Mykanie hlavy 5 mesačného bábätka

sima9111
7. feb 2014

Mile žienky viete mi poradit. Mám 5mesacnu dcerku. Pred cca 2tyzdnami sme boli na posledne očkovanie Prevenaru.
Po očkovaní dostala záchvat plaču ktorý som pri nej videla po prvýkrát v tom zachvate mykala z hlavou zo strany na stranu akoby ukazovala že nie.
Tento týždeň som si prvýkrát všimla že mi počas dňa začala robiť to isté.
Najprv sme si mysleli že sa len šiali a hra sa no robila to po celý deň. Už mi to neprišlo ako zábava
mala som pocit že to nevie ovládať. A aj dnes sa to zopakovalo keď ležka myka hlavou zo strany na stranu.
Môže to byť niečo vážne? ? Alebo sa naozaj len zabáva? ? Mali ste s takym niečim skúsenosť pri vašom bábätku? ?

bambina78
7. feb 2014

neviem, moje deti tiez dost intenzivne mykali hlavami,ked si uvedomia svoju zivost a hravost, vtedy to zvykne prist...sama mam teraz 5mesacneho, nemozem povedat, ze by mykal vyslovene len hlavickou,ale on je az taky zivy, ze sa prehadzuje cely, nevydrzi minutu na chrbte a tiez je cely zmykany... ale radim, radsej pozorovat, pozoruj vikend a ak to vnimas,ze to nie je ok, hned bez bud.tyzden za pediatrickou..asi som velmi neporadila 😉

lily14
7. feb 2014

Moja to robi pri papani,akokeby nevedela trafiť na prsnik ci lyžičku...má 6 mesiacov

saska.t
7. feb 2014

@sima9111 encefaliticky plac,neurologicka reakcia,na tvojom mieste by som navstivila doktorku,toto su neziaduce ucinky vakcinacie a dala to nahlasit,viac by som neockovala,aby ste to v zdravi prezili,dalsie reakcie na vakcinu mozu byt omnoho horsie ☹

sima9111
autor
7. feb 2014

Čítala som už kadečo na internete že to môže byť dakeho neuroligickeho povodu.
Ale nechcem si hneď pripustat najhoršie. Ona uz davno aj pravou rukou chodí jej hore dolu aj to ako keby nevedela zastaviť no každý mi nato reagoval tak že je dieťa a skúša nove veci ktoré potom opakuje.
Nevie m či aj s tou hlavou prišla len na niečo nové a teraz to aplikuje alebo to bude mať iny dôvod. Určite ju budem pozorovať a uvidím že čo ďalej. Dúfam len že to nič vážne nebude. Lebo ten záchvat pri očkovaní mala naozaj po prvýkrát a tam vtedy tak krútila hlavičkou.

saska.t
7. feb 2014

@sima9111 rozhodne som ta nechcela strasit,budem stastna ak sa budem mylit,ver mi... urcite to nahlas Dr. a trvaj na Tom aby to nahlasila ako neziaduci ucinok, sama urcite citis ci to je len hra alebo nieco ine a kedze mas pochybnosti,je jasne,ze sa ti to nezda ....to,ze to nebolo pri kazdom ockovni nic neznamena.....

danula.ch
7. feb 2014

@sima9111 toto vyzera ako reakcia po ockovani, uz viac ockovat nedaj a nahlas to dr. ako reakciu po ockovani. ziadaj vysetrenie na neurologii
ja som sa uz poucila. po 1.hexe mi prestali obe deti jest a priberat, dostali atopicky ekzem, so starsim sme chodili po neurologoch, lebo nevladal drzat hlavku. po MMR sa na 1,5 roka zasekol vo vyvoji reci. viac uz to riskovat nebudem. mozno nahoda, ale akosi privela tych nahod. vsetko s cim mame problem sa vyskytlo po nejakom ockovani 😉

priadka
7. feb 2014

@saska.t "encefaliticky plac"? Co konkretne znamena tento termin? Prejavmi su vylucne popisane kmitave pohyby hlavou? Co ho vyvolava okrem ockovania? Znie mi to akosi prilis ludovo, medicina zrejme tento termin nepozna, ci?

lusina
7. feb 2014

Podla mna je to neziaducii ucinok z ockovania.Ten plac co pises,mi pride ako encefaticky.skus pogooglit neziaduce ucinky z ockovania.

sima9111
autor
7. feb 2014

No ja som to brala normálne že plače po očkovaní ako aj ine detičky. Ona to ešte v ordinácii mala ten záchvat plaču ale doktorka to brala len tak ze po pichnuti deti vyvadzaju. No a keby to bola reakcia po očkovaní neprejavilo by sa to už skôr len teraz cca po dvoch týždňoch? ?

saska.t
7. feb 2014

@priadka nekontrolovatelny,neutisujuci plac,tento Termin je medicinsky a je popisany v letaku pri hexa vakcine (zaskrt,cierny Kasel...) ako neziaduci ucinok

@sima9111 neziad. ucinky sa najcastejsie prejavuju po 9-11 dnoch od ocko

priadka
7. feb 2014

@sima9111 nastup neziaducich ucinkov po ockovani je podla vsetkych pribehov, ktore som uz vypocula, prave s nejakym odstupom 1-2 tyzdnov

michaelkanr
7. feb 2014

moj maly tiez zacal tak zo dna na den krutit hlavickou, ale on krutil "ano ano", skoro stale🙂 najprv som sa tiez zlakla, ze co to je, ale len sa nieco nove naucil, teraz uz kruti aj nie nie a dokola na striedacku🙂 myslim ale ze zacal trosku neskor nez tvoja mala. ak sa ti to nezda a mas pochybnosti, chod radsej za dr nez nieco zanedbat.

sima9111
autor
7. feb 2014

Ja len dúfam že to nebude nič vážne. A bojím sa toho že aj keď pôjdeme k doktorke tak mi povie ze sa len šiali a nebude to pripisovat ockovaniu. ☹ A ja nebudem vedieť či má naozaj pravdu alebo nie. A neurolog by mi vedel hneď zistiť a povedať či tam môže byť daka porucha? Lebo neviem ako vyšetrujú taketo malé bábätka.

marbalulka
7. feb 2014

Ja si myslim, ze to nie je nic vazne, podla mna to s ockovanim nesuvisi. Tazko to posudit, ale nieco podobne robi aj nasa, niekedy pri placi, inokedy sa santi. robila to aj pred ockovani, aj po nom.

priadka
7. feb 2014

@sima9111 neurolog to bagatelizovat nebude. Riadne ju vysetri,, asi jej spravia kratky EEG zaznam (elektrody na hlavicku, ktore snimaju aktivitu mozgu, nie je to bolestive). Ale priprav sa na to, ze neurolog to nebude spajat s ockovanim...

sima9111
autor
7. feb 2014

@marbalulka no mne to začala robiť cca sú to dva týždne od očkovania predtým som nič také u nej nespozorovala.

augustovkaa
7. feb 2014

Aj môj syn točí hlavou keď leží akože robí nie nie a robievala to aj dcéra, keď bola maličká s je normálna, inteligentna skolkarka.

sima9111
autor
7. feb 2014

@augustovkaa ano ale vieš teraz mi je to ťažké hodnotiť keby že mi to robila aj pred očkovaním ok nepripisovala by som to tomu. Lenže prvýkrát mala to krutenie hlavičky hned v ordinacii po po pichnuti. A teraz sa jej to znovu začalo objavovať. Takže mi je naozaj ťažké či to pripisovat prave tomu ockovaniu alebo je to len zhoda nahod že prišla a objavila niečo nove a teraz to len skúša. 😒

sirinka
7. feb 2014

@sima9111 moze to byt tak aj tak... Kedze nepozname vasho pediatra, tazko posudit, nakolko je kompetentny spravne posudit, ci moze ist o neurologicky problem alebo nie, vcasna navsteva neurologa vsak moze v mnohom napomoct...drzim palce...

monicm
8. feb 2014

pred pár dňami tu bola rovnaká otázka https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/6-mesacny-syncek-vrti-hlavickou/ môj syn to robil tiež,bola to forma jeho zábavy.najlepšiu odpoved ti dá neurolog,tak si to vybav a budeš mať kľudné svedomie.pretože tu ti každá jedna z nás povie svoj názor,ale nik nie je lekár a nevyšetril tvoje dieťa. a mimochodom,je veľmi jednoduché niečo zhodiť na očkovanie,ale nemať to potvrdené lekárom

yuuki
8. feb 2014

náš to zvykne robiť keď zaspáva.. doktorka povedala, že to je normálne, že mu to môže pripomínať ako sa kýval kým bol v brušku 🙂

slava76
8. feb 2014

Nám to robila po očkovaní, ale zas robila mostíky, prehýnala sa do zadu.. Nahlásila som to lekárke, povedala že to nemôže byť z toho ale nakoniec nás poslala na neurologiu sme boli sledovaný doteraz do 15 mesiacov... povedz lekárke a pošle vás na neurologiu.. budeš kľudnejšia.. 🙂

lily14
8. feb 2014

@slava76 aj naša robí mostiky,a fo vam tam nieco zistili? A uz vam to nerobí?

kbeata
8. feb 2014

@sima9111 natoc si to popripade na kameru,za niekedy kratky cas vysetrenia sa to neda zistit,co budes popisovat 😒 ,ale pediatricke to nahlas,hlavne ze si si vsimla zmeny u dietatka

slava76
8. feb 2014

@lily14 Nie nerobí.. Hned nas poslala na neurologiu, urobila ultrazvuk hlavičky, a ako to prišlo tak aj odišlo, ako rástla.. teraz ma 18 mesiacov, a boli sme posledný krát na neurologii lebo všetko je v poriadku... Mali sme aj silnu žltačku tak nas len upozornila aby sme si dávali pozoer na vysoke teploty a že môže byť hyperaktívna ale ináč nič .. všetko je v poriadku..

lily14
8. feb 2014

@slava76 tak súper,a ako dlho to robila? Ja idem v pondelok na neurologiu...nám tiez robili utz nevravela nič,tak dufam to bude ok

kbeata
8. feb 2014

@slava76 mali ste aj nejaky odklad dalsieho ockovania?

lily14
8. feb 2014

@slava76 a co vam povedala ze z coho to robila ,nam vraj z nervozity

slava76
8. feb 2014

@lily14 nebude . nebojte.. a ked nezistila na prvý krát nič tak myslím že bude všetko dobre... a asi tak mesiac až do dvoch.. začala to tak robiť skôr po očkovaní, aspon ja mam taký dojem.. aj som čítala reakcie tak vraj mohla po tom očkovaní to robiť.. ale som rada že bola sledovaná... lebo stredná sledovaná nebola a pritom mala byť, lebo sme boli na operácii bola dlho v narkoze a až teraz ako 4 ročná sa dostala na neurologiu ak nam slabo rozpráva..

slava76
8. feb 2014

@kbeata Nie nemali.. ale sme si urobili samy lebo ochorela tak nevedala byť očkovaná.. 😝 boli ako sme písali hned na neurologii , vyšetrila a bolo všetko o.k