Ahojte, ma niekto podobnu skusenost? Maly dobral pred 3 dnami tieto ATB a dnes sa vysypal. Vyrazky ma na chrbte, brusku a stehnach. Moze to byt alergicka reakcia aj po douzivani? Vobec ho to nesvrbi. Nechcem zbytocne stresovat a hneď utekat k dr. Ak mate niekto podobnu skusenost budem vďacna 🙂
@deti95060810 a reakcia bola az po dobrati?
Mal aj teplotu? Lebo pk 6tej chorobe to takto zvykne byt
nie po dobratí, ale v priebehu liečby...
myslím za 2 dni... išla som s malou k pediatrovi že čo s tým.
Vieš čo, neviem prečo to bolo, ale stalo sa nám to isté. Ja už som tiež rozmýšľala nad alergiou (ale presne, že to nesvrbelo ani nereagovalo na antihistaminiká) alebo nad mononukleózou. Tam sa popisuje vysyp v súvislosti s týmito antibiotikami, ale miatlo ma to, že až po dobrati a kvázi vyliečení sa vysypal. Doktorka to uzavrela ako parainfekcny vysyp (teda reakcia organizmu na bacil)
Deň po dobrati.. Čiže na 8. Deň od začatia užívania sirupu.. Prvý deň bol v škôlke a už došiel flakaty, na druhý deň opuchnuta pusa ráno.. A do týždňa bol vyhadzany všade.. Vyzeral hrozne ale nastastie ho nič nesvrbelo vôbec
Mali sme nieco podobne, do tyzdna po dobrati ATB…obvodna tvrdila ze oneskorena reakcia na atb, kozna ze skor 5. Choroba….takze doteraz nevieme, co to vlastne bolo 🫣
Moja mala po 3tej davke. Dala som jej spravit test na penicilin. Da sa spravit najskor 6 tyzdnov po reakcii, ja som musela odniest krv a liek, na ktory bola reakcia do nemocnice na kozne, do par tyzdnov boli vysledky. Alergia na penicilin, zakaz na cely zivot.
Tak ak si niesi ista, daj urobit test. Kazda dalsia reakcia moze byt horsia.
Ale je cudne, ze az po 3 dnoch po dobrati, na penicilin, zvykne byt hned pocas brania. Podla mna tiez 6-7 choroba skor.
@kati1303 moja dieta
Vysyp sa zhorsoval skoncili sme v nemocnici pre podozrenie na mononukleozu ( nakoniec sa nepotvrdila) , doma by som to nezvladla s dietatom a to som lekar
Chvalabohu ze nas hned hospitalizovali
@kati1303 a alergia na liek to nebola- tu sme vylucili
Nesvrbelo , fenistil nezaberal
V priebehu 3 dni som si ledva dieta spoznala tak zle
To bolo
@kati1303 bez teploty bez inych potiazi
Za dalsie 4 dni druha vlna horucok
Dieta by to bez infuzii len tazko zvladlo
@taktotedanie a vysypal sa po uzivani atb? Ci len tak z nicoho nič?
@kati1303 po dodbrati atb presne tych co spominate , asi na treti den ak si dobre pamatam
@taktotedanie a čo mu teda nakoniec bolo? Ked ani alergia ani mononukleoza?
@kati1303 dodnes nikto nevie, vsetky vysetrenia boli negativne ( opakovane) ..nieco virusove , vraj je toho vela co sa ani netestuje
Ale na lahku vahu by som to nebrala, mne sa dieta zhorsovalo kazdu hodinu a nebyt v nemocnici ( kde sa stav este zhorsil) nezvladneme to doma
@taktotedanie no on to ma od vcera rovnake, akurat na tvari mu pribudlo. Vyzera to nejak takto
@kati1303 ano tento vysyp
dcéra mala drobný výsyp a k tomu opuch celého tela a končatín.. bola malinká nemala ani rok. okamžite sme museli prestať s liečbou.
bola to alerg. reakcia