Ahojte zeny, tri dni dozadu som porodila svojho synčeka, je to teda riadny nervak, niekedy keď začne byť hladný, alebo ma nejaky problem tak hysak samozrejme, ale do toho sa aj tak vselijako krúti od nervov, ako keby mal kŕč zrovna, mate to aj vy tak? Robia to aj vaše novorodeniatka? Ďakujem
pri placi sa dieta moze vselijako napinat a priecit. moja vzdy ked plakala, tak sa napinala, krcila, zatinala paste. deti to robia. teda ak to je toto, ale predpokladam, ze ano.
@majamat ano, toto presne mysliiim, ze sa začne tak vypínať a krútiť od nervov....
tak ano, to je to. to aj moja robila. v porodke, ked nam prisli sestricky ukazat kupanie babatka, tak tiez takto vrestala a az fialova bola a sestricka mi povedala, ze si s nou este uzijem. a veru, dost sme si toho s nou uzili.
uz v porodke sa mi 1x zasla od placu a potom sa mi zachadzala skoro denne,a le to olo len take slabe na par sekud prestal plakat. akoby zamrzla. prestala aj dychat na tych par sekund. ak by sa ti to stalo, nezlakni sa. aj ked je to sok, nez si zvyknes. dieta z toho vyrastie. ňnam sa stalo aj 2x, ze sa zasla tak velmi, ze uz mala tvar ochabnutu, pena jej isla z ust a oci mala vyvratene. a aj to rvalo dlhsie. to sme sa ozaj zlakli, lebo si predtym buchla hlavu. blby dr. sa nam smial an pohotovosti, ze prve dieta. a ked sme prisli domov, tak mala este aj vracala. kto vie, ci nemala aj nejaky slabsi otras mozgu.
Treba hľadať spôsoby, ako je bábu dobre, prve dní moja tiež plakala a krútila sa. Nie som zástanca perinky ale skúšala som aj to a zviazať jej dole ruky ju ukľudní... Po 2m už skoro neplače, len mrcka,keď je zle a niečo chce., Tiež ma koliky a cez deň skoro nespí,,ani teraz....Pomáha aj nosenie, fitlopta,masáže bruska,venovať sa jej a ukazobat hračky.. vibračné kresielko..a meniť jej polohy ...
@majamat fuha no pekne, ano on tiež zrovna je červený, ked ma ten hysak uplne, ako keby sa mu neviem co robí, chudatko.... Tak asi si na to musim zvyknúť, že tak horšie bude prežívať veci
@ivangeline ďakujem, ešte som v porodnici, ale doma teda začnem zrovna testovat to kresielko vibračné a loptu, snáď si tiež nájdem niečo, čo na neho bude platiť ☺️
Nemusí byt hneď nervak. Môže ho bolieť bruško..
Koliky.. Treba kúpiť nejaké kvapky na dojčensku koliku a aj nejakú antikolikovu fľašku ak náhodou nekojis. Mam je super...