Môže 2,5 ročné dieťa dostať zápal?

qwer2019
3. apr 2022

Ahojte, dcéra 2,5r bola na ORL, kvôli sluchu, samozrejme, ze sme ju museli držať a bránila sa.
Lekár jej v jednom usku našiel maz ( nerada si čistí uši), tak jej ho vybral takou kovovou paličkou, doma sme si všimli že jej riadne potiekla krv z neho, sestrička som volala, vraj sa nemám báť ze nič vážne to nieje, len ju uskrabol trosku. Krv zaschnutu tam má stále nechce ma pustiť ku usku. Dnes mi jedna známa pracuje v nemocnici, ale v inom obore, povedala, že jej to treba vyčistiť pretože môže dostať zápal.
Je to mozne? Zo zaschnutej krvi? Ďakujem krásne, za názory a skúsenosti.

qwer2019
autor
3. apr 2022
stanulienkat
3. apr 2022

Veď ju daj do vane a vysprchuj ju. Zapal z krvi nemôže dostať, môže dostať zápal iba z toho keby sa jej do rany dostala nejaká baktéria.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
qwer2019
autor
3. apr 2022

No to nie je tak ľahké, keďže sa nerada kúpe. Začala mať nejaké problémi, a zo 2 týždne už bojujeme z kúpaním. Čiže to nie je pre nás bohužiaľ cesta. Predvčerom som ju umyvala aj to minútu a na silu..

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
roja01
3. apr 2022

Ja by som jej do uska vodu pri sprchovani nepustala. Len z vonka vytriet usko s cistou navlhcenou zinkou a iba zvonku utriet suchym cistym uterakom. A cakat. Sledovat.

zuzubb007
3. apr 2022

Ked zaspi, navlhci niekolko vatovych tyciniek a vycisti fakt to ma strasne

qwer2019
autor
3. apr 2022

@zuzubb007 ďakujem, vyskúšam.

qwer2019
autor
3. apr 2022

@roja01 z vonku to už má čisté, len vnútri v ušku hlavne v tej časti pred bubiebnkom to má