Ahojte potrebovala by som radu. Chcem sa opytat co by bolo pre mojho 2,5 rocneho syna lepsie. Ci nacuvaci aparat ktory ma na usku alebo inplantat. Nemam s tym skusenosti a chcela by som pre neho tu najlepsiu moznost. Dakujem za rady
@jaskolka dakujem krasne. Cize ak ma stratu 40% na oboch uskach tak radsej nezvazovat inplantat?
@lenkafilkorova myslím, že tam na kochlear ta ani neodporucia. Len nacuvacie prístroje klasické, záves, neskôr ako pubertak už môže mať vkladacie
@jaskolka cize si to potom casom bude moct vkladat do uska? A este sa chcem opytat ci bude problem s nastavenim NA ak ma moj syn paniku z doktorov a neda sa vysetrit. Preto ho museli vysetrovat v narkoze. Bude geda narkoza potrebna aj pri nastaveni? Alebo ako to prebieha?
@bambulienka25 je teda lepsi klasicky NA?
@bambulienka25 oki velmi pekne dakujem 🙂
a ktoru frekvenciu ma najvyraznejsie oslabenu? ja mam napr celkovu stratu 35% ale nenosim pristroj. lebo na lavom mam stratu 50% a hlavne 1000-2000hz a na pravom mam len 20% a len 2000 hz, cize frekvencia reci nie je velmi zasiahnuta...
@alana1 no to mi nepovedali.. len mi povedali ze okolo 40% a ze musi nosit NA. Pojdeme teraz na prve nastavenie. Mam nalez budete mi podla toho vediet poradit?
@lenkafilkorova keď bude uz natoľko velky, že dokáže to urobiť, áno, dajú sa dat vkladacie prístroje. Ale to až tak skutočne v puberte,stredoskolakom sme nastavovali už vkladacie. Nastavuje bud technik, alebo lekár, je to možne aj takou hravou formou, na pracovisku, ktoré je na to špeciálne vybavené
@lenkafilkorova kludne mi poslite do spravy viem si to porovnat so svojim audiografom
@alana1 dieťatu z dôvodu rozvoja reči musí byť nastavený nacuvaci prístroj, obvykle tie výšky sú poškodené, čiže rozumenie hovorenému slovu. Ú dospelých a starších detí je to trochu iné, plus každá výška sa nastavuje individuálne, nemôžte porovnávať seba ako dospelu osobu s plne vyvinutou rečou,a 2,5 ročne dieťa, kde sa ešte len rozvíja. Som audio logická sestra, čiže z prvej ruky hovorím
@jaskolka a co sa tyka tych NA musi to mat uolne stale? Mam mu to vyberat vyslovene len na noc? Aj preto sa pytam na tie vkladacie lebo on je taky ze si to bude stale chytat a trhat prec z ucha.. dufam ze si rychlo zvykne 🙂
@lenkafilkorova nemusí mať od rána do večera, ale čím viac to pôjde, dávajte mu ich. Nemá význam na pol hodiny denne. Čelenky, ciapocky...malému dieťaťu sa nedávajú vkladacie
. Je to boj spociatku, ale ako postupne on zisti, ze s tým počuje lepšie, tak bude aj radsej ich nosiť. Lebo on si takisto zvykne, že nepočuje dobre (teda on to nevie posúdiť, lebo proste sa naučí reagovať na okolie, nakoľko ho počuje) len problém môže byť, že zle a ne hovoriť, zle opakovať, nástupi do škôlky, tam bude počuť zle a nebude jednoduché ho potom "učiť" na prístroj.
@alana1 mate spravu ak som ju spravne odoslala 🙂
Ja nosim sluchatko od 3 rokov.. implantat mi ponukli az na strednej .. nedala som si ho, kedze sa ho bojim 🙂 aj tak neviem, ci by to pomohlo, ked ja mam poskodene bunky
@enusamt tiez mate percepcnu poruchu sluchu? a stabilnu ci sa vam to zhorsuje? mne sa to pomaly zhorsuje, a pri kazdej chripke, viroze alebo len prievane mam hrozne stavy v usiach kedze mam k tomu aj bonus tinitus...napr pred 2 t sa mi zapalil zub a hned som ohluchla na ucho ktore poculo relativne dobre, nasadeny prednison ktory nastastie pomohol ale nevratilo sa mi to uplne na uroven pred ale rec este pocujem...
@enusamt dakujem 🙂 a s NA teda spokojna?
Odporúčam vám ísť do skupiny na FB.
Dieťa s poruchou sluchu
Alebo kochlearni implantát.
Každopádne takto nízke straty nie sú postačujúce ma KI.
Musi mať obojstrannu ťažkú poruchu.
Ale buď rada.
Moja dcéra je už po implantacii a bolo to riadne ťažké.
Predsa len je to operácia a hrozný strach.
Navyše s KI absolutne nepočuje tak prirodzene, ako my.
S KI pocuje užívateľ ako cez starý počítač.
Pre nás bol kochlear posledná možnosť.
Viac som sa rozpisala v mojich článkoch - klikni na môj nick a ukáže ti články ( ona nepočuje je prvý ).
@ivca88 dakujem pekne precitam si 😊
@lenkafilkorova tu máte napríklad simuláciu, ako užívateľ vníma hudbu s KI. V strede článku je video
Nezlaknite sa. Najprv je originál, potom kochlear
Ale doplním že u nasej malej bola strata časom až 100%, takže "nebolo navyber"..
Aké máte načúvacie aparáty ?
Je ich mnoho a časom budú lepšie a lepšie.
Napríklad rasa phonak sky belong je momentálne chvalena pre deti.
Poraďte sa s foniatrom ako vyťažiť maximum.
Poprípade si rodičia veľmi chvália nastavovanie aparatov aj kochlearov v Brne.
Avšak je to už ako samoplatca.
Tuším 100€ za každé sedenie
@ivca88 phonak sky b50.. neviem ake su..doktorka povedala ze su dobre
@lenkafilkorova skuste ho na to vopred pripravovat. Hovorit casto, ze " pojdeme za pani doktorkou a ona ti da na uska pristroj, ktory ti pomoze lepsie pocut, bude sa dotykat uska, ale ty to zvladnes lebo si velky, sikovny a uzasny chlapcek. Budes to nosit na uskach a budes lepsei pocut rozpravky, pesnicky, slova". Proste kazdy den mu to spominat v nejako zmysle. Urcite mu nastavenie nebudu robit v narkoze. Cize jedina moznost je ho pripravit. Pripadne mu slubit, ze nech si prezrie katalog dracika a si nieco vacsie vyberie a ked to zbladne, hned po nastaveni to pojdete kupit. Ak by potom aj zacal vymyslat, mozete mu povedat, ze teda darcek nebude. Myslim si ze mozno ma traumu z lekarov aj preto lebo slabo pocuje a nechce si dat chytat na seba, erozumie tomu. Preto by som odporucala dlhodobu pripravu. Robila by som to aj s beznym dietatom ak by slo o lekara, zubara, atd. Az sa s tym uplne stotozni a mozno bude aj tesit (najma na tu hracku).
@krisbar presne tak ma traumu.. ma zle skusenosti napriklad cistenie popalenej ruky alebo branie krvy a pod. Jemu nevysvetlim ze o nic nejde lebo ma mechape podla mna.. asi je to aj tym ze zle pocuje.
Preto je to tazke ho tam dostat a chciet aby spolupracoval😕
@ivca88 cim to bolo ze u nej casom bola az taka strata?
@lenkafilkorova netušíme. Rozdiel v meraniach bol 4 mesiace a počas toho mala len klasické sople.
Na CT videli väčšie nosné mandle a aj nejakú tekutinu v usku.
Ale ani o 5 mesiacov to nebolo lepšie, tak to znamenalo len kochlear.
Či tá choroba bola len náhoda alebo to bolo v dôsledku nejakého progresu v rámci príčiny straty sluchu, nevieme.
@ivca88 ahaa... boze aj obycajne sopliky to teda mozu byt😕 precitala som si vsetky Vase prispevky a drzim velmi palce.. malicka je zlata a sikovna. Tesim sa takemu pokroku❤
Na implantát aj tak musí predtým istu dobu nosiť nacuvaci prístroj. Plus ide aj o mieru straty sluchu, na kochlear je indikácia až ťažká hluchota,surditas.Viac ti poradí orl doktor.