Laktózová intolerancia 1,5 ročného syna.

ritamis
10. feb 2020

Ahojte, nie je tu niekto s dieťaťom s laktozovou intoleranciou? Chcela by som poprosiť o nejaké tipy čo sa týka varenia ... mám syna 1.5 ročného.
Ďakujem moc

miruslb
10. feb 2020

Dcérke ju zistili teraz v januári. V marci ju objednali na gastro. Tento mesiac bude mať 21 mesiacov. Po pravde, už sa neviem dočkať, kedy tam pôjdeme, lebo aj pre mňa to je zatiaľ španielska dedina, tak sa chcem popýtať a poradiť s odborníkom. Tiež mám obavy z toho a v hlave milión otázok, ale nejako to zvládneme

diaalex
10. feb 2020

@ritamis ja som síce dospelá, ale mám laktozovu intoleranciu a možem Vám poradiť že sa s tým v pohode dá žiť 🙂 jogurty kupujem buď bezlaktozove (napr Sabi), sójové (alpro), mlieko Rajo bezlaktozove aj alpro 🙂 syry sú tiež (mascarpone, cottage cheese), smotana na varenie a slahanie (Rajo alebo z Kauflandu), maslo klasické (Nemecka značka z billy lebo v raju som už párkrát vychystala pleseň vo vnútri) ... väčšinou nakupujem v bille, keď majú akciu tak v lidli a sem tam kaufland 🙂 ide o finančne trosku náročnejšiu vec, ale napr keď varim pre rodinu tak rozdiel necítiť, akurát jedlo môže byt sladšie 🙂 a majú aj margarín a majolenku bez laktózy 🙂

babyfrog
10. feb 2020

Veľa.bezlaktozovych výrobkov majú v Kauflande aj svoju znacku takú ružovú aj iné značky...ja kupujem tam... Treba čítať všetko čo kupuješ či neobsahuje mlieko/mliečne zložky, aj vitamíny aj lieky..a podobne....

ritamis
autor
10. feb 2020

Baby ďakujem moc. Som v tomto úplný začiatočník tak každý postreh je pre mňa veľká pomoc

zara0201
10. feb 2020

@ritamis jogurty zvolensky-grecky,tami,jogobella,sabi. Maju aj ako termix-Dracik, syrokrem Karicka...vyrobky su akurat o cosi sladsie ale zvykne si. Ja doma som presla pre vsetkych na bezlaktozove vyrobky (smotana,maslo,pomazankove,tvaroh,syry,margarin...). Neviem odkial si,ale my na vacsinu vyrobkov chodime do Polska alebo Rakuska,podla toho do ktoreho smeru je cesta. Ale su tam neporovnatelne lacnejsie ako u nas. O sirke sortimentu ani nehovorim.
V skole jedava normalne,tam sa to na 100 percent neda. Akurat neje mliecne polievky,omacky-vie ze nemoze a kucharke povie...v tom ostatnom trochu laktozy prijme,to je jasne. Akurat mu je luto ze nevhodi na Brejky mlieka do automatu.