Moja 2 a pol rocna mala kasle uz vyse 2 mesiacov.na zaciatku mala zapal priedusiek presne 17 oktobra mala atb zabrali nachvilu a zacalo to znovu.neskor sme uz navstivili nemocnicu a tam jej zistili ze ma baktera v nosteku tak sme to preliecili a bolo dobre par dni.neskor jej dali zasa Atb lebo mi chrcala a sem tam zapiskali priedusky lenze nepomohlo a uz jej nic nezabera ma raz suchy kasel a raz vlhky vecer ked si lahne alebo cez den tak sa az priam dusi mame hadam vyskusanu celu lekaren boli sme aj na krv a nieje ani alergicka ze je zdrava ako rybicka aj na ORL nam povedali ze je zdrava ze jej mam davat sinupred koli hlienom co sa tam stale drzia lenze ten tiez nezabera.tak uz fakt nechapem co mam vyskusat.potrebujem nejaku dobru radu kto uz nieco take zazil ☹ ☹ ☹
@keziah dám zohriať asi dc oleja- alebo poriadnu lyžicu masti do mikrovlnky- aby to bolo teplé, ale aby som v tom udržala prst, vylejem to na bavlnenú plienku (skladám na štvormo) priložím na hrudník a krk ak sa dá, dám obtiahnuté tričko (alebo aj tielko)- ale pozor, zamastí sa, nebude sa dať oprať. a vtom ide spať. ale POZOR lebo ak si to dá dole, alebo jej to spadne, tak jej treba dať hneď súché tričko alebo pyžamko, aby nezachladla.. ja keď môjmu vysvetlím, že mu dám plienočku na hrudník, aby sa pekne vykašlal, tak neprotestuje, v kľude ležká, neviem aká je tvoja, či to znesie- lebo to hreje 🙂
cecko jej davam no lenze Hedelix mame vyskusany no nepomohol ☹ a tie cajiky mi ona nevipije uz to mam vyskusane napina ju z nich.Ten zabal som jej robila no lenze v noci to dala dole lebo jej to vadilo a bola este nepokojnesia ako inokedy proste mi to neznesie.A to vetranie robim stale aj pred spanim alebo ked niesme doma tak ho neham otvorene a mam aj na radiatory 2 zvlhcovace a dokonca aj elektricky zvlhcovac .nema rada teplo aj na krk mi dr.poradila ze jej mam davat vlcenu utierku no dava to dole neznesie mi to
@zirafka52753 ked mala moja dcera kasel tak som nasla taky recept, ze platok cibule na chodidlo pod igelit do ponozky. Skusila som to 2x na polhodku. Boli sme ale aj u doktorky a dala nam Trifed sirup. Nieco z toho nam zabralo za par dni bolo dobre. Mne ako dospelej pri dlhotrvajucich kasloch pomahali mentolky.
To by som ale dietatu nedavala. Neviem ci vaporub mast sa uz v tomto veku moze. Skus si zistit.
@lilitela dakujem vyskusam a vam to pomohlo?neviem ci to nebude aj zo zubov lebo az teraz jej zacali vychadzat horne 5 aj na jednej aj na druhej strane moze to byt sposobene aj tym?ze tie slinky stejaju?ja som uz zufala strasne vela liekov sme uz vyskusali no nechcem jej to stale davat
Môj syn má podovný problém tiež kašel. No my sme mali v 2,5 roku zisteny reflux , ktorý nám dodnes neprešiel teraz má 4 roky Stále mi kašle a hlieny sa . Vyskúšali sme už hádam všetko obmedzujeme sladkosti a mlieko. No mám pocit ,že nič nezaberá my sme týžden zdraví a 3 týždne zahlienaný. Takže poznám to , snažím sa to riešiť už 2 rok a ani neviem ako dalej . lekárom som pomaly prestala veriť, lebo mám pocit že len skúšajú sme ako pokusný králik. Ak má niekto podobný problém prosím ozviťe sa
@zirafka52753
@maxim1 ja mám presne taký istý názor, ja tiež doktorom neverím, presne ako píšeš robia si z nás pokusných králikov a žiaľ bohu vytvárajú nám celoživotnú závislosť na liekoch a kvôli čomu?no biznis, je to smutné ale realita je taká
nám na hlieniky veľmi pomáhajú minerálne soli, držím palce 🙂
@natalinkaco mineralne soli mame vyskusane no nic. asi pred hodinou som malej dala ten zabal s mastou no nechce to vadi jej to tak sa ju snazim zamestnat no v noci e to dat nemozem vadi jej to este chcem skusit fenistil a vecer jej este na miesto kase urobim polievocku ze ci to nebude aj mlieckom lebo uz som fakt az moc zufala ako sa malinka trapi a tie lieky si uz chudatko pyta sama ze chce medicinku musim nieco proti tomu skusit aby ej to preslo este som chcela vyskusat gastro ci sa jej nevratil reflux lebo ked bola mala tak ho mala. ☹
tak vcera mi mala chytila horucky a dnes sme museli ist k lekarke a dala nam dalsie ATB Suprax ma cervene hrdielko a plnu hlavu soplikov v piatok mame ist na kontrolu tak uvidime co s toho bude davam jej prieduskovy cajik a do nosteka nam kazala QUIX a plus ten Sinupred ☹ ☹
@reikina a ako prebieha cele vysetrenie?jasne ze to vyskusam ak to malej neuskodi a nebude to nejak zdlhave.Kolko to asi trva?Poprosim ta aj o to cisielko 🙂
@maxim1 Dobrý deň. A dali vám niečo na ten reflux ? Viem, že na to niečo je. Pýtajte sa gastroenterologičky.
@reikina Dakujem moc dufam ze toto pomoze lebo uz neviem co mam urobit aby bola zdravucka tak mi jej je uz luto a este nevie ani poriadne povedat co ju trapi jednoznacne ale dakujem a vyskusame 🙂
@slavka1307 no brali sme na to costi a famosan , potom ganaton a momentálne berieme helicid. Neviem posúdit čo konkrétne nám zabralo ,nakolko máme každý mesiac sople, ktoré nám potom stekajú do hrdla a pritom už nemáme nosnú mandľu . Je to fakt na nervy opakuje sa to mesiac čo mesiac a skvelé slovenské zdravotníctvo tomu nevie nijako zabrániť jednoducho cítim sa ako výborná podpora slovenských farmaceutov.
@zirafka52753 u nas detto, mam rovnako staru dcerku ako ty, oktober sme presli z ANT-kami, kasel stale neustupoval, vychadzaju nam posledne stolicky, tiez sme boli na ORL, tam to bolo ciste..., sirupy od stoptusinu, cez solmucol...
atd, asi 5 druhov, nic, nakoniec sa jej to samovolne zrovnalo ked dolne stolicky vysli, teraz znova vrchne idu detto v modrom 😖 🙂
@takyna tak myslis ze to bude ten kasel s tych stoliciek?Lenze ona ich uz ma vonku a stale mi dr.vravi ze ten kasel sposobuju tie hlieny co ma a dnes sme museli ist znovu lebo mi dostala vcera vecer horucku a dnes nam nasadila dalsie ATB cize neviem comu mam uz verit 😅 ☹ uz som fak zufala pockam do toho piatk ako jej bude mozno o nejake 4 dni dlhsie a potom skusime tu biorezonanciu ked sa nam to nezlepsi
@zirafka52753 ja si myslim, ze u nas to boli tie stolicky, my sme boli chvalabohu bez teploty
a brali je krv? crp?, moc?, vyter z hrdla?
@zirafka52753 nečítala som ostatné príspevky, ale môžem ti napísať svoju skúsenosť na sebe samej, tiež som mala dlho kašeľ aj užívala ATB, kašeľ stále pretrvával, v podstate mi už dlho nič nebolo, len som kašľala a to ma obťažovalo, lebo som si dítko budila, taký záchvat kašľa keď už zaspávala, hm to poteší...nakoniec mi Dr. poradila brať zodac, alebo fenistil a vysadiť hedelix čo som dlhodobo užívala, úľava prišla do 24 hodín. Proste tie lieky na odhlienenie ma stále podnecovali a dráždili na kašeľ, zodac to stopol, stačilo mi užívať ho 2 dni a prešlo to, možno by bolo dobré prestať malej dávať ten sirup a dat 10 kvapiek fenistilu 3x denne. Potom sa to isté zopakovalo neskôr aj u dcérky a jej zabral fenistil. Podľa mňa kašeľ už na druhý deň mať nebude 😉
@zirafka52753 ak tam ma nejakeho stafilo alebo ineho koka 🙂 bude ho tam mat furt, žial bacila sa nezbaviš,len ho možeš uspať a držat na krátko.....
my sme kašlali asi 2 týždne ale to bola len nádcha s kašlom a par dni teploty a dostali sme lokalne antibiotika do nosa...Pamycon kvapky....a na kašel nam pomohol sirup Fenorin, plus som jej na krk davali teplý zabal, šatku s vatou na ktoru som natrela husaciu masť a dala na par sec. zohriat do mikrovlnky a za par dni bolo po kašli....a ešte casto vetrat vetrať aby nebolo moc teplo a sucho v izbe 🙂
a na priedušky a hlasivky je ešte super Calciový sirup
@lenadka dakujem za adu no fenistil uz mame vyskusany no nezabral ☹
@andrejka1983 No praveze vytery ma super aj krv jej brali a nic nenasli ze je zdrava ako rybicka a my uz kasleme vyse 2 mesiacov ☹ .Calciovy sirup mi mala neznesie
@zirafka52753 ahoj, my sme mali tiež kašeľ 2,5 mesiaca, nevieme z čoho doteraz, ale skončili sme na alergologii s tým, že žiadna alergia, ale dali nám montelukast a nejaký sprej, odvtedy nevieme čo je kašeľ, ale či to bolo týmto neviem, lebo mi ho lekárka detská naparila ambrobenem a kašeľ zmizol. my sme kašeľ mali od 22.07.2012 do 03.10.2012 a odvtedy pokoj.
mali sme vyšetrenie stolice, či nejaké zvieratko neni, ale nebolo nič, na alergologiu chodíme, ale čo s tým neviem.
detská lekárka presvedčená že sa malý niečoho nadýchol, nakoľko sme kúpili dom a ten sa prerábal v lete a tam plno prachu, tak to začalo s tým, keď tam balí behal. kašeľ sme mali príšerný, dve hodiny kašeľ, obre že malý neštekal. ale atb sme nebrali, našťastie!
ak dieťa nemá horúčku nemá prečo brať atb, si myslím.
@zirafka52753 calciový sirup je na zachrípnutie, to sme mali aj my, ale zbytočne.
@zirafka52753 však je zdravá, no stress 😀 😀 😀
ak sa jej kašeľ strieda, treba ho uvoľňovať, nech sa poriadne vychrchle, odhlieni, aby jej to znova nezišlo na zápal HDC:. ja dávam môjmu krpatému (cca rovnako starý ako tvoja) v prvom rade C-éčko, Hedelix- ak je veľmi zle, majoránkový al. tymiánový čaj-výborné na odhlienenie, ak sa večer dusí, alebo má suchý kašeľ, dávam na hrudník na celú noc zábal z oleja, alebo bravčovej masti, krásne to uvoľňuje hlieny,.. ak sa dusí suchým kašlom večer, v noci, treba pootvoriť okno a trošku prevetrať, možno je to aj suchým vzduchom