Ahojte, mám otázočku asi bude znieť hlúpo, ale nedá mi to potrebujem vedieť odpoveď pre svoj kľud. Je možné posunutie špičky nosa u malého 3 mesačného bábätka, ak mu noštek niekto neprimeranou silou stlačí úplne do tvare? Moja známa takto môjmu malému naschvál stlačila, urobila to hrubou silou a noštek mu uplne pritlačila na tvár. Bojím sa, že sa mohlo niečo stať, vidím trošku rozdiel v tvare jeho nosa, že je vybočený viac do jednej strany, ale neviem či to je naozaj, či je to vôbec možné alebo som len paranoidná. Ďakujem vám za odpovede🙂
Ja by som jej hrubou silou napravila zuby a potom utekala k lekárovi s bábom.
@tinkaaa1224 tvoja známa by sa už nikdy nemala priblížiť k tvojmu dieťaťu a už by ani nemala byt tvojou známou
Ja by som jej takú istú treskla spat a letela by aj s dverami
@tinkaaa1224 mňa zaujalo tiež,prečo naschval pritlačila hrubou silou na nos dieťaťu trojmesacnemu
No a odpoveď na Tvoju otázku.Tieto deti tam majú chrupavky,sú mäkké,veľa znesú ,noštek sa bude meniť,rast,ešte sa aj sám napraví.Teraz treba ísť bezodkladne s dieťaťom na ORL,nie len pedina,vyziadaj do ORL,nech mu to odborné pozrú,či nie je tam niečo prasknuté,poškodené atď.
@anjelicek26 Keď som si prečítala, čo všetko riešite na svojom profile Vy, Vaša reakcia ma udivila…. Hoci, práve naopak, celkom tomu rozumiem🙂
Podľa mňa mohla 3 mesačnému, fakt záleží akou silou, lebo pri kojení, obliekaní atď sa do nošteka drgne, dieťatko si samé na nos ľahne, ale 3 mesiace sú kostičky a chrupavky naozaj krehké..nepochopiteľné Ach čím ľudia rozmýšľajú..
To si snad robis srandu
@tinkaaa1224 no sama uváž vážnosť úrazu a pre svoj kľud choď,ak uznáš za vhodné.Ale čo najskôr.Držím palce.
@tinkaaa1224 /ako sa poznám,ja by som šla/,no a neviem,aká hrubá sila to bola,no asi by som už to dieťa s tou osobou viac nechávala .
@tinkaaa1224 "Hrubou silou" znamená, že dieťa od bolesti plakalo? Prípadne, má to opuchnuté, modrinu...? Ak niečo z toho, tak by som asi pre pokoj na duši išla na kontrolu na ORL. Zaujíma ma, prečo to "známa" urobila?
keby to urobila tvoja "známa" a nie ty, asi by si nebola taká vyplašená
Velmi zvlastne… hruba sila pri stlaceni nosa akoze ňuňuňu pochybujem, takze bud zbytocne prehanas alebo potom pochybujem o pricetnosti danej osoby. Kazdopadne pokial by naozaj bola vyvinuta hruba sila ako pri pade na nos alebo udere napr rukou priamo do tvare, tak sa prepazka posunut mohla. Tam by ale bola aj silna a hlasna reakcia dietata, takze ked zvazis vsetky faktory, triezvo, nie ako vyplasena mamicka co vsetko vidi 10xhorsie, a usudis ze sa to mohlo stat, tak chod dieta nechat skontrolovat na orl.
Napíš pravdu co si urobila svojmu dieťaťu a kedy sa to stalo.
@tinkaaa1224 to co máš za šibnutu známu? Že bude pritlacat hrubou silou nos maličkému bábätku? Ako? Päsťou, dlaňou, vankúšom?
To akože len tan prišla, sadla k nemu a stlačila mu nos? Alebo ako? A čo si vtedy robila ty? Pozerala na to ako úplne v pohode "však čo, len mu stlačí nos?
Vzala by som ti to dieta. A tebe pritlacila nos kopackou.
Dobre upokojime sa... Máš popôrodné depresie ? Je toho na teba veľa ? Bábo je náročné, plakalo, bola si vyčerpaná a v zúfalstve spravila toto ? A teraz to lutujes a bojíš sa že dieťa bude mať následky ?
Vyhľadaj pomoc. Hneď. Hneď teraz volaj lekárke, potrebuješ liečbu, psychické zdravie je rovnako dôležité ako fyzické zdravie.
Prepáč ale neverím že len tak nejaká známa stlačila noc hrubou silou malému bábätku
@klip0 Dobrý deň, v živote by som svojmu dieťaťu neublížila tak si vyprosil takéto správy! Nemám žiadne psychické poporodne depresie som len matka ktorá je extrémne citliva na svoje dieťa a bojí sa oň preto som prišla sem pýtať o radu. Možno som sa zle vyjadrila ak som použila slovne spojenie hrubá sila lebo nešlo o žiaden násilný čin jednoducho danná osoba z môjho pohľadu neprimeranou silou stlačila môjmu bábätku nos, a chcela som vedieť či to môže niečo spôsobiť. Ďakujem že sa o mňa a moje dieta takto strachujete ale nemusíte, moje dieťa je spokojne šťastne a ja sa o neho starám na 200%.
@tinkaaa1224 A kvoli comu mu stlacala nos?A ty si jej to dovolila?Je ona normalna a ty preco si na to nereagovala?
@tinkaaa1224 tak chybaju objektivne informacie. Ak je to tvoje prve dieta, mozno prehanas. Neviem si predstavit normalneho dospeleho cloveka, ktory hrubou silou naschval stlaci nos babatku. O co vlastne slo?
Pokiaľ mu urobila na nos niečo v štýle že "tutuuuut", ukazovákom pritlačila nos, tak mu určite neublížila 🙄 iné nič si neviem predstaviť, čo by mu mohla urobiť ...
No veru mne to znie tiež, že len preháňaš a hrubou silou nazývaš niečo iné.
@majlo1234
@jesenzima
Áno ukazovákom pritlačila a bolo to také “tutuuuuu” ale silnejšie. Možno naozaj preháňam. Manžel mi povedal že len zbytočne hysterčím a určite sa nemohlo nič stať. Chcela som sa len ubezpečiť že sa nemusím ničoho obávať a že s týmto ma niekto skúsenosti aby som bola kľudná. Ako som písala vyššie som precitlivena na svoje babatko a veci vidím možno (určite) horšie ako v skutočnosti sú. Je to moje prvé bábo tak som opatrnejšia.
A ďakujem za všetky rady
@tinkaaa1224 tak sa urcite nemusis bat, urcite by mu nevtlacila nos do mozgu, mozno trosku silnejsie pritlacila, ale nic mu nebude 🙂
@tinkaaa1224 odporúčam dať sa do kľudu, lebo časom sa zblázniš ... Prídu aj "horšie" veci ako stlačený nos 🙂 takže pevné nervy a držím palce v nezbláznení sa 😉
@tinkaaa1224 On ten nostek je fakt makky a tym padom to vyzera, ze sa zatlacil az do hlavy, ale realne to nemohlo nic sposobit podla mna.
@tinkaaa1224 kebyže sa niečo stane, dieťa plače, tebe, vrieska. Možnože málo noštek vždy mierne nakrivo, len teraz to vidíš. Snáď vieš,že naše polovice nie sú rovnaké
sakra,ked mas pocit,ze je nostek nejak nakrivo oproti tomu,ako ho mal predtym silnym "nununu" tak chod k lekarovi !...co chces-aby bolo tvoje dietatko v poriadku alebo sa bojis,ze znama bude mat problem a potom si to vyvrsi na tebe? vsak to predpokladam nebol umysel...ale nenechala by som babatko s mozno poskodenym nostekom...babatka su krehke, staci malo....a ked nahodou ma teraz nieco s nostekom kvoli tej xene ,tak neskor bude mat viac problemov a zbytocne trpiet...
@tinkaaa1224 Vieš ço,ja som úzkostlivá mama a keď bolo dieťa bábätko,tak som bola extrémne.Takže Ti rozumiem.Vidí tú zmenu aj niekto iný?No prípadne..nie je víkend,tak ambulancie fungujú aj zajtra ráno a uľaví sa Ti,keď odbehnes.Taketo maličké pozrú niekedy aj prednostne.
@tinkaaa1224 ja ťa úplne chápem tiež nedám na svojho dopustiť myslím že je normálne že si sa kus vyplašila zas dosť je divne takto narábať s bábätkom ale zas ked som videla niektore pristupy celkovo k deťom tak ma už nić neprekvapí
Policiu si volala,ze tvojmu dietatu nejaka *znama* ublizila? Trojmesacne dieta🫣