxela1989 ak papa 3-4x za deň niečo sladké tak to je ozaj veľmi veľa. Naša mala má 3 roky, podobnú výšku a 23kg ale teda toľko toho sladkého nezje.. ale boli sme poslani na vyšetrenie stitnej žľazy a čakáme na výsledky z krvi.

zuzanka.zuzu
6. sep 2022

@ardnaxela1989 priberala pol roka takze neschudne za mesiac, treba trpezlivost... sirup rovno vyhod, davaj roznofarebne caje, aj 3 druhy urob (lesny farbi na cerveno, zeleny na zeleno atd). sladkosti nedavaj, miesto 1 cokolady nech kludne spapa aj kilo nektariniek (postupne uberaj). drzim palce

terka224
6. sep 2022

@ardnaxela1989 a píšeš že len sirupovu vodu pije. Skús pozrieť nejaké sirupy bez cukru, určite niečo take je. Mali sme podobný problém ale ja som to vyriešila takto: nalejem pohár čistej vody sebe a pohár čistej vody malej a kým to nevypijeme spolu tak sa nejdeme hrať/nejdeme na ihrisko.
Riešila som to takto a nejako si na tú vodu zvykla že už si aj sama pýta čistú vodu. Džús má len keď niekam ideme a že jej kúpime. Doma pije len čistú vodu, čaj

juliet86
6. sep 2022

ale lieky to boli? urcite to ries s pediatrickou. s endokrinologom s detskou dietnou sestrou. mas fotku z pred.polroka? ak nevypije vodu bez sirupu skus sladit inym napr vytlac jej tam citron pomaranc matu jablko nakrajat do tej vody. alebo urobit doma vytlacene deci z pomaranca a to tam doliat v pomere 1:4. alebo pouzo cakankovy siruo to je najmenej zle sladidlo. detske odbornicky na vyzivu ktore ti spravia online poradenstvo aj jedalnicek a maju vystudovanu vysoku skolu a phd v odbore vyziva deti najdes na nehladu.sk vela stastia. tiez jej moze pomoct ak zrusis /obmedzis mobil /pocitac telku. obrazovky max 20min denne. lebo jed pozera tak sedi. skuste sportovy kruzok bicykel ale zaklad je strava
vela stastia

sense
6. sep 2022

3-4 sladkosti denne je veľa, namiesto sladkosti ovocie, ak ne vypije čistú vodu tak namiesto sirupu jej vytlač, pomaranč, limatku, bázu, spamrav ovocný čaj a nechaj.
I ak zvláštne ze pediatrická povedala ze ma schudnúť ale ne odporučila ti odbornika kt sa tomu venuje