Kde kúpiť slez nebadaný na fimózu?

emap
3. jan 2018

Prosím o radu kde kúpiť slez nebadany - kvet na fimózu? Čítala som že najvhodnejší je kvet, ale u nás v lekárni som vedela kúpiť len vňať. A na internete som videla na predaj slez maursky alebo slezový kvet ale tam nie je uvedené o aký slez ide. Ďakujem za radu ☺

ajsha123
3. jan 2018

Ten slezovy kvet je slez lesny. Teda, ak je od firmy Juvamed. http://www.liecive-caje.sk/liecive-bylinky/slez...
U nas sa da kupit. Ja som na jesen kupovala slez vnat, ale kupila som ho tolko, ze uz ho nemaju ☹ Len kvet

ajsha123
4. jan 2018

https://biocare.sk/eshop/produkt/slez-nebadany-...
Na fimozu pouzi aj vňať, ale macerat. Citala som, ze vsetky slezy maju podobne ucinne latky...

zutomad
4. jan 2018

ja som robila kupel z toho maurskeho, krpcovi sa to pekne uvolnilo

emap
autor
4. jan 2018

@ajsha123 Ďakujem ☺. Túto vňať majú aj u nás v lekárni. Ale vraj účinnejší je kvet. A práve dnes som čítala niektoré príspevky od mamičiek, ktoré použili aj iný slez napr.maursky, a áno, slezy vraj majú podobné účinné látky. Takže asi skúsim ten maursky -kvet, ten sa dá kúpiť na nete ☺

emap
autor
4. jan 2018

@ajsha123 mimochodom ty si ho použila na fimózu? A pomohlo?

emap
autor
4. jan 2018

@zutomad Ďakujem. Skúsim teda ten slez maursky , dúfam, že zaberie. Recept na macerát som našla na nete. A ako často treba robiť kúpeľ? Ako dlho kúpať?

zutomad
4. jan 2018

vies co... krpec to mal skoro cele zrastene, fakt asi 80%, zacali sme s tym ked mal 3 roky, kupel sme mu robili cca 1x za tyzden ( ale teda nebolo to pravidelne) s tym,ze najprv sa okupal, trocha si ponatahoval pipika vo vani a potom som ho dala do malej vanicky, tam som mu naliala tu vodu a este sa tam clapkal cca 10-15 min a natahoval si to, vsetko si robil on sam, my sme sa mu pipika neodtykali, asi do roka sa mu to krasne uvolnilo... ale teda on s tym nikdy nemal problem,myslim nejake zapaly alebo tak, ani sa nestazoval na nic, len nakrivo cikal

mirellka
4. jan 2018

u nas ho majú aj v bio obchodoch so zdravou výživou...z kvetu je je lepší lebo kvet obsahuje viac tých slizovytých látok, nám pomohol aj krém slezový od Justu ...je to dobrá kombinácia po kupeli ešte pipíka ponatierať....

ajsha123
4. jan 2018

@emap nie, na fimozu nie, ale na zapalene hrdla a kasel. Pomaha

emap
autor
5. jan 2018

Ja som včera objednala slezovu masť https://zdraviezbylin.sk/ceta-slezova-mast-20-g... tak hádam je rovnako účinná ako Just krém. Náš malý má tiež 3 roky, tak dúfam že tie kúpele a masť pomôžu. Len niektoré mamičky píšu, že kúpu aj každý deň, tak neviem čo je lepšie ...

molinka777
21. jan 2018

@mirellka mozem sa Vas spytat ja mam tiez krem od justu slezovy a

molinka777
21. jan 2018

Chcem sa spytat ako to natierate vyhrniete a potriete?nic sa nestane ak by mu to voslo dovnutra...

mirellka
21. jan 2018

@molinka777 kľudne môžete natrieť aj na tu časť ktorá Vám ide obnazit... Je to práveže ešte lepšie keď sa Vám podarí aj z vnútra naniest no nerobiť to na silu... Len toľko koľko ide a naniesť tenkú vrstvu.. Držím palce..

koniarova
21. jan 2018

Pri 3 ročnom by som to vôbec neriešila. Upraví sa to aj samé neskôr. Pokiaľ nemá zápaly.

mirellka
21. jan 2018

@koniarova áno ako komu niekomu áno niekomu nie.. Je to veľmi individuálne.. Môj mal veľmi zúžený otvor a keby necvicime tak samé by to nešlo a už by sme boli po zákroku.. Je to veľmi diskutabilna téma je mnoho názorov co áno a co nie... Každopádne jedno je isté nič nerobit na silu a skúsiť všetko pred tým ako skončí dieťa na operačnej sále.. Keď sa tak už stane aspoň si s kľudným svedomím človek môže povedať že spravili sme všetko pre to aby sme mu pomohli a keď nieje inej cesty aj to je cesta... Bohužiaľ..

molinka777
22. jan 2018

@koniarova no moj ma 4 a este to ma trochu prilepene riesime to uz 2 roky...je to nadlho aj pisat...aj ja sa vyvarujem nasim urologom sadistom...nelotrebujem aby dieta malo traumu dosmrti...

molinka777
22. jan 2018

@mirellka dakujem velmi pekne budeme trpezlivo skusat...

ivkada
24. jan 2018

ahojte idem sa pripojit..maly ma striedavo zapalenu predkozku ma este len 8 mesiacov viete mi nieco poradit?dakuje.

punkreas534
28. sep 2019

Ja som použila Slez nebadany a vážne krásne zahojil ale veľmi ťažko som ho zohnala,veľa lekární som musela pochopiť aby som ho zohnala a teraz som zistila že ľahšie dostupný v lekárňach je Slez Maursky kvet tak som ten kúpila tak snáď zaberie tiež pekne 🤗

karolinka1991
1. máj 2020

Keby bol záujem, ja mam zásobu a nepotrebujem toľko, tak môžem posunúť

maca173
17. máj 2020

@karolinka1991
Dobrý deň, napíšte mi prosím na e-mail gugi 17@azet.sk čo konkrétne máte v ponuke, dakujem.

nikikub
14. jún 2020

@karolinka1991 Dobry den, mate prosim este ten slez? Dakujem

karolinka1991
14. jún 2020

@nikikub ano

stulrajterova
15. jún 2020

@nikikub ak treba vypomoct s kremikom..
este aj u nas su nejAke dostupne...kludne sa ozvite

nikikub
15. jún 2020

@stulrajterova dakujem, krem od justu pouzivame, chcela som prave na kupele bylinku

katka1810
24. júl 2020

@stulrajterova zdravim, mate este tu masticku slez nebadany? Mala by som zaujem

stulrajterova
25. júl 2020

@katka1810 samozrejme, piste mi do IP dohodneme sa.

elisssia10
8. aug 2020

Ahojte ja mam synovca ktorý mal s ti to problem hrozila mu operácia a sestra keďže vyrábam maste ma poprosila aby som jej vyrobila a sama som sa divila keď mi sestra oznámila že mu to pomohlo natoľko že nemusí ísť na operáciu ak by bol záujem vyrobím 🙂

adelajda18
11. okt 2020

@elisssia10 Dobrý deň, vyrabate masticku zo slezu? Ake množstvo a za aku cenu prosím?