mamičky,dcera mi doniesla zo školy vši.skoro mi oči vypadli ked som sa jej pozrela na vlasy,lebo sa škrabala .ani ma nenapadlo ,že vši.hned som poslala manžela kupiť šampon abalzam proťi všiam.umyla som vyčesala,vyprala postelné prezliekla .vši som vyčesala,nieje ich vela ale ešťe tam niečo je.ako mám postupovať?dokedy ju nechgať doma pokiaľ uplne nezmyznú predpokladám.ale ako dlho to bude trvať?ostatný členovia rodiny ich nemame ani mladšia dcéera zatial.
@ematko29 treba povyberat aj ručne hnidy, inak sa budu objavovat znova. Ja mam najlepsiu skusenost s Difussilom http://www.magister.sk/produkt/detail/produkty-...
vyhodou je, ze vsi na neho nemozu ziskat rezistentnost, pretoze sa vlastne udusia. Vystriekas hlavu, o tyzden zopakujes, keby sa objavili dalsie. Ja som preventivne toto robila mesiac. A urcite to nahlas ucitelke, aby odvšivili deti všetci naraz. 😉
ano ano, aj hnidy treba povyberat 😉
manžel doniesol liquido duox.aj šampon aj balzám ktory sa nechaposobit najmenej 60minut.katastrofa,tie vši fuj je to riadny humus.normalne mi je ztoho zle. 😖 😖 😖 😖
akolko moze trvat kym sa toho zbavím?
@ematko29 no, my sme sa toho uplne do cista zbavovali asi ten mesiac (az kym som nenasla tento diffusil), lebo sa mi stalo, ze som nejake hnidy prehliadla - dcera ma velmi huste vlasy a tie svine sa vyliahnu a kladu dalsie vajcia.. Ale ten tyzdnovy odstup je asi najvhodnejsi. Vša tiez musi dorast do nejakej velkosti kedy je schopna sa rozmnozovat, takze hlavu vystriekat az uplne do "mokra", nechat pôsobiť aspon hodinu a o tyzden zopakovať. Priebezne hlavu pozeraj kazdy den a kazdu objavenu hnidu hned vyber. Ja som si obcas pripadala ako opica, ktora sa hrabe v srsti druhej opici 😀
@sisaha ja viem mamka mi vravela ,ze ako deti sme tiež mali vši ale pochadzam z dediny v ktorej máme romsku osadu achodili sme snimi do skoly ,aked sme mali vsi mamka porobila opatrenia adoskoly sme chodili aj tak ,oznamila ucitelke samozrejme.preto ma zaujimalo ,lebo som si nevedela predstavit ,žeby som ju poslala do skoly 😀
poviem manželovi nech kupi aj ten diffusil
ok vyskušam,lebo ma trafi ak to bude tak dlho tvať.diky za radu 🙂
zavolaj učiteľke,nech upozornia ostatných rodičov,lebo ty ju pošleš do školy odvšivenú a donesie ich zas, na škole mojich dcér takto dali deťom 1 deň voľna,nech s hlavami urobia poriadok....
tak dakujem všetkým za rady ,idem si už lahnúť,lebo som už ztoho taká unavená.dufam ,že sa mi o tych všoch nebude snívať 😖 dobru noc prajem 🙂
triednej som volala,dnes pokračujeme v odvšivovaní.chvala Bohu sa mi o nich nesnivalo,snival sa mi krasny sník s mužikom 🙂
aj u nas v skole su vsi...a to skoro kazdy druhy mesiac 😠 ...a pritom na skole nemame ani romske deti, ani nejake socialne pripady...takze to nezavisi od toho
@silvia07
vsi nejsou znamkou spiny a necistoty..je to predsudek... 😉
Vsi miluji cistotu a ciste vlasy.. 😉
Dulelzite je vyprat vsechno pradlo, plysove hracky..kde prezivaji, sice chvili, ale prezivaji..je nutne vyprat a nebo aspon dat do igelitoveho pytle, ktery poradne uvazes..znepristupnis prisun vzduchu.
Ale polstare..a veskere povleceni, deky vse se musi vyprat, jinak se vsi vrati..
A nejdulezitejsi je, odvsivit celou rodinu, i kdyz si myslite, ze vsi nemate..😉...je to velmi ekonomicky narocne..
@irriss všetko som prala aj periem,práčka ide nonstop,dufam ,že nezhorí 😀 každy den prezliekam paplony,čo sa da som aj vyprala.ahračky už prať nemožem taksom ich dala do igelitoveho sačku ado mrazničky som to šupla,dufam že to stačí.ja si tiež umyvam vlasy so šamponom na odvšivavenie,pomaly bude treba kupit novy,manžel ma kontroluje,zatial nevidel adufam ,že ani neuvvidí,lebo chodí až vvecer aneviem kto by mna vyčesavval 😨 ale už je pohoda,už len hnidy vvyčesavam
@ematko29
nestaci vycesavat, musis je doslova prstama nicit! Jsou to potvory!!! a obavam se, ze v chladu preziji ..ze je tam vlastne prechovavas... 😀 😀 😀 😀 pro dalsi ucely 😀 😀 😀 😀
A manzela kontrolujes? Mel by se take odvsivit, preventivne..myslim to v dobrem, neurazim.. 😉 ☹
Jenze pokud je ve tride nekdo, kdo na to kasle, mas je zpet okamzite..tady se vola hygienicka stanice, jakmile dojde k nekolika pripadum najednou.. 😉
@irriss katastrofa ti poviem,ja som to niekde čítala,že mam hračky vvopchať do mrazaku 😕manžel sa neodvšivil,že tam nič nema tak načo?ale ho poženiem nech sa aj on umyje stym šamponom.a áno tie hnidy vyberam prstami 🙂 no tak mi nič neostava len stale deti kontrolovať,ak by si zaumienili sa vrátit 😢
@ematko29
Vsi bohuzel znam..zila jsem temer 2 roky v jednom primorskem mestecku, ktere bylo doslova vsim hnizdem. Nestesti na nebi a byl to i jeden z duvodu, proc jsem se odstehovala...
Skola vecne zavsivena, neustale hygienicka stanice...pry to bylo podnebim a mistem - velmi vlhke misto..proste jim pralo..a jak vim od kamosek, stale preje..ale co je nejhorsi, tam si lide na to ZVYKLI..no ver never, naucili se s nima zit..takze staciloi jit do skoly, nebo do autobusu, nebo kdyz si vedle tebe nekdo na propchazce sundal rychle svetr a skocilo to na Tebe, jen propto, ze jsi byla vedle...
vsi skacou a neskacou..skacou tak, ze kdyz si sundas svetr v jidelne, ves si najde obet☹
ja si vzpominam na znicene vlasky deti, nestesti..smrad a bezmoc...
mala mela vlasky az pod prdelku, musela jit nakratko a to byl psychicky stres.... 😒
@irriss ochh,to je strašné.ako si na to mohli zviknuť?ved len ked som videla ako sa moja dcera škrabe....to sa na nu nedalo pozerať 😢 ale ináč aj ja ked som bola malatak som mala vvši ,už si na to nepametam ale mamka mi rozprávala.apochadzam z dediny kde je aj romska osada,oni stými všami velmi priatelsky nažívajú atym padom sme ako deti tiež to čudo chytili.
@ematko29
ano, ale neni to tim, ze jsou romove a proto maji vsi..mozna je maji jen proto, protoze je nedaji-nezvladnou dat pryc😉
Vazne s tim necistota nema NIC spolecneho..je to prezitek v mysleni..take si na to vzpominam..😉
Dulezite je, aby pani ucitelka i rodic, vysvetlily detem, ze se nemaji za co stydet... 😉
Jinak se z toho stane zamlcovani a posilani deti "nedolecenych" do skoly..
Kazda maminka by mela oznamit, ze jeji dite ma vsi...a ze bylo odvsiveno...jinak to nema smysl..
Promluvte si s ucitelkou😉
Jsou to prostredky, ktere jsou velmi narocne financne, je mozne, ze je nekdo ve tride, kdo na to nema...a proto by se mel obratit na sveho pediatra, ktery mu da "vzorek" ,ktery ma v ordinaci na reklamni pouziti😉
dulezite je si promluvit a nestydet se..jinak se toho nezbavite a bude se to tocit i dele, nez rikala @sisaha 😒
Mela bys opakovat osetreni aspon 2x! i kdyz uz jsi je dala pryc!! 😉
staci jedna jedina, jedno jedine zabloudene vajicko.. 😖
ahoj, hlavne zachovaj klud... to nic... to bude dobre... zvolila si velmi spravny postup.... do skoly ju daj az ked sa tych potvoriek def. zbavi a hlavne nahlas to triednej ucitelke hned zajtra 😉