Máte dieťa s diagnózou "nystagmus"?

janau
4. feb 2013

Mám 5 mesačného chlapčeka s diagnozou "nystagmus" - neovladateľné pohyby očí - kmitanie.
Vidím že sa to lepší ale stále to nie je dobré. Neurologička povedala že 90% detí sal lieči okuliarmi.
Ale očná tvrdí že oči má v poriadku.
Je tu niekto kto mi poradí?

zrka
4. feb 2013

Obrat sa na Uniu nevidiacich a slabozrakych Slovenska, kontakt najdes na nete, mozno Ti budu vediet povedat viac.

nibiru
4. feb 2013

ahoj kamoška mala dcerku lekári jej povedli že do roka sa to nerieši nakolko sa to može samovolne upravi,s časti napravit očka jej utekali neskutočne,kmitali dokonca niekedy si okoloiduci mysleli že nevidi čo bola blbost lebo hračky krasne chytala,retiazky na krku tiež ,ked dovršila rok a pol podstupila operaciu očiek dnes ma očka krasne neutekaju jej okuliarky nema hoci ejj mama nosi 5 dioptrie.

janesa1984
4. feb 2013

môj manžel má nystagmus od narodenia. Teraz má 32 rokov a je to stále také isté

katrina18
19. sep 2013

nibiru ...ahoj moj malý ma taky istý problem , chcela by som sa spýtať že kde bola tvoja kamoška na tu operaciu???

astrum
22. dec 2013

@janau na slovensku lekari s touto diagnozou maju malo skusenosti..Nystagmus je vlastne neurologicka porucha v mozgu ktora zapricinuje tuto ocnu vadu..na celom svete lekari nevedia ze ktory nerv v hlave je to a preco to zapricinuje..vedia iba odhadnut ze ako k tomu mohlo dojst..ked to ma dieta od narodenia tak to moze byt sposobene zlym ulozenim plodu v brusku alebo komplikovanym porodom(co je nas pripad kedy maly sa narodil z obrovskou hrcou na hlave lebo mal 2x pupocnu snuru okolo krku a cely cas sa mi tlacil do krizov a nie von),alebo este aj nejakym urazom pocas tehotenstva..na Slovensku to vacsina lekarov riesi okuliarmi a tymi najsilnejzsimi..my sme boli v amerike na vysetreni u jedneho doktora ERIC A. LICHTENSTEIN ktory sa specializuje len na taketo ocne vady.a ten co povedal tak ze moze sa to kmytanie zlepsit ale urcite to neodide samo ani sa to samo nevylieci.oni tuto vadu upravuju operacnym zakrokom kedy slabsi nerv narezu a posunu a zalejzruju..cela operacia trva od 30-90min,zalezi od obtiaznosti.dieta hned po brebrati pozera rovno.ziadne pooperacne rizika niesu.az potom po urcitom case robia dietatu vysetrenie oci ci mu treba okuliare alebo nie lebo po operacii kazdemu dietatu to oko zosilne a samozrejme lepsie vidi.
kludne mi napis IP a mozme sa o tom rozpravat aj viacej..alebo ked mas este nejake otazky..

ramone_666
16. aug 2016

Je to stará správa, ale nedá mi nereagovať:

Ja to mám od narodenia. Mne to dosť ovplyvňuje aj počasie: keď je škaredé počasie, tak oči mi viac utekajú ako ked je pekne. Alebo keď musím dlhšie pozerať na jednu vec, vtedy sa to dosť prejavuje. Ja mám viac tých problémov (niektoré už mám po operácií v pohode, alebo už som sa ich zbavila), ale toto mám furt....

mellinda
16. feb 2017

@astrum Dobry den,prosím,kde v Amerike je ten dr. a kolko taka operacia stoji?Moja dcera je už druhačka,má nystagmus,albinizmus a hypermetropiu....daju sa operaciou uplne odstranit dioptrie? dik

tomasko1997
30. apr 2017

@janau prosim vas ako sa to u vas riesil nystagmus?bam ocna povedala ze nic nevidi a neurologicka tak tam nol problem s vysetrenim velmi plakal robili mu eeg ci ako sa to vola ale nepodaril ss fobry zaznam koli placu

janau
autor
1. máj 2017

@tomasko1997 Boli sme na vysetreni v narkoze v Bratislave u prof.Gerinca.Chodime na kontroly kazdy rok.Nosi okuliare.Tento rok bude mat 5 rokov tak uvidime co bude dalej.Ci operovat...Ale ma to podstatne lepsie 😍

tomasko1997
14. máj 2017

@janau dakujem

adrianka56
21. aug 2017

@janau Prosim vas mate nystagmus od narodenia?
A odkedy nosi vas syncek okuliare.
Nam povedala ocna dr ze zatial nemusi nosit okuliare,mame tiez nystagmus.Syn bude mat 2 roky

brillka9
19. dec 2017

@janesa1984 vravíte že vás manžel má nystagmus, aj môj 6 - ročný syn ho má od narodenia a nelepší sa to. Prosím vás, manžel vidí dobre? Ako ho to ovplyvňuje? Ďakujem za odpoveď.

janesa1984
20. dec 2017

@brillka9 ano ma. A ma 4,5 dioptrie.

modramyska
20. dec 2017

@janesa1984 Ako ja. A šoféruje?

janesa1984
20. dec 2017

@modramyska ano soferuje

nika1971
12. feb 2019

Mám 13 ročného syna s nystagmom...a je úplne v pohode...

patuska320
1. mar 2019

@nibiru kde vasa priatelka riesila operaciu a, u akeho lekara dakujem

milovanq
13. jún 2020

@janau... Chcem sa opytat ci ooeracia nystagmu v amerike je mozna len pre dieťa alebo aj dospeleho

milovanq
13. jún 2020

@milovanq
@astrum chcem sa opytat ci operacia v amerike je. Mozn aj pre dospeleho

janau
autor
14. jún 2020

@milovanq O Amerike o operácii nič neviem. Chodíme stále so Bratislavy na kontroly a oči sa mu podstatne zlepšili (dioptrie klesajú) , operácia nie je potrebná.

patricia0
27. sep 2022

@astrum prosim Vas existuje aj nejaky email na toho doktora?

martina2309
30. jan 2023

@janau zdravím, našla som túto tému a chcela by som sa spýtať ako je na tom synček. Náš ma teraz 4 roky a v poslednej dobe mi to začína viac vŕtať v hlave, vidím, že určitým spôsobom proste vidí inak, povedala by som ze nemá vôbec priestorové videnie a začínam sa trchu báť ako to bude pokračovať, poprípade ako to bude v škole, či nebude mať veľké problémy s učením.

nika1971
31. jan 2023

@martina2309
moj ma uz 17, problemy s ucenim nema...chodi na elektrotechnicku priemyslovku, uci sa dobre...ma tak 3 dvojky na vysvedceni, inac same jednotky...teraz si dokonca robi vodicak...

martina2309
31. jan 2023

@nika1971 super, ďakujem. Dobre sa číta, že teda môže byť všetko úplne v poriadku 😊

janau
autor
31. jan 2023

@martina2309 Dobrý deň. Môj už má 10 rokov, nosí okuliare, každý rok chodíme na kontrolu do Bratislavy k profesorovi Gerincovi. Oči sa mu lepšia - má nižšie dioptrie. V škole nemá žiadne problémy. Je čistý jednotkár.

sissy87
15. apr 2023

@nibiru ahoj, prepáč viem že to je stara tema a stary prispevok. Ale vyzera to tak ze náš synček tiež zdedil nystagmus po otcovi a rada by som vedela viac o nasich moznostiach, o operacii, atď. Keby som mohla dostat kontakt na tú tvoju kamaratku, staci aj na facebooku, aby som sa s nou mohla spojit. Dakujem moc.

andrea1815
8. máj 2023

@sissy87 Dobry den. Neviem či vám kamarátka odpísala. Objednajte sa k prof Gerincovi. On vás nasmeruje a vysvetlí všetko okolo nystagmu a jeho operácie. My to mame uz za sebou.
A nedavno sme boli s nasim 5r synom na predskolske skusky kvoli jeho zraku a tomu ze ten nystagmus ma. Boli sme v Bratislave. Je tam v Specialnej skole pre deti so zrakovymi problemami priamo v skole na Svrcej 6 centrum pre taketo deti, ktore maju nejaky zrakovy problem. Ja by som tam isla s kazdym dietatom co ma okuliare. Riaditel centra je velmi mily muz, venoval sa nam, vysvetlil, naozaj to bral ako poslanie. My mame este rok cas na nastup do skoly no velmi nam toto pomohlo.
Je to 5ty stupen a su nadradeni ostatnym centram ktore robia skolske preskusania, velmi zohladnuju aky zrakovy problem dieta ma. Tieto Centra su iba 2 na SVK.

mufa1987
12. máj 2023

Dobrý deň,aj moja dcérka má nystagmus. Má 5 rokov.
My chodíme na vyšetrenia do BB k MUDr.Melocikovej.
Keď som sa pýtala na operáciu,tak tá vraj nie je možná

adrianka56
30. máj 2023

@mufa1987 Dobrý deň, aj náš syn má nystagmus, má 7 rokov. Chodí do prvej triedy. Chodíme k Mudr. Veselému a prof. Gerincovi.

mufa1987
30. máj 2023

@adrianka56 Dobrý večer.
Pán profesor aj nasadil inú liečbu ako bežný očný lekár? Tiež som ešte dávnejšie uvažovala že ho oslovím ale či to má význam.
Ďakujem veľmi pekne za odpoveď 🍀