Ktorý Vitamín D dávate vašim deťom?

katkapalo1
31. mar 2020

Dobrý deň mamky prosím poradíte ktorý vitamín D dávate deťom hlavne teraz malý mal 4 roky takže nemusia byť kvapky. Na imunitu mame Imunoglukan, mali sme aj Vibovit imuno zele. To nám došlo prosím ktorý vit D je kvalitný? Ďakujem

verunca
31. mar 2020

Pouzivam DeVit, odporucila mi alegologicka. Berie to syn (4 rocny) aj ja.

martinals
31. mar 2020

Ahoj, ja dávam vítamin D od jamiesona

hrasocek12
31. mar 2020

Ja davam vitamin D od Jamiesonu, su drahsie ale mala uz nema krce ako mala od vigantolu 🤔

nataliaseidlova
31. mar 2020

Aj ja Jamieson Baby D

stanulienkat
31. mar 2020

Vigantol, jeho ucinnost je potvrdena testami,co ine nemaju.

stanka308
31. mar 2020

DeVit, tiez mala dcerka strasne krce z Vigantolu.

weronika171717
31. mar 2020

Oleovit D3 z Rakuska

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
7rebeka11
31. mar 2020

Vigantol

fiafia
31. mar 2020

@katkapalo1 vigantol

katkapalo1
autor
31. mar 2020

Ďakujem vigantol sme nebrali ani keď bol malý. Od mala sme mali Jamieson vit d len som nevedela či je vhodný aj pre väčšie deti.

leniel
31. mar 2020

devit

pupi14
23. apr 2020

@stanulienkat tiež dávame tieto kvapky, Timejke som ho začala dávať, keď mala pár týždňov, vlastne keď nám ho pediater predpísal a všetko bez problémov, teraz ešte ku kvapkám trošku slniečka a myslím, že to bude všetko ako má byť 🙂

anitka63
25. júl 2020

@pupi14 v akom množstve déčko dávaš? Koľko deti potrebujú?

pupi14
29. júl 2020

@anitka63 keď nie sú nejaké problémy, že sa vitamín užíva len ako prevencia, tak vigantolu dávame po dve kvapky ako som písala už od pár týždňov. Keď by sa už nejaké problémy objavili alebo žeby vyšiel nedostatok v krvi, tak asi potom by museli byť vyššie dávky, ale dávkovanie ti dr povie 😉

anitka63
31. júl 2020

@pupi14 hej to tak málo stačí? A len normálne na lyžičku nakvapkáš?

simonahra
3. aug 2020

@anitka63 nie je dobré dávať to len čisto na lyžičku, lebo sa to po tej lyžičke môže rozotrieť a tým pádom dieťa nezje toľko toho vitamínu koľko má, ty máš presne v príbalovom letáku popísané akoby sa mal užívať, ale tiež čomu by som sa vyvarovala, tak nedávala by som kvapky do mlieka, že do fľašky, pretože tiež sa môže stať, že to ostane po bokoch fľaše

anitka63
26. aug 2020

@simonahra to mi nenapadlo nad niečím takýmto vôbec uvažovať, že na fľaške by sa to udržať mohlo, tak ako je dobré to dať?

siberio
26. aug 2020

@simonahra k niecomu sme mali v baleni super plastovu lyzicku z ktorej vzdy sklzne vsetko...neviem uz odkial je :/

kazdopadne u nas vigantol sposoboval vedlajsie ucinky v pribalovom letaku takze uz len jamieson a swanson

anitka63
26. aug 2020

@siberio tak na tej by sa to v pohode mohlo dávať myslíš? Počula som nedávno aj o tom, že vitamín D sa rozpúšťa v tukoch pri dávkovaní aj na to prizerať? Aby potom nejaké také jedlo dieťa zjedlo?

siberio
27. aug 2020

@anitka63 no skoro kazde jedlo ma nejake tuky, pocas kojenia to ide s mliekom

simonahra
27. aug 2020

@anitka63 dobré je dávať na lyžičku s mliekom alebo s nejakou kašičkou, tak je to asi najvhodnejšie aspoň čo viem od dr. 😉
@siberio tak to potom super lyžička, to je tiež jedna z možností 😉 a my zase s iným skúsenosť nemáme len tie kvapky, čo dr predpisujú máme oskúšané 🙂

stanislavicenka
27. aug 2020

@anitka63 na lyzicku nakvapkat do mlieka,alebo do ineho tuku. Ja detom davam nakvapkat v konopnom, ci lanovom oleji. Vitamin D, A, E, K, sa vstrebava do tela iba v tukoch, tak preto

ivana11155
27. aug 2020

@katkapalo1 od Just

simonahra
27. aug 2020

@stanislavicenka áno áno tak je to najlepšie, jedna kamoška tá do vody dávala, ale potom som jej hovorila, že tento vitamín sa rozpúšťa v tukoch takže je najlepšie ho v ňom aj dávať 🙂

h_petra
27. aug 2020

Jamieson

iwuanka
27. aug 2020

Za mna jednoznacne Vigantol. Jediny vit D ktory je kontrolovany ŠÚKLom. Ostatne doplnky nemaju garanciu ze tam ten vitamin naozaj je.

pupi14
30. aug 2020

@anitka63 dávame teraz do raňajšej kaše na lyžičku trošku toho a na to kvapky. Tak to sedí 🙂
@iwuanka k tomuto čo si napísala sa aj ja prikláňam, myslím tiež, že keby nebol medzi tými vitamínmi rozdiel, tak by nebol jeden na predpis a ostatné voľnopredajné.

anitka63
28. sep 2020

@pupi14 to je potom super, že to zje. Mám kamarátku ktorá mi zvykne spomínať aký doma zvádzajú boj, keď dáva dcérke nejaký sirup alebo kvapky, také úsmevné mi to príde, len viem si predstaviť, že v tej danej situácii asi to musí byť na nervičky.

rembura
30. sep 2020

@simonahra tak malokto ma taketo znalosti o tom, ze ake vitaminy s cim sa mozu a s cim nie, ja som vela o vsetkych vitaminoch citala, ze ako to je, ked uzivat a podobne aj napriklad o zeleze som citala, ze je najlepsie davat si ho rano, ze vtedy ho telo najlepsie vstrebe, ono je toho velmi vela no 🙂