Môže televízor v izbe pôsobiť negatívne na dieťa?

martintomaska
5. dec 2015

caute. docasne byvam so zenou aj s mojou 7 dnovou dcerkou 🙂 u svokrovcov . Vo velmi malej izbe..Pre predstavu, do izby sa vosla manzelska postel a postielka...nic viac. Na stene mam zaveseny TV s uhloprieckou 123cm ...cize na malu izbu obrovska tv. Chcem sa opytat ci tv (ci uz vypnuta alebo zapnuta ) moze nejako skodit, alebo zle posobit na moje dieta....
Viem ze jedneho casu sa vravelo ze tv v izbe nie je najlepsie.
A vzhladom na to ze je to moje prve dieta, tak chcem vediet o vsetkom co ako preco 🙂
Mozno je to hlupa otazka, ale radsej sa 5x opytam 🙂
Dakujem za odpoved

pribinak
5. dec 2015

idealne to nie je, ale prezijete, su horsie veci ako tv v izbe, napr fajcenie, spina, zly vzduch, nervozny rodicia ;)

sissy27
5. dec 2015

tak neumrie na to, ale celkovo by v izbe, kde sa spí, nemal byť tv, má to vplyv na kvalitu spánku... ale súhlasím s @pribinak , oveľa horšie veci sú ako tv v spálni a pri dieťati 🙂

alaguema
5. dec 2015

nemala by som tv v izbe, kde spí malinké dieťa.

bosoriak
5. dec 2015

123 cm bude nejaka LED-tv, nie? To je ako by si mal v izbe osvetlenie vianocneho stromceka. Ak nikoho z vas nerusi blikanie, nemas co riesit.

lusyke
5. dec 2015

My sme mali kedysi v spalni tv a odkedy ho nemame tak je spanok urcite kludnejsi a kvalitnejsi. Podla feng suej by v miestnosti kde clovek spava nemalo byt nic rusive. Je to miestnost ktora je urcena na spanie. Takze ziadne tv, telefony, mobily, pocitace. Tak isto ani zrkadlo v spalni sa neodporuca. Ak ale nieje ina moznost tak na noc tv aspon prikrit dekou a hned je lepsi pocit. To je z tejto stranky...potom je uz ta druha vec a to je elektromagneticke ziarenie ktore je skodlive na ludsky organizmus. Ten je vsade okolo nas v tejto dobe. Ak by si sa mu chcel uplne vyhnut tak by si musel ist zit niekde na uplnu samotu kde nieje nic, ani mobilny signal. Pocula som o ludoch ktori su na elektromagneticke ziarenie natolko citlivi ze im nic ine neostava a utekaju od civilizacie. A teraz citujem z jedej mudrej knizky: Nizkofrekvencne ziarenie, ktore obklopuje elektricke vedenie, je takisto spajane so vznikom detskych chorob. Take iste ziarenie sa vyskytuje v okoli elektrickych zariadeni. Neonizujuce ziarenie, ktore vydavaju domace spotrebice, moze byt po urcitom case skodlive. Zvlast skodlive su katodove lucove trubice v televizorch a monitoroch pocitacov, pretoze dospeli aj deti pred nimi travia vela casu.....atd atd....cize z toho vypliva,ak sa da tak tieto veci treba co najviac eliminovat. Ani postielka by sa nemala nachadzat pri elektrickej zasuvke a pod. Ak to mate iba na kratku dobu tak odporucam na noc tv prikrivat...ak ina moznost nieje....a snazit sa cim skor riesit byvaniei inak.

janinah
5. dec 2015

V podobných situáciách používam zdravý sedliacky rozum,zlatú strednú cestu materinský / alebo aj oteckovský 😉 / inštinkt. Podľa toho mi vychádza,že tú tv by som odpratala z mini izby preč.

tenerifka
5. dec 2015

Pred spanim tv vytiahnete zo zasuvky a vyriesene...ak je to len docasne,neriesila by som to

naoi
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sense
5. dec 2015

nuz ja nie som za telku v miestnosti kde sa spava....takze ja osobne by som dala telku prec ...ale moznno je to aj tym ze ja moc telku nepozeram

ono napr. co je to docasne,...ak mesiac dva to by som vydrzala bez telky tak ci tak ak nevydrzite by som vecer televizor vypinala zo zastrcky....resp ho nechala v zastrcke len tu dobu co budete pozerat telku...samozrejme v noci by som skor spala ako zaspavala pri telke...

miadi
5. dec 2015

kym ti nevadia svokrovci 😀 toto nie je az taky problem 😀 zariad sa podla manzelky ci to tam chce ci bude ok bez tv...hlavne ona musi byt spokojna a kludna nalada matky posobi na dieta viac ako elektromagneticke ziarenie 🙂 osobne si myslim ze tv do spalne a hlavne kde spi dieta nepatri

dana_l
6. dec 2015

ten tv patri rodicom? lebo ak vy by ste ho chceli dat dole, mali by ste sa naskor spytat rodicov ci je to pre nich ok. tv ak nie je zapnuty nie je "hrozbou" pre dieta. skor by mohlo byt rusivym momentom fakt, ze by ste v spalni pozerali tv.

meluela
6. dec 2015

@martintomaska vypnuty a vytiahnuty zo zastrcky ma asi taky ucinok ako zrkadlo, obraz ci policka s porcelanom. cize klud. aj ked si na par programov pustite, tak ok. jedine by nebolo dobre ho mat vkuse cely den pusteny ked sa tam zdrzujete s babatkom

milota164
6. dec 2015

urcite by som ju vypla zo zasuvky a potom nemoze nic skodit.

zanet63
7. dec 2015
Používateľ zanet63 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od zanet63.

presne tak vypnut zo zasuvky a je to..

worker_falcon
7. dec 2015

viacerí sa tu zhodneme, že TV do spálne nepatrí. O to viac, ak tam spáva dieťa. Ale každý si je sám strojcom svojho šťastia.

jamnicka
7. dec 2015
Používateľ jamnicka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od jamnicka.

telka by pri dietatku byt nemala 🙂

sophieeee
13. dec 2015

Nie je to zdravé ani pre vás ani pre babatko ale ak nie je iné riešenie tak vypojte telku z elektriny keď pôjdete spat. U nas napríklad ani pes nechce spat v obyvke kde je telka

ninah1486
3. nov 2021
Používateľ ninah1486 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninah1486.

u nas je telka v obyvacke v detskych izbach nie, su maly do izby by som im ju este nedala

beahavala
5. nov 2021
Používateľ beahavala je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od beahavala.

my máme len jednu telku a to v obývačke, ani nerozmýšľame že by sme dali aj do detských izieb