Dobrý deň mamky prosím poradíte ktorý vitamín D dávate deťom hlavne teraz malý mal 4 roky takže nemusia byť kvapky. Na imunitu mame Imunoglukan, mali sme aj Vibovit imuno zele. To nám došlo prosím ktorý vit D je kvalitný? Ďakujem
Ahoj, ja dávam vítamin D od jamiesona
Ja davam vitamin D od Jamiesonu, su drahsie ale mala uz nema krce ako mala od vigantolu 🤔
Aj ja Jamieson Baby D
Vigantol, jeho ucinnost je potvrdena testami,co ine nemaju.
DeVit, tiez mala dcerka strasne krce z Vigantolu.
Oleovit D3 z Rakuska
Vigantol
@katkapalo1 vigantol
Ďakujem vigantol sme nebrali ani keď bol malý. Od mala sme mali Jamieson vit d len som nevedela či je vhodný aj pre väčšie deti.
devit
@stanulienkat tiež dávame tieto kvapky, Timejke som ho začala dávať, keď mala pár týždňov, vlastne keď nám ho pediater predpísal a všetko bez problémov, teraz ešte ku kvapkám trošku slniečka a myslím, že to bude všetko ako má byť 🙂
@anitka63 keď nie sú nejaké problémy, že sa vitamín užíva len ako prevencia, tak vigantolu dávame po dve kvapky ako som písala už od pár týždňov. Keď by sa už nejaké problémy objavili alebo žeby vyšiel nedostatok v krvi, tak asi potom by museli byť vyššie dávky, ale dávkovanie ti dr povie 😉
@anitka63 nie je dobré dávať to len čisto na lyžičku, lebo sa to po tej lyžičke môže rozotrieť a tým pádom dieťa nezje toľko toho vitamínu koľko má, ty máš presne v príbalovom letáku popísané akoby sa mal užívať, ale tiež čomu by som sa vyvarovala, tak nedávala by som kvapky do mlieka, že do fľašky, pretože tiež sa môže stať, že to ostane po bokoch fľaše
@anitka63 na lyzicku nakvapkat do mlieka,alebo do ineho tuku. Ja detom davam nakvapkat v konopnom, ci lanovom oleji. Vitamin D, A, E, K, sa vstrebava do tela iba v tukoch, tak preto
@katkapalo1 od Just
@stanislavicenka áno áno tak je to najlepšie, jedna kamoška tá do vody dávala, ale potom som jej hovorila, že tento vitamín sa rozpúšťa v tukoch takže je najlepšie ho v ňom aj dávať 🙂
Jamieson
Za mna jednoznacne Vigantol. Jediny vit D ktory je kontrolovany ŠÚKLom. Ostatne doplnky nemaju garanciu ze tam ten vitamin naozaj je.
@simonahra tak malokto ma taketo znalosti o tom, ze ake vitaminy s cim sa mozu a s cim nie, ja som vela o vsetkych vitaminoch citala, ze ako to je, ked uzivat a podobne aj napriklad o zeleze som citala, ze je najlepsie davat si ho rano, ze vtedy ho telo najlepsie vstrebe, ono je toho velmi vela no 🙂
Pouzivam DeVit, odporucila mi alegologicka. Berie to syn (4 rocny) aj ja.